Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση??

Ouritsos

Member
5 Μαρτίου 2012
21
0
Lamia-Patra
Γειά σας!!Ένω ανατρέχω συνεχώς στο forum για τυχών θέματα που μπόρει να προκύψουν με την μικρή μου και εχω περάσει παρα πολλές ώρες απλά χαζέβοντας διάφορα θέματα,είπα σήμερα να γράψω για κατι που συνέβει και ενοχλήθηκα πολύ.Παίρνω λοιπόν που λετε την σκυλίτσα μου και ένα φιλο μου και παμε να περπατίσουμε και να πιούμε τον καφέ μας (στο χέρι) στην μάρινα στην Πάτρα.Αφού είχαμε περπατίσει αρκετά είπαμε να κάτσουμε σε ένα μέρος που έχει με γκαζόν σε ένα πεζουλάκι....ανοιχτός ο χωρος απερίφραχτος παιδάκια και κόσμος να κάνει την βόλτα του...διπλα παιδική χαρά...Εκεί που καθόμαστε πέρναγε κόσμος με τα σκυλία του χαιρετιντουσαν τα σκυλιά μας κτλ. Δεν ήξερα όμως οτι ήταν η ώρα τους...Άρχικα μια κοπέλα που ειχαμε χαιρετιθεί προ ολίγου με ένα κουταβί εμφανώς αγχωμαίνο να πω κυριάρχικο να πω...τέλος πάντων την βλέπω κάθεται και λύνει...αυτο αρχιζει παίζει, κάνει τα δικά του στο γκαζόν ψευτοτσαμπουκάδες κτλ. η κοπέλα να βλέπει οτι η σκυλίτσα παει απο δω και από κει...λέκτικα προσπάθει να διορθώσει(καταστρεφοντας εντολή "έλα"). Τελοσπάντων,μετα απο λίγο αρχιζει και μεγαλώνει η σκυλοπαρέα...¨Εγω την δικια μου την εχω δεμένη οπως και θα πιστευω θα έπρεπε σε ένα τέτοιο χώρο...ένω έχουμαι ενοχληθεί απο το όλο σκηνικο,βλέπε κιόλας οτι ο φίλος μου ψιλοφοβαται τους σκύλους!!(με την δικια μου του εφυγε η φοβία μιας και η Ούριτσα ειναι ενα πολύ ευγενική σκυλίτσα )και καποιους αλλουσ σκυλους που γνωρίζει. Ερχεται ένα παλικαράκι στην ηλικία μας (γυρο στα 25) με ενα ροτβαϊλερ...κοντα 11 μηνων. Και εκει που λεγαμε απο μακρυα δεν παιζει να το λύσει... ο τυπος το λυνεί ο σκυλος τρεχει κατα πάνω μας ,η δικια μου απο που δεν ήθελε το ροτ να τριγυριζει αναμεσα μας σαν τρελο για παιχνιδί και να μασ παταει εμας τους καπνους κτλ ο φιλος μου σχεδον να τα εχει κανει πανω του..εγω να του λεω μαζεψε το και το Μα.....νο να μας λεει δεν πειραζει ειναι καλος!Αφού με τα πολλά τον επεισα να μαζεψει τον σκύλο του μου ειχαν σπασει τόσο τα νεύρα που δεν άντεξα και τον στόλισα...και του ειπα οτι πρεπει να εχει με λουρι τον τον σκυλο του. Ο τυπος με τσαμπουκα γυρναει και ψαχνει εξηγησεις. Και με ειπε και ασχετο επειδη λέει οτι με τον νομο του 2010 επιτρεπονται τα σκυλιά ελεύθερα σε κοινοχρηστους χώρους..Δεν το συναιχισαμε και εμεισ σηκωθήκαμε κ φύγαμε μιας και δεν θελαμε τα νευρα μας δεν ηταν σε φυσιολογίκα επίπεδα...Τελικά τι γίνεται με αυτό το νόμο??? εχω αδικο που δεν μου αρεσε ολο αυτό μηπως ειμαι παραξενος???
δεν ξερω τι να πω...εγω όταν είναι να παιξει η μικρη την παω μονο σε περιφραγμενουσ χωρους και την αφήνω ελευθερη ή βγαινουμε αρκετα αργα το βραδυ και κυνιγιωμαστε με την βοήθεια του flexi σε κανα χώρο με γκαζον..ποτε δεν θα την άφηνα χωρις λουρι σε τετοιο χωρο..το θεωρω επικυνδυνο και ενοχλητικο για τουσ αλλους που απλα θελουν κατσουν εκεί....συγνωμη για το μεγαλο κείμενο απλα είναι η πρωτη φορα που γράφω και είπα να το παρακάνω...

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Αν στο ξανά παίξει έξυπνος να του προς για τον νομό του 2012 όπου οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν με οδηγό και δεν επιτρέπεται να τα αφήνουν αμόλα. ;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δυσκολα!!

Οντος δεν σε υποχρεωνει ο νομος πια, να εχεις τον σκυλο σου δεμενο- αλλα πρεπει να τον εχεις υπο ελεγχο.

Τωρα ομως δεν νομιζω οτι ειμαι εγω υποχρεωμενη να ανεχτω τον καθε βλαμμενο και τον σκυλο του, να παραβιασει τα δικα μου δικαιωματα και επιβαλλεται να παιξει ο σκυλος μου με το δικο του θελοντας η μη.
Εγω μπορει να εχω τους λογους μου για να μην αφηνω τον σκυλο μου να παιξει με αλλα σκυλια ( η να γινεται παιχνιδι αλλών σκυλων). Π.Χ αυτην την στιγμη η μια μου σκυλα εχει παθει μια κακοση στο γονατο και πρεπει να κηνειται με πολυ προσοχη και απολυτα ελεγχομενα.
Δικαιουμαι να με αφηνει ησυχο- δεν το κανει?? Θα το πληρωσει δυστυχος ο σκυλος του βλακα!
Θα φαει μια κλοτσια απο μενα! Εκει ειμαι ανενδοτη!

Αλλος ενας καλος τροπος να κρατησεις μακρια τετοτοιους βλακες ειναι να φωναζεις απο μακρια, οτι ο σκυλος σου εχει μια ακρος κολλητικη αρρωστια. Βηχας του εκτροφειο πχ. Η οτι ειναι γεματος ψυλλους!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
O νέος νόμος για τα δεσποζόμενα κι αδέσποτα ζώα συντροφιάς (αριθμ. 4039 ημ. 2 Φεβρουαρίου του 12) δεν υποχρεώνει (δυστυχώς) σε λουρί. Στο άρθρο 5, παράγραφος 3, φαίνεται αυτό. Με λουρί ή χωρίς.jpg

Επομένως, δεν μπορεί να υποχρεώσει κανείς κανέναν σε χρήση λουριού. Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν γίνεται αρκετά σαφής, ίσως γιατί θεωρεί αυτονόητο ότι "οι προσωπικές μου ελευθερίες σταματούν εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες του άλλου).

Θεωρώ ότι πολύ καλά κάνεις και λύνεις τη μικρή σου μόνο σε περιφραγμένους χώρους... Αυτό που προσπαθούμε κάποιοι από τους Πατρινούς του φόρουμ, είναι να βρίσκουμε τέτοιους χώρους και να μαζευόμαστε εκεί, έχοντας τα σκυλιά μας σε πιό ελεγχόμενο περιβάλλον και προσπαθόντας να μην ενοχλούμε άλλους...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και να γιατι δεν θελω να ξαναπάω εκει εγώ! Γιατι ο Δούκας αλωνίζει ελευθερος... εχει τύχει μια από τις φορες που ήμουν εκει, να παρει στο κατοπι σκύλα, να φτάσει ως τις καφετέριες και επειδη εχασε τη μυρωδιά της, να τριγυρίζει εκει, ελευθερος και χαμένος.... Αυτό δεν ειναι και το πλέον καλό για όσους καθονται να πιουν το καφέ τους και βλέπουν ενα μεγαλοσωμο σκύλο και δη ροττ να περιφέρεται χωρις ιδιοκτητη από πάνω του.
Μην ξαναθυμηθώ για τον Τσάρλι το πινσερ που τραμπουκιζε τόσο ασχημα τη Σελιν δαγκώνοντας της το πόδι και κανοντας την να τρέχει να βρει αγκαλια να χωθει. Και από πισω η ιδιοκτητρια να λέει "ασε τη να μάθει, κοινωνικοποιηση ειναι αυτό". Οκ θα την παρω να μας εκπαιδευσει... Τα δε αποτελέσματα του τραμπουκισμού ήταν μια Σελιν φοβισμένη... η kritikopoula το είδε ιδιοις ομμασι...
Οπότε από εμενα, με χιλια συμφωνώ μαζί σου Ouritsa. Όσο και αν κάποιοι χαλαστουν/παρεξηγηθουν διαβάζοντας το ποστ μου.

εδιτ: και αφού τα έιπα ηδη τα μισά, ας το κάνω καλύτερο. Δεν μου αρεσει να βλέπω σκυλιά ανεξέλεγκτα, δήθεν κοινωνικοποιημένα, να προϋπαντιζουν, μυρίζουν, ακολουθουν αλλα σκυλιά και ανθρώπους. Υπάρχουν παιδιά από πισω και ισως φοβουνται.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγώ πάντως όταν διαβάζω ότι απαγορεύεται να εξέρχεται έλευθερος σε κοινόχρηστους χώρους καταλαβαίνω αυτόματα ότι εννοεί να είναι με λουρί. Οι δρόμοι, τα πάρκα κτλ είναι κοινόχρηστοι χώροι.

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Νομίζω ρε παιδιά ότι ο νόμος είναι σαφέστατος και δεν αφήνει περιθώρια για λάθος ερμηνεία. Πολύ απλά ο ιδιοκτήτης οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εισέρχεται ο σκύλος του σε κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα, ώστε κάποιος να μην εισέλθει σε κοινόχρηστο χώρο? Ο περιορισμός, στην περίπτωση του σκύλου το λουρί!

Πόσο μάλλον η αντίστροφη ερμηνεία του νόμου, ότι δηλαδή τα σκυλιά μπορούν να είναι ελεύθερα στους κοινόχρηστους χώρους. Από που βγαίνει τέτοιο νόημα με την ανάγνωση του νόμου?

Το πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι (έχουν βέβαια και αυτοί ατέλειες), αλλά το ότι τους ερμηνεύουμε βάση προσωπικών συμφερόντων και όχι συνολικών!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ε! Δεν το λες και προσωπικό μου συμφέρον να το ερμηνεύσω ότι δεν απαιτει λουρί... Αφού κρατάω το σκύλο μου στο λουρί και το ίδιο επιθυμώ και για τους άλλους. Ειδικά σε μέρη που υπάρχουν και καφετέριες, παιδικές χαρές κι ότι άλλο θα μπορουσε να κάνει ένα μέρος όμορφο για βόλτα. Και θέλω να μπορω να απολαυσω αυτά τα μέρη χωρίς να ανησυχώ για σκύλο που θα έρθει να "μας γνωρίσει". Ο δικός μου ο σκύλος δε θέλει να γνωρίσει νέα σκυλιά. Με το ζόρι? Άσε που θέλω να πάω για καφεδάκι με τη φίλη μου που φοβάται τα τετράποδα.. Τι κάνω εκεί?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εγω οταν δω ελευθερο σκυλο ιδιοκτητη του λεω το σκυλι να μην ερθει προς εμας διοτι δεν γνωριζω τι χαρακτηρα μπορει να εχει.Αν τωρα το σκυλι ερθει προς τα πανω μας και δεν το μαζεψει ο αλλος η δεν ακουει απλα ετοιμαζω κουντουπιε η καρατια με την μαγκουρα.Η λυση ειναι απλη δεν χρειαζετε πολλα πολλα του λετε να σας σεβαστει αν δεν το κανει και εσεις δε σεβετε τον σκυλο του και αυτον.

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Ε! Δεν το λες και προσωπικό μου συμφέρον να το ερμηνεύσω ότι δεν απαιτει λουρί... Αφού κρατάω το σκύλο μου στο λουρί και το ίδιο επιθυμώ και για τους άλλους. Ειδικά σε μέρη που υπάρχουν και καφετέριες, παιδικές χαρές κι ότι άλλο θα μπορουσε να κάνει ένα μέρος όμορφο για βόλτα. Και θέλω να μπορω να απολαυσω αυτά τα μέρη χωρίς να ανησυχώ για σκύλο που θα έρθει να "μας γνωρίσει". Ο δικός μου ο σκύλος δε θέλει να γνωρίσει νέα σκυλιά. Με το ζόρι? Άσε που θέλω να πάω για καφεδάκι με τη φίλη μου που φοβάται τα τετράποδα.. Τι κάνω εκεί?
Όχι kritikopoula, προσωπικό συμφέρον εννοούσα σε αυτόν που το ερμηνεύει χωρίς λουρί λανθασμένα. Σου λέει αφού εγώ γουστάρω να το βγάζω χωρίς λουρί, θα ερμηνεύσω το νόμο όπως με βολεύει, δλδ αφού δεν το λέει ρητά, θα το πω εγώ.

Έλα όμως που ο νόμος μιλάει για περιορισμό, οπότε φίλε που το έχεις και αλωνίζει, πρέπει να το περιορίσεις. Πώς? Μα πως αλλιώς? Με λουρί! Ή αν θες σέρνε μαζί το crate και λεγε ότι το έκανες βόλτα!!

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις αν ο άλλος είναι ασυνείδητος! Ή θα φωνάξεις την αστυνομία (καλά κρασιά) ή θα τσακωθείς μαζί του!

Πάντως σε ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη σε ένα φίλο πριν λίγες μέρες, όπου επιτέθηκαν στο jack russell του 2-3 σκυλιά ενός ιδιοκτήτη που τα είχε χωρίς λουρί και αναφερθήκαμε σε αυτόν το νόμο συζητώντας ότι και εδώ, μου δημιουργήθηκε μια απορία. Δλδ αν το σκυλί κάποιου είναι "δολοφόνος" και όταν κάνουν επίθεση τα άλλα σκυλιά τα τραυματίσει, θα βρει και το μπελά του στο τέλος? Πχ. που δεν φόραγε φίμωτρο παρόλο που το είχε με λουρί, ενώ έχει δεχθεί επίθεση? Μεγάλο θέμα ανοίγω τώρα νομίζω...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τι να σου απαντήσω τώρα... Πιστεύω ότι δε χρειάζεται να είναι δολοφόνος ένας σκύλος για να δαγκώσει και να τραυματίσει ένα άλλο που του την πέφτει. Είναι θέμα άμυνας εκείνη τη στιγμή... Κι ο "δολοφόνος" και το "αρνί" θα δαγκώσουν προκειμένου να αμυνθουν... Νομίζω,ε!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Ναι, έχεις δίκιο, αλλά το έγραψα έτσι για να δώσω περισσότερη έμφαση!

Επίσης αλλιώς δαγκώνει ένας σκύλος που ξέρει και άλλιως ένας που δεν ξέρει και αλλιώς ένας με ένστικτα και ένας χωρίς κτλ κτλ...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Θα το πληρωσει δυστυχος ο σκυλος του βλακα!
Θα φαει μια κλοτσια απο μενα! Εκει ειμαι ανενδοτη!
Κλωτσια στο ροτβαιλερ?!
Εγω δε θα το τολμουσα.
Κ μονο η θεα του θα με φοβιζε ομολογω αλλα μια κλωτσια πολυ θα'θελα να ριξω στ'αφεντικο του :)

Ouritsos

Member
5 Μαρτίου 2012
21
0
Lamia-Patra
FrenchieFan ακριβως ετσι ειναι τροπος που σκεφτομαι και εγω εχω κατσει να πιο τον καφε μου δεν θελω να παιξει ο σκυλος μου,επαιξε πριν θελω να κατσω να πιω τον καφε μου,να τα πω με τον φιλο μ και να χαϊδευω τα αυτια της Ουριτσας. Δεν ειμαι δα και σε κανενα απομερο μερος,ειμαι σε ενα απο τα πιο τιγκα κοσμο μερι στην Πατρα!Το θεμα ειναι αυτο οτι δεν βγαζεις ακρη...του λες πριν το λυσει μν το λυνεις και οταν τρεχει πανω σου μαζεψε τον και το βλαμενο σου λεει δεν πειραζει ειναι καλος!!!! τα θυμαμαι και τα περνω παλι!!!Ρε φιλε με πειραζει δεν ειναι και ο πιο εκπαυδευμενος σκυλος του κοσμου...ειναι ολος πανω μας μας εχει πατισει τουσ καφεδες, ο αλλος τα εχει κανει πανω του...και εσυ μολις στην λενε ερχεσαι και το παιζει νταης...δηλαδη ελεος...αχ γαμω την τρελα μου (ειναι πολλες αυτεσ οι περιπτωσεις για αυτο συχτηριζω)Τελικα την πληρωσε ο τυπος με το ροτ αν και ηταν εξισου ενοχλητικοι οι αλλοι με τα μικροτερα σκυλια..βλακεια μου...
kritikopouλα ο σκυλος καλος ηταν δεν υπηρχε θεμα... βεβαια τωρα που σκεφτομαι η και η δικια μου που με σωνει γιατι ολα τα σκυλια εκτος απο ενα-δυο βγαζουν τον καλο τους εαυτο...αν ειχα κανενα αρσενικο,λιγο παραξενω δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν....
ghelly αυτος ειναι ο σκυλος και τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα λες...αυτη ηταν η εικονα που πειρα και γω απο την ολη φαση...
kritikopouλα αυτο κανω και γω σε περιφραγμενα πηγαινουμε-πηγαιναμε τα απογευματα και παιζουμε μαζι με αλλα σκυλια...αν και τωρα τελευταια το εκοψα και αυτο προτιμω να περπαταω λιγο παραπανω και να κανω τον καραγκιοζη μες στη μεση του δρομου παιζοντας με την μικρη..παρα να την πηγαινω και να την αφηνω να παιζει και να την τραπουκιζουν σκυλοι που και καλα παιζουν...
Τεσπαντων τα περι νομου τα ξερω αλλα τι να κανεις βγαζεις ακρη... ειμαστε σε μια φαση που απλα αυτος που θα πιστεψει πιο πολυ την μαλακια που θα πει την βγαζει λαδι και εμεις βραζουμε στο ζουμι μας τι να του κανεις να καλεσεις αστυνομια???σιγα μν βγαλεις ακρη να πλακωθεις??θα ερθει απο μονη τησ η αστυνομια...κλωτσιες και τετοια και δεν παιζουν σε σκυλους δεν φταινε σε κατι...
Βλεπεις ειμαι και ασχετος το 2010 βγηκε νομος "ελευθεροι οι σκυλοι σε κοινοχρηστους χωρους..." ε τοτε αστον ελευθερο στο κολονακι η σε κανα πεζοδρομο να σου οω εγω τον νομο μετα....ρε παιδια τι ερμηνεια ψαχνεται...ο σκυλος πρεπει να εχει λουρι, ειναι δεσποζομενος...και απο την στιγμη που χωρις λουρι κανει οτι θελει τοτε εισαι παρανομος...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν θα βγάλεις ακρη στην μαρίνα. Αλλά δεν μπορούν και να σε εξορίσουν. Εσύ θες να πηγαίνεις εκει για περπάτημα την μικρή και να πιεις ηρεμα μετά τον καφέ σου. Είναι απαράδεκτο να μην το σέβονται αυτό και αμολυμένα σκυλιά να ορμάνε να σε μυρίσουν, να σε γλύψουν, να σε τραμπουκισουν.
Το να ειναι ελευθερα τα σκυλια, χωρις λουρι, οι ιδιοκτητες να κάνουν δημ. σχέσεις και να παίρνουν ειδηση ότι λειπει το σκυλι τους 10 λεπτά μετά, ε σόρρυ, μόνο κακο όνομα στους σκυλοϊδιοκτητες βγάζει και μας παίρνει όλους η μπάλα.
Εμένα μου ειχαν κανει και παρατήρηση γιατι εχω τη Σελιν με το λουρι.... "αστην, δεν απομακρύνεται"

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Εμένα μου ειχαν κανει και παρατήρηση γιατι εχω τη Σελιν με το λουρι.... "αστην, δεν απομακρύνεται"
Και σε μένα το ίδιο είπαν.. Στο Αίγιο θα τον έψαχνα.. Έχει γονίδια κεντερη :p

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τελικά, αυτό το ζήτημα είναι "universal" (που λέει και κάποιο μέλος μας)...

Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλοί (ίσως οι περισσότεροι) δεν καταλαβαίνουν (με ανθρώπινους όρους)... είτε δεν έχουν ιδέα από συμπεριφορά σκύλου, έστω και να "ξέρουν από σκυλιά"... και (στη στατιστική μου) κυρίως άντρες... οι γυναίκες, λίγο-πολύ, όταν "πάθουν" μαθαίνουν... οι άντρες είμαστε περισσότερο "μπουνταλάδες"... τι να πω?

Υπάρχουν άντρες που (βαθιά μέσα τους - αλλά, τελικά, φαίνονται οι κερατάδες - είναι πολλοί) είναι περήφανοι που ο σκύλος τους τραμπουκίζει (σκόπιμα ή άθελά του) άλλα σκυλιά, λόγω του μεγέθους του, λόγω της ορμής του, λόγω της "αγριάδας" του...

Υπάρχουν άντρες (με, ίσως, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση - αλλά όχι αυτοεκτίμηση - είναι, επίσης, πολλοί, ρε γαμώτο!) που "το παίρνουν πάνω τους" και, ενώ ο σκύλος τους είναι "ok" (ή ακόμα και φοβισμένος), μπαίνουν "χύμα" στο τοπίο (παρότι εσύ έχεις στο σκύλο σου την "κίτρινη κορδέλλα" - που λέει ο λόγος)... με την ελπίδα ότι εσύ θα (μπορέσεις, τελικά, να) ελέγξεις το δικό σου σκύλο... και τους βλέπεις, παγωμένους να αναμένουν την εξέλιξη της δικής σου προσπάθειας, ενώ θα μπορούσαν, απλά (και εύκολα), να εξαφανιστούν από το τοπίο...

Υπάρχουν, τέλος και γυναίκες (πολύ καλύτερες από εμάς, σε μεγάλο βαθμό, ξαναλέω) που, παρότι ο σκύλος τους είναι ελέγξιμος (μόνο και μόνο επειδή είναι μικρόσωμος και ελαφρύς), αγνοούν το ότι είναι "εριστικός", ή "ενοχλητικός"...

Οσο περισσότερο ζω ανάμεσα σε σκυλιά (και ιδιοκτήτες), τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι (μόνο εμείς) πρέπει να λειτουργούμε "αμυντικά" και να προβλέπουμε - προφταίνουμε το παραμικρό, που μπορεί να προκύψει σε παρόμοιες συναντήσεις...

Υ.Γ. Και, από την άλλη μεριά, υπάρχει και το φως, στο "βάθος του τούνελ"...
Μόλις χτες, συναντήσαμε μία κυρία που μένει στην περιοχή μας, μαζί με τα 2 παιδιά της (περίπου 20-25 χρονών, τα παιδιά)... μοας έκαναν όλες τις "σωστές" ερωτήσεις... για την ενέργεια, την εκτόνωση, τις ώρες ενασχόλησης, τις συνθήκες - δυνατότητα διαμονής σε διαμέρισμα...
Είχαν προσέξει, μάλιστα, ότι ο κούταβός μας φοράει (ενίοτε) φίμωτρο... με ρώτησαν και γι' αυτό... με ρώτησαν για εκπαιδευτικά θέματα, για θέματα τρόπου απόκτησης κλπ...
Και έφυγα με ένα χαμόγελο, ρε παιδί μου, ότι υπάρχει κάποια ελπίδα...

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Δυσκολο πραγμα η βολτα με σκυλο στις ελληνικες πολεις.
Πολυ συχνο φαινομενο αυτο με τους λυτους σκυλους, που ριχνουν φραπεδες, καπνους, γλειφουν παππουδες, τρωνε το σαντουιτς του μωρου, επιτιθενται σε αλλους σκυλους και τρομαζουν ανθρωπους που απλα ετυχε να βρισκονται εκει κλπ...

Ακομα πιο δυσκολο ειναι οταν ζητας ευγενικα να δεσει το σκυλο και στο γυρναει στον τσαμπουκα.
Αν τυχει ομως και κρατας κανενα βλημα και πιασει "το καμαρι του" και το τιναζει σα κουρελου, τοτε θα του κοπουνε και οι μαγκιες και θα δεις ποσο γρηγορα ξεφουσκωνει και η επαρση και ολα...
Αλλα οπως ειπε και ο Γιαννης, καλυτερα αμυντικη σταση, μεταβολη και μπουλο.
Στην τελικη δε φταιει σε τιποτα το σκυλι, για να το κλωτσησουμε, εστω και απο αντιδραση η ενστικτωδη αμυνα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ