Τι ισχύει τελικά;

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Το θεμα εχει να κανει με το περιφημο αγχος αποχωρισμου και κατα ποσο ο σκυλος μπορει να κανει κατι επειδη απλα....νευριασε.

Καταρχην ενας σκυλος ή εχει αγχος αποχωρισμου ή οχι . Υπαρχει περιπτωση να εχει αγχος μερικες φορες ? Ή να εχει διαβαθμισεις το αγχος του ? Δεν διαφωνω οτι υπαρχει αυτο στα σκυλια. Μηπως ομως καποιες φορες οταν θα κανει μια ζημια , δεν φταιει αυτο ?

Ο δικος μου σκυλος ποτε δεν ειχε αγχος σε υπερβολικο βαθμο. Ποτε δηλαδη δεν εκατσε στην πορτα να κλαιει με τις ωρες και ποτε δεν εφαγε τοιχους καρεκλες κτλπ.
Εκανε παντα μια ηλιθιας σημασιας ζημια και μετα ηρεμουσε. Τον εβρισκα ξαπλωμενο και γυρω γυρω τα διαφορα κομματια.

Οποτε ο σκυλος εκανε ζημιες λογω αγχους ή επειδη εμεινε μονος αρκετη ωρα και βαρεθηκε , οταν γυρνουσα πισω ερχοταν πανω μου με χαρα κτλπ. Ειχε ξεχασει οσα ειχε κανει γιατι προφανως το μυαλο του εκεινη την ωρα που τα εκανε ηταν ''αλλου''.
Οποτε ομως εκανε ζημιες που εγω θεωρω οτι τις εκανε επιτηδες , οταν γυρνουσα ηταν σαν βρεγμενη γατα. Ουτε γεια δεν ερχοταν να πει.
Χθες για παραδειγμα τον αφησα μονο για 10 λεπτα 3 φορες. Τις 2 πρωτες δεν εκανε τιποτα. Την 3η μολις μπηκα μεσα , ακουσα κατι να πεφτει στο πατωμα. Λεω ζημια εκανε σιγουρα. Ο σκυλος δεν με πλησιασε καν. Μαλιστα οταν πηγα κοντα του αυτος κατεβασε αυτια και εφυγε. Ειχε παρει το τηλεκοντρολ και το μασησε.
Το τηλεκοντρολ ειναι ενα αντικειμενο που το εχει γλειψει και μυρισει τοσες φορες που πλεον αδιαφορουσε πληρως και ξαφνικα χθες ειπε να το φαει. Απο χθες οποτε του δειχνω το τηλεκοντρολ αυτος κατεβαζει αυτια και φευγει.
Εγω λεω οτι ο σκυλος ηξερε οτι το τηλεκοντρολ δεν ειναι δικο του και ηξερε οτι δεν πρεπει να το φαει. Γιατι αλλωστε να μην με πλησιαζει με το που μπηκα στο σπιτι ? Γιατι ηξερε οτι ειχε κανει ζημια. Γιατι φευγει ποτε του δειχνω το κατεστραμενο τηλεκοντρολ ? Γιατι ξερει οτι εκανε κατι λαθος.
Οποτε εκανε ζημια λογω αγχους ή βαρεμαρας , μετα δεν ειχε κανενα προβλημα να παει διπλα στην ζημια.

Γιατι στα 2 πρωτα δεκαλεπτα δεν εκανε ζημια και εκανε στο 3ο ? Στα 2 πρωτα δεν ειχε αγχος και στο 3ο ειχε ? Να βαρεθει δεν γινεται σε 10 λεπτα.
Απλα εχω καταλαβει οτι καποιες φορες οταν φευγω , φαινεται οτι δεν τον νοιαζει. Νυσταζει ειναι κουρασμενος ? Δεν ξερω.
Καποιες αλλες φορες φαινεται οτι λαχταραει να ερθει μαζι μου και αν δεν τον παρω στο 1ο 5λεπτο εχει κανει ζημια σαν να λεει. " Δεν με πηρες μαζι σου ? τωρα θα δεις"

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το ίδιο ακριβώς με απασχόλησε και εμένα σήμερα. Ο μεγάλος έχει μήνες να κάνει ζημιά (για τη μικρή δε μιλάω καν γιαατί έχει χρόνια) και σήμερα το πρωί είχε πολλή ενέργεια, που συνήθως τα πρωινά το πολύ πολύ να σηκωθεί να κάνει καμιά βόλτα, όταν έφυγα λοιπόν το πρωί το ότι θα κάνει ζημιά το είχα κάτι παραπάνω απο σίγουρο. Δεν έλειψα ούτε τρεις ώρες και είχε πάρει το τσαντάκι της βόλτας και είχε σκίσει τις σακούλες. Σκέφτηκα μήπως δεν εκτονώθηκε αρκετά αλλά εχθές τον έβγαλα μισή ώρα παραπάνω απο ό,τι συνήθως και βγήκαμε και βόλτα με το ποδήλατο, άρα κουράστηκε περισσότερο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τώρα θα δεις δεν λέει σίγουρα. Λέει απλά βαριέμαι δεν έχω τίποτα να κάνω ααααα τι ωραίο χαλί ας το μασουλήσω λίγο να περάσει η ώρα μου.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι τόσα πολλά που μας είναι άγνωστα για τη συμπεριφορα του σκύλου που είναι όλα πιθανα για μένα. Λιγα χρόνια πριν πιστευαμε οτι οι σκύλοι βλέπουν ασπρόμαυρα, νέες έρευνες δείχνουν όμως ότι όχι απλα βλέπουν κάποια χρώματα, διαχωρίζουν και τους τόνους τους...Ασχετο αυτό το παράδειγμα αλλα πιστευω οτι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε.

Afg εχω νιώσει και εγώ κάτι αντιστοιχο με σκυλί φίλης μου. Ημίαιμο, πανέξυπνο και δύστροπο όσο δεν πάει. Αυτό το σκυλί κάθε φορά που θα δεί το αφεντικό της να ετοιμάζει βαλίτσα, κάθεται μακριά της και την κοιτάει. Οσο και να της φωνάζει να πάει κοντά της, το σκυλί δεν την πλησιάζει καν, απλά την κοιτάει αγέορχα. Αντιθέτως,σε αυτή τη στιγμη αν φωνάξει οποιοσδήποτε άλλος τον σκύλο, τρέχει πάνω τους και τους αφήνει να την χαιδεψουν και να παίξουν μαζί του. Σαν να αποφεύγει να δώσει αξία στη φίλη μου.
Αλλες φορές πάλι αν δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος, τη στιγμή που πάλι ετοιμάζει η φίλη μου βαλίτσες, να πηγαίνει απο δωμάτιο σε δωμάτιο, και όταν περνάει απο δίπλα της κάνει γκρρρρ και φεύγει κυρία στο επομενο δωμάτιο!!Σαν να της λέει "ααα θα φύγεις και θα με αφήσεις στο σπίτι. Και εγώ θα κάνω πως αδιαφορώ για σένα για να σε ενοχλήσει η συμπεριφορά μου".

Με ανθρώπινες αντιδράσεις θα το έλεγα εκδίκηση. Στη σκυλίσια γλώσσα δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
[h=2]
[/h]
Τώρα θα δεις δεν λέει σίγουρα. Λέει απλά βαριέμαι δεν έχω τίποτα να κάνω ααααα τι ωραίο χαλί ας το μασουλήσω λίγο να περάσει η ώρα μου.​

Οταν τον αφηνω 2-3 ωρες μονο του , το καταλαβαινω οτι μπορει να βαρεθει και να κανει τη ζημια.
Αλλα ποτε προλαβε και βαρεθηκε στο ουτε 10λεπτο ?? Πηγα στο ατμ να βγαλω λεφτα και γυρισα. Και ετσι οπως ειδα την ζημια την ξεκινησε με το που εφυγα. Με το που εκλεισα δηλαδη την πορτα ειπε '' βαρεθηκα , ας φαω κατι που δεν εχω ξαναπειραξει στη ζωη μου''.
Και 2 ωρες πριν που ειμασταν μεσα στο σπιτι και ελιωνε απο γωνια σε γωνια γιατι δεν βαρεθηκε ? Παντα τυχαινει να βαριεται 5 λεπτα αφου φυγω ?

Εχω ακουσει για σκυλι που πηγε και εκανε τα χοντρα του επανω στο κρεβατι αυτου που τον μαλωσε πριν φυγει απο το σπιτι. Απο ολη την οικογενεια πηγε στο κρεβατι αυτου που τον μαλωσε.
Μιλαμε για πρωτοφανη συμπεριφορα απο μεγαλο σε ηλικια σκυλι που δεν ανεβαινε σε κρεβατια ουτε τα εκανε μεσα στο σπιτι φυσικα.
Αν δεν ειναι αυτο εκδικηση , τι ειναι ?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Οταν τον αφηνω 2-3 ωρες μονο του , το καταλαβαινω οτι μπορει να βαρεθει και να κανει τη ζημια.
Αλλα ποτε προλαβε και βαρεθηκε στο ουτε 10λεπτο ?? Πηγα στο ατμ να βγαλω λεφτα και γυρισα. Και ετσι οπως ειδα την ζημια την ξεκινησε με το που εφυγα. Με το που εκλεισα δηλαδη την πορτα ειπε '' βαρεθηκα , ας φαω κατι που δεν εχω ξαναπειραξει στη ζωη μου''.
Και 2 ωρες πριν που ειμασταν μεσα στο σπιτι και ελιωνε απο γωνια σε γωνια γιατι δεν βαρεθηκε ? Παντα τυχαινει να βαριεται 5 λεπτα αφου φυγω ?

Εχω ακουσει για σκυλι που πηγε και εκανε τα χοντρα του επανω στο κρεβατι αυτου που τον μαλωσε πριν φυγει απο το σπιτι. Απο ολη την οικογενεια πηγε στο κρεβατι αυτου που τον μαλωσε.
Μιλαμε για πρωτοφανη συμπεριφορα απο μεγαλο σε ηλικια σκυλι που δεν ανεβαινε σε κρεβατια ουτε τα εκανε μεσα στο σπιτι φυσικα.
Αν δεν ειναι αυτο εκδικηση , τι ειναι ?
.......
,,,
αν το μαλωσεις σωστα μια φορα το σκυλι δεν ξαναανεβαινει στο κρεβατι ουτε στα ονειρα του... ==)) .......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σχετικά με την διαβάθμιση του αγχους, ναι υπάρχει.
Ειναι το σοκ αποχωρισμου και ειναι και το σύνδρομο αποχωρισμου. Το δεύτερο ειναι πολύ πιο "επωδυνη" κατάσταση για τον σκύλο ο οποιος ειναι κολλημένος στο κλάμα ωσπου να εξαντληθει. Όχι να παρει αποφαση οτι οκ το βουλώνω τώρα, δεν αλλάζει τπτ.
Και ειδικά αυτές τις μέρες εχω περιστατικό με κουτάβι που ειναι με σύνδρομο, με κάμερα το εντοπισαμε να κλαιει ως και 10 ωρες με διαλειμματα 5λεπτα γιατι προφανώς κουραζόταν ο λαιμός, να σπαράζει και να αλυχτάει. Και ολοι οι εκπαιδευτές που το ειδαν ειπαν οτι χρήζει απαραιτητως διαμονης με τον εκπαιδευτη για να δουλευεται διαρκως και όχι σε μαθηματα.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Έχω περιστατικό με κουτάβι που ειναι με σύνδρομο, με κάμερα το εντοπισαμε να κλαιει ως και 10 ωρες με διαλειμματα 5λεπτα γιατι προφανώς κουραζόταν ο λαιμός, να σπαράζει και να αλυχτάει.
Ελπίζω να μην είναι και η δικιά μου σε αυτή την κατάσταση :( Πως το παρακολουθεί; Το καταγράφει με κάποιον τρόπο;

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
.......
,,,
αν το μαλωσεις σωστα μια φορα το σκυλι δεν ξαναανεβαινει στο κρεβατι ουτε στα ονειρα του... ==)) .......
Τί εννοείς να τον μαλώσει σωστά? Πρώτα πρώτα δεν μαθαίνουν τα σκυλιά με μάλωμα κ βία. Διαβάστε κ λίγο πριν δώσετε συμβουλές. Τί άλλο θα δούμε..

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Αγαπητή marian8h καλό θα ήταν να διαβάσετε και εσείς λιγάκι το φόρουμ πριν "αγανακτισμένη" απαντήσετε, για να διαπιστώσετε το στυλ που γράφει το μέλος

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τί εννοείς να τον μαλώσει σωστά? Πρώτα πρώτα δεν μαθαίνουν τα σκυλιά με μάλωμα κ βία. Διαβάστε κ λίγο πριν δώσετε συμβουλές. Τί άλλο θα δούμε..
που ξέρεις τι εννοεί ο ferozasea με τον όρο "μάλωμα";

Εγώ μπορεί να ορίζω το μαλωμα σαν δυνατή φωνή και κάποιος άλλος σαν ξύλο-κακοποίηση.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ελπίζω να μην είναι και η δικιά μου σε αυτή την κατάσταση :( Πως το παρακολουθεί; Το καταγράφει με κάποιον τρόπο;

ωχ χιλια συγγνώμη, τώρα το ειδα οτι ρώτησες.
Είχε βάλει στο σπιτι το λαπτοπ και εκανε βιντεοκληση skype με το ipad. Οποτε ειχε διαρκώς εικόνα του τι γινοταν. Με 3 σκυλια και 2 γάτες μεσα στο σπιτι μόνο 1 λυσσαγε και κοντευε να μεινει στον τόπο από το κλαμα. Απιστευτο πράγμα! Αλλά ξερω οτι αρχισε αγωγη ομοιοπαθητική και δουλευεται και με εκπαιδευτή και ειναι ηδη αρκετά καλύτερα τα πράγματα.

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
που ξέρεις τι εννοεί ο ferozasea με τον όρο "μάλωμα";

Εγώ μπορεί να ορίζω το μαλωμα σαν δυνατή φωνή και κάποιος άλλος σαν ξύλο-κακοποίηση.
Οπως και να το εννοει το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. ΜΗΔΕΝ.

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
Αγαπητή marian8h καλό θα ήταν να διαβάσετε και εσείς λιγάκι το φόρουμ πριν "αγανακτισμένη" απαντήσετε, για να διαπιστώσετε το στυλ που γράφει το μέλος
Το διαβάζω πολύ καιρό το φορουμ και πιστεψε με , με όσα εχω διαβασει κατα καιρους, όχι από τα περισσοτερα μελη ευτυχως, ο "αγανακτισμενος" τροπος που απαντησα, ειναι απολυτα συνειδητος.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αλήθεια; Αν δηλαδή ο σκύλος μου μου βγάλει δόντια εδώ θα κάτσω να τον κοιτάω και θα περιμένω πότε θα επιδείξει καλή συμπεριφορά (θα σταματήσει το γρύλισμα ( ; ) ) για να τον επιβραβεύσω;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
εχεις τόση εμπειρια με σκυλια ωστε να ξέρεις και να αφορίζεις?
Γιατι μάλωμα ειναι και το "στη θέση σου" μετά από καποια ανυπακοη του σκυλου

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Αλήθεια; Αν δηλαδή ο σκύλος μου μου βγάλει δόντια εδώ θα κάτσω να τον κοιτάω και θα περιμένω πότε θα επιδείξει καλή συμπεριφορά (θα σταματήσει το γρύλισμα ( ; ) ) για να τον επιβραβεύσω;
Το θεμα ειναι γιατι να δειξει δοντια ο σκυλος και τι εμεις δεν προσεξαμε..
Αμα τον μαλωσεις δηλαδη ή του φωναξεις οταν σου δειχνει δοντια τι πετυχαινεις?
Θελουμε να τεσταρουμε τα ορια του σκυλου?Εχω την εντυπωση οτι στην πλειοψηφια σε τετοιες περιπτωσεις θα μας δαγκωσει ο σκυλος και δεν θα ''υποταχθει''...

Οι φωνες σε πολλες περιπτωσεις λειτουργουν αντιστροφα, σαν επιβραβευση (ειδικα αν μιλαμε για κουταβια)...

Γιατι μάλωμα ειναι και το "στη θέση σου" μετά από καποια ανυπακοη του σκυλου
τελειως διαφορετικο και σωστο αυτο που λες, αυτη ειναι η σωστη τακτικη...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τελειως διαφορετικο και σωστο αυτο που λες, αυτη ειναι η σωστη τακτικη...
δεν ειναι καθόλου διαφορετικό, ειναι διαβάθμιση μαλώματος.
Επειδη από ό,τι ειδα και σε αλλο θρεντ αυτά μαλλον ειναι "διδαγματα" της εκπαιδευτριας σου, να σου πω απλά ότι η βασικη διαφωνια με τη δικη μου, ειναι πως δεν ειναι ολα τα σκυλια για λιχουδιά και αδιαφορια. Σε κάποια ναι, πιανει... σε αλλο όχι.... και στα δευτερα θες πιο δυναμικη αντιμετώπιση ΠΡΙΝ παγιωθει η συμπεριφορά.
Αν ενα σκυλι υψηλοτατου ταπεραμεντου, αρχισει το γρύλισμα για χ/ψ λογους... η αδιαφορία δεν θα βοηθήσει. Δεν ειναι μόνο τι δείχνεις που εκλαμβάνει ο σκυλος αλλά και τι εκπέμπεις....!

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Πρωτα απο ολα τι γνωριζεις εσυ για μενα και το σκυλι μου και την εκπαιδευση του..
Τιποτα...

Που ξερεις εσυ τι τροπους εκπαιδευσης χρησιμοποιω, αν το σκυλι μου γρυλιζει,αν του δινω λιχουδιες κτλ κτλ...

Ολα βασισμενα σε μια σελιδα του fb και τιποτα παραπανω...

Πιστευεις οτι με τα 29 ποστ που εχω κανει μπορεις να με ψυχολογησεις και οτι με ξερεις?