Τι είναι καλύτερο;Ένα ή δύο σκυλιά στο σπίτι;

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
γεια σας παλι... εχω ακουσει πως οταν παιρνεις ενα σλυκο η γενικα οποιοδιποτε ζωο ειναι καλυτερο να παιρνεις ακομα ενα για να μην νιωθει μοναξια(βεβαια με τον σκυλο αφου θα εισαι μαζι του ολη την ωρα δεν νομιζω να νιωθει ετσι) παντως ρωταω για να ξερω τι ειναι καλυτερο για το σκυλι μου (το μελλοντικο).Απο την αλλη εχω ακουσει πως οταν υπαρχουν περισσοτερα απο 1 νεοφερτα σκυλια στο σπιτι η εκπαιδευση γινεται πιο δυσκολη... κατα ποσο ισχυει το πρωτο και κατα ποσο το δευτερο?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σου. Άν έχεις τον χώρο, τον χρόνο, και την οικονομική δυνατότητα για δύο σκυλιά, δεν βλέπω γιατί να μην πάρεις δύο. Εξυπακούεται βεβαίως ότι άν έχεις ένα σκυλί που είναι υπερβολικά κυριαρχικό ή επιθετικό με άλλα σκυλιά, δεν θα είναι εύκολο να αποδεχθεί ένα δεύτερο σκυλί. Αλλά τέτοιες συμπεριφορές προσπαθεί κανείς όσο γίνεται να τις διορθώνει. Επίσης η εκπαίδευση δεν θα είναι κατ' άνάγκην δυσκολότερη - απλώς θα έχεις να εκπαιδεύσεις δύο σκυλιά, το κάθε ένα με τις ιδιαιτερότητες του. Ας πούμε το ένα μπορεί να θέλει εκπαίδευση στη βόλτα και στο σπίτι να είναι άγγελος, ενώ με το δεύτερο να συμβαίνει το αντίθετο. Επίσης μπορεί το ένα να επηρρεάσει το άλλο θετικά στην εκπαίδευση - όταν ας πούμε ο ένας σε βλέπει να επιβραβεύεις τον άλλο που έκανε κάτι σωστό, θα προσπαθήσει να τον μιμηθεί. Και φυσικά θα κάνουν καλή παρεούλα, ειδικά όταν θα χρειάζεται να μένουν μόνα τους στο σπίτι για να πάς στην δουλειά ή στην σχολή σου, να βγείς, κλπ.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλημερα!
ισχυει και το πρωτο και το δευτερο..
θα σου πω την δικη μας περιπτωση...

πρωτα ηριε η Ζαιρα, η εκπαιδευση της ηταν πραγματικα παιχνιδακι.. ο σκυλος εκανε focus 100% σε εμας.. στην βολτα, στο σπιτι.. αλλα οταν ελειπα.. το μυαλο μου ηταν παντα σπιτι.. που ειναι μονη της.. που θα βαριεται... κτλ.. εκανα περα αρκετα πραγματα λογω τυψεων του σκυλου να περναω πιο πολυ χρονο μαζι της, .. η μπορουσα να την εχω εχω σχεδον παντου μαζι μου... ειχα και το κολημα.. οτι πηγα και το εκλεισα σε ενα δυαρι και εγω λειπω αρκετες ωρες .

Μετα ηρθε ο Σαγκα ( και μετακομοισαμε κι ολας..), η ανυσηχια μου περι παρεας στην πρωτη καθυσηχαστηκε λιγακι... βεβαια σαν την παρεα του ανθρωπου τους δεν ειναι ... αλλα απο το να ειναι μονα... τα βλεπω, παιζουν, κοιμουνται αγκαλια, γαυγιζουν παρεα :p
αλλα φιλε ο Σαγκα, μας εβγαλε την πιστη!!! εκπαιδευση.. αντι να κοιταει εμενα,.. κοιταζε την Ζαιρα.. (βεβαια υπηρχαν στιγμες που με βοηθησε η Ζ. ) αλλα σε γενικες γραμμες με δυσκολεψε αρκετα.. δλδ οταν ημασταν ακομα στην Β.Υ. και ο σαγκα ηταν μονος, εκτελουσε πολυ καλα.. οταν ηταν και η Ζαιρα μαζι.. μας παιδευε αρκετα.. αφου το μυαλο του πως να παει να παιξει .. και για να κανει focuς σε εμας.. αγιο τον εκανα!!
Επισης σε αντιθεση με ενα σκυλο, δεν ειναι ευκολο να τα εχω παντου μαζι μου... και αμα παιρνω το ενα.. στεναχωριεμαι για το αλλο... η βολτα με 2 σκυλια πλεον.. δεν εχει καμια διαφορα.
Ομως οταν λειπω απο το σπιτι.. (γιατι δουλευω αρκετα) ειμαι πολυ πιο ησυχη οτι εχει το ενα το αλλο :)

Γενικα οι υποχρεωσεις ενα ή δυο σκυλια ειναι ιδιο πραγμα.... ομως και τα εξοδα διπλα , εμβολια, τροφες, αμπουλες, κολαρα...

Αν με ρωτας ενα η δυο σκυλια στο μελλον... σιγουρα 2!!!!! ;)

Last edited:

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
μμμ ενταξει θα το σκεφτουμε σοβαρα...εξαλλου ειμαστε 2 ατομα...μπορει ο ενας να εχει το ενα σκυλι και ο αλλος το αλλο... παντως σιγουρα ειναι καλυτερο να ειμαστε 2 ατομα με δυο σκυλια και δεν θα ανισουμε και τις ωρες που λειπουμε!!!

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη

Καλέ δεν πήραμε δεύτερο ούτε καν πρώτο απλώς χθες περνούσαμε έξω από έναpet-shop (το ξέρω ότι τα σιχαίνεστε, το ίδιο και εμείς) και μου είπε ο Γιάννης:"κοιτά τα σκυλάκια τι ωραία που παίζουν όλα μαζί, κρίμα δεν θα είναι να πάρουμεεμείς ένα από εκτροφείο και να χωριστεί από τα αδελφάκια του" και έτσικα8ισαμε και συζητήσαμε για το αν θα πάρουμε μονό ένα η δυο μαζί.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
τι ειναι καλλητερο? ενα η δυο σκυλια στο σπιτι?
Για ποιόν; Για ένα άπειρο; Το ένα και υπό συνθήκες που έχουμε συζητήσει σε άλλο thread.
Για 'μενα; Μένοντας σε διαμέρισμα δύο που είναι και μέσα στο επιτρεπτό όριο. Μετακομίζοντας σε μονοκατοικία όπως τη φαντάζομαι, χαλαρά έχω τσιμπήσει και τον Ε/Π.

Και μια ερώτηση: Γιατί ΕΙΔΙΚΑ ο λύκος να χρειάζεται κι άλλο ζώο στο σπίτι;

Μόνο μην αποτελέσει επόμενη σκέψη στις ουτοπικές συζητήσεις σας (κι εξηγώ λέγοντας ουτοπικές εννοώ, καταλήξτε πρώτα στο ένα και ζήστε μαζί του και μετά βλέπετε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ν' αποκτήσετε και δεύτερο σκύλο και πόσο συμβατό με τη ζωή σας) η επιθυμία απόκτησης Δαλματικού και Ράσσελ... Δε σας βλέπω καλά με τέτοιο συνδυασμό :D:D

Παιδιά, εδώ δεν είναι μοτοσυκλετιστικό φόρουμ, ή gadget φόρουμ. Ο σκύλος δεν είναι αντικείμενο, έχει ψυχή, έχει ανάγκες. Μην αφήσετε την απειρία, την παρορμητικότητα, ενδεχομένως τα νιάτα σας να καταστρέψουν τη ζωή του και τη δική σας.

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
οκ τοτε...ενα σκυλακι και μαλλον λαμπραντορ οπως ειχαμε πει και με τον Γιαννη στν αρχη γιατι μπαινοβγαινει μπολικος κοσμος στο σπιτι...