φοβερο φαινεται και απο οτι ειδα προσαρμοζεται στο παλουκοσελο, αυτη ειναι και η πιο σωστη μεθοδος γιατι ετσι μπαινει στο χαμηλο κεντρο βαρους του ποδηλατου, οποτε οι οποιες αναταραξεις ή αποτομα τραβηγματα αποροφονται ευκολα και δεν δημιουργουν προβλημα στην οδηγηση.
Παντως ειναι ακριβο, τα βαρανε ολα τα πετ αξεσουαρ!!!
Και ετσι αποφασισα και εφτιαξα το δικο μου πολυ ευκολα που το θεωρω και πιο ευχρηστο.
Το δικο μου αποτελειται απο ελαστικο ιμαντα ειναι αυτο το που αλλοι το λενε χταποδι και δενουν πραγματα στη μηχανη, σε σχαρες κπλ. Πηρα λοιπον ενα τετοιο μονο και το εβαλα στο παλουκοσελο κανοντας το διπλο. το εσφιξα με ταιραουντ ( δεν θυμαμαι πως το λενε αυτο που το εσφιξα, θα βαλλω αυριο φωτο για να δεις τι εννοω. Παντως την ακρη του τη ενωσα με κλικ σαν αυτο που εχουν οι οδηγοι για να μπαινουν στο λουρι και φυσικα χρησιμοποιω σαμαρακι στο σκυλι για να μην επιβαρυνεται ο αυχενας του. Τωρα η ρουμπι ειναι σκυλι που της αρεσει να προχωραει μπροστα αλλα οταν ειναι στο ποδηλατο συμπεριφερεται μια χαρα, κυριως γιατι δεν ειναι πολυ λασκα αλλα νομιζω πως συγκετρωνεται σε αυτο που κανουμεκαι ετσι μενει διπλα μου.
Επισης ενω τρελενεται για γατες γενικα δεν τραβαει στο ποδηλατο γιατι ειδε οτι δεν εχει νοημα, γιατι ετσι και αλλιως ακομα κιαν τραβηξει λιγο ηδη εχεις φυγει κανοντας πενταλ. Γενικα με τον ελαστικο ιμαντα ολοι οι κραδασμοι αποροφουνται και δεν υπαρχει προβλημα. Θεωρω λαθος να ειναι στο χερι περασμενος ο οδηγος-λουρι γιατι ετσι γινεται πολυ ευαισθητο το τιμονι, το δοκιμασα οταν ειμουν τελειως απειρος και ειδα οτι δεν γινεται.
Τελος η δικη μου κατασκευη ειναι πιο ευχρηστη γιατι την εχω μονιμα στο ποδηλατο μου και οταν δεν εχω μαζι μου τη Ρουμπι το τυλιγω στο παλουκοσελο, αλλιως θα ειχα ενα ματσουκι να εξεχει.
Γενικα εκανα πολλες προσαρμογες μεχρι να καταληξω στην τελικη μορφη.
Να σημειωσω οτι πρεπει παντα να ακολουθεις το ρυθμο του σκυλιου να κανεις στασεις και να του προσφερεις νερο, συχνα,. Τελος παρατηρησα οτι ενω η Ρουμπι ειναι ανεξαρτητη πολυ, οταν στο αλσος την λυνω και την αφηνω ελευθερη πια, δεν σταματαει να με ακολουθει οσο ποδηλατω. Αυτα με την ποδηλαταδα νοιωθω οτι εχω ενα πολυ ικανοποιημενο και εκτονωμενο σκυλι, τη συστηνω ανεπιφυλαχτα, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας αν δεσεις το σκυλι στο παλουκοσελο. Ελπιζω να μην κουρασα και θα βαλλω φωτος της πατεντας