Τι ανακαλύπτει κανείς....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ο λόγος για τον πρώην ιδιοκτήτη του Μουφ, εννοώ το καθίκι που τον πέταξε. Διότι ναι μεν του έκανε την στείρωση, εκπαίδευση όμως δεν το έστειλε και ξέρω ότι το έδερνε κιόλας. Ανακάλυψα όμως τυχαία τι προσπάθησε να μάθει στο Μουφ και πώς τα ψιλοκατάφερε.

Μπορεί λοιπόν το Μουφ να μην ήξερε να κάτσει, να μείνει και να μην το έπλενε, ούτε να το βούρτσιζε, είχε όμως προσπαθήσει το ζώον το όρθιον και δίπουν να το μετατρέψει αποτυχημένα σε φύλακα!! Και να του φέρνει και τις παντόφλες!! Τις παντόφλες τις ανακάλυψα διότι εγώ δε φοράω ποτέ μου, η μάνα μου τσιρίζει ότι θα πουντιάσω και θα αρρωστήσω βαριά, οπότε μου αγόρασε ένα ζευγάρι που με υποχρέωσε να πάρω μαζί μου στην Αμερική. Το καταχώνιασα λοιπόν κι εγώ κάπου, ξέχασα την ύπαρξή του και μόλις πήρα το Μουφ σπίτι, εκείνο πήγε από μόνο του, τις ανακάλυψε και μου τις έφερε!! Του έμαθα τελικά ότι εγώ και οι παντόφλες είμαστε ασυμβίβαστοι, οπότε σταμάτησε επιτέλους να μου τις φέρνει.

Τα περί φύλακα έχουν πιο πλάκα: ένα από τα trick που έπρεπε να μάθω στο Μουφ για το μέσο επίπεδο είναι το "υποκλίσου" ("bow"). Τώρα η προφορά μου στα αγγλικά είναι πολύ καλή μεν, αλλά ακούγομαι ξένη δε και επιπλέον καμιά φορά είτε βαριέμαι, είτε είμαι κουρασμένη, είτε δεν έχω παρατηρήσει πώς ακριβώς προφέρονται μερικοί δίφθογγοι και τους λέω στο περίπου. Όπως το "bow". Το οποίο, φαίνεται, ακούγεται συχνά λίγο σαν "μπόου" αντί για "μπεεαααααο" (φανταστείτε τώρα αμερικανική προφορά). Τελοσπάντων, πρέπει να πάω να ρωτήσω λογοθεραπευτή πώς να το λέω διότι το ζώον που είχε το Μουφ παλιά το έχει μάθει να .... γαυγίζει άμα ακούει αυτό το άλλο που μπερδεύω!! Bow-wow είναι το αγγλικό γαβ-γαβ και το Μουφ αρχίζει και γαυγίζει ξαφνικά και είναι φανερό ότι το κάνει εκτελώντας εντολή!! Μάλιστα αν το πω δεύτερη φορά, αφού του έκανα τώρα εξάσκηση στις εντολές και προσπαθούσα να προφέρω την υπόκλιση σωστά, γαυγίζει ξανά, πάει πρώτα στο παράθυρο να ελέγξει για εγκληματίες, γαυγίζει προειδοποιητικά, έρχεται πίσω, με κοιτάζει ερωτηματικά και μετά πάει και ξαπλώνεται στην πόρτα και τη φυλάει!!!!!

Επιθετικό δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου το Μουφ, ούτε είναι, αλλά φαίνεται τελικά ότι για άγριος φύλακας δεν έκανε, αφήστε που τρώει τον άμπακο, οπότε γι' αυτό μάλλον και του έδωσε δρόμο ο μαλάκας. Τελοσπάντων, εγώ τώρα δεν ξέρω τι να κάνω με αυτήν την πληροφορία και μάλλον θα πάω αύριο στον εκπαιδευτή νωρίς να τον ρωτήσω γι' αυτό, καθώς και για τη συσχέτιση λουτεΐνης-μπιφτεκιών....

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δυστυχως ειναι πολλοι αυτοι που περνουν ενα σκυλο για δικια τους ανασφαλεια,εχουν απαιτησεις φυλακα σεκιουρι , τον μαθενουν λανθασμενα ενα σωρο ασχετα πραγματα ,και οταν ο καημενος τετραποδος δεν ανταπεξελθει στις παρανοικες απαιτησεις τους τον πετανε

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Πολυ μαλακας ο παλιος ιδιοκτητης....μα καλα πηρε σκυλο για να του φερνει παντοφλες????
Το καημενακι το Μουφ!!ευτυχως που τωρα ειναι μαζι σου και αποτι εχω διαβασει και απο αλλα post πρεπει να ειναι φανταστικο σκυλακι!
Να το χαιρεσαι το Μουφ!!!:D

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Καλά, ωραίο αφεντικό ήταν!

Αντί να του μάθει να σιδερώνει ή να βάζει πλυντήριο, για να σε διευκολύνει κι εσένα βρε παιδί μου :)

Πλάκα κάνω ασφαλώς.. Αλλά μου φαίνεται τόσο μα τόσο γελοίο να μάθεις το σκυλί να φέρνει τις παντόφλες.. Δούλο ήθελε;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είναι κλισέ οι παντόφλες φαντάζομαι, όπως και το να φέρνει την εφημερίδα. Το Μουφ δε φέρνει εφημερίδα, απλώς μου κάνει νόημα ότι υπάρχει έξω πακέτο ή εφημερίδα ώστε να τα μαζέψω μόνη μου. :) Το ότι δε διάβαζε εφημερίδα το πρώην αφεντικό του Μουφ φυσικά δε με παραξενεύει, αναρωτιέμαι αν μπορούσε καν να μιλάει κανονικά αντί να μουγκρίζει. Μπορούσε όμως να του μάθει να περπατάει με λουρί και να κάθεται κλπ. Όταν το πήρα το Μουφ δεν ήξερε να κάνει απολύτως τίποτα, ΟΚ, ήξερε να μαγειρεύει και να σκουπίζει με το ρομπότ, αυτά όμως σίγουρα τα ανακάλυψε στο δρόμο διότι πρώτον αποκλείεται ο πρώην αφεντικός του να έτρωγε τραχανά και επομένως να μάθαινε στο Μουφ πώς να τον μαγειρέψει και δεύτερον αμφιβάλλω ότι διέθετε ρομπότ που είναι απλώς για συντήρηση καθαρίσματος.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Τσκ τσκ τσκ σοβαρό αφεντικό είχε το Μουφ! ;-) Να μου πεις τι περιμένεις από ένα κοκκινόλαιμο κάθαρμα που το άφησε στο κρύο (γκρρρρ!)

Ευτυχώς δηλαδή που έπεσε στα χέρια σου κι έμαθε συνταγές της προκοπής ;-) lol

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ έχω μια απορία.....γιατί θεωρούμε τόσο κακό να έχει μάθει ο σκύλος να φέρνει τις παντόφλες;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Προσωπικά, το θεωρώ άθλιο, διότι μου θυμίζει εποχές δούλων ή εποχές του '50-'60 με το "υπηρετικόν προσωπικόν"..
Άποψή μου βέβαια, αλλά άμα βαριέται κάποιος να πάει να φέρει τις παντόφλες του, τι το θέλει το σκυλί;

Δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι τύπου fetch ή "φέρε-μου-το-μπαλάκι-σου-να-παίξουμε"..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για τον σκύλο δεν είναι τίποτα διαφορετικό από όλες τις άλλες εντολές που του δίνουμε καθημερινά....Σκέψου κιόλας ότι δεν είναι τίποτα άλλο από το παιχνίδι "ψάξε να βρεις" απλά ο στόχος αντι να είναι η μπάλα, η κούκλα ή κάτι άλλο, είναι οι παντόφλες!

Μήπως μάλιστα, αν και στην σχέση σκύλου ανθρώπου δεν υπάρχει δημοκρατία, είναι μια εντολή πιο "δημοκρατική" από όλες τις άλλες που ορίζουν στον σκύλο πότε θα κάτσει, πότε θα σηκωθεί, πότε θα ξαπλώσει;;)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Φοίβο, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες :)

Και είμαι σίγουρη πως ο σκύλος δε νιώθει diminished (δε νιώθει υποβιβασμό ή προσβολή), όταν του ζητάς να σου φέρει τις παντόφλες.

Απλά, στο μυαλό μου το έχω συνδέσει κάπως έτσι.. Δε θα μου πήγαινε η καρδιά να το κάνω στα δικά μου σκυλιά..

Το κατανοώ (ίσως) αν είσαι νορμάλ άνθρωπος και δεν το κακομεταχειρίζεσαι και δε σαπίζεις σε μια πολυθρόνα πίνοντας μπύρες και ζώντας με επιδόματα, δε βαριέσαι να πας να φέρεις τις παντόφλες σου, πόσω μάλλον να τον βγάλεις έστω μια βόλτα (εκεί κόλλαγε το " άμα βαριέται κάποιος να πάει να φέρει τις παντόφλες του, τι το θέλει το σκυλί;") και δε θα το παρατήσεις μια μέρα στο μαύρο ψοφόκρυο (όπως στην περίπτωση του αξιοτίμου Μουφίου).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oυτε εγώ δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα στο να ξέρει ο σκύλος να φέρνει τις παντόφλες..
Ειδικά αν πάρουμε σαν παράμετρο ότι ο σκύλος ευχαριστιέται με το να μας ευχαριστεί..αν αυτό που του ζητείται δεν είναι πραγματικά ενοχλητικό για αυτόν, τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από το κάτσε κάτω, σήκω πάνω, γαύγισε, σταματα ή "που είναι το τάδε?"..
Έχω δει σκυλιά να ανοίγουν ψυγείο και να φέρνουν μπίρα, το χάδι και την ευχαρίστηση μετά του ιδιοκτητη τους, για αυτά είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή..πως άλλωστε γίνεται και το dog dancing?
Δεν διαφέρει σε τίποτα από τις παντόφλες ή όλα τα υπόλοιπα..και τα πάντα βασίζονται στον να μας ικανοποιήσουν.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Εεεε λοιπόν (για να κάνουμε και λίγη πλάκα), είναι ολοφάνερο ότι κανείς από εσάς που είστε υπέρ του αθλήματος "φέρνω-την-παντόφλα" , δεν είχε σκυλί με μεγάλες χειλούτσες :) :)

Αγαπητοί μου, όσες φορές ο Ούζος παίζει με τις παντόφλες μου (το έχει δει παιχνίδι να μου τις κρύβει ή να τις μασουλάει) δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάζο τραβάω!

Φανταστείτε σκηνικό: Αγνοώντας τι έχει προηγηθεί μεταξύ παντόφλας και Ούζου (τρελλό ειδύλλιο :) ) πάω να βάλω την παντόφλα και .......
ιιιιιιιιιιιιιιχ!! Τίγκα στη χλέμπα η παντόφλα!! Μούσκεμα το πόδι, λες και το βούτηξα σε πισίνα :)
Έχετε υπόψιν από χλέμπες, σάλια, "μακαρόνια", όπως θέλετε πείτε τα; :) Αυτό το κουκλάκι του (μια αγελαδίτσα που κάνει αντίστοιχο ήχο) κάθε μέρα στάζει ;-)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ωραία να μια ευκαιρία να τον μάθεις.."πλύνε την παντόφλα"!!:p:D

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Πάντως κι ο δικός μου φέρνει παντόφλες... όχι όμως για να μου τις δώσει... αλλά για να του δώσω σημασία.
(επειδή παλιότερα όταν είχε τα δοντάκια του, τις έπαιρνε και τις μασουλούσε. Εγώ του έδινα σημασία για να του τις πάρω και το συνδύασε τελικά παντόφλες = προσοχή δική μου)

Δε διαφωνώ ότι το παλιό αφεντικό του δεν ήταν σωστό απέναντι στον Άτταλο, το ξύλο που λες ότι έχει φάει κι ότι τον είχε εγκαταλείψει, μου φτάνουν για να το συμπεράνω, αλλά πολλές φορές η λάθος επικοινωνία σκύλου-αφεντικού οδηγούν σε λανθασμένες συμπεριφορές
(π.χ. το δικού μου).

Ή για παράδειγμα, όταν λέμε εμείς στο σπίτι... -Ποιος είναι Ορφέα; Κι εννοούμε τον πατέρα που μπαίνει σπίτι, ο Ορφέας ξεσηκώνεται να δει ποιος είναι!
Αν το πεις γλυκά, είναι γλυκός και κουνάει ουρίτσα,
αν το πεις με ύποπτο τόνο αγχώνεται κι είναι καχύποπτος.
Ουδέποτε ήθελα να έχω σκύλο φύλακα, γιατί δε μου ταιριάζει.
Όμως, δεν ήξερα ότι δεν έπρεπε καν να του το λέω αυτό, για να μην έχω ούτε στο χιλιοστό τέτοια συμπεριφορά, από τα φυσικά ένστικτα του σκύλου μου.

Κοινώς, θέλω να πω πως πολύ εύκολα βγαίνουν "ανεπιθύμητες" αντιδράσεις σε λάθος "εντολές".

Άμα, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάρει κανείς άλλος τον Ορφέα (κούφια η ώρα που το ακούει), τα ίδια θα λέει και για μένα! :(
Καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ έχω μια απορία.....γιατί θεωρούμε τόσο κακό να έχει μάθει ο σκύλος να φέρνει τις παντόφλες;
Ω, δεν το θεωρώ κακό. Το θεωρώ όμως μη προτεραιότητα. Καλύτερα να το είχε μάθει να περπατάει με λουρί και να κάθεται, να περιμένει και τα τοιαύτα. Από τις παντόφλες άρχισε? Και το γαύγισμα τι το ήθελε να του το μάθει?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97