Τζακ ράσελ, επιθετικότητα στον ιδιοκτήτη

derick

New Member
3 Ιουνίου 2012
2
0
Βουλιαγμένη
Είμαι νάο μέλος και αποκτήσαμε ενα τζακ ρασσελ από εκτροφείο (είναι τώτα 1 έτους).
Το σκυλάκι ζει σε διαμέρισμα, αλλά έχουμε μεγάλους κήπους και κλειστές πόρτες, οπότε το σκυλάκι τρέχει και παίζει τουλάχιστον 2-3 ώρες καθημερινά εκτός από τις βόλτες.Επειδή πρίν απο λίγο καιρό, χάνοντας την ψυχραιμία μου, τον έδειρα μερικές φορές στον πισινό, συνεχώς κοιτάει τα χέρια μου και μερικές φορές αγριέυει και μου επιτίθεται και με έχει δαγκώσει. Δεν ξέρω τι να κάνω,για να του φύγει αυτή η φοβία, προσπαθώ να τον ταϊζω με τα χέρια, παίζουμε συνέχεια αλλά δεν καταφέρνω πολλά. Με την γυναίκα μου, από την οποία έχει πλήρη εξάρτηση, τα πάει μια χαρά.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
καλως όρισες καταρχήν. να χαίρεσαι το σκυλάκι σου.
λοιπόν να αρχίσουμε απο το ότι ποτέ δεν χτυπάμε σκυλί γιατί αυτό επηρεάζει πάντα αρνητικά τον χαρακτήρα του στο μέλλον όσο ζωηρό και αν είναι και όσες και όποιες αταξίες έχει κάνει (πόσο μάλλον ένα τζακ ράσελ που το έχουν στο αίμα τους). αυτό έγινε λογικά στην περίπτωση σου.
προσπάθησε ξανά να αρχίσεις να τον επιβραβεύεις για κάτι καλό που κάνει με λιχουδιές και χάδια όπως όταν ήταν κουτάβι. αυτό πιστεύω θα βοηθήσει σε πρώτο στάδιο στην σχέση σας. επίσης με άλλους ανθρώπους και άλλα σκυλιά πως τα πάει; έχει κοινοποιηθεί αρκετά;
θα σου πουν φυσικά την γνώμη τους και τα πιο εμπειρότερα μέλη εδώ.
πάντως έπρεπε να γνωρίζεις απο την αρχή ότι πρόκειται για την πιο ζωηρή φυλή στα σκυλιά και έπρεπε να είσαι προετοιμασμένος. παρόλα αυτά όλα σχεδόν διορθώνονται μην ανησυχείς. καλή επιτυχία εύχομαι!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παραπανω. Και θα σου πρότεινα για ένα διάστημα να ασχοληθείς εσύ περισσότερό με τον σκύλο για να ξανά δεθείτε...Κάνε ουσιαστικά πράγματα με τον σκύλο σου σε καθημερινή βάση...και άσε τη γυναίκα σου για λίγο απ'έξω. Από εκπαίδευση, βόλτες, παιχνίδια, ταίσμα βούρτσισμα κλπ. Και ξέχνα τις φάπες...!!! Το ξύλο δεν βγήκε από τον Παράδεισο!!!:cool:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
που πήγε δεν ξέρω, ότι βγήκε απο τον παράδεισο πάντως είναι γεγονός χαχαχ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να έχεις υπομονή. Τα ωραία πράγματα να τα κάνεις εσύ με το σκύλο για αρχή, όπως τάισμα, πότισμα και βόλτα. Επίσης μπορείς πάνω στο παιχνίδι να υψώνεις το χέρι σου ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι απειλή πλέον. Αν δεις ότι υποχωρέι βλέποντας το χέρι σου μη το πιέζεις, μη του μιλάς, μη τον κοιτάς αλλά συνέχιζε να παίζεις χωρίς να έγινε τίποτα. Αν δεις ότι δεν αντιδρά όταν σηκώνεις το χέρι σου να κάνεις πιο έντονο το παιχνίδι που παίζεται για να συσχετίζει το χέρι σου με ενθουσιασμό και όχι ως απειλή.

derick

New Member
3 Ιουνίου 2012
2
0
Βουλιαγμένη
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Δεν το δέρνω το σκυλάκι, απλά πριν από καιρό του τις εβρεξα στον πισινό. Λάθος μου. Αλλά ισως πρέπει να κάνω πολύ υπομονή για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του. Πάντως έρχεται κοντά μου, παίζουμε τον ταϊζω αλλά όταν πάω να τον χαϊδέψω, με κοιτάει στα χέρια και μουγκρίζει. Θα προσπαθήσω οσο μπορώ περισσότερο, γιατί είναι μία ράτσα, που σου γεμίζει με ζωντάνια το σπίτι και την ζωή. Ευχαριστώ

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Θα πρεπει να δουλευεις πολυ με τα χερια σου σε πραγματα που αρεσουν στον σκυλο για να του φυγει η φοβια οτι αποτομη κινηση των χεριων=ξυλο, τωρα αυτος εχει κανει αυτη την συνδεση στο μυαλο του ενω πριν δεν το γνωριζε.. Θα πρεπει τωρα παλι να το αποδομησεις αυτο και να ξαναχτισεις οτι αποτομη κινηση των χεριων= δεν τρεχει τιποτα.

Δοκιμασε να κρατας στην χουφτα σου μεζε η κροκετα και να του απλωσεις το χερι σου γρηγορα και επιθετικα ταιζοντας τον, να το κανεις ομως μονο εαν δεν σου γρυλισει..
Εαν τραβηχτει πισω η τρομαξει δεν τρεχει τιποτα δωστου σε λιγες φορες θα το εχει ξεπερασει εαν σου γρυλισει ομως μην τον ταισεις ξαναδοκιμασε αργοτερα..

Θα χρειαστεις αρκετη υπομονη, κοπο και χρονο αλλα θα το ξεπερασει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97