Τζέρυ-Παιχνίδι ή επιβάλλεται;

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Welcome back dogforum!

Καλησπέρα σας! :)

Θα ήθελα να σας δείξω ένα βίντεο σχετικά με την συμπεριφορά του Τζέρυ απέναντι στα σκυλιά.

Δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με όλα και επίσης είναι λυτός στο βίντεο.

[video=youtube;QRKIT2OpmJE]http://www.youtube.com/watch?v=QRKIT2OpmJE[/video]

Συγνώμη για το τραγούδι στο βίντεο. Στην αρχή νόμιζα πως έπαιζε αλλά μετά απο κάποιες γνώμες μάλλον ή σχεδόν σύγουρα είμουν λάθος.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Όπως ξέρετε σε λίγο καιρό κλείνουμε 1 ΧΡΟΝΟ στο σπιτάκι μας οπότε κατα κάποιο τρόπο δεν δικαιολογούμαι να μην έχω μάθει ακόμα την γλώσσα του σώματός του καλά!

Πολλές φορές όταν βρίσκουμε σκυλάκια κλπ τα οποία όμως είναι υποτακτικά ο Τζέρυ κάνει ότι κάνει στο βίντεο. Νόμιζα πως ήταν παιχνίδι(έτσι μου έλεγαν τουλάχιστον) και χαιρόμουν πολύυυ που μαθαίνει και παίζει. Αλλά όταν παίζει με κάποια άλλα σκυλιά που τα έχει δεχτεί ως ανώτατα αρσενικά/θυληκά μιας και τον υποτάσανε (κυρίος αδέσποτα τα οποία γνωρίζουμε) παίζει φυσιολογικά δηλαδή ψευτογρυλίσματα δαγκώματα τούμπες κλπ. πολύ σπάνια όμως.

Αυτό που θα κάνει με όλα τα σκυλιά που τον έχω φέρει σε επαφή όταν είναι λυτός σε περίφραξη είναι το παραπάνω που κάνει στο βίντεο με την άσπρη σκυλίτσα.
Η άσπρη σκυλίτσα είναι μία κουταβίτσα 9 μηνών θυληκιά ήπιου χαρακτήρα!

Είναι φυσιολογικό να είναι κυριαρχία απέναντη σε θυληκό ή είναι απλός ο τρόπος του Τζέρυ να παίζει?

Αν είναι θέμα κυριαρχίας πρέπει να σταματήσω έντονα παιχνίδια μαζί του ωστε να μην εξιτάρεται??

Φταίει το ότι είναι στειρωμένος άρα δεν τον ενδιαφέρει το φύλλο?

Επίσης το ότι είναι ο μόνος χώρος στον οποίο μπορώ να τον αφίνω λυτό υπάρχει περίπτωση να τον θεωρεί δικό του?

Όταν είναι στο λουρί ακούει πάντα και δεν σπάει τις εντολές ή να αρχίσει να τραβάει χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο! Είναι πλήρης υπάκουος στο λουρί.

Ευχαριστώ πολύ! :)

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Η πιθανότητα να γίνει αυτό που λες πάντα υπάρχει σε δυο σκυλιά!!!Καλό είναι να παρατηρούμε την γλώσσα του σώματος όσο μπορούμε και γνωρίζουμε για να αποφύγουμε τυχόν καυγάδες!!!Αν και στο βίντεο πιστεύω πως δεν θα εξελισόταν σε καυγά!!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγώ νομίζω όπως είπες κ συ ότι έχει σημασία ο χαρακτήρας του άλλου σκύλου στην αντίδραση που θα έχει ο δικός μας. Πχ το ίδιο κάνει η δική μου με την κουτάβα στο χωριό που είναι 4 φορές βαρύτερή της. Υποθέτω της έχει πάρει τον αέρα, γτ με ένα αρσενικό Τζακ που βρίσκεται κ που μόνο υποτακτικό δν το λες, παίζουν αλλιώς. Κυρίως χοροπηδάνε γύρω-γύρω κ πάνε ο ένας για τα αυτιά του άλλου χωρίς να υποχωρεί κανείς. Δν με ανησύχησε ποτέ γτ είναι όλα χαλαρά.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο Τζερυ ειναι στειρωμενος. Οποιαδηποτε αποψη εκφερετε, να εχετε και αυτο υπ΄οψην. :)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Η πιθανότητα να γίνει αυτό που λες πάντα υπάρχει σε δυο σκυλιά!!!Καλό είναι να παρατηρούμε την γλώσσα του σώματος όσο μπορούμε και γνωρίζουμε για να αποφύγουμε τυχόν καυγάδες!!!Αν και στο βίντεο πιστεύω πως δεν θα εξελισόταν σε καυγά!!!
Καλά στο συγκεκριμένο σύγουρα δεν θα εξελισσόταν σε καυγά. Γνωρίζω την σκυλίτσα. Δεν ρισκάρω με σκυλιά που δεν γνωρίζω να τον αφίσω έτσι λυτό εκτός και αν επιμένει ο σκυλογονιός. Απο κει και πέρα αν γίνει κάτι εγώ έχω προειδοποιήσει.(εκτός και αν είναι επιθετικό το άλλο-όχι κυριαρχικό επιθετικό, τότε δεν αφίνω άρα τα μαζεύουμε και πέρνουμε τα βουνά)

Εγώ νομίζω όπως είπες κ συ ότι έχει σημασία ο χαρακτήρας του άλλου σκύλου στην αντίδραση που θα έχει ο δικός μας. Πχ το ίδιο κάνει η δική μου με την κουτάβα στο χωριό που είναι 4 φορές βαρύτερή της. Υποθέτω της έχει πάρει τον αέρα, γτ με ένα αρσενικό Τζακ που βρίσκεται κ που μόνο υποτακτικό δν το λες, παίζουν αλλιώς. Κυρίως χοροπηδάνε γύρω-γύρω κ πάνε ο ένας για τα αυτιά του άλλου χωρίς να υποχωρεί κανείς. Δν με ανησύχησε ποτέ γτ είναι όλα χαλαρά.
Ακριβός αυτό γίνεται και με τον Τζέρυ. Όταν όμως παίζει δεν παίζει με οποιοδήποτε σκυλί πρέπει πρώτα να το γνωρίσει με περιπάτους κλπ και συνήθος μετά κανονίζει ο καθένας την θέση του και τέλος αφότου νιώσει ασφαλής ξεκινάνε παιχνίδια.

Ο Τζερυ ειναι στειρωμενος. Οποιαδηποτε αποψη εκφερετε, να εχετε και αυτο υπ΄οψην. :)
Ακριβός αυτό θα με ενδιέφεραι πολύ να μάθω!
Πόσο ρόλο παίζει η στείρωση στην κυριαρχία και στην σχέση αρσενικού θυληκού???

.................................................

Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως ο Prince το καφέ χάσκυ είναι ο αρχηγός της περιοχής και ο οποίος μου έχει καβαλίσει τον Τζέρυ και συνεχίζει να το κάνει άμα πάρει ο Τζέρυ πολύ φόρα διορθώνοντας τον ταυτόχρονα.
Ναι μεν αντιστέκεται ο Τζέρυ αλλά υποτάσεται εύκολα απο τον Prince και τα αδέσποτα της περιοχής. Πρέπει να επέμβω στα άλλα όταν το κάνουν αυτό ή πάνε να του επιβληθούν? Πιστεύω όμως πως πρέπει και να σέβεται τον χώρο τους και σκυλιά είναι οπότε ξέρουν να λύνουν τις διαφορές τους.

Επίσης γρύλισε και ο Prince στην Άσπα όχι για καυγά(είναι προστατευόμενή του) το ελαφρί γρύλισμα που κάνουν όταν είναι να υποτάξουν που ουσιαστικά πιο πολύ ακούγετε η ανάσσα και μένουν με ανοιχτό το στόμα. Η Άσπα επίσης ήταν η αρχηγός στα κουτάβια και συνεχίζει να είναι με την ξανθιά κουταβίνα που έχει μίνει μαζί της. Παίζει κάποιο ρόλο στην έντονη επιμονή του Τζέρυ να την έχει μονίμος υποταγμένη?

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει αγέλη με τον Prince και τα αδέσποτα εκεί? Προστατεύουν πολύ έντονα την περιοχή όταν είναι μαζί και το ένα υποστηρίζει το άλλο. Άμα έχω λυτό τον Τζέρυ και περάσει σκυλί απο την περίφραξη(απέξω) τρέχουν καταπάνω ως ότου τα βάλουμε μέσα(δένω τον Τζέρυ και τσεκάρει ο Prince τον καινούριο/α) άμα κάνει ο Prince διορθώσεις δεν λύνω τον Τζέρυ γιατί θα αρχίσει και αυτός μαζί και πάνε δυο δυο άν όμως το δεχτεί ο Prince τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και μπαίνει κανονικά στην παρέα. :)

Ακούω γνώμες λιπόν :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μ' αρέσει το βιντεάκι.

Υπάρχει μια κλίμακα κατά κάποιους απ' το 1 ως το 5 και κατά άλλους απ' το 1 ως το 6 όσον αφορά την κυριαρχικότητα μεμονωμένου ατόμου. Στις πολύ καλές εκτροφές Σιβηριανών και Σιβηρικών Χάσκι το κουτάβι που θα δοθεί σαν πετ αποφεύγεται να είναι κοντά στο 2 (η κλίμακα μετράει αντίστροφα) και προτιμάται το 3. Ο Τζέρυ σίγουρα δεν είναι στο 2, δεν έχει την αντίστοιχη συμπεριφορά που επιβάλλουν τα γονίδια πράγμα που σημαίνει ότι θέλει σωστή καθοδήγηση αν θέλεις Νταβίνα να χαίρεστε το παιχνίδι με άλλα σκυλιά και ειδικά υπό τη σκέψη ότι μελλοντικά μπορεί να φιλοξενήσεις κάποιο άλλο σκυλάκι. Ας αναγνωρίσουμε όμως ότι από ένα σημείο και μετά δεν έχει να κάνει με κυριαρχικότητα, αλλά με στοιχεία του χαρακτήρα των χάσκι. Κι έχω στο μυαλό μου πάντα τη σκέψη ότι για 'μενα προσωπικά ο Τζέρυ είναι καθαρόαιμος αλλά όχι προτυπικός.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Μ' αρέσει το βιντεάκι.

Υπάρχει μια κλίμακα κατά κάποιους απ' το 1 ως το 5 και κατά άλλους απ' το 1 ως το 6 όσον αφορά την κυριαρχικότητα μεμονωμένου ατόμου. Στις πολύ καλές εκτροφές Σιβηριανών και Σιβηρικών Χάσκι το κουτάβι που θα δοθεί σαν πετ αποφεύγεται να είναι κοντά στο 2 (η κλίμακα μετράει αντίστροφα) και προτιμάται το 3. Ο Τζέρυ σίγουρα δεν είναι στο 2, δεν έχει την αντίστοιχη συμπεριφορά που επιβάλλουν τα γονίδια πράγμα που σημαίνει ότι θέλει σωστή καθοδήγηση αν θέλεις Νταβίνα να χαίρεστε το παιχνίδι με άλλα σκυλιά και ειδικά υπό τη σκέψη ότι μελλοντικά μπορεί να φιλοξενήσεις κάποιο άλλο σκυλάκι. Ας αναγνωρίσουμε όμως ότι από ένα σημείο και μετά δεν έχει να κάνει με κυριαρχικότητα, αλλά με στοιχεία του χαρακτήρα των χάσκι. Κι έχω στο μυαλό μου πάντα τη σκέψη ότι για 'μενα προσωπικά ο Τζέρυ είναι καθαρόαιμος αλλά όχι προτυπικός.
Τα γονίδια τι ακριβός επιβάλλουν?
Ποιά πηστεύεις πως είναι η σωστότερη καθοδήγηση. Με λίγα λόγια πρέπει να διορθώνω(δείχνοντάς του το σωστό και το λάθος) τον Τζέρυ όταν το κάνει αυτό για να μην του γίνει και συνήθεια και ενοχλεί τα κουτάβια κλπ έτσι?(κάτι άσχημο δεν παίζει να γίνει μιας και δεν θα βάλω ποτέ σκυλί που δεν γνωρίζω με τον Τζέρυ και ούτε θα επιτρέψω να συμβεί κάτι-γιαυτό αναφέρομαι σε ενόχληση μόνο)

Καθαρόαιμος δεν νομίζω μιας και όπως ξέρουμε καθαρόαιμο χωρίς pedigree δεν υπάρχει γιατί και το 1% να έχει απο άλλη φυλή θεωρήτε ημίαιμο.
Απο όσο γνωρίζω τα χάσκι έχουν πολύ δυνατά γονίδια οπότε και γιαυτό ίσως να κυριαρχεί το χάσκι και η άλλη φυλή(ημίαιμο η μή) να κάνει αυτές τις μικρές διαφορές μορφολογικά κυρίος στο κρανίο του. Βέβαια δεν γνωρίζω και πολλά απο ότι έχω διαβάσει λέω. :p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οτι παιχνίδι και να παίξει ο σκύλος πάντα τον παρακινεί η ανάγκη του να επιδείξει την κυριαρχικότητα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει παιχνίδι (ψευτοδαγκώματα, κυνηγητό, επαναφορά αντικειμένου κτλ) χωρίς αυτο το στοιχείο. Είναι η φύση του σκύλου.

Αν έπρεπε να πω ποιό σκυλί δείχνει περισσότερη κυριαρχικότητα -δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, απλά απο τα τρία σκυλιά φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο περισσότερο κάποιο- θα ήταν το μεγαλώσωμο το οποίο στέκεται δίπλα στο υποταγμένο καμαρωτός.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θα μιλήσω μόνο για το Χάσκι δε θα το γενικεύσω σε καμιά άλλη φυλή (κι αυτή είναι μια συνεξήγηση για να μην παρεξηγηθούν οι ιδιοκτήτες άλλων φυλών, αν και θα μπορούσα να συμπεριλάβω και το Μάλαμιουτ το οποίο όμως ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο).

Ας δούμε το βίντεο με τον τρόπο που πρέπει για να το μελετήσουμε, δηλαδή σε στιγμιότυπα. Αποτελέσματα:

1. Στο Τζέρυ αρέσει το παιχνίδι

2. Ο Τζέρυ τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά σε γενικές γραμμές

3. Ο Τζέρυ (όπως φαίνεται στο βίντεο) πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να γίνει μέλος της παρέας αφού τα άλλα δυο σκυλιά δείχνουν τη ροπή τους να τον ''ξεχνούν''.
Και το (3) είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά την αυτοεπιβεβαίωση των χάσκι που είναι γνωστή και παροιμειώδης. Ένα χάσκι (και ένα μάλαμιουτ) θα απαιτήσει να το κοιτάξεις, να το θαυμάσεις, να το χαϊδέψεις, να παρασχοληθείς μαζί του (και δεν αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες του) αλλά δε θα το κερδίσεις και μόλις τσεκάρει το κουτάκι της αυτοεπιβεβαίωσης του θα σε αντιμετωπίσει με συγκατάβαση κι ενδέχεται να σου δείξει μια δυο φορές ένα ''βλέμμα ευγνωμοσύνης'' αν του δώσεις κάποιο κοκό, ή του μιλήσεις γλυκά. Αυτό μεταφέρεται και στο ζωικό βασίλειο. Το Χάσκι θέλει να είναι το επίκεντρο και φροντίζει να είναι. Πρόκειται κατ' εξοχήν (μαζί με το Μάλαμιουτ) για το ζώο που η μεγαλύτερη επιδίωξη του είναι να γίνει ο αρχηγός της αγέλης. Χαρακτηριστικό που το φέρνει στην πρωτοκαθεδρία της ομάδας 5.

4. Ο Τζέρυ από κάποιο σημείο και μετά διεκδικεί τη θέση που πιστεύει ότι του αξίζει με τον μόνο τρόπο που μπορεί να το κάνει. Μιλιά δεν έχει, αλλά γενικά κι όσοι έχετε Χάσκι (και Μάλαμιουτ) το ξέρετε αυτό, τα σκυλιά αυτά ΔΕΝ γαβγίζουν εκτός κι αν συντρέχει απόλυτα σοβαρός λόγος για να το κάνουν.

Ερχόμαστε τώρα σε 'σενα, στο τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό. Αλλά η σωστή ερώτηση όμως δεν είναι τι μπορείς να κάνεις, αλλά αν είναι εφικτό να το κάνεις;

Για να γίνει από 'σενα επειδή ακριβώς αφορά τη φύση του θα πρέπει να τον ακολουθείς σε κάθε στιγμιότυπο ώστε να τον διορθώσεις την κατάλληλη στιγμή και όχι πιο πριν ή πιο μετά. Είναι εφικτό;

Αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ και η επισκόπηση της σχέσης που έχεις με το σκύλο σου.

Είναι το χάσκι ένα σκυλί που δε μπορεί να παίζει με άλλα; Σε καμία περίπτωση δεν είναι.

Είναι το χάσκι ένα σκυλί που οφείλουμε να το χαλιναγωγήσουμε; Τον αυθορμητισμό του σε καμία περίπτωση (*επειδή κυβερνάμε τον κόσμο δε σημαίνει ότι μας ανήκει και πως είμαστε θεοί*), τη φύση του πάλι όχι. Αλλά πρέπει να μορφοποιήσουμε τη ζωή του μαζί μας.

Ο σκοπός είναι να γίνουν όλα στο σωστό χρόνο ούτε πριν ούτε μετά και με ευγένεια.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Οτι παιχνίδι και να παίξει ο σκύλος πάντα τον παρακινεί η ανάγκη του να επιδείξει την κυριαρχικότητα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει παιχνίδι (ψευτοδαγκώματα, κυνηγητό, επαναφορά αντικειμένου κτλ) χωρίς αυτο το στοιχείο. Είναι η φύση του σκύλου.

Αν έπρεπε να πω ποιό σκυλί δείχνει περισσότερη κυριαρχικότητα -δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, απλά απο τα τρία σκυλιά φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο περισσότερο κάποιο- θα ήταν το μεγαλώσωμο το οποίο στέκεται δίπλα στο υποταγμένο καμαρωτός.
Κατάλαβα! Απολυτα ξεκάθαρο και κατανοητό!.

Όσο αφορά το σκυλί με την περισσότερη κυριαρχικότητα είναι όντος ο Prince (το καφέ μεγαλόσωμο χάσκι) Βασικά είναι και ο Αρχηγός της περιοχής εδώ και 2 χρόνια που βρίσκεται εκεί. Αν και πολύ φοβικός με τους ανθρώπους( δηλαδή ίσα ίσα που δέχεται χάδια και ξένους πολύ σπάνια θα πλησιάσει) με τα σκυλιά είναι εξαιρετικός και θα έλεγα πολύ καλός αρχηγός και φυσικά σταθερός.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ο ρωμαιος παντως το κανει αυτο οποτε μπορει με αλλα θηλυκα ενηλικα η ανηλικα ή και με αρσενικα κουταβια.
παντα εννοειται οταν δει οτι τον παιρνει.
εγω το θεωρω φυσιολογικο και τον διορθώνω μονο οταν το παρακάνει.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Θα μιλήσω μόνο για το Χάσκι δε θα το γενικεύσω σε καμιά άλλη φυλή (κι αυτή είναι μια συνεξήγηση για να μην παρεξηγηθούν οι ιδιοκτήτες άλλων φυλών, αν και θα μπορούσα να συμπεριλάβω και το Μάλαμιουτ το οποίο όμως ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο).

Ας δούμε το βίντεο με τον τρόπο που πρέπει για να το μελετήσουμε, δηλαδή σε στιγμιότυπα. Αποτελέσματα:

1. Στο Τζέρυ αρέσει το παιχνίδι

2. Ο Τζέρυ τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά σε γενικές γραμμές

3. Ο Τζέρυ (όπως φαίνεται στο βίντεο) πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να γίνει μέλος της παρέας αφού τα άλλα δυο σκυλιά δείχνουν τη ροπή τους να τον ''ξεχνούν''.
Και το (3) είναι πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά την αυτοεπιβεβαίωση των χάσκι που είναι γνωστή και παροιμειώδης. Ένα χάσκι (και ένα μάλαμιουτ) θα απαιτήσει να το κοιτάξεις, να το θαυμάσεις, να το χαϊδέψεις, να παρασχοληθείς μαζί του (και δεν αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες του) αλλά δε θα το κερδίσεις και μόλις τσεκάρει το κουτάκι της αυτοεπιβεβαίωσης του θα σε αντιμετωπίσει με συγκατάβαση κι ενδέχεται να σου δείξει μια δυο φορές ένα ''βλέμμα ευγνωμοσύνης'' αν του δώσεις κάποιο κοκό, ή του μιλήσεις γλυκά. Αυτό μεταφέρεται και στο ζωικό βασίλειο. Το Χάσκι θέλει να είναι το επίκεντρο και φροντίζει να είναι. Πρόκειται κατ' εξοχήν (μαζί με το Μάλαμιουτ) για το ζώο που η μεγαλύτερη επιδίωξη του είναι να γίνει ο αρχηγός της αγέλης. Χαρακτηριστικό που το φέρνει στην πρωτοκαθεδρία της ομάδας 5.

4. Ο Τζέρυ από κάποιο σημείο και μετά διεκδικεί τη θέση που πιστεύει ότι του αξίζει με τον μόνο τρόπο που μπορεί να το κάνει. Μιλιά δεν έχει, αλλά γενικά κι όσοι έχετε Χάσκι (και Μάλαμιουτ) το ξέρετε αυτό, τα σκυλιά αυτά ΔΕΝ γαβγίζουν εκτός κι αν συντρέχει απόλυτα σοβαρός λόγος για να το κάνουν.

Ερχόμαστε τώρα σε 'σενα, στο τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό. Αλλά η σωστή ερώτηση όμως δεν είναι τι μπορείς να κάνεις, αλλά αν είναι εφικτό να το κάνεις;

Για να γίνει από 'σενα επειδή ακριβώς αφορά τη φύση του θα πρέπει να τον ακολουθείς σε κάθε στιγμιότυπο ώστε να τον διορθώσεις την κατάλληλη στιγμή και όχι πιο πριν ή πιο μετά. Είναι εφικτό;

Αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ και η επισκόπηση της σχέσης που έχεις με το σκύλο σου.

Είναι το χάσκι ένα σκυλί που δε μπορεί να παίζει με άλλα; Σε καμία περίπτωση δεν είναι.

Είναι το χάσκι ένα σκυλί που οφείλουμε να το χαλιναγωγήσουμε; Τον αυθορμητισμό του σε καμία περίπτωση (*επειδή κυβερνάμε τον κόσμο δε σημαίνει ότι μας ανήκει και πως είμαστε θεοί*), τη φύση του πάλι όχι. Αλλά πρέπει να μορφοποιήσουμε τη ζωή του μαζί μας.

Ο σκοπός είναι να γίνουν όλα στο σωστό χρόνο ούτε πριν ούτε μετά και με ευγένεια.
Δεν γίνεται πιο περιγραφικό!!! Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω πρωτού απαντήσω για να ψάξω για ερωτήσεις και δεν μπορώ να βρώ!!! Αυτό που θα πώ είναι ευχαριστώ για αυτά τα ποστ που δεν είναι χρήσιμα μόνο για μένα αλλά και για τον κάθε αναγνώστη ο οποίος θα το διαβάσει!!!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
ο ρωμαιος παντως το κανει αυτο οποτε μπορει με αλλα θηλυκα ενηλικα η ανηλικα ή και με αρσενικα κουταβια.
παντα εννοειται οταν δει οτι τον παιρνει.
εγω το θεωρω φυσιολογικο και τον διορθώνω μονο οταν το παρακάνει.
Ακριβός!

Και άμα δεν τον παίρνει όμως κάνει προσπάθεια απλά δεν θα επιμείνει μιας και θα μπώ εγώ μετά στην μέση(αυτό μας συμβαίνει άμα καθώς πάμε την κανονική μας βόλτα, σκάσει κανένα δεσποζόμενο απο το άκυρο και ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται μετά απο πόση ώρα -.-). Πολύ συνηθές φαινόμενο εδώ ακόμα και στο δρόμο τα αφήνουν λυτά(ναι μεν εκπαιδευμένα αλλά όχι τόση εμπιστοσύνη ρε παιδιά)!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97