Τζάμπα μάγκες

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Mια παλιά φωτογραφία, αλλά επίκαιρη λόγω του "γνωστού φεστιβάλ" που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Δεν τη βλέπω τη φώτο εγώ. Αλλά πάλι θέλω και να τη δω...? Κάτι μου λέει πως όχι...

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Ωραία φωτό σας έβαλα, ε; Κάποια μαγεία έκανα, θα προσπαθήσω να την ανεβάσω οσονούπω...

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Από προχτές ήδη ένας Άγγλος και ένας Αμερικανός νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.
Ο Αμερικανός μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο “How to Survive the Running of the Bulls” ....

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
σε Ισπανία και Πορτογαλία έχει απαγορευτεί; ξέρουμε; Έχω επισκεφτεί και τις 2 και ούτε απ έξω απ τα εν λόγω στάδια δεν ήθελα να περάσω..ήταν ή είχε απαγορευτεί..δε θυμάμαι (και βαριέμαι να γκουγκλάρω). Στη Λατινική Αμερική;

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Το συγκεκριμένο αφορά το κυνήγι των ταύρων στους δρόμους της πόλης.
Και οι ταυρομαχίες πάντως γίνονται κανονικότατα, και στην Ισπανία, και στο Μεξικό, για Πορτογαλία δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αν δε κάνω λάθος, προηγείται ταυρομαχία και μετά τους ξαμολάνε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ban_on_bullfighting_in_Catalonia

" Matadors and Bull Fighting Supervisor William Howe
I may not have them all but this will start you off. There is a difference of banning it altogether and banning the killing of the bull or having it be a bloodless event... the ones who have banned it from being killed and/or bloody are Ecuador, Canada, Cuba, United States, most of France, 2 regions in Spain... cities in Portugal (might be all of it now), Venezuela, and Colombia." (http://wiki.answers.com/Q/How_many_countries_have_banned_bullfighting)

• Like
Reactions: dimitris-skg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Ε ναι. Τζάμπα μάγκες πραγματικά. Μου θύμισες κάτι ψιλοσχετικό που έγινε πρόσφατα.

Ήμουν σε ένα συνέδριο το Μάιο στην Κρήτη, πανευρωπαϊκό (ε, διεθνές υποτίθεται αλλά στην ουσία πανευρωπαϊκό). Στα συνέδρια αυτά λοιπόν μέσα στη διόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή που σκας συμπεριλαμβάνεται ένα δείπνο για τους σύνεδρους (με κόστος πανάκριβο αν κρίνω το πόσο κάνει αν θέλεις να φέρεις 2ο άτομο στο dinner, εκτός συνεδρίου, όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο "πληρώνουν" το δείπνο μέσα στο ποσό συμμετοχής στο συνέδριο). Κι ενώ συνήθως σε άλλα συνέδρια είναι απλά ένα δείπνο που χρησιμεύει κυρίως στο networking των συμμετεχόντων, όπως διαπίστωσα το συγκεκριμένο έχει παράδοση στο να το κάνει υπερπαραγωγή, προσφέροντας άρτο και θέαμα (τρελό γέλιο), όπου τεσπά κάποια στιγμή υπάρχει ένα cheesy show προς τέρψιν των συνδαιτημόνων.

Πριν αρχίσει το φετινό "θέαμα", η οργανωτική επιτροπή έβγαλε μια απολογητική ανακοίνωση για το θέαμα του περσινού συνεδρίου. Είχε γίνει κάπου στην Ισπανία και θεώρησαν "ωραίο" και αντιπροσωπευτικό της χώρας που τους φιλοξενούσε να συμπεριλάβουν στο θέαμα μια προσομοίωση ταυρομαχίας (απλά προσομοίωση, φαντάζομαι τι παπαριά ήταν αν κρίνω από το θέαμα που είδα εγώ). Έλα όμως που υπήρξε μεγάλη αντίδραση, πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας από συνέδρους ενάντια στην έμμεση "στήριξη" (πείτε το νομιμοποίηση, διαφήμιση) των ταυρομαχιών. Ως εκ τούτου, φέτος υπήρξε απολογία και κατάθεση ενός ποσού εκ των εσόδων της διοργάνωσης (νομίζω σεβαστού, μπορεί και να είπαν πόσο αλλά δεν άκουγα καλά) σε φιλοζωική οργάνωση της περιοχής που μας φιλοξενούσε.

Υπερβολή καθότι ήταν απλά μια προσομοίωση? Ναι μπορεί, ομολογώ όμως πως με χαροποίησε που η κοινή γνώμη αντιτέθηκε στην ιδέα των ταυρομαχιών. Και που επωφελήθηκε από αυτό και μια φιλοζωική σε μια περιοχή που δυστυχώς χρειάζεται πολύ μεγάλη οικονομική στήριξη λόγω πληθώρας προβλημάτων που αντιμετωπίζει (δηλ. εννοώ ότι το θεωρώ πιο ωφέλιμο από ότι θα ήταν εάν το συνέδριο φέτος ήταν π.χ. στην Ολλανδία και τα πρόσφεραν σε μια φιλοζωική εκεί που μάλλον πολύ λιγότερα περιστατικά καλείται να αντιμετωπίσει).

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Ε ναι. Τζάμπα μάγκες πραγματικά. Μου θύμισες κάτι ψιλοσχετικό που έγινε πρόσφατα.

Ήμουν σε ένα συνέδριο το Μάιο στην Κρήτη, πανευρωπαϊκό (ε, διεθνές υποτίθεται αλλά στην ουσία πανευρωπαϊκό). Στα συνέδρια αυτά λοιπόν μέσα στη διόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή που σκας συμπεριλαμβάνεται ένα δείπνο για τους σύνεδρους (με κόστος πανάκριβο αν κρίνω το πόσο κάνει αν θέλεις να φέρεις 2ο άτομο στο dinner, εκτός συνεδρίου, όσοι συμμετέχουν στο συνέδριο "πληρώνουν" το δείπνο μέσα στο ποσό συμμετοχής στο συνέδριο). Κι ενώ συνήθως σε άλλα συνέδρια είναι απλά ένα δείπνο που χρησιμεύει κυρίως στο networking των συμμετεχόντων, όπως διαπίστωσα το συγκεκριμένο έχει παράδοση στο να το κάνει υπερπαραγωγή, προσφέροντας άρτο και θέαμα (τρελό γέλιο), όπου τεσπά κάποια στιγμή υπάρχει ένα cheesy show προς τέρψιν των συνδαιτημόνων.
Πάντως η περιγραφή σου για το συνέδριο, καταπληκτική!! Ηταν σαν να συμμετείχα! (y)
Για τις ταυρομαχίες, τι να σχολιάσω? Ξεπερασμένο, παλαιοχρονίτικο, αηδιαστικό έθιμο, αρρωστημένης εκτόνωσης!

• Like
Reactions: Estranged