Τεριε και ρετριβερ

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλημέρα και χρόνια πολλα.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήση τη σημαίνουν χαρακτηριστικα είναι το τεριε και το ρετριβερ? Θέλω να πω οτι έχω δει πολλες ρατσες να είναι τεριε η ρετριβερ τι σημαινουν?ειναι κάποια χαρακτηριστικά τους? επισης υπάρχουν και άλλα τέτοια?

ΥΓ:δεν ήξερα αν επρεπε να μπει εδω το θέμα,ας μετακινηθεί εαν ειναι λάθος

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
χωρίς να είμαι σίγουρος τι ρωτάς...
πάντως retreiver είναι απο την αγγλική λέξη "επαναφορά" και όπως καταλαβαίνεις είναι σκύλοι επαναφοράς ή και απορταρίσματος

και το terrier είναι απο το territory ήτοι Ελληνιστί Περιοχή ,και υποννοεί ότι είναι το σκυλί που εξελίχθηκε σε εκείνη την περιοχή

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.995
Πειραιάς
και το terrier είναι απο το territory ήτοι Ελληνιστί Περιοχή ,και υποννοεί ότι είναι το σκυλί που εξελίχθηκε σε εκείνη την περιοχή
καλημερα και χρονια πολλα,
η λεξη terrier προερχεται απο τη λατινικη terra, που σημαινει γηγιατι κατα κυριο λογο τα τερριε (φωλεοδυτες) χωνοντουσαν στη γη για να κυνηγησουν ή να ανακαλυψουν το θηραμα τους . ειναι ή υπηρξαν εργασιακες φυλες .

σε φυλες οπως τα pit bulls,american stafforsdshire,bull terriers,staffordshire bull terriers υποδηλωνει απλα την προελευση τους απο τετοιες ρατσες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Terrier is also the modern french for "burrow"
μόλις βρήκα και αυτό,άρα έχεις απόλυτο δίκιο ακόμα κι αν υπάρχουν τερριέ που δεν είναι φωλεοδύτες.......:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ