Τελικό ύψος;

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Καλησπέρα,
Τη Ρόζα τη βρήκαμε και την υιοθετήσαμε οπότε δεν γνωρίζουμε γονείς ούτε ακριβή ηλικία, ο κτηνίατρος έχει κάνει μια προσέγγιση.
Η απορία μου είναι πότε γενικά τα σκυλιά φτάνουν στο τελικό τους μέγεθος γιατί με απασχολεί κυρίως το θέμα του σπιιτιού της.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λογικά μέχρι τους 8-9 μήνες εχει πάρει σχεδόν όλο το υψος...

jordan

Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
οσο πιο μεγαλωσομος τοσο περισσοτερο διαρκει και η αναπτυξη του..ενα κανις στους 8-9 μηνες εχει φτασει στο τελικο του μεγεθος..ενας μολοσσος χρειαζεται μεχρι και 18 μηνες για να φτασει το τελικο του υψος!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
μην πατε μακρια...ενα αρσενικο -ειδικα- bullmastiff,αναπτυσσεται γενικως μεχρι τα 2 μιση ισως και 3 χρονια...

εξαρταται λοιπον το φυλο και την φυλη...

jordan

Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
σιγουρα...μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο..οχι για καποιες εξερεσεις ιδιαιτερων φυλων..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μιλάτε για τις εξαιρέσεις...για γιγαντόσωμες φυλές με αργή ανάπτυξη...
Δεν ισχυει αυτό για σχεδόν όλες τις άλλες φυλές!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι υπόλοιπες αναγνωρισμένες είναι 300+...άσε και τα αδεσποτάκια που σπάνια έχουν ανάπτυξη γιγαντόσωμου...
Εμένα για εξαίρεση μου κάνουν τα γιγαντόσωμα!:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τα ημιαιμα δεν εχουν καμια σχεση στην συζητηση αναπτυξης...εκει δεν μπορεις να μιλησεις με στοιχεια,γιατι δεν γνωριζεις.(οχι εσυ,γενικα μιλω).

εγω παλι την εξαιρεση την αντιλαμβανομαι 5 φυλες στις 370 επισημες...400 ανεπισημα.

jordan

Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
9
0
ΕΝΟΟΥΣΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΣΣΟΜΕς ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 50 6/ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΨΗΛΩΝΟΥΝ 2 ΜΙΣΗ ΚΑΙ 3 ΕΤΩΝ..ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ ΣΚΥΛΙ ΨΗΛΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 18 ΜΗΝΩΝ..ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 24 25 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΝΕΙ ΔΕΣΙΜΟ.ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΣΑΦΩΣ..ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ..