Τελικά κάνω ευτυχισμένο τον σκύλο μου;

bagnikh

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
40
31
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα σκυλάκι περίπου 3 κιλά είναι 7 μηνών και τον πήρα όταν ήταν 4 μηνών!Το πρόγραμμά μας έχει ως εξής:κάθε πρωί ξυπνάμε στις 8:00 κάνουμε χουζούρι με αγκαλιές και φιλιά στο κρεβάτι κανένα 5 λεπτό σηκωνόμαστε ετοιμάζομαι όση ώρα ετοιμάζομαι του πετάω παιχνίδια και μου τα φέρνει ή προσπαθεί να πάρει τις παντόφλες μου! κατά τις 8:15 περίπου βγαίνουμε την βόλτα μας,στην βόλτα μας που διαρκεί από 50 λεπτά έως και μία ώρα τον αφήνω να πηγαίνει όπου θέλει και ασχολούμαι με την εκπαίδευσή του (πως να σταματάει στο τέλος του πεζοδρομίου,να περπατάει δίπλα μου να έρχεται κλπ) έχοντας μαζί μου μπισκοτάκια!είναι πολύ υπάκουος και μαθαίνει πολύ γρήγορα!με τα άλλα σκυλάκια τα πάει πολύ καλά!όταν φτάνουμε σε πάρκο παρόλο που έχω πάρει παιχνίδια του μαζί μου εάν δεν έχει αλλά σκυλάκια δε κάθεται να παίξει μαζί μου θέλει να περπατάει οπότε και συνεχίζουμε την βόλτα μας!όταν γυρνάμε σπίτι του καθαρίζω τα πόδια τον βάζω να φάει και φεύγω!του έχω οριοθετημένο χώρο που μένει και δεν είναι μικρός!όταν φεύγω με κοιτάει με έντονο παράπονο οπότε και εγώ νιώθω τύψεις

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οι υπόλοιπες βόλτες μέσα στην ημέρα που είναι?

Αν υπάρχουν και είναι σαν την πρώτη βόλτα της ημέρας μια χαρά σας κόβω!
Η ρουτίνα και το πρόγραμμα αρέσει στον σκύλο!Μην νιώθεις τύψεις!
Η μόνη μου ένσταση είναι η ανεξέλεγκτη βόλτα!Μην τον αφήνεις ελεύθερο!Πάρε έναν ιμάντα 15-20 μέτρων και έχε τον σε ημι-ελεύθερη κατάσταση για προστασία του σκύλου!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στέλιο, 3 κιλά σκυλία και μάλιστα κουτάβι, θα μπορεί να κουμαντάρει ιμάντα 15-20 μέτρων; Δεν λέω ότι αποκλείεται, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ άλλωστε, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορεί να του πέσει βαρύ.

Bagnikh ο σκύλος μπορεί να θέλει να είναι μαζί μας 24 ώρες το 24ωρο και να βγαίνει βόλτα τις 10 από αυτές. Αυτός δεν είναι λόγος να νιώθεις τύψεις επειδή δεν μπορείς να το κατορθώσεις. Αν φροντίζεις για τις απαραίτητες βόλτες, όρια, εκπαίδευση, την υγεία και τη διατροφή του, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να σε κάνει να νιώσεις τύψεις. Όχι απλά δεν θα κερδίσεις κάτι, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσεις και άγχος αποχωρισμού, το οποίο αν καταλαβαίνω σωστά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
.Μια χαρά όλα αν κάνεις το ίδιο πρόγραμμα και το απόγευμα ο σκύλος είναι κομπλέ.Α δε μας είπες για την πνευματική του εκτόνωση τι κάνεις.

Last edited:

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
.Μια χαρά όλα αν κάνεις το ίδιο πρόγραμμα και το απόγευμα ο σκύλος είναι κομπλέ.Α δε μας είπες για την πνευματική του εκτόνωση τι κάνεις.
Εγώ του δίνω τα απαντα του Καβάφη :p

Powered by Nexus 4

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλύτερα να κάνετε περισσότερες αλλά μικρότερες βόλτες την ημέρα.
Για κουτάβια ο κανόνας είναι 5 λεπτά ανά μήνα μεχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ναι 2μηνων Χ 5 = 10 λεπτα ανα βολτα. Το ποσες βολτες ειναι θεμα φυλης, ιδιοσυγκρασιας του σκυλου και φυσικα και εκμαθησης τουαλετας.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ναι 2μηνων Χ 5 = 10 λεπτα ανα βολτα. Το ποσες βολτες ειναι θεμα φυλης, ιδιοσυγκρασιας του σκυλου και φυσικα και εκμαθησης τουαλετας.
Α οκ αλλιως το καταλαβα εγω :) Παντως εγω μια χαρα την πηγαινα και παιζαμε απο 4 μηνων για καμια ωρα και εκει που παμε τωρα ερχονται πολλα κουταβια, οπως και φυσικα βλεπουμε και σκυλια που ηταν πριν απο μας εκει και τα πηγαινανε απο κουταβια. Κανενα δεν εχει κατι και ειναι ολα μεγαλοσωμα οποτε δεν ξερω αν συμφωνω με το σκεπτικο σας.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το σκεπτικο δεν ειναι δικο μας αλλα το αναπτυσσω λιγο παραπανω αν θες για να καταλαβεις το γιατι.

1. Φαντασου ενα κουταβι σαν ενα μωρο. Θελει συγκεκριμενο προγραμμα μαμ, κακα, παιχνιδι, νανι. Οι ωρες που κοιμαται ενα κουταβι ειναι 12 με 14 την ημερα αρα αν το παρακανεις με το παιχνιδι - βολτα αντι να εκτονωνεις το κουταβι το εξαντλεις. Επισης μπορει να καταληξεις με ενα δυστροπο κουταβι ακριβως επειδη δεν ξεκουραζεται αρκετα.
2. Τα ερεθισματα που πρεπει να δεχεται σε μικρη ηλικια πρεπει να ειναι πολλα αλλα η εκθεση σε αυτα σταδιακη.
3. Ο σκελετος των κουταβιων ειναι ευπλαστος και αναπτυσσομενος αρα καλο ειναι να μην το αφηνουμε να υπερβαλει.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Το σκεπτικο δεν ειναι δικο μας αλλα το αναπτυσσω λιγο παραπανω αν θες για να καταλαβεις το γιατι.

1. Φαντασου ενα κουταβι σαν ενα μωρο. Θελει συγκεκριμενο προγραμμα μαμ, κακα, παιχνιδι, νανι. Οι ωρες που κοιμαται ενα κουταβι ειναι 12 με 14 την ημερα αρα αν το παρακανεις με το παιχνιδι - βολτα αντι να εκτονωνεις το κουταβι το εξαντλεις. Επισης μπορει να καταληξεις με ενα δυστροπο κουταβι ακριβως επειδη δεν ξεκουραζεται αρκετα.
2. Τα ερεθισματα που πρεπει να δεχεται σε μικρη ηλικια πρεπει να ειναι πολλα αλλα η εκθεση σε αυτα σταδιακη.
3. Ο σκελετος των κουταβιων ειναι ευπλαστος και αναπτυσσομενος αρα καλο ειναι να μην το αφηνουμε να υπερβαλει.
1. Καλα οσα λες και δεν λεω οτι διαφωνω τελειως γιατι ποτε δεν θελω να ειμαι απολυτη αλλα μια χαρα κοιμοτανε και το αντιθετο, πριν ξεκινησουμε να πηγαινουμε εκει ηταν δυστροπη λογο πολλης ενεργειας ενω μετα ηταν πιο ηρεμη, χαρουμενη και υπακουη. Εγω παντως και το 4 χρονων παιδακι μου θα το πηγαινα να παιξει μια ωρα αν εβλεπα οτι το ηθελε. Αυτα οσο αφορα για το πρωτο κομματι.

2. Σε αυτο εχεις δικιο. Απλα τοσα σκυλια εχω δει και ειναι ΟΛΑ μια χαρα. ΚΑι δεν ειναι και λιγα τα παραδειγματα, ειναι απειρα και οχι δεν ειναι εκτροφικα σκυλια εκτος απο κανα 2. Ολα τα αλλα ειναι απο τον δρομο, ημιαιμα κλπ ή απο καμια γεννα ιδιωτη.

Last edited:

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ του δίνω τα απαντα του Καβάφη :p

Η πνευματική εκτόνωση είναι οτιδήποτε τον κάνει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει όπως να πάρει λιχουδιά από ένα κουτάκι με μια τρύπα που βγαίνει δύσκολα , πως θα έρθει σε εσένα όταν τον καλείς και υπάρχουν ανάμεσα εμπόδια και πολλά αλλά. Τώρα ο Καβάφης δε ξέρω αν κάνει αλλά ο Σεφέρης σίγουρα…………………:)

bagnikh

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
40
31
Καλησπέρα και πάλι!
Είναι η τρίτη φορά που επιχειρώ να γράψω! κάνω μάλλον κάποιο λάθος και χάνω το κείμενο την ώρα που πάω να το δημοσιεύσω!
Για αρχή να διευκρινίσω ότι όταν λέω ότι πάει όπου θέλει εννοώ ότι αν θέλει να στρίψει, στρίβει, αν θέλει να πάει ευθεία, πάει ευθεία!
Του έχω ιμάντα 5 μέτρα περίπου!
Να συνεχίσω λοιπόν!
Πάντα όταν είναι να πάμε βόλτα του λέω πάμε βόλτα, ενώ όταν είναι να πάω στην δουλειά του λέω ότι πάω στην δουλειά!
Καταλαβαίνει σίγουρα το πάμε βόλτα, το πάω στην δουλειά δεν ξέρω αν το καταλαβαίνει, όταν του το πω όμως και πάω να φύγω με κοιτάει με παράπονο!
Γυρνάω σπίτι γύρω στις 2:30-3:30, από την χαρά του δεν ξέρει τι να πρώτο κάνει, κάνουμε πάλι χάδια, φιλιά και αγκαλιές παίζουμε κανένα 10λεπτό, πάμε την βόλτα μας, διαρκεί περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο, γυρνάμε καθαρίζουμε ποδαράκια, τρώει, εάν φάω σπίτι τρώω πρώτη αλλά θέλει κι ο Pixel να φάει μαζί μου, η όλη διαδικασία ξεκινάει με χοροπηδητό, δεν του δίνω σημασία, συνεχίζει μόνος του στην θέση κάτσε, δεν του δίνω σημασία, μετά δίνει χεράκια, δεν του δίνω σημασία, και στο τέλος παίρνει την θέση ξάπλωσε, όποτε εκεί με ρίχνει και θα του δώσω λίγο ψωμί ή κοτόπουλο εάν έχω! αυτό δεν συμβαίνει πάντα! παίζουμε κανένα 20λεπτό και κατά τις 5:00 ξαπλώνω για ύπνο μέχρι τις 7:00 περίπου οπότε και ξανά εκείνο το βλέμμα!(τις περισσότερες φορές σηκώνομαι).

Από τις 5:00 και μετά επιστρέφει και ο φίλος μου στο σπίτι οπότε οι ώρες που μένει μόνος του είναι οι πρωινές!
Στις 7:00 περίπου πάω πάλι στη δουλειά και κάποια απογεύματα τον πάει βόλτα ο φίλος μου με έναν φίλο του που έχει σκύλο και εκείνος!
Κατά τις 10:30 γυρνάω σπίτι και πάμε την βραδινή μας πλέον βόλτα οι τρεις μας, η οποία κρατάει μέχρι τις 12:00-12:30, γυρνάμε ποδαράκια, φαγητό και μετά πάω για ύπνο!
Το βράδυ πάμε από άλλους δρόμους για να μαθαίνει καινούργιους ήχους και μυρωδιές!
Εκεί πλέον δεν μπαίνει καν μέσα στο δωμάτιο, με κοιτάει με εκείνο το βλέμμα από την πόρτα με ένα παιχνίδι στο στόμα! κάποιες φορές με πείθει και σηκώνομαι!
Το κρεβάτι του είναι κάτω από το δικό μας, συνήθως κοιμάται εκεί, αλλά όποτε θέλει ανεβαίνει και σε μας!
Το μεσημέρι κοιμάται πάντα μαζί μου!
Τα Σαβ/κα τον βγάζω μόνο πρωί -βράδυ γιατί λείπω όλη μέρα στην δουλειά!
Τα μεσημέρια τον βγάζει περίπου ένα 3ώρο σε πάρκο ο φίλος μου!

Δεν γαβγίζει καθόλου, δεν κάνει ζημιές απλά έχει αυτό το βλέμμα !Δεν θέλει όμως καθόλου να τον χτενίζω να τον κάνω μπάνιο να τον εξετάζει ο γιατρός του ή ακόμη κι εγώ αν θέλω να δω κάτι πάνω του κ.λ.π.
Με τα κακά καθαρίσαμε τα τσίσα ακόμη μας παιδεύουν!
Υγεία και διατροφή ότι μας πει ο γιατρός!
Περισσότερες βόλτες δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αλλά ο χρόνος που τον έχω έξω είναι γιατί του αρέσει και δεν θέλει να γυρίσει σπίτι! τραβάει όταν πάω να τον βάλω στην οικοδομή αλλά το δουλεύουμε οπότε και το ελαττώνει σιγά σιγά !
Παρόλα αυτά αισθάνομαι ότι κάτι του λείπει!
Αυτό με την πνευματική εκτόνωση δεν το είχα σκεφτεί! θα το κάνω!
Συγνώμη αν σας κούρασα με το τεράστιο post μου!

Last edited by a moderator:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μην το πάρεις στραβά, είναι απλά η πρώτη σκέψη που ήρθε αυθόρμητα... Θα το ξεκάνεις το κουτάβι με τόση βόλτα! :D
Αν θες να αλλάξεις κάτι, μπορείς να αντικαταστήσεις κάποιο χρόνο βόλτας με ασκήσεις. Μια καλή, χρήσιμη και απαραίτητη άσκηση είναι να μάθει να δέχεται χέρια, μπάνιο, πασπάτεμα γενικώς. Το οποίο είναι παράλληλα και πνευματική εκτόνωση (μαζί με τον Καβάφη πάντα :p)

bagnikh

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2012
40
31
Δεν ξέρω για τον Pixel αλλά εγώ έχω ξεπατωθεί!
Πάντως με το που φτάνουμε στο στενό για να στρίψουμε τραβάει δεν θέλει να ανέβει με τίποτα!
Πως του το μαθαίνω το πασπάτεμα;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn