Τελικά ισχύει?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ολοι ξέρουμε ότι πάνω κάτω μπορούμε να υπολογίσουμε την ηλικία ενός σκύλου κοιτάζοντας τα δόντια του!
Παλιότερα που είχα απευθυνθεί σε κάποιο εκπαιδευτή μου είχε πει ότι πρώτη φορά το άκουγε αυτό!:eek::rolleyes:
Βάση λοιπόν αυτου του πίνακα,ισχύει κάτι τέτοιο?

http://www.gpeppas.gr/ktiniatrika/ilikia-skilu.html

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Φυσικά και ισχύει!!!
Αν και είναι εντελώς προσεγγιστικό.

Πιστεύω αν κάποιος κοιτούσε τα δόντια της Λάρας μου, δεν θα καταλάβαινε ότι είναι 6+ χρονών.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μα κι εγώ αυτό ήξερα και κάπως έτσι υπολογίσαμε κι εμείς και η φιλοζωική την ηλικία του Ρόκυ!
Αυτός πως δεν το ήξερε μου κάνει τρομερή εντύπωση....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ισχυει αλλα με τα μαζεμενα απο το δρομο κι αυτα που ζουν μονιμα εξω σε αυλες και μαντρες και μασανε κοκκαλα ή πετρες δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος. Αυτο σημαινει οτι ενας νεαρος σκυλος που εχει μεγαλωσει εξω κι επαιζε με πετρες-ξυλα κτλ ή τον ταιζαν κοκκαλα μπορει να εχει φθορα στα δοντια του και να φαινεται μεγαλυτερης ηλικιας απ'οτι ειναι πραγματικα.

Ο εκπαιδευτης αυτος δηλαδη πως νομιζε οτι υπολογιζουν την ηλικια? :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Iσχύει αλλά καμιά φορά μπορείς να πέσεις έξω. Αν δεις τα δόντια του Τζιμάκου θα νομίζεις ότι είναι κουτάβι που μόλις έβγαλε τα κανονικά του δόντια. Είναι μικρά και δεν είναι δυνατά. Ίσως επειδή δεν έτρωγε σωστά όταν έβγαιναν, ίσως επειδή έχει μέσα του jack russel kaι έχει δοντάκια μικρόσωμου σκύλου, δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος αλλά ο γιατρός είχε μπερδευτεί με την ηλικία του Τζίμη. Και αν δεν τον ήξερα 6 μήνες και πριν τον πάρω θα έλεγα κι εγώ ότι ήταν μικρότερος.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ισχυει αλλα με τα μαζεμενα απο το δρομο κι αυτα που ζουν μονιμα εξω σε αυλες και μαντρες και μασανε κοκκαλα ή πετρες δεν μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος. Αυτο σημαινει οτι ενας νεαρος σκυλος που εχει μεγαλωσει εξω κι επαιζε με πετρες-ξυλα κτλ ή τον ταιζαν κοκκαλα μπορει να εχει φθορα στα δοντια του και να φαινεται μεγαλυτερης ηλικιας απ'οτι ειναι πραγματικα.
Συμφωώ με αυτό γιατί και εγώ όταν βρήκα την δικιά ήταν πάνω κάτω 8 μηνών και τα δόντια της ήταν αθλια!!
Και ψηλό σπασμένα και καφέ,το μόνο που έδειχνε την μικρή της ηλικία ήταν οι διπλοί κυνόδοντες που στην πορεία έφυγαν μόνοι τους!
Δε θα γυαλίσουν ποτέ και από ότι μου έχουν πει θα έχουν την θαμπάδα και την κιτρινίλα!!
Σκέφτομαι να επισκευτώ και κτηνιατρο-οδοντίατρο απλά για μια γνώμη παραπάνω για την ποιότητα των δοντιών!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ