Καπου στις 10 μερες λοιπον ειμαι σκυλομπαμπας μετα απο καμποσα χρονια και αρχιζω να παρατηρω γυρω μου τις συμπεριφορες αλλων σκυλιων,αλλα και τον τροπο που τα χειριζονται οι ιδιοκτητες τους..Ετυχαν 2 περιστατικα σε 2 μερες που πραγματικα μου εχουν αφησει μια πικρια..Το πρωτο περιστατικο συνεβη προχθες το βραδι..Μπροστα απ το σπιτι μας εχουμε ιδιωτικο δρομο μεχρι την εισοδο διοτι διαθετουμε και το διπλανο οικοπεδο και βολεψε να το φτιαξουμε ωστε να μπορουμε να παρκαρουμε και μπροστα στο σπιτι..Ετσι λοιπον γυρνοντας απ το supermarket και καθως μπαινω για το σπιτι μου βλεπω στα 2-3 μετρα μπροστα μου ενα γερμανικο ποιμενικο..φρεναρω αποτομα με το αυτοκινητο για να μην το χτυπησω και κατεβαινω κατω ενω βλεπω απο μακρια ενα ζευγαρι να τρεχει προς το μερος μου..Το συγκεκριμενο ζευγαρι λοιπον κανει καθε μερα βολτα το σκυλι τους ΧΩΡΙΣ λουρι..Στο σημειο αυτο αφηνιασα και τους αρχισα στα καντηλια για την αδιαφορια επισημενοντας τους οτι αν ημουν λιγο αφηρημενος θα ειχα χτυπησει το σκυλι τους και οτι μπορει να προκαλεσει κακο στον εαυτο του και σε αλλους..Η απαντηση της κυριας ηταν 'Σιγα καλε,πως κανετε ετσι'..Η απαντηση του συζηγου που με αφηνιασε ακομα περισσοτερο ηταν 'εσυ φταις που τρεχεις μεσα στο δρομο'..Σημειωτεων πηγαινα με 20 και στην επισημανση μου με φωνες οτι ο δρομος ειναι ιδιωτικος και ειναι στον χωρο μας,κατεβασανε τα μουτρα και φυγανε χωρις καν να ζητησουν συγγνωμη..Ξαναπερασαν παλι χθες την ωρα που ημουν στον κηπο και με το που απομακρυνθηκαν ελαχιστα το σκυλι αρχισε να κυνηγαει ενα παλικαρι με μηχανακι που εκανε ντελιβερι..Απορια το εχω..Ειναι τοσο μεγαλο οικονομικο βαρος τα 5-10 ευρω για να του αγορασουν ενα λουρακι και μια αλυσιδα για να γλιτωσουν αυτοι και εμεις απο τυχον προβληματα?
Το δευτερο περιστατικο λοιπον το εμαθα χθες βραδι και πραγματικα σοκαριστηκα..Ετυχε την Κυριακη ολος τυχαιως να πετυχουμε συναδελφο του πατερα μου μαζι με την κορη της που περνουσανε μπροστα απ το σπιτι..Εκεινη την ωρα ειχα το χασκοκουταβο μαζι μου και με το που το ειδε η κορη της εκανε σαν τρελη και ηθελε να το παρουν μαζι..Η μικρη ειναι κοντα στα 7 εντωμεταξυ..Ο πατερας μου γυρνοντας το βραδι σπιτι μου ειπε οτι η συγκεκριμενη θελει να αγορασει το κουταβι μου 500 ευρω και μου λεει δωστο να ησυχασεις..Εκει εγινε με μια μαχη με τον πατερα μου και του λεω μην το ξαναπεις αυτο..Λεω λοιπον ολα εληξαν ωραια και καλα και μαθαινω χθες οτι η εν λογω κυρια με την κορη αγορασαν δευτερα πρωι πρωι κιολας απο πετσοπ ενα πεκινουα..Το καημενο το ζωντανο το ειχαν στον κηπο γιατι τους ειχε χεσει το χαλι με το που το εφεραν σπιτι..Μην τα πολυλογω,,το σκυλι χθες το πρωι το δεσανε στον κηπο απο μια σιδερενια σκαλα που εχουν,για να το αφησουν και να φυγουν για δουλεια..το καημενο ανεβηκε μερικα σκαλοπατια και μαλλον γλιστρησε στο κενο που εχουν αυτες οι σκαλες και το βρηκαν το μεσημερι κρεμασμενο
o
)..Εμαθα τα γεγονοτα αυτα λοιπον απ τον πατερα μου που μου τα μετεφερε και σοκαριστηκα..Ημουν ταραγμενος για αρκετη ωρα μετα με κολλημενη την σκεψη για το ποσο αδικα εφυγε το καημενο το κουταβι..Καθε μερα λογο δουλειας βλεπω αρκετους οι οποιοι κανουν του κεφαλιου τους με αποτελεσμα μετα να ερχονται σε μας και να ψαχνουν λυσεις στο προβλημα που εχουν..Ρε παιδια ψυχες ειναι κ αυτα...Καλο μεν το 'κραξιμο' για την σωστη αποκτηση σκυλου,αλλα ισως πρεπει να υιοθετηθουν και καποια κριτηρια που να πρεπει να πληρει καποιος για να αποκτησει σκυλο..Αδυνατο μεν αυτο που λεω αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.
Το δευτερο περιστατικο λοιπον το εμαθα χθες βραδι και πραγματικα σοκαριστηκα..Ετυχε την Κυριακη ολος τυχαιως να πετυχουμε συναδελφο του πατερα μου μαζι με την κορη της που περνουσανε μπροστα απ το σπιτι..Εκεινη την ωρα ειχα το χασκοκουταβο μαζι μου και με το που το ειδε η κορη της εκανε σαν τρελη και ηθελε να το παρουν μαζι..Η μικρη ειναι κοντα στα 7 εντωμεταξυ..Ο πατερας μου γυρνοντας το βραδι σπιτι μου ειπε οτι η συγκεκριμενη θελει να αγορασει το κουταβι μου 500 ευρω και μου λεει δωστο να ησυχασεις..Εκει εγινε με μια μαχη με τον πατερα μου και του λεω μην το ξαναπεις αυτο..Λεω λοιπον ολα εληξαν ωραια και καλα και μαθαινω χθες οτι η εν λογω κυρια με την κορη αγορασαν δευτερα πρωι πρωι κιολας απο πετσοπ ενα πεκινουα..Το καημενο το ζωντανο το ειχαν στον κηπο γιατι τους ειχε χεσει το χαλι με το που το εφεραν σπιτι..Μην τα πολυλογω,,το σκυλι χθες το πρωι το δεσανε στον κηπο απο μια σιδερενια σκαλα που εχουν,για να το αφησουν και να φυγουν για δουλεια..το καημενο ανεβηκε μερικα σκαλοπατια και μαλλον γλιστρησε στο κενο που εχουν αυτες οι σκαλες και το βρηκαν το μεσημερι κρεμασμενο