Τα περιστέρια μας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πριν λιγες εβδομαδες, τοτε που επιασε ξαφνικα η τελευταια παγωνια αν θυμαστε, ένα περιστερι ηρθε στο πισω μπαλκονι και εκανε δυο αυγα!!

Το συγκεκριμενο μπαλκονι είναι του δωματιου της κορης μου της Ζωής. Είναι μικρο, σε σχημα Π και είναι ετσι κατασκευασμενο και προσανατολισμενο που ποτέ δεν το πιανει αερας και βροχη.
Βασικα το χρησιμοποιουμε για φυτώριο.

Φυσικα σημανε συναγερμός και επιχειρηση ποτίσματος και ταϊσματος με ειδικη τροφη για νεοσσους. Όχι άμεσα στα μωρα αλλά δίπλα ώστε να μπορει η μαμά τους να τα φροτιζει χωρις να πεταει χιλιομετρα κάθε μερα ψαχνοντας τροφη.

Για να μην τα ανησυχησω και να μη τρομαξω την μαμα τους, δεν εβγαλα φωτογραφιες όταν ηταν μωρα. Ανοιγαμε την πορτα μονο για τάισμα και τα αφηναμε στην ησυχια τους ειδικα στην αρχη που η μαμα τους τα κλωσούσε για να τα ζεστανει.

Σημερα παντως δειχνουν ετσι:

Φυσικα ο χωρος καταργηθηκε από φυτωριο, κατι που προκαλεσε αναστατωση και αναλογη βρωμια στο υπολοιπο σπτι, αλλά χαλάλι τους.

Και επειδη ειμαστε σε σκυλοφορουμ, να πω ότι μεγαλη αναστατωση εχουν προκαλεσει στη Ζηνα. Καθεται πολλη ωρα και τα κοιταζει κανοντας περιεργες σκεψεις :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ωραία πράγματα, Αρη :)
Η Ζήνα κάνει τις περίεργες σκέψεις; Πλάκα έχει. Αυτά κοντεύουν να την φτάσουν στο μπόι... :p
Να σου πω, μικροβιακά τι παίζει; Δεν ξέρω καθόλου. Κουβαλάνε διάφορα ή όχι; Η Ζήνα την θέλει την προσοχή της φαντάζομαι :-| Αντε, να σας ζήσουν :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γούρι, γούρι...
Λένε ότι είναι γούρι να έχεις φωλιές περιστεριών στο σπίτι σου..
Γλυκούλικα είναι...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ασε, πολύ πραμα. Και δεν βγαινουμε να καθαρισουμε για να μην τα ενοχλησουμε. Στο πατωμα του μπαλκονιου είναι αδυνατο πλεον να πατησουμε.
Εχουμε την πορτα κλειστη για να μην βγουν τα σκυλια και φανε τα πουλακια αλλά και για τον φοβο των ασθενειων που ανεφερε και η Μαρια παραπανω.

Μαλλον βεβαια θα καλομαθουνε στην ασφαλεια και το ετοιμο φαϊ και θα τα εχουμε μονιμα αλλά δεν μας πειραζει καθολου. Απλά όταν μεγαλωσουν και αρχισουν τα κανουν βολτες, θα μπορουμε να καθαριζουμε. Με φτυαρι φανταζομαι….:paja1:

Είναι κι αυτό μια ευθυνη παντως. Ξερετε τι βασανο τα ειχαμε μεχρι να ξεπεταχτούν? Φοβομασταν ότι δεν θα αντεξουν στην παγωνια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ξέρεις τι μου είπε μια κυρία μέσα στην τρεχάλα μου για τον Πέρη;;; (έχω ανοίξει θέμα...) ...
Η φιλοζωία στην Ελλάδα, είναι συμβόλαιο με την δυστυχία :(:-|

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ανελυσε το λιγο Μαρια αυτό αν μπορεις. Προφανως δεν εννοεις ότι εμεις εδώ μεσα σε αυτην την κοινοτητα ειμαστε δυστυχισμενοι εξ αιτιας των σκυλιων μας ή οτιδηποτε ζωων εχουμε, αλλά την αντιμετωπιση από τους αλλους και την παντελή έλλειψη ζωοφιλικης παιδειας που μας ταλαιπωρει καθημερινα.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Περιστέρια + Σκύλες ;;;;;;
Δεν πολυπάνε μαζί νομίζω...
Μιλάω βέβαια για όταν μεγαλώσουν κι ανοίγετε την πόρτα!
Πρέπει να τα ταΐζετε κάπου, που να μην φτάνουν τα σκυλιά και να μάθουν κι αυτά να έρχονται μόνο σε εκείνο το μέρος!
Κι εγώ σταμάτησα να ταΐζω τις γάτες που έρχονταν στον κήπο και τις ταΐζω στο πάρκο και τις δεκαοκτούρες στο μπαλκόνι και τις ταΐζω στο πεζοδρόμιο (κρυφά από τους γείτονες),
γιατί ο δικός μου τα γλυκοκοιτάει όλα! :mad:

Μη γίνει η καλή σου η διάθεση, παιχνίδι των σκύλων! Και κυρίως από την πρόθεσή σου να βοηθήσεις! :p

Αλλά μάλλον τα έχεις σκεφτεί όλα τα παραπάνω! Οπότε καλή συνέχεια!!! :D
Και καλό καθάρισμα!!! χεχεχε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ναι ρε συ Αρη. Δυστυχισμένοι με τα σκυλιά μας, εμείς; Οχι βέβαια. Φωτιά θα πέσει να μας κάψει...
Προφανώς το δεύτερο, εννοώ. Προσωπικά είμαι απόλυτα δυστυχισμένη, στην θέα κάθε δύσμοιρου, ανυπεράσπιστου ζώου. Βρίσκεις ένα κουτάβι για παράδειγμα και δη τραυματισμένο ή άρρωστο και ακόμη και να ξέρεις πέντε πράγματα και δυο τρόπους να κινηθείς, περνάς τεράστιο γολγοθά για να βγάλεις άκρη. Πόσο μάλλον αν είσαι και τελείως ανίδεος. Και ωραία. Το μάζεψες, το θεράπευσες, το στήλωσες στα πόδια του. Και μετά; Πόσα θα μαζέψεις; Πόσα θα κρατήσεις; Τι να τα κάνεις; Εγώ έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι, από την Δευτέρα, που δεν λέει να περάσει. Τι να κάνεις; Να κλείσεις τα μάτια στα τόσα δυστυχισμένα που κυκλοφορούν; Από την άλλη, πόσα να κάνεις; Τεράστια μοναξιά. Βοήθεια από πουθενά. Είμαι αυτή την στιγμή με τρία σκυλιά και τρέμω μήπως και δεν βρω να δώσω τον μικρό. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Να τον αφήσω πάλι στον δρόμο; Κι αν σε λίγο καιρό βρω και κανένα ακόμη; Αν όμως δεν μου καιγόταν καρφί, θα είχα τόσα προβλήματα; Δεν είναι δυστυχία αυτό; :(

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εμενα θα με προβληματιζαν περισσοτερο οι κουτσουλιες γιατι αποτελουν εξαιρετικο μεζεδακι για τα σκυλια (εμενα τουλαχιστον τις εκτιμουν ιδιαιτερως)
αλλα σιγουρα θα βρειτε τροπο να τα αντιμετωπισετε ολα!
να σας ζησουν λοιπον τα νεα μελη της οικογενειας!