Τα μουσικά γούστα των σκύλων μας

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μια και το θέλει και ο Λαυρέντης, ας ξεκινήσουμε μια κουβέντα για το τι μουσική ακούνε (αν ακούνε) οι σκύλοι μας.

Μέχρι σήμερα λοιπόν το Μουφ αγαπάει:

1) Ήχους της φύσης, καταιγίδες, αέρηδες και τον ήχο της φωτιάς στο τζάκι (αληθινούς ή από την εφαρμογή του iPod/iPad μου), δελφίνια (τρελλαίνεται), πουλάκια (σηκώνεται αλαφιασμένος, αφουγκράζεται και τα ψάχνει), θάλασσες και κύματα.

2) New Age με ή χωρίς ήχους της φύσης. Αιολικές άρπες, tree-hugging stuff, τέτοια.

3) Τσαϊκόφσκυ, Καρυοθραύστη, αλλά δεν έχω ιδέα αν αγαπάει γενικά τη μουσική μπαλέτου.

Απεχθάνεται δε τα εξής:

1) Όπερα. Ανέχεται ίιιιιιιιισως τους βαρύτονους, αλλά εκείνες τις κολορατούρες τις μισεί μετά βδελυγμίας.

2) Νομίζω τον Μπετόβεν και κρίμα διότι τον λατρεύω εγώ. Δεν έχω ιδέα για συμφωνική μουσική, αλλά έτσι και βάλω συμφωνία Μπετόβεν πέφτει κάτω και παίρνει ένα ύφος δυστυχισμένο και τον ανέχεται μέχρι να περάσει.

3) Το Μότσαρτ! :eek: Ο οποίος υποτίθεται ότι ανεβάζει τουλάχιστον το ανθρώπινο IQ!

Μέχρι σήμερα, έτσι που τον κακομαθαίνω, έχω κόψει τα πολλά-πολλά και ακούω συνήθως αυτά που ακούει το Μουφ... :rolleyes:

Εδώ έχει ένα άρθρο το Scientific American που λέει ότι οι σκύλοι απεχθάνονται γενικά τη μουσική. Ωιμέ! :(

Why Dogs Don't Enjoy Music: Scientific American

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν το Ρανάκι άμα ακούσει rock,metal και γενικά οτιδήποτε "βαρύ" την κάνει για άλλο δωμάτιο..Κρίμα γιατί τέτοια ακούω συχνά :D

Από την άλλη έχω παρατηρήσει πως αν παίζω κανένα παιχνιδάκι που παίζει λούπα το ίδιο παιδικό χαζοτραγουδάκι για πάντα, κοιμάται ύσηχα...
Που έμοιασε αυτό το σκυλί??

Γενικά δεν δείχνει να την ενοχλούν τα πιο χαλαρά τραγούδια στυλ μπαλάντες κλο ή τουλάχιστον δεν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Α, τα ρυθμικά ανόητα ποιηματάκια που βγάζω στο θέμα "Μουφ" και κάτι παιδικά τραγουδάκια που του λέω τα ακούει μετά μανίας και τρελλαίνεται. Επίσης του αρέσει να τον γαργαλάω όταν γυρνάει ανάποδα να του τρίψω την κοιλιά και γουργουρίζει. Σε τέτοια φάση πρέπει να του πω "πάει λαγός να πιει νερό στο Αττάλου το λαιμό, μούφια, μούφια, μούφια, μούφια", εκείνος φταρνίζεται, του λέω "γίτσες το Μουφάκι!" και μετά πρέπει να επαναλάβουμε το όλον μέχρι να φταρνιστεί δεύτερη φορά, σηκώνεται πάνω με φόρα και μου φέρνει συνήθως ένα αρκουδάκι να παίξουμε διελκυστίνδα και μετά να το ξεσκίσει με μανία!! :eek:

Τρέχα γύρευε ... :rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άκυρα τα περί Μότσαρτ! Τελικά εξαρτάται από το Μότσαρτ. Θυμήθηκα ότι ο μέγας ειδικός και άρχων των απανταχού Αυστραλέζων Ποιμενικών, ο Ernie Hartnagle, τραγουδάει για τα κουτάβια της εκτροφής του το Twinkle Twinkle Little Star, που είναι η μελωδία ενός θέματος και παραλλαγών του Μότσαρτ, γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη διαφήμιση που λέει "τα μωράκια δυναμώνουν με Φαρίν Λακτέ Νουνού"! Το βρήκα στο youtube σε διάσημο βίντεο εδώ:

[video=youtube;yCjJyiqpAuU]http://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU[/video]

Και μετά το τραγούδησα κανα-δυο φορές η ίδια, οπότε το Μουφ ήρθε και απορροφήθηκε. Αφού άρχισε να μου κουνάει ρυθμικά και την ουρά του, το λατρεύει κυριολεκτικά!! :eek: Τελικά δηλαδή του αρέσουν τα παιδικά τραγουδάκια που είναι ρυθμικά και άμα ο Μότσαρτ συμμορφώνεται στις απαιτήσεις του Μουφ έχει καλώς και τον αγαπάει. Άμα όμως του τραγουδάει η Βασίλισσα της Νύχτας από το CD "Die hölle Rache kocht in meinem Herzen! Tod! Und Verzweiflung!", τότε αγριεύεται ... :flip:

Για δοκιμάστε το Τwinkle Τwinkle Little Star στα σκυλιά σας να δούμε τι παίζεται. :)

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Ο δικός μου, όσες φορές τον άφηνα μόνο, και του άφηνα μουσική..όταν γύρναγα πάντα είχε κάνει ζημιά...!!!
Αν δεν του άφηνα μουσική, τα έβρισκα όλα Οκ....
Οπότε, μάλλον δεν του αρέσει η μουσική... :p

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
η αουρα εχει αδυναμια στους rage against the machine,και στα κρητικα!
ο μπαμπης δεν ειναι φιλος της μουσικης την ανεχεται ευχαριστα ομως,εκτος αν παιζει κατι σε RnB και κατι τετοια σιχαμενα που του γυρναει το κεφαλι!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κι εμείς έχουμε αδυναμία στη μουσική.Μπορεί να ακούει απο χριστουγεννιάτικα μέχρι κλασσική μουσική.
Κλείνει τα μάτια και απολαμβάνει,ενώ τα αυτιά του πάνε πέρα δώθε σα κεραίες.
Επίσης του αρέσει πολύ όταν παίζω πιάνο.Κουλουριάζεται στα πόδια μου κι ακούει με τις ώρες!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Κι εμείς έχουμε αδυναμία στη μουσική.Μπορεί να ακούει απο χριστουγεννιάτικα μέχρι κλασσική μουσική.
Κλείνει τα μάτια και απολαμβάνει,ενώ τα αυτιά του πάνε πέρα δώθε σα κεραίες.
Επίσης του αρέσει πολύ όταν παίζω πιάνο.Κουλουριάζεται στα πόδια μου κι ακούει με τις ώρες!
εσενα θελει να κυριαρχισει γιαυτο ερχεται!!!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
εσενα θελει να κυριαρχισει γιαυτο ερχεται!!!!
Χαχαχαχαχαχαχα.....εδώ ταιριάζει,"καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα".:D
Εννοια σου και του τα έκοψα πια αυτά,και ειδικά μετά απο τις εκπαιδεύσεις!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με τον Floyd, τα ονόματά του (εκτροφικό και pet) και τη μουσική, έχουμε γέλιο...
Το τραγούδι του είναι γιουροβισιονικό, το "wild dances" της Ρουσλάνα. Όλη η γέννα είχε ονόματα τραγούδια της Eurovision. Όταν μας ρώτησε η εκτροφέας τι προτιμάμε, το "wild dance" ή το "everyway that I can" είπαμε να το πάμε λίγο παραπέρα το θέμα, να το βγάλουμε δηλαδή το σκυλί "hard rock hallelujah" επισήμως και να το φωνάζουμε "Lordi" ανεπισήμως.
Όμως είχαν δηλωθεί όλα τα ονόματα στον ΚΟΕ νομίζω και έπρεπε να διαλέξουμε μεταξύ των δύο. Ρουσλάνα λοιπόν και ξερό ψωμί.

Πλέον, αρχής γενομένης τον περασμένο Αύγουστο, όποτε παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι (και πολύ συχνά επίτηδες) αρχίζουμε όλοι να χαζοχαιρόμαστε ("αααα το τραγούδι του μπέμπη") κ.λπ κ.λπ, να χοροπηδάμε και να παίζουμε μαζί του. Το ξέρει, λοιπόν, πάρα πολύ καλά και όποτε το ακούει χαίρεται!!!

Επίσης, ο δικός μου του έχει γράψει ένα CD με επιλογές psychedelic Pink Floyd να ακούει όταν είναι μόνος του και μια χαρά τον ηρεμεί.

Ωστόσο προχτές έβαλα Alice Cooper στο αμάξι ενώ ήταν ο μικρός στην αγκαλιά μου, και για πρώτη φορά, γύρισε και έκρυψε το κεφάλι του στη μασχάλη μου... :rolleyes:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να λοιπόν και κάποιο σκύλοι που έχουν πραγματικό....ταλέντο στη μουσική!!!

[video=youtube;AbnBrU-wLYc]http://www.youtube.com/watch?v=AbnBrU-wLYc[/video]

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
η κέλλη οταν κάνουμε μπάνιο ηρεμεί και καθεται ησυχη με το ''μανακι-μπανακι''
γενικα στην μονη μουσικη που αντιδρά και γαυγιζει ειναι στους manowar για μεγαλη ικανοποιηση του φιλου μου....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, τον τρέλλανα τον αδερφό μου τραγουδώντας με δήθεν παιδική φωνή το Twinkle Twinkle Little Star! :p:D Όμως αρέσει στο Μουφ. :-D

Edit: επίσης τον τρέλλανα διότι έβαζα στο αυτοκίνητο το iPod app με το τζάκι και νόμιζε ότι χάλασε η ανάρτηση του αυτοκινήτου!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97