Τα κανει στο κρεβατι της

10 Απριλίου 2018
5
3
39
Γεια σας και Χρονια Πολλα... ειμαι νεο μελος στο forum και σκεφτηκα μηπως μπορεσετε να με βοηθησετε με το προβλημα με το σκυλακι μου.. εχω ενα Θυληκο Γαλλικο Bulldog 6 χρονων την οποια την εχω τα τελευταια 3 χρονια τις καθημερινες στο σπιτι που μενω με τον φιλο μου και γενικα την εχω σε προγραμμα (ποτε θα φαει, ποτε θα βγει βολτα, να μην ανεβαινει στον καναπε ή στο κρεβατι, τρωει μονο σκυλοτροφη κλπ). Τα ΣΚ την πηγαινω στους γονεις μου επειδη την θελουν και το σκυλι ξεσαλωνει... τρωει ο,τι φαγητο εχουν μαγειρεψει (σχεδον πανω απτο τραπεζι.. εχει κ δικη της καρεκλα! ) και φυσικα την ταιζουν οι γονεις, η γιαγια ο οποιος θειος παει σπιτι κλπ, κοιμαται στα κρεβατια, χοροπηδαει στους καναπεδες κλπ... το προβλημα ειναι οτι ενω σχεδον κλαιει οταν την αφηνω κ φευγω κ θελει να ερθει μαζι μου, οταν την παιρνω τη κυριακη, καθε φορα που ερχεται στο σπιτι παει κ κανει τσισα στο κρεβατι της.. δεν μπορω να καταλαβω τη συμπεριφορα αυτη κ πως να το διορθωσω.. Εχετε καμια ιδεα;

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
35
Αθήνα
www.instagram.com
Βρε καλή μου τα σκυλιά δεν έχουν on-off τώρα μπορείς να κάνεις ό,τι θες χωρίς όρια και τώρα όχι. η αλλαγή περιβάλλοντος και μόνο θα μπορούσε να φέρει τέτοιες αντιδράσεις, πόσο μάλλον όταν την κακομαθαίνουν έτσι όπως λες. Νομίζω όλοι θα σου έλεγαν να βάλεις σε γονείς-γιαγιά-όποιον το πρόγραμμα που έχετε και στο δικό σου σπίτι. Για μένα είσαι τυχερή που κάνει μόνο αυτό.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Το σκυλί δεν είναι παιδάκι που το αφηνουμε στους παππούδες. Η δική μου άποψη πάντα ήταν ότι πρεπει να είναι με το αφεντικό και να ακολουθεί το πρόγραμμα του αφεντικού, είτε είναι αυστηρό αυτό το πρόγραμμα είτε πιο χαλαρό.
Οπότε υπάρχουν 2 λύσεις
1) δεν το αφήνεις στους γονείς σου
2) εξηγείς στους γονείς σου ότι πρέπει να συμπεριφέρονται όπως κι εσύ γιατί αλλιώς εσύ εισπράττεις ύστερα κρεβατοκατουρήματα και αλλα ωραία.

Υπάρχει βέβαια και η τρίτη λύση...
αρχίζεις κι εσύ να την κακομαθαίνεις όπως οι γονείς σου, να γίνεται της πόπης συνεχώς και έτσι δεν θα έχει στρες από αλλαγές προγράμματος και περιβάλλοντος.. αφού... το ίδιο μπάχαλο θα γίνεται παντού
ελπίζω να μην το πάρεις στα σοβαρά και να μην προσβληθείς αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ :D:D:D

Last edited:

10 Απριλίου 2018
5
3
39
Το σκυλί δεν είναι παιδάκι που το αφηνουμε στους παππούδες. Η δική μου άποψη πάντα ήταν ότι πρεπει να είναι με το αφεντικό και να ακολουθεί το πρόγραμμα του αφεντικού, είτε είναι αυστηρό αυτό το πρόγραμμα είτε πιο χαλαρό.
Οπότε υπάρχουν 2 λύσεις
1) δεν το αφήνεις στους γονείς σου
2) εξηγείς στους γονείς σου ότι πρέπει να συμπεριφέρονται όπως κι εσύ γιατί αλλιώς εσύ εισπράττεις ύστερα κρεβατοκατουρήματα και αλλα ωραία.

Υπάρχει βέβαια και η τρίτη λύση...
αρχίζεις κι εσύ να την κακομαθαίνεις όπως οι γονείς σου, να γίνεται της πόπης συνεχώς και έτσι δεν θα έχει στρες από αλλαγές προγράμματος και περιβάλλοντος.. αφού... το ίδιο μπάχαλο θα γίνεται παντού
ελπίζω να μην το πάρεις στα σοβαρά και να μην προσβληθείς αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ :D:D:D
Χαχαχαχαχα... γελασα παρα πολυ... δυστυχως πραγματικα δεν μπορω ουτε να κοψω στους γονεις κ στη γιαγια ειδικα, να τη κακομαθαινουν, ουτε να μην τους τη πηγαινω καθολου εστω κ για λιγρς ωρες, γτ την αγαπανε πολυ κ τους λειπει... να σκεφτεις σε μια προσπαθεια να μην της δινουν ανθρωπινο φαγητο τους ειχα δωσει σκυλολιχουδιες.. σε 1.5 ημερα τις εδωσαν ολες.. 150gr! Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις..

• Like
Reactions: Eroe and Hiraeth

10 Απριλίου 2018
5
3
39
Βρε καλή μου τα σκυλιά δεν έχουν on-off τώρα μπορείς να κάνεις ό,τι θες χωρίς όρια και τώρα όχι. η αλλαγή περιβάλλοντος και μόνο θα μπορούσε να φέρει τέτοιες αντιδράσεις, πόσο μάλλον όταν την κακομαθαίνουν έτσι όπως λες. Νομίζω όλοι θα σου έλεγαν να βάλεις σε γονείς-γιαγιά-όποιον το πρόγραμμα που έχετε και στο δικό σου σπίτι. Για μένα είσαι τυχερή που κάνει μόνο αυτό.
Ετσι οπως το θετεις θα νιωσω οντως τυχερη που το ξεπερναμε με ενα μικρο κατουρημα κ μετα ειναι normal.. το νιωθω λιγο σαν να με ‘‘εκδικειται’’ επειδη δεν τις δινω απτο φαγητο μου ή την αφηνω στο κρεβατι της και οχι στο δικο μου.. ευχαριστω παντως για την απαντηση

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αυτό το κάνουν οι γάτες πιο πολύ, για να εκδικηθούν. Για σκύλους, το κατούρημα δεν σημαινει κάτι αρνητικό. :)
Πολλές φορές το κάνουν για να δειξουν οτι ειναι "ηγέτες", ή για να τραβήξουν την προσοχή του ιδιοκτήτη (αν δεν τους πολυδίνει σημασια), οπως επίσης απο αγχος, ανασφαλεια κλπ.
Δεν μιλαω για τους λογους υγειας γτ δεν τιθεται τετοιο θεμα στην προκειμενη περιπτωση.
Δεν ξερω βεβαια τι ακριβως νιωθει, αυτο μπορεις να το καταλαβεις εσυ αν παρατηρησεις τη γλωσσα του σωματος της σε αυτες τις στιγμες, πως κραταει το κεφαλι της, τα αφτια της, αν μαζευεται η αντιθετως περπαταει καμαρωτη καμαρωτη (αν δειχνει υπερηφανη, φοβισμενη, νευρικη, αδιαφορη). Αλλα νομιζω το μηνυμα ειναι μεταξυ του "φτου σου γμτ παλι ηρθαμε εδω και δεν μου δινουν σημασια.. εεε!! ΕΕΕ!! ΕΣΥ!! Σου μιλαω!!!!!!" και του "πω πω αγχωθηκα, νομιζα θα με παρατησει η ακαρδη... αντε ας ριξω ενα κατουρημα να στανιαρω". :D

Last edited:

10 Απριλίου 2018
5
3
39
Αυτό το κάνουν οι γάτες πιο πολύ, για να εκδικηθούν. Για σκύλους, το κατούρημα δεν σημαινει κάτι αρνητικό. :)
Πολλές φορές το κάνουν για να δειξουν οτι ειναι "ηγέτες", ή για να τραβήξουν την προσοχή του ιδιοκτήτη (αν δεν τους πολυδίνει σημασια), οπως επίσης απο αγχος, ανασφαλεια κλπ.
Δεν μιλαω για τους λογους υγειας γτ δεν τιθεται τετοιο θεμα στην προκειμενη περιπτωση.
Δεν ξερω βεβαια τι ακριβως νιωθει, αυτο μπορεις να το καταλαβεις εσυ αν παρατηρησεις τη γλωσσα του σωματος της σε αυτες τις στιγμες, πως κραταει το κεφαλι της, τα αφτια της, αν μαζευεται η αντιθετως περπαταει καμαρωτη καμαρωτη (αν δειχνει υπερηφανη, φοβισμενη, νευρικη, αδιαφορη). Αλλα νομιζω το μηνυμα ειναι μεταξυ του "φτου σου γμτ παλι ηρθαμε εδω και δεν μου δινουν σημασια.. εεε!! ΕΕΕ!! ΕΣΥ!! Σου μιλαω!!!!!!" και του "πω πω αγχωθηκα, νομιζα θα με παρατησει η ακαρδη... αντε ας ριξω ενα κατουρημα να στανιαρω". :D
Οταν το κανει, αν δεν τη δω εκεινη τη στιγμη ειναι εντελως αδιαφορη... θα παιξει μαζι μας σαν να μην τρεχει τπτ μεχρι να το παρουμε χαμπαρι, οπου κ κατεβαζει αυτια κ κεφαλι κ πηγαινει μονη της τιμωρια σε μια γωνιτσα.. ειναι σε φαση «ω ρε γμτ με πηρανε χαμπαρι.. παω στη γωνιτσα μου μεχρι να τους περασει»

Last edited:

10 Απριλίου 2018
5
3
39
Μου εδωσες ιδεα ομως να δοκιμασω να της δινω περισσοτερη ωρα σημασια οταν γυρναμε σπιτι κ να παιζουμε πιο πολυ, να της δωσω καμια σκυλολιχουδια ισως.. μηπως και δει πιο θετικα την επιστροφη της κ το σταματησει

• Like
Reactions: Eroe

xpetros

Well-Known Member
25 Απριλίου 2016
58
157
37
Μου εδωσες ιδεα ομως να δοκιμασω να της δινω περισσοτερη ωρα σημασια οταν γυρναμε σπιτι κ να παιζουμε πιο πολυ, να της δωσω καμια σκυλολιχουδια ισως.. μηπως και δει πιο θετικα την επιστροφη της κ το σταματησει
Συμφωνώ με αυτο. Επίσης θα της πετούσα και μερικές λιχουδιές η κροκέτες στο κρεβάτι της χύμα. Αυτό λειτουργεί σε σκυλιά που κατουράνε τα χαλιά. Εκεί που τρώνε, συνήθως δεν κάνουν την ανάγκη τους.