Τα κανει οταν γυριζει απο τη βολτα

kostasgian

Member
24 Ιανουαρίου 2016
8
38
40
Γεια σας.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω ένα ημιαιμο θηλυκό 2,5 ετών. Την πήρα σπίτι από το δρόμο το καλοκαίρι. Δεν έχω προβλήματα με τη συμπεριφορά της, έχει προσαρμοστεί στο σπίτι. Εκτός από ένα. Ενώ δεν λερώνει ποτε στο σπίτι, τα κάνει όλα στη βόλτα, τον τελευταίο καιρό μου κάνει μερικές σταγόνες στην πορτα με το που γυρίζουμε σπιτι και της καθαρίζω τα πόδια. Δεν το έκανε από την αρχή όμως και δεν ξέρω σε τι οφείλεται.

Να σημαδεύει το χώρο της επειδή σπίτι υπάρχουν και γάτες;

Να την ενοχλεί το καθάρισμα στα πόδια;Ξεκίνησε να το κάνει περίπου όταν ξεκίνησα να της καθαρίζω τα πόδια.

Είναι κάτι άλλο; Πως να της το κόψω;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μήπως είναι υποτακτική ούρηση;
Όταν της καθαρίζεις τα πόδια τι στάση σώματος έχει; Δείχνει να δυσφορεί, να θέλει να το αποφύγει;

Το κάνει κάθε φορά;

Αν σταματήσεις στο ίδιο σημείο επιστρέφοντας, αλλά χωρίς να καθαρίσεις τα πόδια της, εξακολουθεί να το κάνει;

kostasgian

Member
24 Ιανουαρίου 2016
8
38
40
Όταν της καθαρίζω τα μπροστινά πόδια είναι καθιστή και μου σηκώνει τα ποδαράκια της ένα - ένα να τα καθαρίσω. Όταν μετά πάω να της καθαρίσω τα πίσω πόδια, ξαπλώνει μόνη της σε στάση παθητικής υποταγής και εκεί μου αφήνει τις σταγόνες.

Δεν δείχνει να δυσφορεί, το δέχεται. Περιμένει μάλιστα να της πω στο τέλος να πάει στη θέση της για να φύγει.

Το κάνει στο 90% των περιπτώσεων. Αν την αφήσω για λίγο εκεί να περιμένει δεν θα το κάνει. Θα το κάνει μόλις πάμε να καθαρίσουμε τα πόδια.

kostasgian

Member
24 Ιανουαρίου 2016
8
38
40
Να προσθέσω επίσης ότι την έχω μαζέψει από το δρόμο σε ηλικία 2 ετών, δεν την έχω μεγαλώσει εγώ, δεν ξέρω πως του φέρονταν οι άλλοι. Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχε πέσει θύμα εγκατάλειψης δυο φορές. Είναι πολύ αγχωμένο ακόμα και ας έχουν περάσει 7 μήνες. Έχει άγχος αποχωρισμού, κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι κλαίει και γενικά νιώθω ότι φοβάται πολύ μη με χάσει, μη βρεθεί πάλι στο δρόμο. Επίσης κάθε φορά που θα την φωνάξω να έρθει, θα την χαϊδέψω λίγο και θα πάρει στάση υποταγής. Ή και μόνη της να έρθει, θα με σκουντήξει με το ποδαράκι της και θα πάρει στάση υποταγής.

Τα λέω αυτά για να υπάρχει και μια γενικότερη εικόνα της συμπεριφοράς του σκύλου, καθώς είναι το πρώτο μου σκυλάκι και μαζί του μαθαίνω και εγώ.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εξακολουθώ να "ψηφίζω' υποτακτική ούρηση. Θα δοκίμαζα ασκήσεις επιβράβευσης/απευαισθητοποίησης στο καθάρισμα των ποδιών και στο άγγιγμα των περιοχών του σώματός της που πλησιάζεις κάνοντάς το. Μέχρι να φτάσει στο σημείο σχεδόν να ανυπομονεί να έρθει η ώρα του και όχι απλά να το ανέχεται.

Εναλλακτικά η "εύκολη λύση" είναι να σταματήσεις να της καθαρίζεις τα πόδια. Αλλά φαντάζομαι ότι δεν το θέλεις και δεν θα βοηθήσει και ουσιαστικά κανέναν από τους δυο σας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα