Τα αδέσποτα στο Βέλγιο

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Chloe μην με αποκεφαλισεις με τη moderator ρομφαια σου ξερω οτι ειμαι οφ τοπικ/2.
Επειδη μας εκανε απορια που στις Βρυξελλες και στη Μπριζ δεν υπηρχε ιχνος αδεσποτου, η απαντηση που δωθηκε ηταν οτι ζουν σε ασυλα με εξοδα της βασιλικης οικογενειας, που εχει αναλαβει τα εξοδα των αδεσποτων. Να πω την αμαρτια μου, μου φανηκε πολυ καλο, για να ειναι αληθινο.
Μιας κ αρχίσαμε την κουβέντα οφ τοπικ ... Ας το μεταφέρουν

Είναι γεγονός ότι έχουμε το πρίγκιπα Laurent που έχει τρέλα με τα ζώα. Χρηματοδοτεί το ίδρυμα fondation-prince-laurent το οποίο παρέχει δωρεάν κτηνιατρική περίθαλψη σε άτομα με κατοικίδια με χαμηλά έσοδα (= γυρω στα €1000 για αρχηγούς οικογένειας η €800 για τους άλλους)

Τα άσυλα απ ότι ξέρω έχουν και οικονομικό πρόβλημα και έλλειψη χώρου. Σε περίπου 20% των σκύλων και 50% των γατιών γίνεται ευθανασία.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ενδιαφέρον θεμα Kotsidas! Χαίρομαι που έχουμε στην παρέα μας την Alexia που μπορεί να μας διαφωτίσει σε κάποια θέματα. :)

Alexia, πως καταλήγει στην ευθανασία αυτό το 20% των αδέσποτων σκύλων?
Είναι σκυλιά τα οποία δεν υιοθετήθηκαν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα?
Είναι σκυλιά που έχουν προβλήματα υγείας?
Είναι σκυλιά που έχουν προβλήματα συμπεριφοράς?
Εν ολίγοις, βάση ποιων κριτηρίων θανατώνεται αυτό το 20%?

Επανένταξη των ζώων γίνεται (όπως στην Ελλάδα)?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Βρήκα τις γενικές στατιστικές του 2007, αλλά δεν βρήκα ακόμα λεπτομέρειες

• 36.567 φιλοξενήθηκαν σε 92 φιλοζωικά κέντρα

• 11.371 (31%) επιστροφή στον ιδιοκτήτη

• 6.385 (17,5%) ευθανασία

• 292 (0,8%) φυσικό θάνατο

• 18.519 (50,7%) υιοθέτηση
Με την υποχρεωτική ταυτοποίηση (microchip η tatouage) και καταγραφή στα αρχεία επιστρέφουν περισσότερα χαμένα σκυλιά στο αφεντικό τους και μειώθηκε η ευθανασία από 22% το 2000 σε 17,5% το 2007:)
Επανένταξη των ζώων γίνεται σε γενικές γραμμές όπως στην Ελλάδα, αγγελίες στο διαδίκτυο, περιοδικά κτλ Κατά διαστήματα τα παρουσιάζουν και στη τηλεόραση. Η κάθε φιλοζωική έχει δικούς της κανόνες. Η υιοθέτηση δεν είναι δωρεάν και συνήθως υπογράφουν και συμβόλαιο.
Στη Ολλανδία δεν σου επιτρέπουν καν να πάρεις το ζώο αυθημερόν στο σπίτι.

Συνεχίζεται...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συγγνώμη υιοθετήθηκαν τα μισά?
Αυτό είναι εξωπραγματικά μεγάλο ποσοστό!
Βέβαια, η ευθανασία μου φαίνεται λύση τερατώδης, έστω κι αν λειτουργεί ρολόι έτσι το σύστημα. Παρά τα ορθά επιχειρήματα υπέρ της απλά θεωρώ μεγάλη ασέβεια στη ζωή τη θανάτωση σκύλου με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού τους...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
+1. Πρεπει να μαθω τι κανουν τα γερμανα μου σε αυτες τις περιπτωσεις

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, ευχαριστούμε Alexia για την ενημέρωση!

Είναι λίγο off, sorry... Αλλά εμένα πειράζει που με πόνεσε αυτό?

...σε άτομα με κατοικίδια με χαμηλά έσοδα (= γυρω στα €1000 για αρχηγούς οικογένειας η €800 για τους άλλους)
Δεν λέω, το Α και το Ω είναι η παιδεία... Αλλά σκέφτομαι... Δεν είναι πιο εύκολο για τον μέσο άνθρωπο να ασχοληθεί με προβλήματα τύπου σωστή κυνοφιλία, όταν έχει εξασφαλίσει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής? Οι περισσότερες χώρες που θαυμάζουμε για το επίπεδο κυνοφιλίκης τους παιδείας, έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και για τους ανθρώπους, ή μου φαίνεται? :rolleyes:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
... Αλλά σκέφτομαι... Δεν είναι πιο εύκολο για τον μέσο άνθρωπο να ασχοληθεί με προβλήματα τύπου σωστή κυνοφιλία, όταν έχει εξασφαλίσει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής? Οι περισσότερες χώρες που θαυμάζουμε για το επίπεδο κυνοφιλίκης τους παιδείας, έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και για τους ανθρώπους, ή μου φαίνεται? :rolleyes:
Ρίξε μια ματιά εδώ υπάρχει και μεταφραση στα αγγλικά