Δεν έχω ιδέα που πάει αυτό το θέμα διότι το μέρος με τις φυλές υποθέτω αφορά τις φυλές του πραγματικά εξημερωμένου σκύλου, οπότε το βάζω εδώ κι ας κάνουν οι moderators. Ανακάλυψα ένα ντοκυμαντέρ του National Geographic για τα συγκεκριμένα σκυλιά και το κατεβάζω (ναι, ξέρω, είμαι απαίσια!). Υποθέτω ότι τα αγριόσκυλα δεν είναι λύκοι αλλά ούτε και ακριβώς σκύλοι. Ανήκουν όμως στο είδος lupus canis familiaris? Κάπου είχα διαβάσει και για αγριόσκυλα της Αυστραλίας και μάλιστα στην Αυστραλία κυκλοφορεί και κυβερνητική οδηγία που συμβουλεύει τον κόσμο να μην του κατεβεί καμιά φαεινή ιδέα να πάρει κανα κουτάβι και να το υιοθετήσει. Υποθέτω λοιπόν ότι δεν εξημερώνονται τα συγκεκριμένα σκυλιά, έτσι δεν είναι?
Ποια είναι η διαφορά τους από τον κανονικό σκύλο? Και τι είναι αυτό που δεν επιτρέπει την εξημέρωσή τους?
Ορίστε και η περίληψη του ντοκυμαντέρ:
Ποια είναι η διαφορά τους από τον κανονικό σκύλο? Και τι είναι αυτό που δεν επιτρέπει την εξημέρωσή τους?
Ορίστε και η περίληψη του ντοκυμαντέρ:
They walk the plains in packs. They are the most nurturing of creatures, family animals, complex, intelligent, and deeply protective of their young. And yet they have been called murderous, evil, a blot upon the African landscape.
These are Botswana's remarkable wild dogs. Once they ranged all across Southern Africa. But today, they are making their last stand in a few wild places... including an extraordinary sanctuary known as the Okavango Delta. In the heart of this world lives a nearly matchless array of creatures. Here, together with other predators like the hyena and the crocodile, one of the Delta's packs has found a home. This is their story.