Ταξιδι με αυτοκινητο

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
Γεια σας! Εχω ενα κουταβι Γκριφον τεριε, 6 μηνων και την Παρασκευη θα παμε το πρωτο μεγαλο μας ταξιδι με αυτοκινητο (2 ωρες χωρις κινηση). Θα μεινουμε εκει μεχρι την Τριτη και θα τον εχω στο μπαλκονι του σπιτιου μας, αφου και στο σπιτι στην αυλη τον εχουμε, αλλα τωρα θα ειμαστε σε ενα χωριο της Φλωρινας. Εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε σχετικα με το ταξιδι, αλλα και το διαστημα που θα μεινουμε εκει (μεχρι την Τριτη)?
Ακομα, απο τη στιγμη μπορεσαμε να βρουμε τσαντα μεταφορας στην πολη μας που να τον χωραει, μηπως θα μπορω να τον εχω στο πισω καθισμα, αγκαλια μεσα σε μια κουτα? Ειναι το πρωτο μας μεγαλο ταξιδι και δεν ξερω πως να κανω τον Φοιβο μου να νιωθει ανετα…
Περιμενω απαντησεις!!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλημέρα, πάρε του ένα σαμαράκι με μια ειδική ζώνη ασφαλείας που μπαίνει στην υποδοχή κανονικής ζώνης και άσε τον στο πίσω κάθισμα. Αν θέλεις μπορείς και να καθίσεις δίπλα του.

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
Θα ειμαστε 4 ατομα και το αυτοκινητο δυστυχως ειναι μικρο, οποτε η μονη λυση ειναι να τον εχουμε αγκαλια... Απλως σε περιπτωση ναυτιας, μηπως ειναι καλυτερα να τον εχω σε ενα χαρτοκουτο (αν καθισει) για να μην μας λερωσει?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κανονικά τα σκυλιά μεταφέρονται σε box μεταφοράς...αυτό θα σου λύσει πολλά προβλήματα γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν την "φωλιά" του στο σπίτι που θα μένετε. Το σκυλί έχει κάνει διαδρομές με αυτοκίνητο ?

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
γενικα με το αυτοκίνητο πως τα πάει?
Με το αυτοκινητο τον εχουμε παει μονο στο κτηνιατρο 2 φορες, στο πρωτο του εμβολιο και οταν του ειχε μπει κατι στο αυτακι. Μπηκε χωρις κανενα προβλημα και χωρις να τον ενοχλησει. Βεβαια η αποσταση ηταν πολυ μικρη -ενα 10λεπτο περιπου. Ο γιατρος μου ειπε πως μαλλον δεν θα εχει προβλημα αν κανουμε στασεις

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
Κανονικά τα σκυλιά μεταφέρονται σε box μεταφοράς...αυτό θα σου λύσει πολλά προβλήματα γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν την "φωλιά" του στο σπίτι που θα μένετε. Το σκυλί έχει κάνει διαδρομές με αυτοκίνητο ?
Μολις βρω την ευκαιρια να παω Θεσ/νικη θα του παρω, αλλα μενω 1,5 ωρα μακρια και στην πολη μου δεν μπορεσα να του βρω καποιο που να χωραει… οσο για τον υπνο, μην του κουνησεις την καρεκλα του, μονο κατω απο αυτην και να ακουμπαει στον τοιχο κοιμαται (ας εχει και σπιτακι, μπαινει μονο για να μου δειξει οτι πειναει!)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
η διαδρομή δεν είναι πολύ μεγάλη! 2 ώρες με στάσεις θα βγει σχετικά άνετα... Καλό θα είναι να μην έχει φάει πριν το ταξίδι.

Επειδή αναφέρεις οτι θα μένει εκεί σε μπαλκόνι ( :unsure: ) φρόντισε να έχει μέρος με σκιά και φρέσκο δροσερό νερό. Και να πηγαίνει βόλτες και να παίζετε.

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
η διαδρομή δεν ειναι πολύ μεγάλη! 2 ώρες με στάσεις θα βγει σχετικά άνετα... Καλό θα ειναι να μην έχει φάει πριν το ταξίδι.
Το ελπιζω... Απλως δεν ξερω οπως ειπα αν ειναι καλη ιδεα το χαρτοκουτο, ή να τον εχω απλως αγκαλια. Επισης τι ειναι καλο να εχω μαζι μου? Μπολ, φαγητο, λουρακι και στηθουρι, ταυτοτητα, παιχνιδια και βιβλιαριο αρκουν?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ όταν πάω ταξίδι δεν παίρνω περιττά πράγματα...παίρνω από το σούπερ μάρκετ μια χρήσεως σκεύη και τελειώνει το θέμα. Φαγητό ναι...οδηγό ναι με σαμαράκι (αν αυτό του φοράς)...βιβλιάριο ναι.....ταυτότητα την έχει στο περιλαίμιο. Σιτρονέλα ...ναι.

Xenia..

Member
30 Μαϊου 2015
12
3
μήπως την νύχτα θα τον έβαζες μέσα να κοιμηθεί για να προστατεύεται από τη σκνίπα ?
Τον εκανα χτες αμπουλα.. Δεν τον εχουμε ξαναβαλει μεσα στο σπιτι και μια φορα που πηγαμε, απο τη συνηθεια δεν ηθελε και εκλαιγε... Ειναι και λιγο μπελας και φοβαμαι μην κανει ζημιες. Αν δω ομως οτι δεν μπορει εξω και κλαιει ισως τον βαλω μεσα. Εχω αναφερει σε ενα αλλο forum, πως αν και ιδιοκτητρια του ειμαι εφηβη και η μαμα μου δεν θελει τον Φοιβο στο σπιτι…
Εγώ όταν πάω ταξίδι δεν παίρνω περιττά πράγματα...παίρνω από το σούπερ μάρκετ μια χρήσεως σκεύη και τελειώνει το θέμα. Φαγητό ναι...οδηγό ναι με σαμαράκι (αν αυτό του φοράς)...βιβλιάριο ναι.....ταυτότητα την έχει στο περιλαίμιο. Σιτρονέλα ...ναι.
Τα μιας χρησης μπολ ειναι καλη ιδεα, μιας και τα κανονικα του θα πιανουν αρκετο χωρο. Απο τη στιγμη ομως που ειναι κουταβι και θα το αφησουμε μερικες ωρες και μονο του πιστευω πως τα παιχνιδια θα το βοηθησουν να μειωθει το αγχος που θα παει σε ενα καινουριο μερος..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα