Σωστός τρόπος γνωριμίας μεταξύ σκύλων

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Πως μπορω να μαθω στην κουταβα μου να μην ορμαει-τραβαει οταν ειναι να γνωρισει αλλα σκυλια?Γιατι καθε φορα που θελω να γνωρισει αλλα σκυλια τα ορμαει και μετα καθεται κατω και κουναει την ουρα της αυτα φυσικα φευγουν η της γαυγιζουν.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Είναι εκδήλωση ότι θέλει να τα γνωρίσει και αυτή!Τα καλεί να γνωριστούν!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις σωστά σκυλιά που να δείξουν στην κουτάβα σου ότι αυτό που κάνει είναι ναι μεν αποδεκτό για την ηλικία της αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να περάσει στην γνωριμία ήσυχα και να σταματήσει αυτην την παρόρμηση που διακατέχει τα κουτάβια στο να γνωρίζουν σκύλους!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Στελιο κ αυτο το σκυλι πως εχει μαθει να το κανει αυτο;
Οταν εννοεις να το μαθει εννοεις οτι οταν χρειαζετε το βαζει στη θεση του;
Αυτα για τωρα μου αρεσει το θεμα κ σιγουρα θα εχω κ αλλες αποριες!

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Ολα που εχω δει ειναι μικρα 2-3 μηνων και φυσικα πολυ μικροτερα σε μεγεθος απο αυτη,σε αυτα ειναι πολυ αγαρμπη αλλα σε ιδιο και μεγαλυτερο μεγεθος ειναι πιο ησυχη μηπως παει να επιβληθει(τωρα ειναι 5 1/2 μηνων)?Εχει σχεση που σε ανθρωπους πηδαει πανω?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτό το σκυλί θα το ξέρει επειδή και αυτό θα έχει υποστεί σωστή κοινωνικοποίηση!
Έτσι θα είναι σε θέση να διόρθωση πιθανή παρόρμηση του κουταβιού στο να ορμήξει από χαρά, να πηδήξει πάνω στο μεγαλό σκύλο από χαρά!
Εν μέρει ο σκύλος που θα γνωριστεί θα έχει ανοχές στις συμπεριφορές του κουταβιού αλλά θα το βάλει ωραιότατα και ανετότατα στην θέση του!
Το εχω ξαναγράψει, ότι ένας σωστός σκύλος που έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά και σέβεται τον εαυτό του δεν θα μαλώσει με ένα κουτάβι, θα είναι ανεκτικός με όρια και άψογος στους χειρισμούς του!Πολλές φορές η δική μας η εκπαίδευση δεν είναι τίποτα μπροστά στην συμπεριφορά του μεγάλου σκύλου να βάλει στην θέση του ένα κουτάβι!

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο σωστά κοινωνικοποίηκενος σκύλος αλλά που μπορούμε να τον βρούμε και αν είμαστε σε θέση εμείς να "διαβάσουμε" τον σκύλο που θα γνωριστεί με το κουτάβι μας αλλά και τον ιδιοκτήτη του!

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Πως ενας αρχαριος ιδιοκτητης(οπως εγω) θα μπορεσει να διαβασει τον αλλον σκυλο και ιδιοκτητη ετσι ωστε να ξερει οτι ειναι καταλληλος για γνωριμια?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θάνο αν θέλεις την δική μου γνώμη κόψε τις συναναστροφές με τα μικρότερα εφόσον είναι άγαρμπη και επικεντρώσου σε μεγαλύτερα και σε μέγεθος αλλά και σε ηλικία!Προφανώς είναι πολύ ενθουσιώδης και τα μικρότερα σε μέγεθος φοβούνται!Ενώ η δικιά σου θέλει να παίξει τα μικρότερα το λαμβάνουν ως κάτι διαφορετικό πολλές φορές και ενοχλητικό και έτσι κάνουν πίσω ή φοβούνται!

Όσον αφορά το πήδημα πάνω στους ανθρώπους μπορείς να το κόψεις είτε με λεκτική αποτροπή, είτε με γύρισμα της πλάτης και αδιαφορία, είτε να της πιάσεις τα 2 πόδια την ώρα που πηδάει πάνω σας και να τα κρατήσεις μέχρι να δυσανασχετισει και να κατέβει και να φύγει!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό το σκυλί θα το ξέρει επειδή και αυτό θα έχει υποστεί σωστή κοινωνικοποίηση!
Έτσι θα είναι σε θέση να διόρθωση πιθανή παρόρμηση του κουταβιού στο να ορμήξει από χαρά, να πηδήξει πάνω στο μεγαλό σκύλο από χαρά!
Εν μέρει ο σκύλος που θα γνωριστεί θα έχει ανοχές στις συμπεριφορές του κουταβιού αλλά θα το βάλει ωραιότατα και ανετότατα στην θέση του!
Το εχω ξαναγράψει, ότι ένας σωστός σκύλος που έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά και σέβεται τον εαυτό του δεν θα μαλώσει με ένα κουτάβι, θα είναι ανεκτικός με όρια και άψογος στους χειρισμούς του!Πολλές φορές η δική μας η εκπαίδευση δεν είναι τίποτα μπροστά στην συμπεριφορά του μεγάλου σκύλου να βάλει στην θέση του ένα κουτάβι!

Το θέμα μας όμως δεν είναι ο σωστά κοινωνικοποίηκενος σκύλος αλλά που μπορούμε να τον βρούμε και αν είμαστε σε θέση εμείς να "διαβάσουμε" τον σκύλο που θα γνωριστεί με το κουτάβι μας αλλά και τον ιδιοκτήτη του!
Άψογη τοποθέτηση!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επισκέφτεσαι τα πάρκα χωρίς την σκυλίτσα σου και να βλέπεις πως συμπεριφέρονται τα σκυλιά και έπειτα να διαλέξεις και να πας με την σκυλίτσα σου!

Επίσης μπορείς να πηγαίνεις στον εκτροφέα σου για κοινωνικοποίηση με τα σκυλιά του μεγάλα και μικρά!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πως ενας αρχαριος ιδιοκτητης(οπως εγω) θα μπορεσει να διαβασει τον αλλον σκυλο και ιδιοκτητη ετσι ωστε να ξερει οτι ειναι καταλληλος για γνωριμια?
Ένας σκύλος που δεν δείχνει άγχος, υπερβολική χαρά και δεν εστιάζετε στο σκύλο σου (οπτικά για παράδειγμα) είναι ένας καλός υποψήφιος.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Εγω οταν τον βλεπω και συναντιεται με καποιο σκυλο και θελει επιμονα να παει προς το μερος του άλλου,τον βαζω σε εντολη "κατσε" και αναμενει στη θεση αυτη ενω παραλληλα κραταω ισορροπιες κι εγω ηρεμωντας τον.Παντως νομιζω παιζει μεγαλο ρολο και η συμπεριφορα του αλλου σκυλου. Οσο πιο ατιθασος και ακοινωνητος ο αλλος σκυλος,κι ακομα χειροτερα αδεσποτος,τοσο πιο πολυ εκνευριζει-κεντριζει το ενδιαφερον-αναστατωνει και τον δικο μας,ειδικα οσο μιλαμε για μικρες ηλικιες με τη γνωστη "περιεργεια".Ισορροπιες χρειαζονται και να βλεπει κι εμας ο σκυλος μας οτι παραμενουμε ηρεμοι και εμεις εχουμε τον ελεγχο της καταστασης.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Καταλαβα τι θελετε να πειτε.. Εκει που παω εγω τον σκυλο μου μαζευομαστε απο 2 μεχρι 10 σκυλακια! ο δικος μου ειναι ο πιο μικρος σε μεγεθος να το πω ετσι κ εχει κ το προβλημα στο ποδι κ δεν πολυ τρεχει με τον μονο που παιζει κ τον κυνηγαει ειναι με ενα κανε κορσο μικροτερο σε ηλικια απο τον δικο μου! Κατι θυληκα υπερδραστηρια που τρεχουν συνεχεια δεν πολυ ασχολητε κ οταν ειναι μονος του με μια απο αυτες κ αυτη τον προκαλει να παιξουν καθετε κατω κ δεν κουνιετε..

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Kι εγω αντιμετωπιζω το ιδιο πραγμα με την εντονη χαρα(πολυ τραβηγμα) να γνωρισει αλλα σκυλια οταν τα δει,οσοι ιδιοκτητες μεινουν βεβαια(γιατι οι περισσοτεροι την κοπανουν λες και κυκλοφορω με οπλο)γιατι εχω κι αυτο το προβλημα.Ο δικος μου ειναι τωρα 12 μηνων,στα μικροτερα σε ηλικια και μεγεθος ειναι ανεκτικος και κρατα τις αποστασεις οταν πρεπει,δεν δημιουργει φασαρια μεχρι να δει δοντια ή να νιωσει απειλη απο το αλλο σκυλι.Ελπιζω μεγαλωνοντας σιγα σιγα να χαλαρωσει λιγο και να μην φρικαρει ετσι με το που θα βλεπει αλλο σκυλο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν, νομίζω το έχω ξαναγράψει ότι μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις (αν βρεθεί κάποιος καλός με το σκυλί του να μας βοηθήσει ακόμη καλύτερα). Η άσκηση είναι απλή και αποτελεσματική:
- Περπατάμε αντικριστά με το άλλο ζεύγος.
- Με το που θα κάνει την κίνηση να τραβήξει προς το σκύλο, "όχι" (ή μη ή πφουι κ.ο.κ.) και και αλλάζουμε κατεύθυνση μακριά από τον άλλο σκύλο.
- Ξαναδοκιμάζουμε όσες φορές χρειαστεί.
- εάν δεν τραβήξει μπράβο και λιχουδια.

Ο σκύλος θα καταλάβει σύντομα ότι τραβώντας όχι μόνο δεν πάει αλλά απομακρύνεται από τον άλλο σκύλο. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να είναι σε πολύ κοντινή απόσταση χωρίς να κάνια καμία κίνηση προς τον άλλο σκύλο. Εκεί κατευθύνουμε το σκύλο με το χέρι προς τον άλλο και του επιτρέπουμε να μυριστεί λέγοντας μία ανάλογη εντολή.
Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει να είναι ήρεμος στην παρουσία άλλου σκύλου και η προσέγγιση να γίνεται εξίσου ήρεμα.

Τώρα ως προς τις γνωριμίες... σωστά κοινωνικοποιημένα ενήλικα σκυλιά (σε όλα τα μεγέθη, σχήματα, χρώματα). Πρόσεξε τα μικρόσωμα που δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένα, είναι ικανά για όλα!!! :) Όσον αφορά τα κουτάβια ισχύει ότι αρκετά μικρόσωμα φοβούνται από τις άγαρμπες κινήσεις ενός μγάλου κουταβιού, και η Κλαίρη που δεν έχει θέμα με τα μεγαλόσωμα με ένα καινούριο άτσαλο κουτάβι θα κρατήσει τις αποστάσεις της με τη διαφορά ότι πλέον και μετά από πολύ δουλειά στο θέμα κονωνικοποιηση αν τη ζορίσει ή τη στριμώξει να τοστρώσει (έχει σκάσει διορθώσεις η Κλαίρη σε κουτάβια δεκαπλάσια από αυτή!!!).
Γενικά προσέχεις ο σκύλος στον οποίο θα γνωρίσεις τοκουτάβι σου να είναι ήρεμος πριςν τη συνάντηση μη σου πω ακόμη καλύτερα και με μία δόσει αδιαφορίας για αρχή. Σηματικό να κόβεις και τον ιδιοκτήτη. Αν είναι π.χ. κανένας με το σκύλο χωρίς λουρί, με ύφος ο σκύλος μου κάνει ό,τι θέλει και όποτε του αρέσει, και τέτοια μακριά κι αγαπημένοι.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Ένας σκύλος που δεν δείχνει άγχος, υπερβολική χαρά και δεν εστιάζετε στο σκύλο σου (οπτικά για παράδειγμα) είναι ένας καλός υποψήφιος.
τι ενωεις δν εστιαζει στον σκυλο σου?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τι ενωεις δν εστιαζει στον σκυλο σου?
Εννοεί ότι αν ο άλλος σκύλος είναι κοινωνικοποιημένος σωστά δεν θα καίγεται να γνωρίσει το κουτάβι σου!
Θα είναι ήρεμος, αδιάφορος και σιγά σιγά θα έρθει προς το μέρος σας!

Δηλαδή δεν θα κάνει τίποτα μόλις δει τον σκύλο σου!Αυτό και μόνο είναι ένα μάθημα που το βλέπει το κουτάβι και καταλαβαίνει ότι έτσι δεν κερδίζει τίποτα, με την λαχτάρα δηλαδή να γνωρίσει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97