Σωστή δοσολογία για διατροφή κουταβιού

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σας, ο Alegro είναι 2 μηνών και κάτι μέρες παραπάνω. (golden ritriever)
Θα έπρεπε να είναι ενα κιλό βαρύτερος απότι μου είπε η κτηνίατρος,ίσως μου είπε δεν τράφηκε σωστά κάποιο διάστημα.
Μου είπε να μην αυξήσω την δοσολογία,να τον ταίζω τα προτεινόμενα απο την εταιρεία ξηράς τροφής και απλά θα παρακολουθούμε τα κιλά του. ισως χρειαστεί αργότερα να μας ανησυχήσει το βάρος του.

Το θέμα είναι πως του πήρα μία τροφή ίδιας εταιρείας με πιο μεγάλες κροκέτες για να τις μασάει καλύτερα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η δοσολογία.
Προτείνει η εταιρεία μίας και είναι σκύλος που θα γίνει γύρω στα 30kg να τρώει γύρω στα 400g ημερησίως. Ετσι στο pet shop μου είπαν να καταλάβω εγώ πόσο χρειάζεται να τρώει,αν βλέπω οτι δεν το τρώει όλο να μείωσω την ποσότητα, αν είναι δραστήριος να του δίνω κάτι παραπάνω τα πρωινά.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για το πως θα καταλάβω την δοσολογία ώστε να τρώει χωρίς να εκπληρώνει την λαιμαργία του αλλα να τρώει όσο χρειάζεται.
Ευχαριστώ

(έχω και ζυγαριά γραμμαρίων ;))

rodian

Member
17 Οκτωβρίου 2013
8
0
μην ανησιχεις και ο δικος μου ετσι πιο αδηνατος ηταν και ανησηχουσα και το ετρεχα στους γιατρους αλλα τελικα με τον καιρο τα πηρε τα κιλα!! πιστευω καλυτερα να μην βλεπεις τι λεει η εταιρια... γτ η εταιρια δεν το βγαζει μονο για την φυλη του παιδιου σου αλλα και για αλλες φυλες οποτε περιπου βγαζει τον μεσο ορο... δινε του οσο τρωει!!! σε περιπτοση που δεν τροει πολυ μπορει να ειναι λογο του οτι καποια στηγμη δοκιμασε κατι μαγυρευτο και τωρα περιμενει παλι κατι αναλογο! απο την αλλη επειδη τα κουταβια πρην τους 2,5 μηνες δεν πρεπει να αποχοριστουν την μητερα τους μηπως δεν πηρε οσο γαλα χρηαζοταν? ρωτα τον γιατρο σου μηπως πρεπει να του δωσεις κανενα γαλακτοκομικο η λιγο γιαουρτακι με ζωντανη μαγια μαζι με την τροφη του...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
μην ανησιχεις και ο δικος μου ετσι πιο αδηνατος ηταν και ανησηχουσα και το ετρεχα στους γιατρους αλλα τελικα με τον καιρο τα πηρε τα κιλα!! πιστευω καλυτερα να μην βλεπεις τι λεει η εταιρια... γτ η εταιρια δεν το βγαζει μονο για την φυλη του παιδιου σου αλλα και για αλλες φυλες οποτε περιπου βγαζει τον μεσο ορο... δινε του οσο τρωει!!! σε περιπτοση που δεν τροει πολυ μπορει να ειναι λογο του οτι καποια στηγμη δοκιμασε κατι μαγυρευτο και τωρα περιμενει παλι κατι αναλογο! απο την αλλη επειδη τα κουταβια πρην τους 2,5 μηνες δεν πρεπει να αποχοριστουν την μητερα τους μηπως δεν πηρε οσο γαλα χρηαζοταν? ρωτα τον γιατρο σου μηπως πρεπει να του δωσεις κανενα γαλακτοκομικο η λιγο γιαουρτακι με ζωντανη μαγια μαζι με την τροφη του...
Τα κουτάβια και 2 μηνών μπορούν να αποχωρίζονται την τοκετοομάδα. Έχουν ήδη σταματήσει να θηλάζουν.
Επίσης στο θέμα της διατροφής πάς με το μάτι... Αδύνατο (πολύ?) αυξάνεις τη τροφή, παχουλό μειώνεις.
Με τα γαλακτοκομικά θέλει μεγάλη προσοχή! Ειδικά τα αγελάδινά ειναι απαγορευτικά.

rodian

Member
17 Οκτωβρίου 2013
8
0
Με τα γαλακτοκομικά θέλει μεγάλη προσοχή! Ειδικά τα αγελάδινά ειναι απαγορευτικά.
νομιζω οτι με το γιαουρτι εφοσων εχει ζωντανη μαγια του κανει καλο δεν ισχυει αυτο τελικα?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
rodian δεν το γνωρίζω αυτό για τη μαγιά..

Εγώ ποτέ δεν έδωσα αγελάδινό παρα μόνο κατσικίσιο ή πρόβειο.

rodian

Member
17 Οκτωβρίου 2013
8
0
rodian δεν το γνωρίζω αυτό για τη μαγιά..

Εγώ ποτέ δεν έδωσα αγελάδινό παρα μόνο κατσικίσιο ή πρόβειο.
εγω παλι του δινω απο το τοταλ που ειναι αναμικτο αλλα αν καποιος ξερει κατι ας ενημερωσει αν και ειμαστε λιγο εκτως θεματος

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tα γαλακτοκομικα κ κυριως το αγελαδινο γαλα, υποτειθεται οτι κανει διαρροιες στους σκυλους.
Εγω παντα εδινα αγελαδινο γαλα, κ στον μεγαλο δινω συστηματικα οταν θελω να παρει κιλα γιατι ειναι ο μονος τροπος..... ποτε κανενα δεν εκανε διαρροια.....

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κι εγω δινω αγελαδινο, το οποιο το εξαφανιζει στο λεπτο. Παιρνω ομως αυτο που ειναι χωρις λακτοζη, και σ αλλα δυο σκυλια που το χα δωσει επισης δεν ειχαν θεμα. Ειναι μαλλον λογω οργανισμου, αλλα και η ελλειψη λακτοζης παιζει ρολο εφοσον αυτη ειναι που ενοχοποιειται για δυσανεξια.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
2 μηνων μπορει να μην ειναι στα "κιλα του" γιατι πχ 2-3 μερες δεν ετρωγε αρκετα στην μεταβαση απο γαλα σε φαγητο, μπορει να ηταν θεμα προσαρμογης, μπορει να ετυχε.
μην ανησυχεις, αρχισε να δινεις παραπανω, πχ 500 αντι για 400 και αν δεις οτι παχαινει το ελαττωνεις.
οι εταιριες λενε παντως λιγοτερη ποσοτητα και για να φαινονται ως πιο οικονομικη λυση. πχ να νομιζεις οτι με Χ ευρω θα ταϊζεις 5 μερες και οχι 3-4 οπως πραγματικα θα συμβαινει...

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
δεν έδωσα ποτέ μαγειρεμένο φαγητό ή γιαούρτι,ούτε πρότεινε κάτι η κτηνίατρος..
του αύξησα ήδη την ποσότητα. δεν του δίνω καν 400 που προτείνει η εταιρεία για τα τελικά κιλά του,είναι πάρα πολλά σε σχέση με αυτό που τρώει...απλά του άυξησα την κάθε δώση και τρώει περίπου 200-240 την ημέρα. κάποιες μέρες που του είχα δώσει παραπάνω δεν το έτρωγε όλο και το μείωσα.
τωρα θα δώ πάλι τα όρια του και θα το ρυθμίσω,σας ευχαριστώ όλους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog