Σχετικά με το λουράκι

giannisaekfc

Member
9 Αυγούστου 2021
5
2
35
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα σκυλάκι 4 μηνών το οποίο (ζώντας εγώ σε χωριό και σε σπίτι χωρίς περίφραξη) έχει αρχίσει να φεύγει από το σπίτι και να γυρνάει τη γειτονιά κινδυνεύοντας αφενός να το πατήσει κανα αμάξι και αφετέρου να ενοχλεί τους γείτονες κλέβοντας ό,τι βρίσκει εύκαιρο. Λουράκι δεν του έχω βάλει ακόμα οπότε αύριο θα του πάρω γιατί δεν πάει άλλο. Εγώ βασικά δεν θέλω να το έχω δεμένο ολη μέρα αλλά δεν θέλω να φεύγει και ανεξέλεγκτα από το σπίτι. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Τι λουράκι να πάρω αρχικά, να πάρω αλυσίδα και ένα περιλαίμιο; Πόσες και ποιες ώρες να το δένω (αυτός συνήθως ξεπορτίζει τις απογευματινές ώρες κυρίως αλλά και τις πρωινές, τις μεσημεριανές με τον καύσωνα δεν το κουνάει γιατί έχω και κήπο οπότε βρίσκει δροσιά και τις βραδινές επίσης δεν πάει πουθενά). Και επίσης, τι γίνεται με τα κακά του, πώς θα ξέρω εγώ ότι θέλει να κάνει ό,τι είναι να κάνει ή πρέπει να τον μάθω εγώ ας πούμε μια φορά το πρωί και μια το βράδυ; Aυτά και συγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν είχα ξανά σκύλο και δεν ξέρω πολλά, ευχαριστώ

Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
202
Η περιφραξη είναι απαραίτητη όταν πρόκειται να αποκτήσουμε σκύλο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να περιφραξετε ολόκληρη την αυλή είναι προτιμότερο να περιφραξεται ένα χώρο ειδικά για το σκυλο ώστε να είναι ασφαλής. Ιδανικά το καλύτερο θα ήταν να μπει μέσα στο σπίτι αν αυτό είναι εφικτό.
Σκέφτηκες τον κίνδυνο που υπάρχει ένας δεμένος σκυλος(πόσο μάλλον ένα κουταβι δεμένο) σε μη περιφραγμενο χώρο;

giannisaekfc

Member
9 Αυγούστου 2021
5
2
35
Η περιφραξη είναι απαραίτητη όταν πρόκειται να αποκτήσουμε σκύλο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να περιφραξετε ολόκληρη την αυλή είναι προτιμότερο να περιφραξεται ένα χώρο ειδικά για το σκυλο ώστε να είναι ασφαλής. Ιδανικά το καλύτερο θα ήταν να μπει μέσα στο σπίτι αν αυτό είναι εφικτό.
Σκέφτηκες τον κίνδυνο που υπάρχει ένας δεμένος σκυλος(πόσο μάλλον ένα κουταβι δεμένο) σε μη περιφραγμενο χώρο;
Διακρίνω μια επιθετικότητα στο μήνυμά σας, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Δεν έχω σκοπό να δέσω το σκυλί και να το παρατήσω στη μοίρα του, να το περιορίσω θέλω αν γίνεται, να το μάθω που λένε να μην φεύγει από το σπίτι μόνο του αλλά μόνο μαζί για βόλτα. Σε ιδανικές συνθήκες, δεν θα χρειαζόμουν τη βοήθεια του φόρουμ. Σας ευχαριστώ πάντως.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
941
1.065
28
σκυλι ειναι, εαν ειναι εξω σε μη περιγραφμενο χωρο, θα φυγει και θα παει να εξερευνησει τριγυρω. ειναι πιστευω αυτονοητο πως πρεπει να υπαρχει περιφραξη. αλλιως γιατι να το εχεις το σκυλι? η για να ειναι δεμενο την περισσοτερη μερα, η για να αλονιζει μοναχο του? ε δε λεει....

• Like
Reactions: theodss1

Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
202
Φίλε μου δεν έχω επιθετικοτητα στο μήνυμα απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ένας δεμένος σκύλος χωρίς περιφραξη, είναι εκτεθημενος από οποιαδήποτε άποψη. Για να σου δώσω να καταλάβεις εδώ που μένω έχουν αρκετοί έτσι τα σκυλιά τους και τυχαίνει καμία φορά να πηγαίνουν είτε αδέσποτα είτε να φεύγουν από τις αυλές σκυλια και να πηγαίνουν να ξεσκιζουν τα δεμένα τα οποία δεν μπορούν να αντιδράσουν. Τι θα γίνει αν αυτό συμβεί στο κουταβι σου αργά το βράδυ την ώρα που θα κοιμάσαι; όταν θα χρειάζεται να λείπεις τι θα γίνει αν πηγαίνουν ας πουμε παιδάκια και το πειραζουν ή το χτυπάνε; απλά θέλω να σου πω να κάνεις κάτι όπου ο σκύλος θα είναι ασφαλής κι όχι εκτεθειμένος.

giannisaekfc

Member
9 Αυγούστου 2021
5
2
35
σκυλι ειναι, εαν ειναι εξω σε μη περιγραφμενο χωρο, θα φυγει και θα παει να εξερευνησει τριγυρω. ειναι πιστευω αυτονοητο πως πρεπει να υπαρχει περιφραξη. αλλιως γιατι να το εχεις το σκυλι? η για να ειναι δεμενο την περισσοτερη μερα, η για να αλονιζει μοναχο του? ε δε λεει....
Kαταρχάς, σας ευχαριστώ που απαντήσατε με στοιχειώδεις τρόπους ευγενείας. Το σπίτι δεν έχει περίφραξη όπως δεν έχουν το 90% των σπιτιών της επαρχίας. Γιατί έχω το σκυλί; Γιατί την περισσότερη μέρα δεν αλωνίζει μόνο του, είναι μαζί μου και το παίρνω και στη δουλειά, όταν λέω δουλειά εννοώ στα χωράφια μου όπου έχει όσο χώρο να παίξει και να διασκεδάσει πολύ περισσότερο αν το είχα στην περίφραξη. Ξαναλέω ότι το σκυλάκι δεν αλονίζει όλη μέρα, μόνο κάποιες απογευματινές ώρες και αυτό όχι ότι πάει στην άκρη του χωριού, στα 100 μέτρα γυρίζει. Τέλος πάντων, αν κάποιος μπορεί να μου δώσει μια απάντηση για το αν μπορω να το μάθω να μην φεύγει μόνο του από το σπίτι (χωρίς να χρειαστεί εκπαιδευτή) με χαρά να τον ακούσω

giannisaekfc

Member
9 Αυγούστου 2021
5
2
35
Φίλε μου δεν έχω επιθετικοτητα στο μήνυμα απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι ένας δεμένος σκύλος χωρίς περιφραξη, είναι εκτεθημενος από οποιαδήποτε άποψη. Για να σου δώσω να καταλάβεις εδώ που μένω έχουν αρκετοί έτσι τα σκυλιά τους και τυχαίνει καμία φορά να πηγαίνουν είτε αδέσποτα είτε να φεύγουν από τις αυλές σκυλια και να πηγαίνουν να ξεσκιζουν τα δεμένα τα οποία δεν μπορούν να αντιδράσουν. Τι θα γίνει αν αυτό συμβεί στο κουταβι σου αργά το βράδυ την ώρα που θα κοιμάσαι; όταν θα χρειάζεται να λείπεις τι θα γίνει αν πηγαίνουν ας πουμε παιδάκια και το πειραζουν ή το χτυπάνε; απλά θέλω να σου πω να κάνεις κάτι όπου ο σκύλος θα είναι ασφαλής κι όχι εκτεθειμένος.
Δεν ζω στην Ομόνοια κύριε. Σε ένα χωριό 100 κατοίκων ζω που ούτε σκυλιά έχει γενικά ούτε παιδιά και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας. Ούτε μια στο εκατομμύριο να παρουσιαστούν φαινόμενα σαν αυτά που αναφέρατε. Έλεος δηλαδή τι είναι αυτά που γράφετε

Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
202
Δεν ξέρω που ζείτε κύριε, ουτε μπορώ να ξέρω τον τρόπο ζωή σας. Δεν σας γνωρίζω και από χθες. Και γω σε χωριό ζω και γυρω-γυρω από το σπίτι μου έχει χωράφια. Αλλά αυτά που σου έγραψα πιο πάνω έχουν συμβεί. Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι ο σκύλος σου είναι ασφαλής τότε σαφώς δεν χρειάζεται δέσιμο αστον όπως είναι. Αφού δεν φεύγει πολύ μακριά και όλοι γνωριζοσαστε πολύ καλά. Αν από την άλλη το θες ντε και καλά δεμένο τουλάχιστον φρόντισε η αλυσίδα να είναι όσο πιο μεγάλη γίνεται. Και τέλος να σε πληροφορήσω ότι ξέρω σκυλο που βρέθηκε πνιγμένο από την ίδια του την αλυσίδα, επειδή τυλίχθηκε γύρω από τον λαιμό του.

• Like
Reactions: theodss1 and sis

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γιάννη θα βόλευε να φτιάξεις ένα χώρο για το σκυλί. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς με λίγα χρήματα να φτιάξεις ένα 2½*2½, με υπόστεγο και ελυσες το πρόβλημα που να κρατάς το σκυλί όταν θα λείπεις.
Επίσης πρόσεχε το σκυλί έξω γιατί τα έντομα κάνουν πάρτι. Δεν γνωρίζω πως είναι η περιοχή εκεί αλλά πρόσεχε. Δυστυχώς σκύλος 24ωρες το 24ωρο έξω είναι ευάλωτο σε αυτό το θέμα.

Για κολάρο λουρί δεν θες κάτι τρελό, έτσι κι αλλιώς κουτάβι είναι και μεγαλώνει. Οπότε ένα κολάρο Small και ένα ελαφρύ λουρί 1,5μ είσαι έτοιμος για βόλτα.

• Like
Reactions: GRDANE

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
528
49
Διακρίνω μια επιθετικότητα στο μήνυμά σας, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Δεν έχω σκοπό να δέσω το σκυλί και να το παρατήσω στη μοίρα του, να το περιορίσω θέλω αν γίνεται, να το μάθω που λένε να μην φεύγει από το σπίτι μόνο του αλλά μόνο μαζί για βόλτα. Σε ιδανικές συνθήκες, δεν θα χρειαζόμουν τη βοήθεια του φόρουμ. Σας ευχαριστώ πάντως.
Δυστυχώς τα περισσότερα σκυλάκια το σκάνε κι από αυλές με περίφραξη. Το θεωρώ απίθανο να καταφέρετε να μη φεύγει απ τον κήπο έτσι απλά. Καλύτερα να περιφράξετε ένα χώρο για τις ώρες που δεν θα είναι μαζί σας. Όσον αφορά στους κινδύνους προσβολής από έντομα σε εξωτερικό χώρο ή τον πνιγμό από λουρί, δυστυχώς υπάρχουν και τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Θα είχατε τη δυνατότητα να μένει ο σκυλάκος μέσα στο σπίτι τα βράδια τουλάχιστον?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
βάλτε και μια φωτό τον Ρωχάμη...
αν είστε σε χωριό φαντάζομαι σίγουρα πιάνουν τα χέρια σου...
θα συμφωνήσω με τον @BiggBilly
με ένα πλέγμα 10χ10 και 4 πασσάλους έχει τελειώσει πολύ οικονομικά κι έχεις ένα χώρο να περιορίζεις τον σκύλο τις συγκεκριμένες ώρες.
plan b , πάλι για λίγο κι όχι μόνιμα... ένα μακρύ συρματόσχοινο και μία αλυσίδα να ρέει ελεύθερα, πάλι έχεις λύσει το πρόβλημα...
και οι δύο προτάσεις δεν είναι για μόνιμη παραμονή.

Leonthedog

Well-Known Member
18 Απριλίου 2021
56
19
25
Ο τυπος παιδια ειναι κολλημενος ο,τι και να του πειτε οπως και να του το πειτε δε θα αλλαξει. Θελει να μαθει σε κουταβι 4 μηνων να μην περναει τα -αορατα για εναν σκυλο- ορια του κηπου του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog