Συνύπαρξη δύο σκύλων στον ίδιο χώρο!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!

Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα έχω δύο σκύλους στο σπίτι,έναν γριφόν (7-8 χρονών) και ένα κουτάβι λαμπραντόρ (3 μηνών)!Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής,κάποιο ανησυχητικό πρόβλημα ας πώ καλύτερα!
Λογικό είναι το λάμπ ως κουτάβι που είναι να παίζει συνεχώς με τον ενήλικα σκύλο,και πολλές φορές άγαρμπα,με αποτέλεσμα να τον νευριάζει!Ευτυχώς μόνο τον νευριάζει και εκεί τελειώνει το ζήτημα!
Πρέπει όμως υποθέτω,σιγά σιγά να αρχίσουν να ζουν αρμονικά και τα δύο μέσα στο σπίτι καθώς αργότερα θα έχουμε πρόβλημα!
Πως θα το πετύχω όμως αυτό;Είναι η πρώτη μου φορά που έχω δύο σκύλους στο ίδιο σπίτι!(Εντάξει δεν γίνομαι παράλογος απαιτώντας απο το κουτάβι να κάθεται ήρεμο,δεν γίνονται αυτά)!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κυρίως άστα να τα βρούν μόνα τους-πάντα όμως επιβλέποντας ε?
αλλά μην εμπλέκεσαι και πολύ

σκέψου ότι είσαι ο αρχηγός της αγέλης και αυτό που σε απασχολεί είναι να μην έχουμε αίματα και να υπάρχει αρμονική συμβίωση
αψιμαχίες θα υπάρξουν μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση-αλλά όσο παραμένουν σε σχετικά ήρεμα πλαίσια δεν χρειάζεται να επεμβαίνεις

και μην λές ότι γίνεσαι παράλογος με το κουτάβι
εντάξει ,δεν θα το μαλώσεις κιόλας
αλλά ήρεμα όμως θα του τραβήξεις το ενδιαφέρον αλλού αν βλέπεις ότι καταντά σπαστικό με τον μεγάλο

και να θυμάσαι ότι μιά μέρα το κουτάβι θα είναι πολύ μεγαλόσωμο για τον ενήλικο

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ναι η αλήθεια είναι πως απλα παίζουν μέχρι στιγμης,το κουτάβι ανεβαίνει πάνω του και ο άλλος μόνο γρυλίζει,δεν είναι επιθετικό σκυλί ούτε με τους ανθρώπους αλλά ούτε και με σκυλιά που γνωρίζει (ελάχιστα είναι αυτά βέβαια)!Κάποια στγμή ηρεμούν και σταματούν να παίζουν απο μόνα τους,πιθανόν να βαριούνται ποιος ξέρει!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το λάμπραντορ δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερη εκπαίδευση για να πάει καλά με άλλα σκυλιά, θα τα πάνε μια χαρά

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το γρυλισμα του γκριφον προς το λαμπραντορ είναι για να το διορθώσει;
Αν ναι, γνωμη μου είναι να τον αφηνεις να το διορθώνει και να μην επεμβενεις.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κοίταξε νομίζω είναι κάτι του στύλ "άσε με ήσυχο"!Βέβαια παρατηρώ πως υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα γρυλίσματος,σε μερικά απο αυτά η μικρή ακούει,σε άλλα πάλι νομίζει και γω δεν ξέρω τι και δώστου!
Δεν είναι αυτό παίζει άγαρμπα και τον έχεις κάνει γρατζουνιές-νυχιές τον καημένο!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το να αφήσεις ένα σκύλο να διορθώσει μόνο του τον άλλον δεν είναι κακό,εφόσον ξέρεις την ψυχοσύνθεση του.

Thania

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
1
0
Καλησπέρα σε όλους και όλες σας.

Ξανανοίγω αυτό το θέμα γιατί αντιμετωπίζω μία παρόμοια περίπτωση με τα παραπάνω.

Έχω ένα ημίαιμο θηλυκό σκυλί, με στοιχεία από ντόπερμαν, το οποίο είναι 10 μηνών περίπου. Την έχω ονομάσει Μάτσε. Την είχα βρει κουλουριασμένη στην αυλή μου, άρρωστη, και σε πολλά χάλια. Με μπόλικη φροντίδα και θεραπεία, το σκυλί ξαναπήρε τα πάνω του, ή μάλλον τα πήρε και με το παραπάνω, καθώς όταν το βρήκα ήταν με το ζόρι 10 κιλά και τώρα είναι 20. Δυστυχώς όμως, για διάφορους λόγους δεν μπορούσα να το κρατήσω σπίτι μου, οπότε ανέλαβε να το κρατήσει ο φίλος μου που έχει μεγάλο κήπο.

Το σκυλί είναι ήδη δύο μέρες στο νέο του σπίτι, και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα από άποψη συμπεριφοράς. Το πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μου έχει ήδη ένα σκυλάκι 11 ετών, ημίαιμο και αυτό, με στοιχεία γκριφόν. Το σκυλάκι αυτό (το Καμελάκι) είναι μικρόσωμο και γενικά φοβικό. Είναι βέβαια πολύ καλόβολο και με τους ανθρώπους, αλλά και με τα άλλα ζώα (ο φίλος μου έχει και μερικές γάτες). Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν τα έχουνε βρει. Η Μάτσε δεν την προκαλεί, αλλά πάει να παίξει μαζί της (είναι πολύ πιο ψηλή και μεγαλόσωμη) και το Καμελάκι γαβγίζει, της δείχνει τα δόντια της χωρίς όμως να της ορμάει.

Θα ήθελα κάποια γνώμη και συμβουλή για τη συνύπαρξη τους, μιας και δεν θέλω να δημιουργηθούν προβλήματα ούτε με το ένα σκυλί, ούτε με το άλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97