Συνυπαρξη Καυκασου-Γιορκσαιρ.Γινεται???

nicoletta29

Member
14 Μαρτίου 2012
19
0
Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα γιορκσαιρ σχεδον 5 μηνων και ο φιλος μου ενα καυκασου ακριβως ιδια ηλικια..Τα σκυλια μας δεν ζουν μαζι καθως εγω και ο φιλος μου ζουμε ακομα με τις οικογενειες μας,ερχονται ομως σε καθημερινη επαφη.Εγω αρχικα φοβομουν να τα φερουμε σε επαφη γιατι ο Διας(καυκασος) τοτε ηταν γυρω στα 15 κιλα και η δικη μου(Σανελ) γυρω στο 1.500γρ.Ο εκπαιδευτης ομως μας ειπε οτι αυτα τα 2 σκυλια πρεπει να μαθουν να συνυπαρχουν γιατι αν αργοτερα εγω ζησω με τον φιλο μου θα πρεπει να ειναι φιλαρακια...Η πρωτη τους επαφη ηταν καπως ατσαλη γιατι ο Διας ενω εχει ολη την καλη διαθεση να παιξει αλλα ειναι καπως ατσουμπαλος και την πονεσε,τις επομενες φορες τα πραγματα ηταν καλυτερα..παιζανε κυνηγητικο(η δικη μου δεν ανεχοταν και πολλα αγγιγματα απο εκεινον).καθε φορα που τον βλεπει χαιρεται αλλα μετα απο λιγο νευριαζει μαζι του και του γαυγιζει σαν να γκρινιαζει και να παραπονιεται(αυτες τις φορες την παιρνω αγκαλια και νομιζω πως αυτο ειναι το λαθος μου).τον τελευταιο καιρο τα πραγματα χειροτερευουν και γω δεν ξερω τι να κανω.Η Σανελ τα παει καλα με τα αλλα σκυλια αφου απο οταν την πηραμε φροντιζουμε για την κοινωνικοποιηση της.Η απορια μου ειναι η εξης:να αφησω οπως λεει ο εκπαιδευτης να τα βρουνε μονα τους ή μπορει να αποκτησει ασχημες εμπειριες και να αρχισει να φοβαται ολα τα σκυλια?

Θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας. :)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
η κοπελα μου εχει μαλτεζ και εγω γ.π κουταβι 4 μηνων 18 κιλα.ο εκτροφεας μας ειπε να τα αφησουμε να τα βρουνε μονα τους.ουτε το μαλτεζ θελει πολλα ακουμπηματα.δεν θα εχετε κανενα προβλημα θα βαλει η μικρη τα ορια της και θα ειναι ολα καλα.

ps1 κοψε της τις αγκαλιες οτι ειναι το αλλο σκυλι εκει γιατι θα τρεχει εκει μετα συνεχεια για να σωθει.μην του δινεται σημασια και αν δειτε οτι το πραγμα ξεφευγει τα χωριζετε και μολις ηρεμησουν τα βαζετε παλι μαζι.

ps2 γενικα μην την εχεις αγκαλια συνεχεια.να την χαιδευεις οσο θες αλλα οι αγκαλιες ειναι που χαλανε τα σκυλια και τα κανουν φοβικα και ανασφαλη ειδικα τα μικροσωμα.

nicoletta29

Member
14 Μαρτίου 2012
19
0
η κοπελα μου εχει μαλτεζ και εγω γ.π κουταβι 4 μηνων 18 κιλα.ο εκτροφεας μας ειπε να τα αφησουμε να τα βρουνε μονα τους.ουτε το μαλτεζ θελει πολλα ακουμπηματα.δεν θα εχετε κανενα προβλημα θα βαλει η μικρη τα ορια της και θα ειναι ολα καλα.

ps1 κοψε της τις αγκαλιες οτι ειναι το αλλο σκυλι εκει γιατι θα τρεχει εκει μετα συνεχεια για να σωθει.μην του δινεται σημασια και αν δειτε οτι το πραγμα ξεφευγει τα χωριζετε και μολις ηρεμησουν τα βαζετε παλι μαζι.

ps2 γενικα μην την εχεις αγκαλια συνεχεια.να την χαιδευεις οσο θες αλλα οι αγκαλιες ειναι που χαλανε τα σκυλια και τα κανουν φοβικα και ανασφαλη ειδικα τα μικροσωμα.
Ο Διας τωρα ειναι 33 κιλα και η δικη μου 1.700γρ.Σημερα παραπατησε ο χοντρουλης μας και επεσε πανω στην Σανελ και λεω παει αυτο ηταν την ελιωσε..Ειμαι συνεχεια με το αγχος οταν ειναι και τα 2 μαζι.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
κοιτα ειναι ατσουμπαλακος διοτι ειναι κουταβος.αφησε τα μονα τους με επιβλεψη.αν ομως πχ την πονεσει καταλαθως μην αρχισεις να την χαιδευεις και να μαλωνεις τον αλλο.απλα χωρισε τα.θα στρωσει ο μικρος αλλα οσο ειναι κουταβι θα τα εχετε αυτα.

nicoletta29

Member
14 Μαρτίου 2012
19
0
κοιτα ειναι ατσουμπαλακος διοτι ειναι κουταβος.αφησε τα μονα τους με επιβλεψη.αν ομως πχ την πονεσει καταλαθως μην αρχισεις να την χαιδευεις και να μαλωνεις τον αλλο.απλα χωρισε τα.θα στρωσει ο μικρος αλλα οσο ειναι κουταβι θα τα εχετε αυτα.
Το αγχος το δικο μου ειναι το εξης:μην αποκτησει η μικρη μου ασχημες εμπειριες και αρχισει να φοβαται ολα τα σκυλια γιατι και η δικια μου ειναι κουταβι και τωρα διαμορφωνεται ο χαρακτηρας της..

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
η μικρη σου θα φοβαται τα σκυλια αν της κανουν τσαμπουκαδες η της επιτεθουν.αλλο το ενα αλλο το αλλο.για μενα ακολουθα οτι σου ειπε ο εκπαιδευτης σου.

nicoletta29

Member
14 Μαρτίου 2012
19
0
Οποτε το μονο που θα κανω ειναι να τα χωριζω.Μου κανει εντυπωση παντως η συμπεριφορα της Σανελ που ενω νευριαζει μαζι του δεν απομακρυνεται να παει να κατσει πιο μακρια.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πρόσεχε τη μικρή. Έχει κινδύνους η συνύπαρξή τους σε παιχνίδι.

Η διαφορά βάρους είναι τεράστια και μπορεί να υπάρξει ατύχημα.

Είναι και τα δύο κουτάβια και αυτό κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Είναι τεριε, θελει να παρακολουθεί και να ελέγχει τι γίνεται...
που να δεις τη δικιά μου που αφού εφαγε διόρθωση από γπ, πήγαινε μετά μουλωχτά να τον μυρίσει από πισω. Μόλις πεταγόταν ο γπ, τσουυυπ σταματαγε. Μόλις γύρναγε από την αλλη, ξαναπηγαινε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920

Αυτό ακριβώς. Μεγάλη η διαφορά για παιχνίδι. Μπορεί να τραυματιστεί εύκολα το γιόρκι.

nicoletta29

Member
14 Μαρτίου 2012
19
0

Τι να κανω?να μην τα φερνουμε σε επαφη?να τα χωριζουμε?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τι να κανω?να μην τα φερνουμε σε επαφη?να τα χωριζουμε?
Η επαφή είναι απαραίτητη και μάλιστα καθημερινή από την στιγμή που όπως είπες, υπάρχει πιθανότητα να συνυπάρξουν τα δύο σκυλιά σε κοινό χώρο.

Προσωπικά, δεν θα επέτρεπα να παίζουν ελεύθερα και κυρίως να μην έχω τον Καυκάσιο υπό τον απόλυτο έλεγχό μου.

Σκέψου επίσης ότι η ανάπτυξή του θα είναι αλματώδης και η σημερινή διαφορά βάρους, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα μεγαλώσει κατά πολύ.

Βλέπω την δική μου, που παίζει με έναν φίλο της κούταβο Boerboel περίπου 10 μηνών (ελπίζω να έχουμε την κατανόηση του Casper:p),και έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να καταπονείται αρκετά στο παιχνίδι που κάνουν.
Η Bonny είναι 27 κιλά και ο φίλος της γύρω στα 40 πλέον και δεν αντέχει το "πάτημα" όσο πριν από λίγο καιρό.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πρόσεχε αλλά μη μεταφράζεις τους δικούς σου φόβους σαν φόβους του σκύλου (πχ ειναι πολυ μεγάλος για τη μικρή μου ) όπως έκανα εγω και όταν ηρθε η ώρα και πηρα δεύτερο σκύλο έκανα αμαν για να μπορει κάααπως να συνυπάρξει μαζί του (και εννοείται μονο μαζί του, για άλλο σκυλί μεγάλο ούτε λόγος, φρόντισα εγώ να την.. "προστατεύσω" όταν ήταν μικρή κι εκείνη τώρα που μεγάλωσε μου δείχνει πως έκανα ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που θα έπρεπε). Τα κιλά του καυκάσου είναι όντως πάρα πολλά αλλά πόσα και πόσα σπίτια έχουν μικρόσωμα και μεγαλόσωμα μαζί, και οταν το σκυλί σου ειναι κάτω των 3 κιλών λίγη σημασία έχει αν θα πατηθεί απο 30 ή 40 κιλά. Προσοχή και λογική σκέψη λοιπόν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97