2 συνταγές για πεντανόστιμα σκυλομπισκοτάκια
Αυτές οι δυο συνταγές πραγματικά έχουν ξετρελάνει τα σκυλιά μου, ακόμα και το γεράκο μου που είναι παλιοπαράξενος. Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν και στα δικά σας παιδάκια οπότε τη μοιράζομαι μαζί σας.
Σκυλομπισκοτάκια με συκώτι
Θα χρειαστούμε:
250 γραμμάρια συκώτι (εγώ χρησιμοποιώ συκωτάκια κοτόπουλου)
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο (αυτό το λέει η συνταγή, εγώ δε βάζω ποτέ)
Βάζουμε τα συκωτάκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας (αηδιαστικός :Ρ) ροζ πολτός. Ύστερα προσθέτουμε το αυγό (και το σκόρδο για όσους βάλουν) και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. (Εγώ χθες που τα έφτιαξα πάλι έβαλα περίπου 3,5 κούπες αλεύρι για να φτάσει να μη μου κολλάει η ζύμη.) Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόβουμε σε ό,τι σχηματάκια θέλουμε, αστεράκια, καρδούλες, τετραγωνάκια κλπ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Το μόνο κακό με αυτά τα μπισκοτάκια είναι ότι βγαίνουν κακάσχημα :Ρ Κατά τα άλλα για τα σκυλάκια μας είναι σούπερ!!
Μπισκοτάκια με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και αμύγδαλα
Θα χρειαστούμε:
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1/2 αμύγδαλα τριμμένα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Ανακατεύουμε καλά το αυγό, τα αμύγδαλα, το φυστικοβούτυρο, τη μπανάνα και το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε διάφορα σχηματάκια. Τα περνάμε με ένα πινέλο με το χτυπημένο ασπράδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Κανένα από τα μπισκοτάκια δε φουσκώνει οπότε βάλτε τα σχετικά κοντά.
Καλή σας επιτυχία!!!