Συνεργασία pet shop-κομητείας


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μια και ξεκινήσαμε τη συζήτηση περί του πώς τα pet shop θα μπορούσανε να κερδίσουνε ενώ βοηθούνε την κατάσταση με τα αδέσποτα και δεν παίρνουνε ζώα από puppy mills, να σας δώσω και ένα παράδειγμα. Εννοείται ότι δεν είναι διαφήμιση αφού πρόκειται για τον μπόγια μιας μικρούλας κομητείας κοντά μου, άσχετης με τη δικιά μου, που όμως συνεργάζεται με τα pet shops ένα γύρω για να βρει σπίτια για τα αδέσποτα. Ο συγκεκριμένος μπόγιας δεν κάνει ευθανασία στα αζήτητα ήδη από το καταστατικό του και βρίσκεται στη Macoupin County:

http://www.benldadoptapet.org/index.php

την ιστοσελίδα της οποίας βοηθά και το Petfinder:

http://www.petfinder.com/shelters/IL76.html

To Benld τώρα είναι χωριό σε πολύ αγροτική περιοχή του Ιλλινόι. Το ξέρω διότι πρόσφατα κάποιος πέταξε στην εθνική οδό (το σπορ των ασυνείδητων) ένα καθαρόαιμο Αυστραλέζο Black-Tri-Color, οπότε ανακατεύεται επίσης και ο Όμιλος για τη Διάσωση του Αυστραλέζικου Ποιμενικού. Δείτε και το κακομοίρικο το ζωάκι:

http://www.petfinder.com/petnote/displaypet.cgi?petid=12760582

το οποίο χρειάζεται επειγόντως groomer, αλλά τελοσπάντων, αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημά του.

Τώρα η κομητεία έχει κανονίσει να πάρει τα αδέσποτά της και να πάρει μέρος στα open days του Petco KAI του Petsmart που είναι τα δυο μεγαλύτερα petshops στην Αμερική με αλυσίδα καταστημάτων και μάλιστα το Petco πουλάει κατ' αποκλειστικότητα τα προϊόντα του Cesar Millan. Οπότε η κομητεία αναγγέλλει ότι θα πάει στην "έκθεση" με τους εθελοντές της, αν και το Αυστραλάκι βλέπω ότι μάλλον θα έχει μεγάλη διαδικασία ως καθαρόαιμο και περιζήτητο, κυρίως δε αν έχει ανακατευτεί ο όμιλος, οπότε θα έχει ίσως και ανάδοχη οικογένεια (όπως έγινε και με το Μουφ στο Μίσιγκαν, αν και έκατσε πρώτα για λίγο στο κλουβί του μπόγια με τους εθελοντές). Σου γράφουνε λοιπόν στην ιστοσελιδα τους (ο μπόγιας τώρα) ότι θα δείχνουνε τα αδέσποτά τους ως εξής κατά τον Ιανουάριο:

Mobile Adoption

1st Saturday Petco-Springfield (12 Noon-4pm)
1st Sunday PetsMart-O'Fallon (12 Noon-4pm)

2nd Saturday-Litchfield (either Rural King or Tractor Supply Co.) (11:30am-3:30pm)

3rd Saturday PetsMart-GlenCarbon (12 Noon-4pm)
3rd Sunday Petco-Springfield (12 Noon-4pm)

4th Saturday PetsMart-O'Fallon (12 Noon-4pm)
4th Sunday PetsMart-O'Fallon (12 Noon-4pm)

5th Saturday PetsMart-O'Fallon, or nowhere (12 Noon-4pm)
5th Sunday PetsMart-O'Fallon (12 Noon-4pm)

Έχουνε δε ανακατευτεί όλα τα pet shops πολλών κομητειών και πόλεων τα πλαίσια του Mobile Adoption Program της κομητείας που είναι ο μπόγιας. Επίσης πληροφορούνε τον κόσμο ότι:

Administered by a Board of Directors, the Shelter is operated by a shelter Director, Assistant Shelter Director, 4-5 part-time employees, and a small but dedicated group of volunteers.

και

Adopt-A-Pet is recognized by the Internal Revenue Service as a 501 (c)(3) charity. Contributions are tax-deductible to the extent allowed by Section 170 of the Internal Revenue Code.

Επομένως έχει απόδειξη και φοροαπαλλαγή από το ποσό που είναι συμβολικό και καλύπτει τα έξοδα του σκύλου και βοηθάει και το καταφύγιο.
 
Last edited:


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eίναι εκπληκτικό και πολύ έξυπνο. Ακόμα και χωρίς τις φοροαπαλλαγές θα μπορούσαν τα pet-shop να αυξήσουν σημαντικά την πελατεία τους μόνο και μόνο απο τον δωρεάν σκύλο.

Μπορούν άραγε να οργανωθούν πολλές οργανώσεις με πολλά pet-shop που θα ενδιαφερόντουσαν ? (νομίζω οχι)

Υπάρχει πρόβλημα (νομίζω ναι) και πώς λύνεται με τον ελληνικό νόμο? (μάλλον μπορεί να λυθεί)

Σαν ιδέα είναι πάρα πολύ καλή.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Βεβαίως, εφόσον μάλιστα τα αμερικάνικα παρέχουνε όλες τις υπηρεσίες, όπως κτηνίατρο, εκπαιδευτή, κομμωτή και όλα τα προϊόντα που θα χρειαστεί ο σκύλος. Χώρια όλες οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται και δίνουν διαφημιστικά, κουπόνια και τέτοια. Π.χ. πολλές εταιρείες σκυλοτροφών παρέχουνε τσάμπα κτηνιατρικές υπηρεσίες στα καταφύγια εάν ο κόσμος δίνει τον κατά τ' άλλα άχρηστο σε αυτούς barcode των φακέλλων. Σε αντάλλαγμα μπορεί να πάρουνε κουπόνια.

Για την Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα, κυρίως διότι δυστυχώς το εύκολο κέρδος δεν αφήνει το μέσο ασυνείδητο να σκεφτεί πιο εμπορικά. Οι Αμερικάνοι από την άλλη μεριά σου δίνουνε πάμφθηνο σκύλο που θα τον έπαιρνες από επίσημο εκτροφέα πανάκριβο και από puppy-mill για κάποιο ποσό, οπότε κερδίζεις. Έτσι σου δημιουργούν την ανάγκη να ξοδέψεις. Ο σκύλος θέλει να φάει, θέλει να κοιμηθεί, θέλει γιατρό και εκπαιδευτή και ο ιδιοκτήτης θέλει συμβουλές. Το pet-shop είναι πρόχειρο εκεί, οι πωλητές φιλικότατοι, ο σκύλος τους πάει (π.χ. ο Μουφ με το που βλέπει το δρόμο που πάει στο Petsmart αρχίζει να κλαψουρίζει να κάνω γρήγορα να τον πάω και κοιτάζει με αγωνία μπας και χάσω τη στροφή. Όταν δε βλέπει τους πωλητές και την groomer του, τους κάνει χαρές. Πώς μετά να μην του πάρω πράγματα από κει?

Το άλλο πράγμα είναι η οργάνωση της όλης προσπάθειας. Αν υπάρξει οργάνωση και γίνει της μόδας μέσω διαφήμισης κλπ., τότε ίσως γίνει. Εκεί που το βλέπω χλωμό είναι να αλλάξει το κράτος τον ηλίθιο φορολογικό του νόμο που ξεζουμίζει απ' όπου βρει, ενώ δεν έχει ακόμα καταφέρει να καταπολεμήσει τα φακελλάκια των γιατρών και όλους εκείνους που βγάζουνε μαύρο χρήμα με το τσουβάλι (διότι δεν εννοώ τους μικρούς που τι να κάνουνε κι αυτοί)?

Είναι και το άλλο: ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία αποτελούν μέρος της αμερικανικής παράδοσης από γεννησιμιού της χώρας. Και όχι δεν έχουν να κάνουνε τόσο με καλωσύνη προς το συνάνθρωπο (είναι βέβαια και αυτό), όσο οι ευκαιρίες για business που ανοίγονται περαιτέρω και το λεγόμενο networking. Είναι επίσης και το ζήτημα της υστεροφημίας των πολύ πλουσίων, είναι και οι φοβερές φοροαπαλλαγές και τελευταία το περίφημο Urbanomics, or Business of Philanthropy.

Σας δίνω παρακάτω κομμάτι ενός περίφημου άρθρου του Economist για τη νοοτροπία της αμερικανικής νοοτροπίας (econ.ucsd.edu/~jandreon/Publications/IESBS-Andreoni.pdf ) που κάθε άλλο παρά αφελές είναι:

THAT patron saint of American philanthropy, Andrew Carnegie, believed that “the man who dies rich, dies disgraced.” He disposed of 90% of his vast fortune by the end of his life. Carnegie and John Rockefeller were the giants of what now seems a golden age of philanthropy, as the 19th century gave way to the 20th.


Now, another golden age may be about to dawn, and for similar reasons: inequality is a friend of philanthropy, and large fortunes encourage individual generosity. Bill Gates of Microsoft and Pierre Omidyar of eBay are today's Carnegies: successful entrepreneurs who are rebranding themselves as imaginative philanthropists.

Θα θυμάστε φυσικά ότι και την Πάρις Χίλτον την αποκλήρωσε ο παππούς της για να αφήσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κοιτάξτε επίσης: http://neweconomist.blogs.com/new_economist/2006/10/the_economics_o.html

Οι Αμερικάνοι, όπως βλέπετε, το έχουνε κάνει επιστήμη το ζήτημα.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε άλλο ένα παράδειγμα του πώς ένα σωστό pet-shop βγάζει λεφτά βοηθώντας τα αδέσποτα σε συνεργασία με διάφορους φορείς: To Petsmart (αμερικάνικο) έχει οργανώσει ειδικό σαββατοκύριακο για την υιοθεσία αδέσποτων που θα φέρουνε εκείνη τη μέρα καταφύγια. Το οργανώνει μια από τις εταιρείες σκυλοτροφών και όποιος υιοθετήσει αδέσποτο εκείνες τις μέρες θα πάρει κουπόνια για πολύ μεγάλη έκπτωση για σκυλοτροφή της συγκεκριμένης (πολύ καλής και μεγάλης) εταιρείας. Προφανώς και την ευκαιρία να εξαργυρωθούν τα κουπόνια την παρέχει το Petsmart, οπότε είναι πολύ πιθανό να αγοραστεί η τροφή επί τόπου από κει. Και για όσους πάνε απλώς να χαζέψουνε, έστω και για το μπούγιο, έχουνε και κει κουπόνια με αρκετή έκπτωση για κολάρα, λουριά, κλπ. Πρέπει να είσαι όμως μέλος του Petsmart, το οποίο είναι τσάμπα (έχω κάρτα) και το μόνο που κάνουνε είναι να σου δίνουνε τις εκπτώσεις με αντάλλαγμα να σου στέλνουνε κουπόνια και διαφημίσεις τους με email:

http://petsmart-mail.com/P/v3/Microsite.asp?E=722;272127;311369751;25;02&R=T1_ONL&A=1007

Ο μόνος λόγος που αναφέρω τις εταιρείες είναι διότι είναι στην Αμερική και επομένως δεν τους κάνω διαφήμιση στην Ελλάδα αφού δεν ισχύουν εκεί τα κουπόνια και δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα pet-shops. Αποτελούν όμως καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά και μάλιστα πολλά και να κάνει κι ένα καλό. Και ναι, θα πάρουνε φορολογικές απαλλαγές γι' αυτό το λόγο, αλλά θα σώσουνε τόσα ζώα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.713
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog