Συνεργασία 2 κουταβιών

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Στη φωτό είναι η Μόκα μου (θυληκό κανε κορσο 3 μηνών) και ο Darco (φίλου,αρσενικό 2,5 μηνών).
Εδώ και 2-3 μέρες έχουμε ξεκινήσει τις βόλτες.
Στην πρώτη γνωριμία, ο Darco άρχισε να γαβγίζει και η Μόκα ψιλοφοβήθηκε.
Λίγη ώρα αργότερα, αφού τα αφήσαμε ελεύθερα σε ελεγχόμενο χώρο, ο Darco συνέχισε να γαβγίζει κυνηγώντας τη Μοκα. Ώσπου ξαφνικά οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Μόκα άρχισε να τον κυνηγάει και αυτός φοβισμένος έτρεχε στο αφεντικό του.
Την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα, η Μόκα έδειξε κυρίως αδιαφορία για την ύπαρξη του Darco, μόνο που αυτός άρχισε πάλι να της γαβγίζει και να τρέχει πάνω της. Έκτοτε υπάρχουν στιγμές , κυρίως όταν και τα 2 είναι κουρασμένα, που αδιαφορούν το ένα για το άλλο, σε σημείο να κοιμούνται δίπλα δίπλα.
Συνήθως όμως όταν περπατάμε μαζί, ο Darco της γαβγίζει με αποτέλεσμα ή η Μόκα να ανταποδίδει ή να τον ''γειώνει''.
Εχθές σε κλειστό χώρο, αφού παίζαν ΤΟΜ & JERRY, την έβαλα να κάτσει και να μείνει, ενω ο Darco της γάβγιζε στη μούρη για 4-5 λεπτά. Αδιαφόρησε πλήρως, μη δίνοντας σημασία, ώσπου κάποια στιγμή έσπασε και άρχισε να τον κυνηγάει.

Είναι φυσιολογική η χημεία των 2 κουταβιών?
Είναι κάτι που πρέπει να αποφύγω? Κάτι που πρέπει να προσέξω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Attachments

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γιατι "διορθωνετε" αυτο που ειναι αδιαφορο κ οχι το αλλο που προκαλει????
Αν δεν ξερετε πως να τα χειριστειτε, καλο ειναι να τα αφησετε να τα βρουνε οπως νομιζουνε........

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μην αναπτύσσεις στην σκύλα σου το άσκοπο γάβγισμα.
Όλα καλά με το άλλο κουτάβι, αλλά όταν βλέπεις ότι η κουτάβα στρεσσάρεται και αναπτύσσει συμπεριφορά που δεν θέλεις τότε το κόβεις και απομακρύνεις σωστά την κουτάβα από το πρόβλημα για να μην εντυπωθεί κάτι λάθος.
Εφόσον ο κούταβος δείχνει τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει και από την πλευρά του άλλου ιδιοκτήτη να γίνει δουλειά. Δηλαδή σωστές κατευθύνσεις στον κούταβο ώστε να μπορούν να σταθούν τα μικράκια στον χώρο χωρίς να στρεσσάρεται ο ένας και ο άλλος.Διορθώσεις εκεί που πρέπει με όμορφο τρόπο και πολύ επαφή με εσάς. Αν πάλι δεν επιθυμεί να μπει στην διαδικασία ο άλλος ιδιοκτήτης ή φεύγεις εσύ ή βρίσκεις μία πολύ ωραία ευκαιρία μέσω αυτής της κατάστασης να δουλέψεις την σκύλα σου την επαφή και το focus με σένα και την αδιαφορία παντα παρατηρώντας κατά την διάρκεια την κουτάβα σου για δείγματα στρες.

• Like
Reactions: Ghost

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
γαυγισμα με γαυγισμα διαφερει, μπορει να ενα να προκαλει το αλλο και για παιχνιδι, μην το ερμηνευεις μονο ως φοβο. αυτο το γαυγισμα που λεω εγω ειναι πιο χαρουμενο, πιο ελαφρυ. μην μενεις μονο στο γαυγισμα, δες και τι κανει το υπολοιπο σωμα. τα ποδια τι κανουν εκεινη την ωρα? τα αυτια? η ουρα? το σωμα σε τι σταση βρισκεται? ψαξε να 'διαβαζεις' τι θελει το κουταβι να πει με το γαυγισμα του και με τη σταση του.

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Η Μόκα δεν γαβγίζει σχεδόν καθόλου. Ο Darco είναι αυτός που της γαβγίζει και αυτή στρεσάρεται και κλειδώνει επάνω του και σε κάθε ευκαιρία τρέχει να του δαγκώσει το πόδι. Εκεί, όπως λέει και ο st3lios, βρίσκω την ευκαιρία να δουλέψω με το σκυλί μου.
Όταν πάρω την απόφαση να χωριστούμε για λίγο και ηρεμήσουν και τα 2 (βεβαια που και που το ενα ψάχνει το άλλο), όταν ξανασμήγουν, ήρεμα πλέον, συνυπάρχουν ομαλά.
Μέχρι ο Darco, να αρχίσει πάλι να ψάχνεται γύρω της και αυτή να αρχίσει να πέφτει επάνω του σα μπουλντόζα.
Μετά αν δεν την πάρω να αλλάξουμε χώρο, ακόμα και να κοιμάται ο Darco, η Μόκα θα πηδάει επάνω του και θα τον δαγκώνει στιγμιαία.
Αυτό που δε μου αρέσει πάντως και δεν ξέρω αν είναι καλό, είναι ότι και τα 2 κλειδώνουν μεταξύ τους και είτε ψάχνει το ένα να δεί που είναι το άλλο, είτε ενοχλεί το ένα το άλλο όταν βρίσκονται στατικά στο ίδιο χώρο.
Όταν είναι ήρεμα ή κουρασμένα, περπατάνε δίπλα δίπλα ή κοιμούνται μαζί.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα, τι θελεις να κανουνε οταν ειναι μαζι?

Τι ακριβως προσπαθεις να δουλεψεις σε ενα 3μηνων κουταβι που εχει ενα αλλο ανεξελεκτο κουταβι να του γαυγιζει μεσ'τα μουτρα???

• Like
Reactions: mareco

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Δεν θέλω να δουλέψω κάτι διαφορετικό πέρα από αυτό που επιτάσσει η ηλικία του και ο χαρακτήρας του.
Αυτό που ρωτάω είναι αν αυτές οι συμπεριφορές στο μεταξύ τους είναι αναμενόμενες και λογικές, ώστε να αποφύγω προβληματικές συμπεριφορές στο μέλλον.
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις συμβουλές σας.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Η συμπεριφορα του αρσενικου δεν ειναι επιθυμητη.
Η καποιος (σκυλος η ανθρωπος) πρεπει να τον βαλει στη θεση του να μαθει να ελεγχει "τα νευρα του" η στο μελλον θα εχετε εναν μεγαλο ανεξελεκτο σκυλο που θα κανει οτι του καπνισει κ δεν θα μπορειτε να τον σταματησετε.

Η συμπεριφορα της δικιας σου αρχικα ειναι απολυτα σωστη (αδιαφορη), καθως ετσι ειναι τα περισσοτερα cane corso, τα οποια δεν γουσταρουνε πολλα πολλα με αγνωστα ζωα.
Αν ομως δεν μαζεψεις (εσυ) τον "σπαστικο" που την εκνευριζει γαυγιζοντας μεσα στα μουτρα της, τοτε καποια στιγμη θα αναγκαστει να το κανει η ιδια, κ πιθανον να υιοθετησει αυτη τη συμπεριφορα στο μελλον, σε οτι την ενοχλει, να αναλαμβανει πρωτοβουλιες μονη της.

Δεν γινεται σε τοσο μικρη ηλικια να προσπαθεις να "διορθωνεις" μονο τον εναν σκυλο, ποσο μαλλον αυτον του οποιου η συμπεριφορα δεν ειναι η προβληματικη.
Η διορθωνεις κ τα δυο, η δεδομενης της ηλικιας τα αφηνεις κ τα δυο να κανουνε οτι νομιζουνε, χωρις καμια δικη σας επεμβαση (ουτε προστασια, γιατι εγραψες οτι οταν τα βρει σκουρα, παει κ κρυβεται στο αφεντικο του ο αρσενικος).

Τουλαχιστον αυτη ειναι η δικη μου αποψη, με την οποια εμπειρια εχω απο cane κ σκυλους γενικοτερα......

• Like
Reactions: mareco and aliki_s

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε 3 μηνων κουτάβι, που η κοινωνικοποιηση του ειναι στα φόρτε της.. δεν θα επρεπε να δουλευεται σε πιο ήρεμο περιβάλλον η β.υ. και όχι με το εντονότατο ερεθισμα ενός κουταβιου να γαυγίζει στα μουτρα της?
Και το ότι αφησες 5 λεπτά στο μείνε (!) κουτάβι 3 μηνων με το αλλο να λυσσομανάει αδιάκοπα, για εμενα ειναι αστοχο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk