Συνάντηση με εκτροφέα

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Παιδιά θα ήθελα την εμπειρία σας για να μην τα κάνω θάλασσα.:rolleyes:
Μετά από συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκτροφέα που διάλεξα ήρθε η ώρα αύριο να βρεθούμε να μιλήσουμε από κοντά και να γνωρίσω τους γονείς της μελλοντικής σκυλίτσας μου
Ως εδώ όλα είναι ωραία και ευχάριστα το πρόβλημα ξεκινάει η στάση μου ποία πρέπει να είναι τι πρέπει να ρωτήσω και πιο βασικό τι να προσέξω;
για να σας προλάβω έχω διαβάσει το τοπικ "πως διαλέγω εκτροφέα";)
απλά θέλω ένα κομματάκι από την εμπειρία σας πάνω σε αυτά τα ζητήματα από την στιγμή που είναι η πρώτη μου φόρα που θα βρεθώ σε μια τέτοια συνάντηση και δεν ξέρω που μου παν τα 4 και θέλω να δώσω κάλο παράδειγμα τρομάρα μου :p(όπως καταλάβατε έχω λίγηηηηηηη αγωνία)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Συνάντηση στο εκτροφείο βέβαια

Βασικά είσαι ο πελάτης-δηλαδή το αφεντικό
οπότε ρωτάς με θράσος σχεδόν ότι σου κατέβει στο μυαλό

τα βασικά να δείς είναι οι εγκαταστάσεις
οι εξετάσεις υγείας
οι συμπεριφορές των σκύλων προς εσένα και προς τον εκτροφέα
Τα πεντιγκρί των σκύλων/διακρίσεις σε εκθέσεις. Αν δεν πηγαίνουν σε εκθέσεις αρνητικό πολύ-γιατί να μην πάνε,έχουν πρόβλημα?

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Το διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτό το νήμα είναι το "πως διαλέγω εκτροφέα"
Απλά θέλω τις τελευταίες πινελιές για αύριο :)

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Πριν κάνω την τελική κίνηση απόκτησης του σκύλου πρέπει να είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος που θα μου προσφέρει την χαρά της απόκτησης του πληρεί τις προϋποθέσεις για έναν υγιή σύντροφο :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
υγιή και ταιριαστό βέβαια....μην πετάμε τα λεφτά σε διαζύγια και δικηγόρους....:lol:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ποιά φυλή εκτρέφει;

Πρέπει να δεις τις κληρονομικές ασθένεις της φυλής και να τον ρωτήσεις (μία μία πάθηση) τι κάνει για να τις αποβάλλει από το εκτροφείο του.

Επίσης να ρωτήσεις πως μεγάλωσαν τα κουτάβι μέχρι τώρα (που και αν είχαν ανθρώπινη επαφή, θορύβους κλπ) και τι τα ταϊζει.
Η μαμά θα πρέπει να είναι ΕΛΑΦΡΩΣ προστατευτική αλλά όχι επιθετική (πες τις ένα "Μπράβο!" που έκανε τόσο όμορφα κουτάβια να δεις πως θα το εκτιμήσει!). Προσπάθησε να διαλέξεις ένα κουτάβι του "μέσου όρου". Ούτε το πιο μεγάλο μα ούτε το πιο μικρό. Θα κοιτάξεις τα ματάκια + τ'αυτάκια του (για τυχών μόλυνση).

Συμαντικό είναι να έχουν κάνει 2-3 αποπαρασιτώσεις τα κουτάβια μέχρι την ηλικία των 2 μηνών και 2 μηνών να έχουν ξεκινήσει εμβόλια.
Ο εκτροφέας επίσης θα πρέπει να σου πει για τους χαρακτήρες των γονέων (λεπτομερώς) και την άποψή του για τους χαρακτήρες των κουταβιών που σε ενδιαφέρουν.

Ο καλός ο εκτροφέας θα έχει κόψει και τα νυχάκια στα κουτάβια καθώς αυτό βοηθάει στην καλή στήρηξη των ποδιών (και στην επαφή με τους ανθρώπους).

Καλή σου τύχη!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Συνάντηση στο εκτροφείο βέβαια

τα βασικά να δείς είναι οι εγκαταστάσεις
οι εξετάσεις υγείας
οι συμπεριφορές των σκύλων προς εσένα και προς τον εκτροφέα
Τα πεντιγκρί των σκύλων/διακρίσεις σε εκθέσεις. Αν δεν πηγαίνουν σε εκθέσεις αρνητικό πολύ-γιατί να μην πάνε,έχουν πρόβλημα?
Φιλε μου συμφωνω απολυτα οτι πρεπει να ρωτησεις και να δεις τα παντα. Αυτο που αναφερθηκε για παθησεις της φυλης πολυ σημαντικο, ο τροπος ζωης των σκυλιων, η συμμετοχη στις εκθεσεις τα πεντιγκρυ επισης. Θα διαφωνησω οτι εισαι ο πελατης και εισαι το αφεντικο, δεν πας να παρεις καμια μλουζα, εαν ο εκτροφεας ειναι σωστος και σοβαρος ετοιμασου και εσυ για πληθωρα ερωτησεων, ο καλος εκτροφεας ενδιαφερεται παρα πολυ που θα πανε τα κουταβια του, ειναι προθυμος να σου μιλησει για τη φυλη και να σε ενημερωσει για ολα αλλα να ξερεις θα θελει να ενημερωθει και αυτος

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
λαθος μεγα εκτος και αν αστειευεσαι

δεν υπαρχουν αφεντικα
εαν ο εκτροφεας θεωρει τον εαυτο του αφεντικο τοτε δεν κανει εκτροφη για το καλο της φυλης ,αλλα για το εγωκεντρικο ατομο του
εαν ο ενδιαφερομενος ιδιοκτητης θεωρει τον εαυτο του αφεντικο, καλυτερα να παει στα jumbo να "αγορασει" ενα λουτρινο
και οι δυο θα ηταν ακαταλληλοι

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
aris 83 συγχαρητηρια επιβεβαιώνεις μια φορά ακόμη την αναγκαιότητα υπαρξης του φόρουμ...!
με το καλό να βρεθεί ο νεος σου συγκατοικος...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ομολογώ ότι υπερέβαλα -αλλά μόνο γιατί τον είδα διστακτικό-λες και θα έπρεπε να προσέχει τι θα ρωτήσει μην παρεξηγηθεί κανείς...

και όπως ήταν αναμενόμενο οι απαντήσεις τον εμπειρότερων μελών ήταν και κατατοπιστικότερες...
π.χ. τα νύχια-πράγματι πολύ σημαντική λεπτομέρεια