Συμφιλίωση σκυλιών

Αντωνια

New Member
4 Νοεμβρίου 2013
1
0
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέα στο forum και θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την συμφιλίωση 2 σκυλιών στον ίδιο χώρο (σπίτι). Εχθές αγοράσαμε ένα κουτάβι πρέσα κανάριο θηλυκό και θα ήθελα να το συμφιλιώσω ήρεμα με ένα σκυλάκι πίντσερ που έχω εδώ και 8 χρόνια… μου φαίνεται δύσκολο γιατί το μικρό είναι και αυτό θηλυκό και δεν ξέρω πια θα είναι η αντίδραση του σε ένα ακόμα θηλυκό μέσα στο σπίτι… κάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι το πίντσερ έχει πάρα πολύ αδυναμία στο αγόρι μ, παρ’ όλο που το μεγάλωσα εγώ… και φοβάμαι μήπως επιτεθεί στο νέο μέλος (κουτάβι)… τι μου προτείνετε να κάνω??? Αγαπώ πάρα πολύ τα ζώα και δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να αισθανθεί κανένα από τα 2 προδομένο ή να μελαγχολήσει… ενώ φυσικά θα ήθελα να αποφύγω οποιαδήποτε αγριάδα… Το πίντσερ είναι ένα σκυλάκι που δεν δαγκώνει … παρά μόνο γαβγίζει… αλλά φοβάμαι… μήπως αλλάξει η συμπεριφορά του…

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Αντωνία.

Δεν νομίζεις, ότι αυτή την συζήτηση, έπρεπε να την έχεις κάνει, πριν ψωνίσεις τον δεύτερο σκύλο;

Τον οποίο από pet shop να υποθέσω ή αγγελία;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τις φερνεις σε επαφη κρατωντας παντα τη μεγαλυτερη γερα απο το περιλαιμιο,,, και βλεπεις αντιδρασεις,,, αν η μεγαλυτερη παει να χυμηξει την καθηλωνεις κατω και φωναζεις δυνατα ΜΗΗΗ αν ξερει τη λεξη αυτη μεχρι να ηρεμησει και να δεχτει να μυριστει με το κουταβι,,, οση ωρα και να χρειαστει,, ζηλια και ανταγωνισμος μπορει να υπαρχει μεταξυ τους για παντα,,, καθε φορα που επιστρεφω σπιτι μολις η μικρη τρεχει προς το μερος μου η μεγαλη τρεχει και την δαγκωνει στο σβερκο την ξαπλωνει κατω αφου γινει πρωτα μια μικρη μαχη με ουρλιαχτα,,, και ερχεται αυτη σε εμενα,,, καθε μερα το ιδιο βιολι απο την ανοιξη ασταματητα,,,

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τον ήδη υπάρχον σκύλο τον ξέρεις και υποτίθεται ξέρεις να τον χειριστείς.
Τον καινούργιοσ κύλο επειδή είναι κουτάβι προφανώς είναι ένα άβουλο όν ακόμα.
Εγώ στην θέση σου θα ασκούσα την όποια εκπαίδευση υπάρχει στον υπάρχον σκύλο λεκτικά και θα επικεντρωνόμουν στον καινούργιο. Δηλαδή ο καινούργιος θα έμπαινε σπίτι μαζί με μένα και θα είχα τον απόλυτο έλεγχο επάνω του όσον αφορά την γνωριμία με τον υπάρχον σκύλο.

τις φερνεις σε επαφη κρατωντας παντα τη μεγαλυτερη γερα απο το περιλαιμιο,,, και βλεπεις αντιδρασεις,,, αν η μεγαλυτερη παει να χυμηξει την καθηλωνεις κατω και φωναζεις δυνατα ΜΗΗΗ αν ξερει τη λεξη αυτη μεχρι να ηρεμησει και να δεχτει να μυριστει με το κουταβι,,, οση ωρα και να χρειαστει,, ζηλια και ανταγωνισμος μπορει να υπαρχει μεταξυ τους για παντα,,, καθε φορα που επιστρεφω σπιτι μολις η μικρη τρεχει προς το μερος μου η μεγαλη τρεχει και την δαγκωνει στο σβερκο την ξαπλωνει κατω αφου γινει πρωτα μια μικρη μαχη με ουρλιαχτα,,, και ερχεται αυτη σε εμενα,,, καθε μερα το ιδιο βιολι απο την ανοιξη ασταματητα,,,
Και ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί γίνεται αυτό ρε ferozasea στις σκύλες σου?

τις φερνεις σε επαφη κρατωντας παντα τη μεγαλυτερη γερα απο το περιλαιμιο,,, και βλεπεις αντιδρασεις
Η παραπάνω συμβουλή μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί να υπάρξει?
Και όχι μόνο να υπάρξει αλλά να ξέρουμε και το σίγουρα πλέον αποτέλεσμα.

Τις αντιδράσεις εσύ τις δημιουργείς, δεν τις περιμένεις.
Αν κρατάς από το περιλαίμιο γερά τον έναν σκύλο του μεταφέρεις το όλο άγχος και το εκλαμβάνει ως λάθος. Εξού και οι σκύλες σου μαλώνουν και υπάρχει αυτό το πράγμα ανάμεσα τους.

Χάθηκε να τα φέρεις σε επαφή ήρεμα?Και ήρεμα δεν είναι σίγουρα ούτε το κράτημα του περιλαιμίου γερά, ούτε να περιμένεις μήπως χυμήξει ή να περιμένεις αντιδράσεις!

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Εμείς πάντως, σε παρόμοια περίπτωση, φέραμε το κουτάβι ΕΞΩ από το σπίτι, στην αγκαλιά της εκπαιδεύτριας. Βγάλαμε την ενήλικη με το λουρί και τις αφήσαμε να μυριστούν, δίνοντάς της λιχουδιές. Σιγά-σιγά περάσαμε στο σπίτι...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε καποιες περιπτωσεις στελιο ,θα διαφωνησω μαζι σου...κρατας το λουρι γερα.αλλα ρε παιδια,εδω μιλαμε για μια κουτσουλια κουταβο vs μιας κουτσουλιας γενικως!δε παιζει να γινει κανα τραβαλο...το μονο που θα φοβομουν θα ηταν μην κοιμηθει το καναρινι πανω στο πιντσερ κ εχουμε ασφυξιες!αραξτε να μας πει κ η κοπελα κανα νεο..μπορει ολα να πηγαν καλα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
σε καποιες περιπτωσεις στελιο ,θα διαφωνησω μαζι σου...κρατας το λουρι γερα.αλλα ρε παιδια,εδω μιλαμε για μια κουτσουλια κουταβο vs μιας κουτσουλιας γενικως!δε παιζει να γινει κανα τραβαλο...το μονο που θα φοβομουν θα ηταν μην κοιμηθει το καναρινι πανω στο πιντσερ κ εχουμε ασφυξιες!αραξτε να μας πει κ η κοπελα κανα νεο..μπορει ολα να πηγαν καλα!
Λαυρέντη αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη έναν σκύλο και φέρνεις κάποιο κουτάβι και χρειαστεί να κρατήσεις γερά το περιλαίμιο σημαίνει ότι κάτι λάθος έχει ο ήδη υπάρχον σκύλος. Θεωρώ εξαιρετικά ανεπιθύμητο τον οποιοδήποτε "συνερισμό"(να το πω έτσι) του ήδη υπάρχον απέναντι στο κουτάβι.
Αν φέρεις ενήλικο με ήδη υπάρχον σκύλο τότε το κάνεις σε ουδέτερο μέρος και γενικά τηρείς ουδέτερα πράγματα στην αρχή.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
θα φτασουμε στο σημειο που θα φταιει η αμοιβαδα για το λαθος....οπως κ να εχει,σε καποιες περιπτωσεις δεν εξεταζουμε το τι λαθος εχει γινει,αλλα το τι πρεπει να γινει "τωρα".σε καποιες περιπτωσεις ,δεν μπορεις να μην κρατας το λουρι.ειναι εξαιρετικα ανασφαλες κ δεν φταιει παντα καποιο λαθος του ιδιοκτητη απλα αυτος ειναι ο χαρακτηρας του σκυλου.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στελιο οταν βρηκα τη μπελα ηταν 5 κιλα και η ζηνα 30.... η ζηνα οταν την ειδε την περασε για γατα,, και αν δει γατα λυσσαει τρελενεται,,, φαντασου να την αφηνα και ελευθερη,,, δεν σαλταρει παντως με ολα τα κουταβια η τα μικροσωμα σκυλια... με καποια απο αυτα,,, οποτε την σβερκωνω για να μυριστουν,,, μη σακατεψει καποιο...