Συμπληρωματα Χονδροϊτίνης στον σκυλο προληπτικως;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μια ερωτησουλα παρακαλαω θα ηθελα να κανω:

Εγω απο τη Δευτερα θα παω και θ' αγορασω, για μενα, συμπληρωματα (χαπια) χονδροϊτινης και γλουκοζαμινης λογω χονδροπαθειας. Θα μπορουσα να δινω και στη Lovey? Δεδομενου οτι η τροφη της (Pro Plan) δεν περιεχει χονδρ & γλουκοζ.

Γενικως, γιατι καποιες τροφες περιεχουν αυτα τα στοιχεια και καποιες αλλες οχι; Θεωρουνται φαρμακευτικές αυτες που περιεχουν? Ειναι καλυτερο να προτιμαμε τροφες που τις περιεχουν εστω και προληπτικα;

(θα ρωτησω και το γιατρο φυσικα, αλλα κουβεντα να γινεται) :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Υπάρχουν τροφές που δεν είναι φαρμακευτικές και περιέχουν χονδρ. & γλουκ.
Μπορείς να δίνεις και ανθρώπινο σκεύασμα, μάλιστα πολλοί προτιμούν της solgar, και πιστεύω ότι εύκολα θα βρεις την κατάλληλη δοσολογία για την Lovey, ανάλογα με το βάρος της.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Της SOLGAR θα παρω κι εγω. Αρα αφου υπάρχουν τροφες που περιεχουν και προοριζονται για ολα τα σκυλια, τοτε μπορω κι εγω ή να της αλλαξω τροφη ή να της δινω το συμπληρωμα. Βασει λογικης νομιζω σωστα το σκεφτομαι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Της SOLGAR θα παρω κι εγω. Αρα αφου υπάρχουν τροφες που περιεχουν και προοριζονται για ολα τα σκυλια, τοτε μπορω κι εγω ή να της αλλαξω τροφη ή να της δινω το συμπληρωμα. Βασει λογικης νομιζω σωστα το σκεφτομαι.
Εννοείται! Νόμιζα ότι δεν θέλεις να της αλλάξεις τροφή. H acana lamp&apple είναι μια καλή τροφή με νορμάλ επίππεδα πρωτείνης (25%) που περιέχει χονδρ/γλουκ. Υπάρχουν και πολλές άλλες τροφές βέβαια.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φοβαμαι να της ξαναλλαξω τροφη. Με την doglovers ειχαμε θεμα. Βεβαια δεν της ειχα κανει και πολυ σωστα την αλλαγη, αλλα δεν περιμενα και τοση ευαισθησια απο μερους της... Καποια στιγμη στο μελλον θα ξαναπροσπαθησω πιο προσεκτικα αυτη τη φορα. Κι εγω για acana σκεφτομουν.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Γενικα ειναι ενα συν για μια τροφη να εχει χονδροιτινη, παρολο που η ποσοτητα δεν ειναι μεγαλη.
εγω γενικα προτιμω η τροφη να εχει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Φοβαμαι να της ξαναλλαξω τροφη. .
Να σου πω την αλήθεια έκανα την αλλαγή στην acana χωρίς μεταβατική περίοδο και ήταν η μόνη τροφή που δεν προκαλούσε μαλακά κόπρανα στον ηλίθιο (τα άλλα δύο δεν έχουν θέματα γι'αυτό κριτήριο μου είναι ο μπούλης). Αλλά είχα άλλο πρόβλημα με την lamp&apple και αυτόν (σιγά μην δεν είχα). Του έκανε πολύ σκληρά κακά, σαν πετραδάκια και του έβγαινε το μάτι για να χ3σει...Αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα του κάθε σκύλου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ποιά είναι η συνιστώμενη δοσολογία συντήρησης χονδροιτίνης-γλυκοζαμίνης στα σκυλιά;
Η καθημερινή ποσότητα ξηράς περιέχει αντίστοιχη ποσότητα;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.869
7.436
Πάντως οι τροφές που προορίζονται για όλους μπορεί να περιέχουν μια "σταγόνα" στα 10 κιλά τροφής. Με το πυκνό σε περιεκτικότητα συμπλήρωμα πιθανόν να μη μπορείς να δώσεις λιγότερο από όσο είναι καλό για ένα υγιές σκυλί. Εκτός κι αν γίνεται να το πάτε π.χ. δίνω μισό ml μια φορά το μήνα. Οπότε στον κτηνίατρο πέραν της δοσολογίας αν καταλήξετε σε συμπλήρωμα η συζήτηση βασικά πρέπει να είναι αν χρειάζεται/πρέπει ένα υγιές σκυλί να παίρνει συμπλήρωμα.

Εγώ βασικά είμαι κατά των συμπληρωμάτων αν δεν υπάρχει έλλειψη του οργανισμού (και σε μένα και στα ζώα) γιατί από όσο ξέρω έτσι "εκπαιδεύεις" τον οργανισμό σου ότι δε χρειάζεται να παράγει από φυσικού του την ουσία καθώς θα στηρίζεται σε εξωτερική πρόσληψη. Δεν ξέρω κιόλας όμως, η jac ίσως να μπορεί να σε κατατοπίσει.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
οτι να ναι βρε Μυρτω με τα σκατοσκυλα.
Συνηθως ακουμε οτι με acana & orijen τα παει τσιρλα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Ποιά είναι η συνιστώμενη δοσολογία συντήρησης χονδροειτίνης-γλυκοζαμίνης στα σκυλιά;
Η καθημερινή ποσότητα ξηράς περιέχει αντίστοιχη ποσότητα;
Συνήθως όχι. Η συνιστώμενη δοσολογία εξαρτάται από το βάρος του εκάστοτε σκύλου. Για σκύλο 20-40 κιλά η συνιστώμενη δόση είναι 3 χάπια cosequin που δίνω εγώ και ανά χάπι περιέχει 400mg γλουκ. και 300 mg χονδρ.
Η lamp&apple π.χ. περιέχει ανά κιλό 700mg γλουκ. και 500 mg χονδρ.

οτι να ναι βρε Μυρτω με τα σκατοσκυλα.
Συνηθως ακουμε οτι με acana & orijen τα παει τσιρλα...
Πάνο και μένα τσίρλα τον πήγε άλλος κωδικός της acana. Mόνο με την Lamp&apple συνέβη αυτό. Μα τι σκ@τόσκυλα!

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άρα στην τροφη η δόση δεν επαρκεί...
Οπότε για εμένα αν κάποιος θέλει να χορηγήσει, μετά πάντα από συζήτηση με κτηνίατρο της εμπιστοσύνης του, να πάει κατευθείαν σε σκεύασμα παρά να αλλάξει τροφή με μια που περιέχει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Άρα στην τροφη η δόση δεν επαρκεί...
Οπότε για εμένα αν κάποιος θέλει να χορηγήσει, μετά πάντα από συζήτηση με κτηνίατρο της εμπιστοσύνης του, να πάει κατευθείαν σε σκεύασμα παρά να αλλάξει τροφή με μια που περιέχει...
Εξαρτάται. Υπάρχουν περιπτώσεις που δίνεται ως συμπλήρωμα, υπάρχουν και περιπτώσεις που την χορηγείς γιατί ο σκύλος είχε ή έχει κάποιο θέμα. Στην δεύτερη περίπτωση θα πήγαινα οπωσδήποτε σε συμπληρώματα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εξαρτάται. Υπάρχουν περιπτώσεις που δίνεται ως συμπλήρωμα, υπάρχουν και περιπτώσεις που την χορηγείς γιατί ο σκύλος είχε ή έχει κάποιο θέμα. Στην δεύτερη περίπτωση θα πήγαινα οπωσδήποτε σε συμπληρώματα.
Αρα μαλλον πρεπει να της αλλαξω τροφη γιατι καποιο θεμα δεν εχει. Απλώς, επειδη ξερω οτι τα lab εχουν θεματακια με χονδροπαθειες και αρθριτικα στα γεραματα, κι επειδη την ψιλοτρεχω κιολας σκεφτκα μηπως προληπτικα θα μπορουσα να χορηγησω...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Αρα μαλλον πρεπει να της αλλαξω τροφη γιατι καποιο θεμα δεν εχει. Απλώς, επειδη ξερω οτι τα lab εχουν θεματακια με χονδροπαθειες και αρθριτικα στα γεραματα, κι επειδη την ψιλοτρεχω κιολας σκεφτκα μηπως προληπτικα θα μπορουσα να χορηγησω...
Κοίτα αυτά είναι δικές μου εκτιμήσεις μετά από συζήτησεις με κτηνιάτρους και εκτροφείς. Μπορεί να ακούσεις και την άποψη ότι στις περισσότερες τροφές η δόση είναι μικρή και ουσιαστικά μόνο για εντυπωσιασμό και καλύτερο είναι να δώσεις σκεύασμα. Ρώτα και τον Θωμά.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
ναι θα τον παρω. Εχω πολλα να ρωτησω. Εχει βγαλει και κατι δερματικα στην κοιλια... Θελει γενικο ρεκτιφιέ :cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
ναι θα τον παρω. Εχω πολλα να ρωτησω. Εχει βγαλει και κατι δερματικα στην κοιλια... Θελει γενικο ρεκτιφιέ :cool:
Eμ εσένα σου μιλάει είσαι από τους τυχερούς!!! :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
oχι ρε εγω του μιλαω, αυτος κουναει το κεφαλι
Χαχαχαχααααααααα!!!! Άστα αυτά, πρώτοι φίλοι είστε!!! Δεν σου είπα τον πέτυχα μια μέρα που έβλεπε ένα αστείο βίντεο με γάτες που έκαναν διάφορα και μπαίνω μέσα στο ιατρείο, έλα έλα μου λέει να δεις...κυλιότανε κάτω στα γέλια, κοίτα εγώ δεξιά αριστερά πανικόβλητη, δεν ήξερα από που θα μου ' ρθει, τελικά όλα οκέυ το ξεπεράσαμε ήρεμα :p

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Απο πανω θα σου ερθει. Ειναι που λεμε μιλησε ο Θωμας, προσεξτε μην πεσει κανας πολυελαιος... :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.063
Νεότερο μέλος
Emmyg