Συμπεριφορά σε άλλα ζώα

giannisvout

Member
1 Φεβρουαρίου 2010
15
0
48
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
www.facebook.com
Είμαι κάτοικος επαρχίας και το σπίτι μου βρίσκεται σε κτήμα 4 στρεμμάτων.
Ετσι ο Baron έχει πολύ χώρο να τρέξει αλλά επίσης την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και με άλλα ζώα μου όπως τις κότες μου.τις 3 κατσίκες αλλά και 5 γάτες οι οποίες είναι άγριες αλλά τις ταίζω και προτιμούν να κάθονται εκεί.
Με τις κότες δεν έχει πρόβλημα όσο είμαστε μαζί,δεν ασχολείτε μαζί τους ,με τις γάτες εκτός με ένα γατάκι με το οποίο είναι κολλητοί με τις άλλες δεν τις γουστάρει και πολύ γιατί προσπαθούν να του κλέψουν το φαγητό αλλά με τις κατσίκες βλέπω να έχω πρόβλημα.
Όταν ήταν 3 μηνών πήγαμε μαζί να τις ταισουμε, έφαγε μία γερή κουτουλιά από μία που είδε τον ουράνο σφοντύλι.
Λάθος δικό μου βέβαια γιατί δεν τον πρόσεξα
αλλά τώρα όποτε συναντηθούν βλέπω επιθετική συμπεριφορά από τον Baron απέναντι τους,
Προσπαθεί να δαγκώσει αυτιά,πόδια ουρές γενικός ότι βρεί.
Το θέμα είναι οτι δεν τις φοβάται καθόλου και δεν κωλώνει πουθενά.
Πως να το προσεγγίσω το θέμα λέτε?
Γενικώς πάντος προσπαθώ να τον φέρνω σε επαφή με τα ζώα χωρίς να τον πιέζω και να τα δει ως μέρος του σπιτιού.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Απλα δεν τα φερνεις σε επαφη απο εδω και περα!

Και να κανεις βημα να τα φερεις σε επαφη δεν θα ξερεις τις αντιδρασεις της κατσικας :D!Οποτε...αποφευγε να τα φερνεις σε επαφη!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα,
Μην ξεχνάς ότι οι Γ. ποιμενικοί έχουν την τάση να προφυλάσσουν τον «βοσκό» και να μαλώνουν-μαζεύουν τα αιγοπρόβατα στα πόδια-στην αχίλλειος φτέρνα…
Επιθετική συμπεριφορά μπορεί να έχει λόγο του παλαιού χτυπήματος που είχε ή λόγο υπερπροστασίας σε εσένα.
Μπορείς να δοκιμάσεις την παλιά καλή μέθοδο με τον ιμάντα & την επιβράβευση… Πάντα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ετσι πρεπει να κανει ενα σωστο ποιμενικο,δεν τις ματωνει,απλα δειχνη ποιος ειναι ο Μπος,η κατσικες ειναι ατιμα ζωα,αν δεν τις παρει το αερα θα εχει προβλημα αργοτερα.
Εχω δει επιδειξης με Μπορντερ Κολει και προβατα,οταν δεν πηγαιναν εκει που ηθελε αυτο αρπαζε οπου εβρισκε(συνηθως στα ποδια πισω χαμηλα,αλλα και στην πλατη αλλα μονο στο μαλι),ειδικα αν εσυ φωναζεις τις κατσικες παιρνει απο τον δικο σου τονο και αναλογα πρατει,ενστικτωδως.
Τωρα αν δεις οτι τις ματωνει πρεπει να τον κατεβασεις μια σκαλα κατω,αλλα μονο με λογια και επιβραβευση,μιλα του σαν σε συνεργατη που δουλευετε μαζι,αυτο το κανει και σαν απασχοληση.
Στο τελος οπως εσυ εχεις απο χομπυ κατσικια ειναι και αυτος απο χομπυ ποιμενικος,αν τον χειραγωγησεις λιγο θα γινει καλος,τον δρομο σου τον δειχνη παντως.
Οσο για τις γατες αν εχεις μεσα αρσενικα μερικες φορες ειναι λιγο αγριες(συνηθως).

giannisvout

Member
1 Φεβρουαρίου 2010
15
0
48
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
www.facebook.com
Έχω δει ντοκυμαντέρ από Γερμανία όπου Γερμανός τσοπάνος με αρσενικό Γ.Π έδειχνε την τεχνική που χρισιμοποιεί ο σκύλος.
Επιθετική τακτική σε όποιο ζώο έφευγε από το κοπάδι,δαγκώνοντας πόδια και σε λαιμό αλλά με τη λεπτομέρεια ότι ο τσοπάνος είχε τροχίσει κυνόδοντες για να μη τραυματίζονται τα ζώα.
Νομίζω ότι το είχα δει στη Νόβα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα πολυ τσομπανος ο τσομπανος,εχω δει Φιλα βραζιλιανικα σε δουλεια(ντοκυμαντερ)ολα απο τα δαγκωματα στα κοτσια ειχαν φθαρμενα δοντια(μιλαμε για μινι δοντια)στα Φιλα συμβαινει αυτο γιατι βοσκανε αγελαδια οταν δαγκωνουν και τιναζονται οι αγελαδες με τον καιρο φθειρονται τα δοντια απο μονα τους,αλλα εχουν και μικρα δοντια με φαρδια βαση για να μην σπανε.
Τωρα με κατσικια και προβατα φθειρονται λογω τις γουνας και λογω τις τριχας,δοκιμασε να κοψεις μαλι απο ζωο με μαχαιρι η ακομα και με ξυραφι,σε 5 λεπτα δεν θα κοβει ουτε βουτυρο,οποτε λαθος ο γερμανος τσομπανος αν ξεκινουσε το σκυλι απο μικρο θα ειχαν φθαρει μονα τους τα δοντια.

giannisvout

Member
1 Φεβρουαρίου 2010
15
0
48
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
www.facebook.com
Καλα πολυ τσομπανος ο τσομπανος,εχω δει Φιλα βραζιλιανικα σε δουλεια(ντοκυμαντερ)ολα απο τα δαγκωματα στα κοτσια ειχαν φθαρμενα δοντια(μιλαμε για μινι δοντια)στα Φιλα συμβαινει αυτο γιατι βοσκανε αγελαδια οταν δαγκωνουν και τιναζονται οι αγελαδες με τον καιρο φθειρονται τα δοντια απο μονα τους,αλλα εχουν και μικρα δοντια με φαρδια βαση για να μην σπανε.
Τωρα με κατσικια και προβατα φθειρονται λογω τις γουνας και λογω τις τριχας,δοκιμασε να κοψεις μαλι απο ζωο με μαχαιρι η ακομα και με ξυραφι,σε 5 λεπτα δεν θα κοβει ουτε βουτυρο,οποτε λαθος ο γερμανος τσομπανος αν ξεκινουσε το σκυλι απο μικρο θα ειχαν φθαρει μονα τους τα δοντια.
Σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτό που λες απλώς σου λέω ότι είδα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα σου πω κάτι για να γελάσεις..
Όταν είχα ΓΠ, τον έίχα στειλει διακοπες σε έναν έμπιστο φίλο μου με κτήμα στη Καλαμάτα...για να κάνει τα μπάνια του το παιδι...
Αυτος είχε ένα Λαμπραντορ...με το οποίο ο δικός μου ήταν κολλητοί..
Μία μέρα τους πήγε σε ένα κτήμα φίλου ο οποίος έιχε πρόβατα και πάπιες...
Ε, να χέσω το ένστικτό τους...ο δικός μου κυνηγούσε τις πάπιες και το Λαμπ τα πρόβατα...
Καμία σχέση...!!!:D:D:D:D

giannisvout

Member
1 Φεβρουαρίου 2010
15
0
48
ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ
www.facebook.com
Θα σου πω κάτι για να γελάσεις..
Όταν είχα ΓΠ, τον έίχα στειλει διακοπες σε έναν έμπιστο φίλο μου με κτήμα στη Καλαμάτα...για να κάνει τα μπάνια του το παιδι...
Αυτος είχε ένα Λαμπραντορ...με το οποίο ο δικός μου ήταν κολλητοί..
Μία μέρα τους πήγε σε ένα κτήμα φίλου ο οποίος έιχε πρόβατα και πάπιες...
Ε, να χέσω το ένστικτό τους...ο δικός μου κυνηγούσε τις πάπιες και το Λαμπ τα πρόβατα...
Καμία σχέση...!!!:D:D:D:D
Το τσοπανόσκυλο εν δράσει:D:D:D:D

Attachments

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97