Συμπεριφορά μόλις βλέπει άλλο σκυλί.

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Καλησπέρα, θέλω να σας περιγράψω το πρόβλημα μου. Όταν το θηλυκό μου λαμπραντόρ βλέπει κάποιο αλλο σκυλάκι στη βόλτα, ξαπλώνει στο έδαφος και βάζει το κεφάλι της ανάμεσα απο τα πόδια της,και κοκκαλώνει . Γενικά φαίνεται σαν να είναι σε αμυντική θέση. Αν φοράει λουράκι εκείνη τη στιγμή κάνει τα αδύνατα δυνατά να πλησιάσει προς το αλλο σκυλάκι. Εκείνη τη στιγμή δεν έχει φιλική συμπεριφορά ούτε όμως επιθετική. Απλά οταν την βλέπω φαίνεται να έχει πολύ νεύρο. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί χωρίς να φοράει λουρί, πάλι ξαπλώνει στο εδαφος και στη συνέχεια τρέχει προς τα πάνω του μυρίζοντας, πηδώντας και γενικά τρομάζει λιγο το άλλο σκυλι. Γενικά το σκυλάκι μου δεν είναι επιθετικό, δεν νομίζω οτι σε κάποια απο αυτές τις περιπτώσεις έχει σκοπό να δαγκώσει ή να κάνει κακό στον άλλο σκυλο. Απλά θεωρώ οτι θέλει να το γνωρίσει και είναι λίγο ατσούμπαλη στον τρόπο που θα το καταφέρει.
Έχει συμβεί σε εσας κατι παρόμοιο? Κάποια συμβουλή ή εξήγηση?

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι αμυντική συμπεριφορά, είναι σε θέση ετοιμότητας για να την πέσει στον άλλον. Συνήθως το κάνουν με καλή διάθεση, παιχνιδιάρικα, αλλα κατα την γνώμη μου ειναι πολύ απότομη προσέγγιση και πολύ κακοί τρόποι με άλλους σκύλους που δεν γνωρίζεται.
Εσύ μπορεί να ξέρεις οτι το σκυλάκι σου δεν έχει κακή πρόθεση και ίσως να έχεις δίκιο, αλλα ο άλλος ιδιοκτήτης δεν το ξέρει και κατα πάσα πιθανότητα τον ενοχλεί πολύ να του την πέφτετε έτσι.
Επίσης ο άλλος σκύλος μπορεί να ξαφνιαστεί ή να μην έχει την όρεξη της δικιάς σου για παιχνίδια και να αντιδράσει άσχημα.
Είναι δική σου δουλειά να της μάθεις πώς να προσεγγίζει σωστά και ευγενικά έναν άλλο σκύλο, μόνο όταν της το επιτρέπεις και χωρις αγένειες και απότομες κινήσεις. Αλλιώς θα της το μάθουν οι άλλοι σκύλοι, και αυτο συνήθως δεν είναι ευχάριστο.
Πηγαίνε σε έναν εκπαιδευτή να σου δείξει ποιοί τρόποι προσέγγισης είναι σωστοί και ποιοί όχι και πώς να την μάθεις βήμα-βήμα να συμπεριφέρεται όμορφα, δεν είναι δύσκολο και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πολλά προβλήματα.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Μην την μαλώνεις πάντως επειδή λυσσάει να πάει στα άλλα σκυλιά, ούτε επειδή κάθεται κάτω και τους την στήνει. Δούλεψε με αυτά που σου δίνει το σκυλί, με αυτά που ήδη κάνει.
Επιβράβευσέ την πχ όταν κάθεται κάτω έτσι, πες της μπράβο, ναι, ωραίο κόλπο, θα τους την πέσουμε. Μόλις πάει να τιναχτεί πές της όχι, το χάλασες γμτ, το τρόμαξες το σκυλάκι, παμε πάλι απο την αρχή. Σε κάθε αποτομη κίνηση που πάει να κάνει της λές όχι, είπαμε κάτω και σιγά σιγά. Κάθε αργή κίνηση που κάνει προς τον άλλο σκύλο την επιβραβεύεις. Θέλεις να πάει προς τον άλλο σκύλο, γιατί θέλεις να της μάθεις πώς να του φέρεται. Αλλά αμα χοροπηδάει και λυσσάει, απλά κάθεσαι εκεί και περιμένεις μέχρι να περάσει ο άλλος σκύλος. Σιγά σιγά θα καταλάβει οτι ο μόνος τρόπος να πάει στον άλλο σκύλο είναι το να έχει υπομονή και να σε ακούει.
Μέχρι να μάθει να σε ακούει άψογα και να σταματάει πάντα και να κάθεται κάτω όταν της λές, δεν την αφήνεις ποτέ να πάει να βρεί τον άλλο σκύλο μόνη της σαν τρελλή.
Ξεκινώντας πρώτα με κοντό λουρί και όσο προοδεύει σιγά σιγά με μακρύτερο θα μπορείς να την ελέγχεις μόνο με την φωνη απο όλο και πιό μακριά, και τελικά να την ελέγχεις και να την κατευθύνεις και όταν ειναι λυτή.
Η ίδια προσέγγιση και με όλα τα θέματα της εκπαιδευσής της. Δεν προσπαθείς να απαγορεύσεις αυτά που κάνει, προσπαθείς να βρείς τρόπο να τα χρησιμοποιήσεις για να της μάθεις πράγματα και να διασκεδάσετε.

• Like
Reactions: Marion_Russel

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Μην την μαλώνεις πάντως επειδή λυσσάει να πάει στα άλλα σκυλιά, ούτε επειδή κάθεται κάτω και τους την στήνει. Δούλεψε με αυτά που σου δίνει το σκυλί, με αυτά που ήδη κάνει.
Επιβράβευσέ την πχ όταν κάθεται κάτω έτσι, πες της μπράβο, ναι, ωραίο κόλπο, θα τους την πέσουμε. Μόλις πάει να τιναχτεί πές της όχι, το χάλασες γμτ, το τρόμαξες το σκυλάκι, παμε πάλι απο την αρχή. Σε κάθε αποτομη κίνηση που πάει να κάνει της λές όχι, είπαμε κάτω και σιγά σιγά. Κάθε αργή κίνηση που κάνει προς τον άλλο σκύλο την επιβραβεύεις. Θέλεις να πάει προς τον άλλο σκύλο, γιατί θέλεις να της μάθεις πώς να του φέρεται. Αλλά αμα χοροπηδάει και λυσσάει, απλά κάθεσαι εκεί και περιμένεις μέχρι να περάσει ο άλλος σκύλος. Σιγά σιγά θα καταλάβει οτι ο μόνος τρόπος να πάει στον άλλο σκύλο είναι το να έχει υπομονή και να σε ακούει.
Μέχρι να μάθει να σε ακούει άψογα και να σταματάει πάντα και να κάθεται κάτω όταν της λές, δεν την αφήνεις ποτέ να πάει να βρεί τον άλλο σκύλο μόνη της σαν τρελλή.
Ξεκινώντας πρώτα με κοντό λουρί και όσο προοδεύει σιγά σιγά με μακρύτερο θα μπορείς να την ελέγχεις μόνο με την φωνη απο όλο και πιό μακριά, και τελικά να την ελέγχεις και να την κατευθύνεις και όταν ειναι λυτή.
Η ίδια προσέγγιση και με όλα τα θέματα της εκπαιδευσής της. Δεν προσπαθείς να απαγορεύσεις αυτά που κάνει, προσπαθείς να βρείς τρόπο να τα χρησιμοποιήσεις για να της μάθεις πράγματα και να διασκεδάσετε.
Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο φαίνεται να μπαίνει σε άλλη ¨διάσταση¨. Δεν μπορώ να της αποσπάσω την προσοχή, οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της με την παρουσία του άλλου σκυλιού το αντιλαμβάνεται σαν δευτερεύων ερέθισμα και δε δίνει καμία σημασία. Με αυτά που είπες σίγουρα θα την πάω σε εκπαιδευτή. Επειδή καταλαβαίνω πως γνωρίζεις πολλά πράγματα σχετικά με τις συμπεριφορές των σκύλων, τέτοιου είδους εκπαίδευση είναι περίπλοκη? Είναι αναστρέψιμο πρόβλημα συμπεριφοράς?

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Φυσικά και δεν δίνει καμμιά σημασία, γιατί εσύ ουσιαστικά της επέτρεψες να συμπεράνει οτι έχει περισσότερη πλάκα το να μην σε ακούει επι του θέματος. Το λέω για να καταλάβεις πώς ακριβώς δουλεύουν τα πράγματα, όχι για να σε κατηγορήσω για κάτι, εξ άλλου πολλοί ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλιά τους να κάνουν του κεφαλιού τους γιατί το βρίσκουν φυσικό και χαριτωμένο. Θέμα γούστου και άποψης είναι.
Η εκπαίδευση των σκύλων δεν είναι περίπλοκη, απλά παίρνει χρόνο, επιμονή και υπομονή. Θα σου τα πεί ο εκπαιδευτής σας.
Ναι, είναι αναστρέψιμη συμπεριφορά, και πολύ αναστρέψιμη μάλιστα. Τα λαμπραντόρ εκπαιδεύονται πολύ εύκολα σε σχέση με άλλες φυλές, είναι φτιαγμένα, γεννημένα για να κάνουν αυτό ακριβώς που λέει ο ιδιοκτήτης τους και μπορούν να μάθουν τα πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο αν καταλάβεις πώς λειτουργούν, πώς σκέφτονται, και χρησιμοποιείς τις φυσικές τους τάσεις.
Είναι για παράδειγμα πολύ λιχούδικα. Οπότε έχε στην τσέπη σου λίγες λιχουδιές, πχ μερικά κομματάκια κοτόπουλο, και όταν κολλάει με ένα σκύλο ή οτιδήποτε άλλο, πέρνα το κοτόπουλο μπροστά απο την μύτη της. Θα δείς οτι επανέρχεται στον δικό σου κόσμο ακαριαία σχεδόν, και σιγά σιγά θα βελτιώσει πολύ την ακοή της το να ξέρει οτι έχεις κοτόπουλο στην τσέπη.
Ή, επίσης, μάθε της να φέρνει ένα μπαλλάκι. Αλλά να πηγαίνει να το φέρνει μονο όταν της πείς, όχι αμέσως μόλις το πετάξεις. Είναι εύκολος τρόπος να μάθει να συγκεντρώνεται σε εσένα και να συγκρατιέται, και θα σε βοηθήσει πολυ και στο θέμα με τα σκυλιά, αφ ενός γιατί μαθαίνει γενικώς να περιμένει να της πείς εσύ τί να κάνει και αφ ετέρου γιατί μπορείς να της δείξεις το μπαλλάκι για να της αποσπάσεις την προσοχή απο κάτι άλλο.
Μάθε να χρησιμοποιείς ότι έχει ήδη ο σκύλος στο μυαλό του, ότι ήδη κάνει, ότι έχει απο φυσικού του. Ο δικός μου για παράδειγμα δεν ενδιαφέρεται τόσο για λιχουδιές και μπαλλάκια, αλλά ψοφάει να δαγκώνει και να παίζει πόλεμο. Μπορεί να αφήσει το μπαλλάκι ή να αγνοεί τις λιχουδιές αν βρίσκει κάτι πιό ενδιαφέρον, αλλα αν του δείξω το λουρί για να έρθει να το δαγκώσει και να το τραβάει, παρατάει οτιδήποτε άλλο και έρχεται του σκοτωμού.
Πηγαίνετε σε έναν εκπαιδευτή να μαθετε τα βασικά, και απο εκεί και ύστερα δεν θα έχετε πιστεύω κανένα απολύτως πρόβλημα με τίποτα.
Α, και όχι, δεν είμαι ούτε έμπειρος ούτε ξέρω πολλά για την συμπεριφορά των σκύλων, απλά αυτά είναι τα πολύ βασικά, η αρχή, η αλφαβήτα.
Τα γράφω για να πάρεις μια γενική ιδέα του πώς δουλεύουν τα πράγματα. Το πώς ακριβώς θα προσεγγίσετε το συγκεκριμένο θέμα και την όλη εκπαίδευση θα σας το πεί ο εκπαιδευτής που θα σας δεί.

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Φυσικά και δεν δίνει καμμιά σημασία, γιατί εσύ ουσιαστικά της επέτρεψες να συμπεράνει οτι έχει περισσότερη πλάκα το να μην σε ακούει επι του θέματος. Το λέω για να καταλάβεις πώς ακριβώς δουλεύουν τα πράγματα, όχι για να σε κατηγορήσω για κάτι, εξ άλλου πολλοί ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλιά τους να κάνουν του κεφαλιού τους γιατί το βρίσκουν φυσικό και χαριτωμένο. Θέμα γούστου και άποψης είναι.
Η εκπαίδευση των σκύλων δεν είναι περίπλοκη, απλά παίρνει χρόνο, επιμονή και υπομονή. Θα σου τα πεί ο εκπαιδευτής σας.
Ναι, είναι αναστρέψιμη συμπεριφορά, και πολύ αναστρέψιμη μάλιστα. Τα λαμπραντόρ εκπαιδεύονται πολύ εύκολα σε σχέση με άλλες φυλές, είναι φτιαγμένα, γεννημένα για να κάνουν αυτό ακριβώς που λέει ο ιδιοκτήτης τους και μπορούν να μάθουν τα πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο αν καταλάβεις πώς λειτουργούν, πώς σκέφτονται, και χρησιμοποιείς τις φυσικές τους τάσεις.
Είναι για παράδειγμα πολύ λιχούδικα. Οπότε έχε στην τσέπη σου λίγες λιχουδιές, πχ μερικά κομματάκια κοτόπουλο, και όταν κολλάει με ένα σκύλο ή οτιδήποτε άλλο, πέρνα το κοτόπουλο μπροστά απο την μύτη της. Θα δείς οτι επανέρχεται στον δικό σου κόσμο ακαριαία σχεδόν, και σιγά σιγά θα βελτιώσει πολύ την ακοή της το να ξέρει οτι έχεις κοτόπουλο στην τσέπη.
Ή, επίσης, μάθε της να φέρνει ένα μπαλλάκι. Αλλά να πηγαίνει να το φέρνει μονο όταν της πείς, όχι αμέσως μόλις το πετάξεις. Είναι εύκολος τρόπος να μάθει να συγκεντρώνεται σε εσένα και να συγκρατιέται, και θα σε βοηθήσει πολυ και στο θέμα με τα σκυλιά, αφ ενός γιατί μαθαίνει γενικώς να περιμένει να της πείς εσύ τί να κάνει και αφ ετέρου γιατί μπορείς να της δείξεις το μπαλλάκι για να της αποσπάσεις την προσοχή απο κάτι άλλο.
Μάθε να χρησιμοποιείς ότι έχει ήδη ο σκύλος στο μυαλό του, ότι ήδη κάνει, ότι έχει απο φυσικού του. Ο δικός μου για παράδειγμα δεν ενδιαφέρεται τόσο για λιχουδιές και μπαλλάκια, αλλά ψοφάει να δαγκώνει και να παίζει πόλεμο. Μπορεί να αφήσει το μπαλλάκι ή να αγνοεί τις λιχουδιές αν βρίσκει κάτι πιό ενδιαφέρον, αλλα αν του δείξω το λουρί για να έρθει να το δαγκώσει και να το τραβάει, παρατάει οτιδήποτε άλλο και έρχεται του σκοτωμού.
Πηγαίνετε σε έναν εκπαιδευτή να μαθετε τα βασικά, και απο εκεί και ύστερα δεν θα έχετε πιστεύω κανένα απολύτως πρόβλημα με τίποτα.
Α, και όχι, δεν είμαι ούτε έμπειρος ούτε ξέρω πολλά για την συμπεριφορά των σκύλων, απλά αυτά είναι τα πολύ βασικά, η αρχή, η αλφαβήτα.
Τα γράφω για να πάρεις μια γενική ιδέα του πώς δουλεύουν τα πράγματα. Το πώς ακριβώς θα προσεγγίσετε το συγκεκριμένο θέμα και την όλη εκπαίδευση θα σας το πεί ο εκπαιδευτής που θα σας δεί.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα μιλήσω με εκπαιδευτή και θα σου πω τα αποτελέσματα! Η αλήθεια είναι οτι η Σουκι είναι το πρώτο μου σκυλάκι μέχρι τώρα τα παμε πολύ καλά σε γενικές γραμμές (εννοείται πως κάνω λάθη που ίσως δεν το καταλαβαίνω καν ) σίγουρα έχω να μάθω πολλά ακόμα!

• Like
Reactions: Piou

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Καλωσήρθες και στο Forum και στον κόσμο των σκύλων λοιπόν. Μην ανησυχείς για τα λάθη, όλοι κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν αγαπάς το σκυλάκι σου και ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι, ολα θα πάνε μια χαρά. :)

• Like
Reactions: betty coltrane

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
το κανει κ ο δικος μου!ειναι η σταση επιθεση που λεω. επιθεση για παιχνιδι βεβαιως.του το εμαθε μια σκυλιτσα που παιζουν μαζι.
βεβαια το κανει μονο σε αυτα που ξερει κ ετσι ξεκιναει το κυνηγητο.
επειδη ειναι πολυ επικινδυνο να το κανει με σκυλια που δεν ξερει(το αλλο νομιζει οτι προκειται για αληθινη επιθεση),τον σταματαω αμεσως και τον μαζευω.πλεον ξερει που τον παιρνει να το κανει.
προχθες πηρε αυτη τη σταση σε ενα Γ.Π. που δε θελει πολλα πολλα κ σταματησε μονος του 1 μετρο πριν τον φτασει,βλεποντας την αντιδραση του αλλου.που απλα εριξε το μπαλακι που κρατουσε κ τον καρφωσε στα ματια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η στάση σώματος για συναναστροφή ή παιχνίδι είναι θεμιτή. Μην την σταματάτε!
Αυτό που πρέπει να χειρίζεστε είναι η ατσουμπαλοσύνη όταν βρίσκεται με σκυλιά που δεν γνωρίζει.
Θα πρέπει να χειρίζεστε τον σκύλο σωστά για σωστότερη προσέγγιση του άλλου σκύλου.

Αν ο σκύλος σας έχει διάθεση να συναναστραφεί και τύχει ο άλλος σκύλος να είναι σοβαρός (αλλά συνάμα και σωστός) το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να υπάρξει κάποια διόρθωση. Το μέτρο αυτής έγκειται στην ιδιοσυγκρασία αυτού που την κάνει. Αν είναι σωστός ο άλλος σκύλος λοιπόν, θα χειριστεί το κουτάβι ή τον ατσούμπαλο έφηβο μιά χαρά και ίσως κάνει και την μισή δουλειά που έπρεπε να κάνετε εσείς.

Μην στεναχωριέστε κανένας σκύλος που θέλει να λέγεται σωστός δεν εκλαμβάνει την ατσουμπαλοσύνη ενός νεαρού σκύλου ως επίθεση. Εκτός και αν ο δεύτερος έχει ψήγματα προβληματικής συμπεριφοράς αν και νεαρός.

προχθες πηρε αυτη τη σταση σε ενα Γ.Π. που δε θελει πολλα πολλα κ σταματησε μονος του 1 μετρο πριν τον φτασει,βλεποντας την αντιδραση του αλλου.που απλα εριξε το μπαλακι που κρατουσε κ τον καρφωσε στα ματια.
Τον κάρφωσε στα μάτια?Η υπόλοιπη στάση σώματος του σκύλου σου ποια ήταν?
Αναμονή για την επόμενη κίνηση με σκοπό το παιχνίδι?Παρατηρητικότητα?Δηλαδή περίμενε μία κίνηση από τον σοβαρό σκύλο που είχε απέναντι του για να αρχίσει να συναναστρέφεται?
Ή τον κάρφωσε στα μάτια ως προσπάθεια επιβολής?

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
οχι,ο δικος μου μετα τη σταση επιθεσης παιχνιδιου,ξεκινησε να τον πλησιαζει επιταχυνοντας. ο αλλος σκυλος εριξε απλα το μπαλακι κ τον καρφωσε κ ο δικος μου εκανε αναστροφη επιτοπου.

να πω κ εγω οτι οταν ηξερα οτι το αλλο σκυλι ειναι σωστα κοινωνικοποιημενο κ σοβαρο(αυτο γινοταν περισσοτερο στη σχολη βεβαια,οπου επαιζαν μερικα σκυλια μαζι),τον αφηνα να κανει τις ατσουμπαλιες του για να τον διορθωσει,γιατι εγω οσο κ αν προσπαθησα,δεν καταφερα να τον μαθω να πλησιαζει ηρεμα.απο αλλα σκυλια το εμαθε.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε εκπαιδευτή γι'αυτό ..Το θεωρώ υπερβολικό ..Και η δικιά μου το κάνει αυτό πολλές φορές, ειδικά με σκυλάκια που έρχονται με φόρα πάνω της για να παίξουν...Έχω δει επίσης σκυλιά να τα κρατάνε και να έχουν σηκωθεί όρθια απ το τράβηγμα για να έρθουν κοντά στην δικιά μου ..

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Να σε ρωτήσω κάτι?Τόσο μεγάλο πρόβλημα σου δημιουργεί αυτή η συμπεριφορά?
Ναι μου δημιουργεί πρόβλημα, γιατί βλέπω οτι σε μια τέτοια κατάσταση το σκυλί μου δεν πειθαρχεί σε εμένα. Και αυτο δεν το λέω επειδή θέλω ενα σκυλί ρομπότ, όμως το θεωρώ επικίνδυνο και για τα 2 σκυλιά γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή τους.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Ναι μου δημιουργεί πρόβλημα, γιατί βλέπω οτι σε μια τέτοια κατάσταση το σκυλί μου δεν πειθαρχεί σε εμένα. Και αυτο δεν το λέω επειδή θέλω ενα σκυλί ρομπότ, όμως το θεωρώ επικίνδυνο και για τα 2 σκυλιά γιατί δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή τους.
Και τα σκυλιά έχουν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους...Μην το βλέπεις με την ανθρώπινη λογική...Διάβασε ότι σου έγραψε ο Στέλιος,με βρίσκει σύμφωνη

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Και τα σκυλιά έχουν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους...Μην το βλέπεις με την ανθρώπινη λογική...Διάβασε ότι σου έγραψε ο Στέλιος,με βρίσκει σύμφωνη
Για παράδειγμα χθές την είχα βόλτα και πλησιάζει μια κοπέλα με ενα μικρόσωμο σκυλάκι, εγώ δεν την παρατήρησα αμέσως. Η δικιά μου αμέσως έπεσε στο έδαφος και μόλις τη φώναξα για να έρθει κοντά μου(είμουν ψιλιασμένη τι επρόκειτο να συμβεί) έτρεξε προς το μέρος του, αυτό άρχισε να γαβγίζει, η δικιά μου προσπαθούσε να το μυρίσει, η κοπέλα πήρε το σκυλί της αγκαλιά για να το ¨σώσει¨... Τι έπρεπε να κάνω στη Σούκι εκείνη τη στιγμή? Να την μαλώσω? Να της βάλω λουράκι? Δεν ξέρω ρε παιδιά εσείς πώς θα αντιδρούσατε?

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Δηλαδή δεν της βάζεις λουράκι ?
Συνήθως της φοράω λουράκι στη βόλτα μέχρι να φτάσουμε σε ενα ασφαλές μέρος (οχι αυτοκίνητα, πολύ κόσμος κτλ) οπότε της το βγάζω για να τρέξει. Όταν λέω λουράκι εννοώ οδηγό. Το περιλαίμιο το φοράει πάντα.

sookielab

Member
7 Ιουνίου 2014
8
1
36
Ναι το κατάλαβα..Και σε τι χώρο την αφήνεις να τρέξει ?
Ανάλογα. Στην βόλτα στην πόλη σε 300-400 τμ. σε πάρκα κυρίως. Αλλά την πάω και σε βουνό και τρέχουμε μαζι για να αθλείται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk