Συμπεριφορά Λαμπραντόρ σε σπίτι

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Καλησπέρα,

έχουμε πάρει με την κοπέλα μου ένα θηλυκό Λαμπραντόρ (από ένα άσυλο) 1,5 χρονού για φιλοξενία με την προοπτική υιοθεσίας. Το έχουμε ήδη 7 μέρες στο διαμέρισμα και ανησυχούμε για μερικά πραγματάκια.

Για παράδειγμα, δεν τρώει από μόνη της. Πρέπει να την ταΐσουμε τις πρώτες μπουκιές και μετά θα φάει από μόνη της. Είναι νάζι ή κάτι κακό;
Επίσης, δεν φαίνεται τόσο δραστήρια. Όλη την μέρα (στο σπίτι μέσα) κάθεται κάτω, χασμουριέται και τεντώνεται. Όταν παίζω για λίγο μαζί της κουράζεται μετά από 5 λεπτά.
Επίσης, δεν γαβγίζει καθόλου. Ούτε στο σπίτι ούτε στη βόλτα ούτε τίποτα. Μία φορά γάβγισε που τη βγάλαμε τιμωρία στο μπαλκόνι την πρώτη μέρα και αυτό ήταν από τότε.

Καταλαβαίνω ότι ήταν αδέσποτη και σίγουρα πρόκειται για αξιαγάπητο ζώο. Μας δείχνει ότι μας λατρεύει, δεν υπάρχει εκεί το θέμα. Ανησυχούμε, κυρίως, για το αν συνηθίζει το διαμέρισμα. Μήπως δεν πρόκειται να προσαρμοστεί;

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Πρωτ'απ'ολα συγχαρητηρια για την κινηση σας να φιλοξενησετε ενα σκυλι κ να βοηθησετε εστω κ για λιγες μερες το ασυλο! Για το θεμα του φαγητου δεν ξερω εγω για ποιο λογο το κανει αυτο! Παντως κατι κακο δεν πρεπει να ειναι....Μαλλον ναζι!
Για το οτι δεν ειναι δραστηρια τωρα....Η αληθεια ειναι οτι τα λαμραντολ ειναι πολυ ενεργητικα σκυλια οποτε μου κανει εντυπωση!Βολτες πηγαινεται?Της αρεσει να βγαινει εξω ή ακομα κ τοτε προτιμα να μενει σπιτι?
Για το αν θα συνηθισει το διαμερισμα νομιζω δεν ειναι θεμα!Μια χαρα θα προσαρμοστει!Μη σας προβληματιζει αυτο:)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Ειμαι σιγουρος οτι θα προσαρμοστει. Μην ανησυχεις, θελει τον χρονο της . Ειναι ακομη μπερδεμενη. Παντα οι αλλαγες περιβαλλοντος στρεσσαρουν τα σκυλια.

Δωστε της λιγο χρονο , και αγαπη και ολα θα πανε καλα !

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Tην πηγαίνουμε βόλτες πρωί-μεσημέρι και απόγευμα-βράδυ. Σίγουρα ενθουσιάζεται όταν βλέπει λουρί και βγαίνουμε έξω. Α, επίσης, είναι λίγο περίεργη με τις «ανάγκες» της. Σχεδόν μέρα παρά μέρα τα κάνει. Είναι φυσιολογικό;
Είναι γενικά πολύ υπάκουη και δεν υπάρχει πρόβλημα με το ίδιο το σκυλί. Απλώς ανησυχώ για τη συμπεριφορά της. Περιμένουμε και τις εξετάσεις της από τον κτηνίατρο να δούμε πώς είναι από υγεία αν και φαίνεται κομπλέ. Ο κτηνίατρος, βέβαια, στο θέμα του φαγητού είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό γιατί τα σκυλιά λειτουργούν με ένστικτο και ότι και να νάζι να κάνουν ή όσο απροσάρμοστα και να νιώθουν θα φάνε σίγουρα λίγο ή πολύ.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν είναι ολα τα λάμπραντορ ενεργητικά σκυλιά, κάποια είναι καναπεδόσκυλα,
για το γαυγισμα μην ανυσηχείς είναι φυσιολογικό τα λαμπ δεν γαυγίζουν πολύ,
για το φαγητό δώστης χρόνο να εγκλιματιστεί.

Επίσης δώστης μια ευκαιρία να προσαρμοστεί στη ζωή στο σπίτι και τους ρυθμούς σας, δεν θα αργήσει καθόλου.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Την ταίζεις κανονικά υποθέτω (ρωτάω γιατί ποτέ δεν ξέρεις) όσο λέει η τροφή της.

Άμα συνεχίζει τα "νάζια" με την ξηρά δοκίμασε και καμιά άλλη.

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Την ταΐζουμε κανονικά. Απλά προτιμάμε την ξηρά τροφή γιατί είναι λίγο χοντρούλα λόγω στείρωσης και θέλει να χάσει 5-6 κιλά (είναι 28 )

Last edited by a moderator:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λογικά 28 κιλά! Το 8 δίπλα στην παρένθεση εμφανίζεται έτσι! 8)

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
ωπ, μπερδεύτηκε το smiley

Είναι 28 κιλά αλλά φαίνεται ότι είναι χοντρή. Δεν είναι και κανά θηρίο. Είναι σχετικά μικρόσωμη αλλά χοντρή

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Eίναι κάτι κροκέτες κοτόπουλου που πήραμε αρχικά για να έχουμε τις πρώτες μέρες της φιλοξενίας. Στο άσυλο απ'ότι μας είπαν της δίναν κανονικό φαγητό (κριθαράκι) γι'αυτό και πάχυνε έτσι. Οπότε, σίγουρα δεν νομίζω να της αρέσει και πολύ η ξηρά τροφή αλλά τι να κάνουμε.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
sepsis μην ανυσηχείς. Περιγράφεις ακριβώς το δικό μου σκυλάκι!!
Χαχα! τις πρώτες 2 βδομάδες που την έφερα στο σπίτι, κοιμόταν όλη μέρα δεν έτρωγε (παρά μόνο κρεας κ πάλι όχι πολύ) χαιρόταν με το λουρί αλλά δεν τα έκανε συχνά, μας τράβαγε στη βόλτα κλπ κλπ. Της έδωσα τον χρόνο της, δεν την πίεσα καθολου, και τώρα (1 μήνα την έχω) ήδη έχει προσαρμοστεί, αρχίσαμε ξηρά τροφή, βγαίνουμε βόλτες κανονικότατα, πιπί κακά κανονικά, χαρές, τρέλες και όλα μια χαρά!!
Δωστε της τον χρόνο που χρειάζεται και όλα θα πάνε καλα ;)

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Κι εμένα σαν επιφυλακτική συμπεριφορά επειδή δε σας ξέρει κ έχει αλλάξει περιβάλλον μου ακούγεται..δε νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς..
ας μιλήσουν και οι ειδήμονες αλλά μάλλον πρέπει να της δώσεις λίγο χρόνο..

sepsis

Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Thanx για τις συμβουλές

Από χθες άρχισε να κάνει και κάτι άλλο. Κάνει κάτι θορύβους, δεν μπορώ να το εξηγήσω βέβαια, όταν τεντώνεται ή απλώς κάθεται. Δεν είναι ακριβώς κλάμα αλλά μοιάζει ελάχιστα. Στην αρχή νόμιζα θέλει να παίξει. Παίζουμε λίγο αλλά κουράζεται αμέσως. Και ούτε για βόλτα φαίνεται ότι είναι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97