Συμπεράσματα από τη βόλτα

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Λοιπόν παιδιά, σήμερα πήγα τον Έκτωρ (σχεδόν 4 μηνών jack russell) στο πάρκο της πόλης μου, το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο,παιδιά,σκυλιά... Έβγαλα λοιπόν κάποια συμπεράσματα, θετικά και αρνητικά.

Συγγεκριμένα, δεν τον ενδιαφέρει η παρέα με άλλα σκυλιά, παρ'όλο που δεν επιτίθεται,απλά δεν δίνει σημασία... Το άλλο συμπέρασμα είναι πως τον αφήνω ελεύθερο με τόσους αντιπερισπασμούς, και μένει εκεί που κάθομαι, με ακολουθάει δίπλα μου, με ποδήλατο, καθώς και μόλις φωνάζω Έκτωρ, γυρνάει και κοιτάει να δει αν είμαστε κοντά!

Πιστεύω πως είμαστε πολύ καλά, αν και θέλει δουλειά ακόμα πολύ!:)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
1η σας βολτα ηταν?

Οσο ειναι μικρος και ψαρωμενος θα ειναι ετσι. Μολις ομως παρει τα πανω του μπορει να τρεχεις και να μην τον φτανεις.... Καλυτερα να εκπαιδευσεις στην επαναφορα (ελα) παρα πολυ καλα απο τωρα.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
2η ήταν, αλλά στην ουσία 1η με τόσους αντιπερισπασμούς!
Ενώ περπατούσαμε, σταματούσα που και που και τον επιβράβευα για την υπακοή του. Και όπως είπες, τώρα είναι η ευκαιρία για το <<έλα>>. Αυτό το θέμα με τα άλλα σκυλιά με προβληματίζει, άλλα αφού δεν επιτίθεται, είμαστε σε σωστό δρόμο περίπου...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μην προβλιματιζεσαι. Οσο περισσοτερες βολτες θα βγαινετε θα ειναι πιο ηρεμος και θα πλησιασει και τα αλλα σκυλια. Ελεγχε οσο μπορεις με ποιους σκυλους θα τον φερνεις σε επαφη για να μην εχετε αρνητικες εμπειριες.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Αυτό ελπίζω και γω ματίλντα!! Αυτό είναι σίγουρο ότι θα ελέγχω το σκυλί το οποίο θα πλησιάζει. Και τώρα που έρχονται οι διακοπές, κάθε μέρα στο πάρκο θα είμαστε!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εμένα μου εβγάλε πράγματα στην βόλτα που δεν περίμενα.
Π.χ.φοβάται όσους τρέχουν κάτι που δεν το περίμενα, δεν ξέρω γιατί και μου το έβγαλε αρκετά αργότερα από τη πρώτη του βόλτα χωρίς λουράκι, γι'αυτό προσοχή δεν ξέρεις τι θα βρεις μπροστά σου.
Αν δει κανένα πουλί ή γάτα τι θα κανει ή αργότερα καμία σκυλά σε οίστρο;
Έχε το νου σου πάντα.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Καλο ειναι αρχικα που δεν απομακρυνεται..Εκμεταλλευσου το αυτο και δουλεψε πανω σε αυτο το ελα.Και σιγα σιγα πηγαινεται μαζι προς αλλα σκυλακια να παρει τον αερα..Σε καλο δρομο εισαι..Περιμενουμε ομως και καμια φωτο απο βολτες..Αιντεεεεεεεε..:)

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
@milk takis, θα ανεβάσω σήμερα φωτό, και όσο για τα άλλα σκυλιά, θα τον πηγαίνω σιγά σιγά πιο κοντά!

@chrispapas, ελπίζω να μην μου βγάλει κάποια άλλη συμπεριφορά, αν και τώρα θα προσέχω πιο πολύ, γιατί ξεκινάω να τον κοινωνικοποιώ με κόσμο και τέτοια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97