Συμβουλες για την βολτα

nikosbak

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
5
0
Καλισπερα εχω ενα μπουλντοκακι 4 μηνων και εχω ενα προβλημα με την βολτα εξω.Μενω στον 3 οροφο και τον κατεβαζω με το ασανσερ μεχρι την εισοδο και με πολλη δυσκολια τον κατεβαζω με μεζεδακια.Απο εκει και περα μολις τον βγαλω απο την εισοδο αρχιζει και τρεμει και δεν ερχεται με τιποτα ουτε με μεζεδακια ουτε παιχνιδια ουτε τιποτα.Εχω προσπαθησει να τον παρω και με τα χερια και να τον αφησω καπου πιο περα απο την εισοδο μηπως φοβαται κατι αλλα τιποτα.Παλι τρεμει και βαριανασαινει δεν θελει ουτε να φαει ουτε τιποτα.Τον εχω παει σιγα σιγα να κατεβενει με το ασανσερ και ολα αυτα αλλα εδω και πολλες μερες εχει κολλησει να μην θελει παραπερα με τιποτα.Στο σπιτι αντιθετως ειναι πολυ κινητικος και ανετος και με τα παιδια μου αλλα και με ξενους που ερχονται.Αυτα ολα χωρις λουρι γιατι με λουρι δεν περπαταει ουτε μεχρι την εισοδο ενω μεσα στο σπιτι το εχει συνηθισει και δεχεται να τον πηγαινω περα δωθε.Ευχαριστω εκ τον προτερων καθε συμβουλη θα μου φανει πολυ χρησιμη.Γιατι σιγουρα χρειαζεται κοινωνικοποιηση και πρεπει να βγει εξω και για την τουαλετα του αφου βεβαια εχει μαθει με αρκετη επιτυχια να τα κανει στο μπαλκονι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πρώτα έβγαινε και σταμάτησε να το κάνει ξαφνικά ή ποτέ δεν κατάφερες να τον βγάλεις παραέξω; Μην ρισκάρεις να τον έχεις λυτό, γιατί μπορεί να πάρει δρόμο και να σου φύγει, από εκεί που δεν έκανε ούτε βήμα και να μην το πιστεύεις αυτό που θα πάθεις. Γιατί δεν δοκιμάζεις, να κατσικωθείτε στα σκαλιά (αν υπάρχουν) της εισόδου σας, χωρίς να τον πιέζεις να πάτε παραπέρα. Ρίξτε άγκυρα εκεί, στην είσοδο, με λίγο παιχνιδάκι, λίγο μεζεδάκι και άστον στην ησυχία του, μήπως ξεπεράσει τον φόβο του, μόνος του και σιγά-σιγά. Αναλόγως της αντίδρασής του, αν δηλαδή είναι θετική κανά δυό φορές, κάνετε μετά και λίγα βηματάκια μέχρι το επόμενο δέντρο, ας πούμε. Αργά και μεθοδικά.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
απο αυτα που λες λογικα τωρα πηρες τον σκυλο!σωστα??απο που τον πηρες και και ποσο μηνων ειναι?
Φανταζομαι 8α ειναι φοβισμενος με τον εξω κοσμο και γιαυτο δεν θελει να βγει.καταρχας μην τον πιεζεις κα8ολου.δηλαδη αστον απο μονο του σιγα σιγα να βγει.οταν φοβαται ΠΟΤΕ μην του κανεις χαδια γιατι 8α εχεις αντι8ετα αποτελεσματα,επιβραβευεις τον φοβο του.απλα να τον αγνοεις.
αν δεν εχει κοινωνικοποιηθει ο σκυλος ειναι παρα πολυ λογικο να εχει αυτην την συμεριφορα!χρειαζεται υπομονη 10 μερες και μετα 8α τα καταφερεις.
γνωμη μου αν διαφωνει καποιος ας με διορθωσει!!

nikosbak

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
5
0
Δεν εχει βγει ποτε αλλη φορα εξω.Τον προσπαθω πανω απο 15 μερες.Τον σκυλο τον εχω 2 μηνες στο σπιτι ειναι τελειως φυσιολογικη η συμπεριφορα του ουτε φοβιες εχει και εχει εξοικιωθει με τους περρισοτερους θορυβους.Αλλα εξω απο την εισοδο της πολυκατοικιας δεν βγαινει με τιποτα και οταν λεμε για τρεμουλο μιλαμε για φοβερο τρεμουλο και σφιγγει και τα δοντια του.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γιατί περίμενες 2 μήνες για να τον βγάλεις έξω?
έπρεπε να τον έχεις κοινωνικοποιήσει από τη πρώτη μέρα που τον πήρες...

nikosbak

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
5
0
Και γιατί περίμενες 2 μήνες για να τον βγάλεις έξω?
έπρεπε να τον έχεις κοινωνικοποιήσει από τη πρώτη μέρα που τον πήρες...
Γιατι χωρις να τελειωσει τον κυκλο τον εμβολιον ειναι επικυνδινο να βγαινει εξω καθοτι ξερω και οπως μου ειπε ο κτηνιατρος.Το θεμα ειναι τωρα τι πρεπει να γινει?

nikosbak

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
5
0
Καλα 4ων μηνων τελειωνουν τα κουταβια τα εμβολια στην Ελλαδα? (ρωταω απο περιεργια γιατι μου φαινεται πολυ!)
Eγω 2 μηνων το πηρα με ενα εμβολιο 3 μηνων το αλλο και 4 το αλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97