Συμβουλές για φιλοξενία κουταβιού 30 ημερών

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Καλησπέρα φίλοι μου! Συγνώμη αν είμαι σε λάθος ενότητα καταρχάς...
Φιλοξενώ από σήμερα ένα ημιαιμο αδέσποτο κουτάβι περίπου 30 ημερών που είναι στην φάση του απογαλακτισμού κ το ταίζω κάθε 4 ώρες όπως μου είπε η κοπέλα που την είχε από ημερών κ την έσωσε με το μπιμπερό.
Του δίνω γάλα με κροκέτα αλλά δεν είμαι σίγουρη τι ποσότητα πρέπει να τρώει μιας κ όσο κ να βάλω το τρώει. [προσωπικα εμενα μου φαίνεται ότι το έχει κάνει πολύ χοντρουλό]
Όποιος γνωρίζει ας με φωτίσει σας παρακαλώ....
Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
30 ημερών θεωρητικά, μπορεί να τρώει και μόνο κροκέτες.
Δοντάκια δεν έχει πια; Προφανώς έχει και μάλιστα κοφτερά-κοφτερά.
Οπότε, δοκίμασε μόνο κροκέτες, μειώνοντας το γάλα [τι γάλα αλήθεια του βάζετε;], έως ότου το σταματήσεις και τελείως. Σύντομα δηλαδή. Για την ποσότητα της τροφής, συμβουλεύσου το σακούλι και μπορείς να το μοιράσεις και σε 3 γεύματα την ημέρα. Μου φαίνονται υπερβολή, τα 4.

Αποπαρασίτωση του κάνετε;

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Φίλη μου δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω. Εγώ στην ίδια περίπτωση είχα διαλέξει μια τροφή από κτηνίατρο που είχε το μέγεθος μισής σταφύδας και ήταν μαλακή σαν σταφύδα. Πρόσθετα και χλιαρό νερό για να την μασουλάει πιο έυκολα και σε περίπτωση που δεν μπορεί/κουράζεται (σαν άγνωστη τροφή) να πίνει το νερό που είχε πέρει και αυτό κάποια θρεπτικά συστατικά. Ποια κροκέτα ήταν δεν θυμάμαι αλλά αν σε ενδιαφέρει θα πάω στον κτηνίατρο να ρωτήσω. Σιγά σιγά αφαίρεσα το νερό όταν είδα ότι μασουλάει πιο άνετα.

Για την ποσότητα δεν πολυέδωσα σημασία.. Είχα ένα μικρό μπώλ γεμάτο και όσο έτρωγαν τα κουτάβια, μετά το απομάκρυνα

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
30 ημερών θεωρητικά, μπορεί να τρώει και μόνο κροκέτες.
Δοντάκια δεν έχει πια; Προφανώς έχει και μάλιστα κοφτερά-κοφτερά.
Οπότε, δοκίμασε μόνο κροκέτες, μειώνοντας το γάλα [τι γάλα αλήθεια του βάζετε;], έως ότου το σταματήσεις και τελείως. Σύντομα δηλαδή. Για την ποσότητα της τροφής, συμβουλεύσου το σακούλι και μπορείς να το μοιράσεις και σε 3 γεύματα την ημέρα. Μου φαίνονται υπερβολή, τα 4.

Αποπαρασίτωση του κάνετε;

mareco καλημερα! Του βάζω πλέον λιγότερο γάλα ίσα που να προλαβαίνει να μουσκεύει η κροκέτα κ ψιλοξενερωνει k γκρινιάζει αλλά την τρώει στο τέλος. Το γάλα είναι σκόνη για κουτάβια κ εμένα μου φαίνεται υπερβολικό να το ταίζω κάθε 4ώρες κ θα αρχίσω να του κάνω 3 γεύματα. Φυσικά κ του κάναμε έχουμε μου έδωσαν κρέμα Banminth!

SDC14269.jpg

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Δεν είχα προσέξει το... "κάθε 4 ώρες" :confused:
Τέσσερα γεύματα νόμιζα.
Μπαούλο θα γίνει το κουτάβι.

Επίσης, είναι αρκετά μεγάλο για Drontal αντί της πάστας.
Ρωτήστε τον γιατρό.
Εμβόλια ξεκίνησε; Πόσες μέρες το έχετε;

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Εχθές μου το έφεραν το μικρό ανήκει σε φιλοζωικό σύλλογο κ χρειάζονταν βοήθεια με φιλοξενία. Οι προς το παρόν συμβουλές ήταν αυτές κ την πάστα μου κ το γάλα τα παρέχουν εκείνοι. Για εμβόλια δεν μου είπαν κάτι ακόμα πιθανότατα γιατι δεν έχουν χρήματα[?] Κ εγώ έπαθα σοκ με το κάθε 4 ώρες κ το κουτάβι είναι όντως μπαούλο... έβαλα φωτο στο προηγούμενο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Πρώτον το κουτάβι είναι 30 ημερών; εμένα μου φαίνεται μικρότερο.
Δεύτερον καλά κάνεις και μουλιάζεις με το ειδικό γαλατάκι, συνέχισε το.
Τρίτον κάθε 4 ώρες είναι υπερβολή αλλά και τρία γεύματα είναι λίγα.
Μπαούλο δεν είναι, και δεν πειράζει το κουτάβι να είναι στρουμπουλό.
Δίνε 4 γεύματα και βλέπε αν πεινάει πολύ να δίνεις περισσότερα.

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Πρώτον το κουτάβι είναι 30 ημερών; εμένα μου φαίνεται μικρότερο.
Δεύτερον καλά κάνεις και μουλιάζεις με το ειδικό γαλατάκι, συνέχισε το.
Τρίτον κάθε 4 ώρες είναι υπερβολή αλλά και τρία γεύματα είναι λίγα.
Μπαούλο δεν είναι, και δεν πειράζει το κουτάβι να είναι στρουμπουλό.
Δίνε 4 γεύματα και βλέπε αν πεινάει πολύ να δίνεις περισσότερα.
Κυβέλη είναι 30 ημερών όταν το βρήκαν μαζί με άλλα 7-8 αδερφάκια είχαν μάτια κλειστά.. Η φώτο όντως το δείχνει μικρότερο κ όχι στρουμπουλό αλλά είναι αρκετά. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις θα προσαρμοστούμε σιγά σιγά :)

SDC14276.jpg SDC14278.jpg

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
γευμα ανα εξι ωρες τωρα,,, παστα για αποπαρασιτωση,, για εμβολια μετα την 6η εβδομαδα εως 8η γινονται τα πρωτα,,,

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το κουτάβι δεν νομίζω να είναι 30 ημερών, γύρω στις 20-22 θα το έλεγα από τις φώτο.
Εμβόλιο κάνουμε μετά τις 45 μέρες.
Κάθε 4 ώρες είναι υπερβολή, 4 γεύματα τη μέρα θα είναι μια χαρά. Ποσότητα όση γράφει το σακουλάκι. Γάλα ελπίζω να δίνετε ειδικό για κουτάβια,ε?

Μπράβο σου που το φιλοξενείς, καλότυχο να είναι :)

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Το κουτάβι δεν νομίζω να είναι 30 ημερών, γύρω στις 20-22 θα το έλεγα από τις φώτο.
Εμβόλιο κάνουμε μετά τις 45 μέρες.
Κάθε 4 ώρες είναι υπερβολή, 4 γεύματα τη μέρα θα είναι μια χαρά. Ποσότητα όση γράφει το σακουλάκι. Γάλα ελπίζω να δίνετε ειδικό για κουτάβια,ε?

Μπράβο σου που το φιλοξενείς, καλότυχο να είναι :)
Λάρα τόσο μου είπαν ότι είναι τι να πω... ειδικό γαλατάκι με έχουν προμηθεύσει από το σύλλογο. Κάνω το κατα δύναμιν! Άσε κάνει τσίσα συνέχεια πότε πάει στην πάνα πότε όπου σταθεί!! :p

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πάνω από 20-22 ημερών είναι στις φωτο.
Στις 30 ημέρες χρειαζεται ακόμα 6 γεύματα, αλλά δεν παθαίνει κάτι αν είναι λιγότερα. Δεν χρειαζεται να τρώει κάθε φορά κροκέτες, 1-2 γεύματα μπορούν να είναι γάλα ή γιαούρτι.
Τα νύχια του είναι μακριά και θέλουν κόψιμο. Συνηθως 1 φορά την εβδομάδα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
προσεχε μη του κανεις κανα μπανιο και παθει σοκ,,,

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
προσεχε μη του κανεις κανα μπανιο και παθει σοκ,,,
χεχε καλέ δεν είμαι χαζή!

Αλεξία ευχαριστώ για το γιαούρτι δεν το ήξερα! Θα του κόψω τα νυχάκια αν κ ο γιατρός δεν μου είπε τπτ!! Δεν ξέρω από μωρά-μωρά την δικιά μου την υιοθέτησα 6μηνών..

Λάρα πήγα την δικιά μου στο γιατρό σήμερα για να την δει γιατί την έκαψε το σκάλιμπορ κ πήρα κ το μωρό μαζί είπε είναι 30 ημερών γιατί είδε τα δοντάκια του, μας έδειξε κ είπε ποτε κ πως να του δίνουμε την κρέμα αποπαρασίτωσης κ το βρήκε μια χαρά!

Μακάρι να βρει οικογένεια σύντομα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn