Συμβουλές για σωστή επιλογή αδέσποτου σκύλου

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Λοιπόν, σκυλογονείς και σκυλοπαίδια θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μιας κ κάποιοι γνωρίζετε την ιστορία μου (δικο μου σκυλάκι πια δεν έχω), θα ήθελα την βοήθειά σας.

Ψαχνόμαστε λοιπλόν για σκυλούνι καινούριγιο, κατάδικό μας.

Η συντροφιά είναι ο κύριος λόγος και κατόπιν να δέχεται εκπαίδευση (τη βασική εστω).
Δεν θέλω να είναι ζημιάρικο,να μασουλάει πράγματα και ζωηρό. Γι'αυτό μάλλον σε ενηλικο θα καταλήξουμε.

Από ράτσες δεν ξέρω και πολλά. Θα μου πειτε οτι με τα αδέσποτα δεν είσαι σίγουρος. Πάντως εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε.

Τί λετε; :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
κατ΄αρχήν χαίρομαι για την απόφασή σας να πάρετε πάλι σκυλάκι. Αν έχετε αποφασίσει για ενήλικο νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι να πάτε σε ένα καταφύγειο όπου θα σας δωθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε τα σκυλούνια που φιλοξενούνται εκεί, να μιλήσετε με τους υπεύθυνους για τον χαρακτήρα του κάθε ένα και να τα ζήσετε -σε ένα βαθμό ...μέχρι να γίνει το περβόητο..κλικ!!!:p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν υπαρχει περίπτωση να μη βρειτε σκυλί από καταφύγιο...και θα έιναι ΟΛΟΔΙΚΟ ΣΑΣ...!!!!
Κοιταξες την αγγελία με το American Staff???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν επιλεξετε από καταφύγιο, εφόσον ψάχνετε για συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, να πάτε αρκετές φορές να βγάλετε βόλτα, να ζήσετε και να γνωρισετε το σκυλάκι ωστε να είστε σίγουροι ότι σας ταιριαζει!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ίσως το am-staf δεν είναι το καταλληλότερο σκυλί για πρώτο σκυλί όμως ε; (Δηλαδή μάλλον δεύτερο τώρα που το σκέφτομαι). Εννοώ το ότι βρέθηκαν τα παιδιά με πιτάκι ήταν τυχαίο γεγονός. Σίγουρα σε καταφύγιο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν αρκετές φορές ένα σκυλί, να το βγάλουν βόλτα και να καταλήξουν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ προτείνω να κάνεις μια βόλτα απο ενα-δυο-τρία καταφύγια (όποια είναι πιο κοντά σου, αλλά και απο όποια βλέπεις μεγαλύτερη διάθεση για κουβέντα και πληροφόρηση απο μεριάς εθελοντών.... θες να πάρεις όσο το δυνατόν ακριβέστερες και περισσότερες πληροφορίες για το κάθε σκυλί, χωρίς πίεση, πριν πάρεις την απόφαση σου).

Μη βιαστείς, βγάλε βόλτα πολλά σκυλάκια, πέρνα χρόνο μαζί τους. Προσωπικά όταν είχα μπει σ'αυτή τη διαδικασία (και με δεδομένο ότι ήθελα μεγαλόσωμο σκύλο) δεν ήξερα ποιο να πρωτοδιαλέξω..... πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα).

Δες και τις μεμονωμένες αγγελίες.... πχ η Ζουζού, φαίνεται υπέροχο σκυλάκι...... (είναι βέβαια στο Ηράκλειο, αλλά δεν είναι απαγορευτικό αυτό).

Τώρα εμείς που έχουμε πάρε δώσε με καταφύγια, έχουμε τις προτιμήσεις μας....:p:p Πχ την Ηλιάννα την ερωτευθηκαμε ομαδικώς στην επίσκεψη που κάναμε πριν τα Χριστούγεννα (έχει φωτογραφίες με την κόρη της Κατερίνας, αλλά πρεπει να το δεις απο κοντά το σκυλί)..... εγω αν ημουν έτοιμη για δεύτερο σκύλο, την έπαιρνα τρέχοντας!!! Και διάφορα άλλα......

Τεσπά, κάνε μια βόλτα απο τις αγγελίες, και βάζε κι εδώ καμια φωτο να βλέπουμε ποια σ'ενδιαφέρουν για να πάρουμε μια ιδέα τι θέλεις. :)

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Πωπω..μας χαροποιεί πραγματικά η συμπαράστασή σας!:)

Λοιπόν, όπως λέει κ η Νοέλα, η Ίβα σαν πιτ βρέθηκε τυχαία δεν είναι οτι θέλω πάλι πιτ.

Αυτά που ψάχνουμε πάνω κάτω είναι τα εξης:
Εξ. χαρακτηριστικά : Κοντοτριχο, μεσαίου μεγέθους (δλδ 15-20 κιλά) και με όμορφη φατσούλα. Δεν ξερω γιατί, αλλά κλείνω προς τα καφέ-σοκολατί :D

Από χαρακτήρα θέλω να είναι ήρεμο (όχι υπερβολική ζωηράδα), να αντέχει να μένει μόνο του τις ώρες της δουλειας και με όρεξη για εκπαίδευση. Απο αγάπη και φροντιδα δε το συζητάμε.

Είδα μερικές φατσούλες στο stray αλλά δεν μου εχουν απαντησει ακομα. Μήπως ξέρετε πού ειναι το καταφύγιό τους για να πάμε μια μερα;

Επισυνάπτω φωτο από τις φατσούλες για να πάρετε μια ιδεα:

View attachment 1328View attachment 1330 View attachment 1329

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τούτος εδώ ο μικρόσωμος τύπος με την όψη του άγριου πιτμπουλ, είναι ο Άρης. Αυτός που λέτε, βρέθηκε δεμένος πολύ σφιχτά από το λαιμό, σε περιοχή όπου γίνονται κυνομαχίες. Ζούσε σε κάποιο καταυλισμό, όπου η τροφή και το νερό που του έδιναν ήταν πολύ περιορισμένη και ο σκύλος ήταν στα όρια της τρέλας, εκλιπαρώντας για λίγη προσοχή, όποιον περνούσε.
Για καλή του τύχη, βρέθηκαν κάποιοι φιλόζωοι, που τον πήραν από το χώρο αυτό και τον κρατούν προσωρινά σε πανσιόν, μέχρι να βρεθεί οικογένεια να τον υιοθετήσει. Ο Άρης σώθηκε και τώρα περιμένει με ανυπομονησία. [email protected]

Attachments

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το stray απ'οσο ξέρω δεν έχει δικό του καταφύγιο, αλλά συνεργάζεται με διάφορες πανσιόν αν δεν κάνω λάθος. Οπότε θα πρεπει να σου πουν που είναι το κάθε σκυλάκι απ'αυτά που σ'ενδιαφέρουν. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eπίσης είδα στο strayshelp αυτό το εκπληκτικό φατσόνι.... (είναι μικρούλι όμως ακόμα).

Θηλυκό κουτάβι 5 μηνών αδεσποτούλι, υγιέστατο, με απίθανο και πολύ φιλικό και καλόβολο χαρακτήρα, ψάχνει σπίτι που θα του δώσει τρυφερότητα και αγάπη. Το χτύπησε φορτηγό και το παράτησε - ευτυχώς έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και είναι υγιέστατη.
Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε κτηνιατρική κλινική που του παρέχει την
φροντίδα που απαιτείται καθώς και για να ολοκληρώσει το εμβολιακό του πρόγραμμα - μόλις βγει πρέπει να βρει επειγόντως σπίτι.
Είναι ημίαιμο whippet είπε ο κτηνίατρος και χαρίζεται με δώρο μάθημα εκπαίδευσης!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974-686466

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Θα σε ενδιεφερε η Blondy?
Eιναι 1 ετους περιπου υγιεστατη, εμβολιασμενη και θα στειρωθει το Σαββατο. Την βρηκα στο δρομο ταλαιπωρημενη πριν 2 μηνες και την φιλοξενω. Ο χαρακτηρας της ειναι εξαιρετικος!
Δεν εχει κανει ποτε καμια ζημια οσο μενει μαζι μας ειναι πολυ ηρεμη και φιλικη προς ολους.
Υπακουη, στις βολτες πολυ καλη δεν τραβαει καθολου και εχει ηδη μαθει το μαζι οποτε απλα περπαταμε παραλληλα.
Ψαχνω καιρο να της βρω σπιτι αλλα δεν εχει βρεθει ως τωρα καποιος που να πλειρει τις προυποθεσεις μου και επειδη εχω διαβασει τα προηγουμενα σου post θεωρω πως θα ειναι πολυ ευτιχισμενη μαζι σας.
Αν σε ενδιαφερει μπορω να σου στειλω photos. Εχει μελι τριχωμα και ματια, ορθια αυτακια και δυστυχως δεν εχει ουριτσα και ειναι 14 κιλα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
an kai me τετοια περιγραφή η φωτο δεν χρειαζεται.... μπορεις παραυτα να βαλεις και φωτο.... ξερεις μερικες φορες ειναι αυτο το κλικ...

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Πραγματικα ειναι αξιαγαπητη για αυτο και ψαχνω πολυ προσεκτικα να της βρω οικογενεια αν δεν βρεθει ο καταληλος θα μεινει μαζι μας.

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Είστε φοβεροί!!

Κατερινάκι, χωρίς παρεξήγηση δε νομίζω θα παω σε πιτ. Νομίζω οτι θα είναι δύσκολο για εμας τους απειρους.

Περιμένω εναγωνίως νέα απο τις 3 φατσουλες της φωτο που επισύναψα. Αν υιοθετήθηκαν τότε θα κοιτάξω τη Λιζουλα, επίσης περιμένω νέα απο την Blondy και θα κανονίσω επίσκεψη σε καταφύγια.

Δυστυχως ο Γιώργος (καλος μου) θα λείπει την επόμενη εβοδμάδα οπότε δεν θα ήθελα να καταλήξω σε κάποιο μόνη μου. Θα ορίσω ραντεβού να πάω να δω όσα μπορώ για να πάρω μια πρώτη γεύση.

Και παλι σας ευχαριστούμε ολους!! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog