Συμβουλές για μεταφορά κουταβιού Δράμα-Αθήνα..

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Χεραιτω ολη την παρεα!

Τον τελευταιο μηνα μενω στην Δραμα για κατι δουλειες που ειχα και σε περιπου 10 μερες θα γυρισω στην Αθηνα οπου και μενω κανονικα.Πριν 2 εβδομαδες πηρα εναν κουταβο ο οποιος θα ειναι 2 μηνων και κατι.

Θα θελα να μου πειτε πως να μεταφερω τον φιλο μου μαζι μου?Τι προτεινετε μιας και εχω ερθει χωρις αμαξι εδω και δεν εχω ρωτησει στα τρενα και στα ΚΤΕΛ.

Φιλικα
Κυριακος και Εκτορας

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπορείς να ταξιδέψεις και με τα δύο, αρκεί να ενημερώσεις πριν. Στα τρένα μου φαίνεται πολύ πιο εύκολα, ενώ στα λεωφορεία επιτρέπεται να το πάρεις πάνω μαζί σου αν το σκυλί είναι μέχρι 7 κιλά, έχει τα ανάλογα εμβόλια (γι' αυτό να έχεις το βιβλιάριό του) και κλουβάκι οπωσδήποτε. Αν είναι παραπάνω από 7 κιλά μάλλον θα σου πούνε να το βάλεις αποσκευές όπου και λες ΟΧΙ! Γιατί μπορεί να πεθάνει από ζέστη και ασφυξία.
Αυτά. Ψάξε και και κάτι άλλα θέματα που έχει περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Αυτό είναι πρόβλημα!
Εμένα μου έκαναν μανούρα για γάτα σε κλουβί και τελικά η Λίζα μπήκε αποσκευές γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα την δεδομένη στιγμή.
Ενώ στο τηλέφωνο μου είπαν εντάξει, είπα ότι θα βγάλω και δεύτερο εισητήριο για να πάω πιο άνετα τελικά εκεί μου είπαν άλλα. Αυτό βέβαια έγινε πριν δύο χρόνια περίπου και από ότι διαβάζω τα πράγματα και ο κανονισμός άλλαξαν προς το καλύτερο. (Νομίζω μετά από ένα περιστατικό με νεκρό ζώο στις αποσκευές)
Υ.Γ Μιλάω για τα ΚΤΕΛ του Βόλου.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Με την μικρή, πριν ενα μήνα ταξίδεψα άνετα με το κτελ. Δεν μου είπαν τίποτα και μάλιστα μας είχαν βάλει πίσω να εχουμε τη ησυχία μας όπως ειχα ζητήσει. Η μικρή την εβγαλε στο διπλανό μου κάθισμα.
Οπότε αν ειναι κάτω αό 7 κιλά το κουτάβι δεν θα εχεις πρόβλημα εφόσον ειναι εμβολιασμένο (σημ. δεν με ρώτησαν καν πόσα κιλά ειναι, ούτε την τσέκαραν)

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Σκεφτομουν να παω με ΚΤΕΛ μιας και ειναι κουταβι ακομα (σε καμια περιπτωση αποσκευες!) αλλα με απασχολει το θεμα του κλαματος.Τι γινεται αμα αρχισει να κλαιει ο μικρος και δεν ηρεμει με τιποτα?Μια φορα τον πηρα μεσα σε ταξι προσφατα και εκανε σαν τρελος.
Και αμα δεν κρατηθει και κανει την αναγκη του μεσα στο λεωφορειο?Εμπειριες απο παρομοιες καταστασεις εχει κανεις?

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες:)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε θα κάνει την ανάγκη του αν τον έχεις σε crate. Το λεωφορείο κάνει κάθε 2-3 ώρες στάση, οπότε αντέχει να κρατηθεί.
Σκεφτόμουν το φίμωτρο, αλλά δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι για την ηλικία του. Προσπάθησε να τον απασχολείς με κάτι, να παίζεις μαζί του.
Καλό θα ήταν πάντως να ήταν ήδη μαθημένος στο crate πριν κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα
Αρχικα αν σας πουν για αποσκευες ΚΑΝΤΕ ΣΑΜΑΤΑ. Στην τελικη καλεστε την αστυνομια.
Μεχρι 10 κιλα ειναι δικαιωμα σας να εχετε μαζι σας το ζωο στο ΚΤΕΛ.
Οσο για τις φωνες.Δεν θα παρεις το κουταβι τελευταια στιγμη να το βαλεις στο κλουβι κ θα φυγετε.Ξεκινα καθημερινες προβες.Επισης ενα-δυο γαβ-γουβ σε μια διαδρομη τοσων ωρων δεν ειναι τιποτα.
Οσο για τον εμετο κ τις αναγκες του. Λογικα κανει σταση οπως σου ειπε ο mad00lini.Προσωπικα παιρνω το νερο κ το φαγητο 6-8ωρες πριν το ταξιδι ωστε να μην εχει κατι να βγαλει.
Εχε μαζι σου το βιβλιαριο του ,σακουλα με χαρτι κουζινας κ διαλεξε θεση κοντα σε σκαλα-τουαλετα ωστε να μπορεις να κινεισε ανετα σε περιπτωση που τυχει κατι.
Αν εχεις θεμα με επιβατες κλεισε τα αυτια σου,η μονη λυση.

Καλη επιτυχια κ υπομονη!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
8 ώρες χωρίς νερό + αυτές του ταξιδιού σαν πολλές δεν είναι;

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
για φαγητο οχι για νερο 2 ωρες πριν δεν εδινα.
τωρα το καλοκαιρι ομως νομιζω οτι το χρειαζεται και πρεπει να πινει. παντως εμενα καθοταν μια χαρα στο κλουβι του. αλλα το θεμα ειναι να το εχει μαθει απο πριν το κλυβι! επισης μπορεις να του δωσεις ενα χαπακι απο το κτηνιατρο που ειναι για να μην ζαλιζεται. το ειχα παρει αλλα δεν το εδωσα. το εδωσε μια φιλη μου στον κυλο της που ζαλιζοταν πολυ και ο σκυλος της ηταν μια χαρα στο ταξιδι

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Για καλοκαιρι το 6ωρο πριν ειναι οκ πιστευω.Δεν διακυνδινευω λιγοτερο γιατι μου εχει τυχει να κανει εμετο στο ΚΤΕΛ και εφαγα φρικη.
Αυτο βεβαια - αν θα κανει εμετο η οχι- εχει να κανει με το καθε ζωο.

Alice16

New Member
6 Ιουνίου 2012
1
0
Γειά σας θα ήθελα με αφορμή το θέμα να κάνων μια ερώτηση. Θα ήθελα να αγοράσω ένα κουταβάκι Beagle από ναν ιδιώτη στη Δράμα ομως εγώ βρίσκομαι στην Αθήνα.Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να πάρω το κουταβάκι;

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
να μην παρεις απο ιδιωτη! ψαξε τα θεματα στο φορυμ και θα δεις γτ δεν πρεπει να παιρνεις απο ιδιωτη!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ