Συμβιωση σκυλου-παιδιων

konstantinoc

New Member
18 Μαϊου 2009
2
0
Αιγαλεω
Καλησπερα,

σημερα ανακαλυψα το φορουμ αυτο και τις τελευταιες 2 ωρες τοο εχω ριξει στην αναγνωση.Καλη δουλεια και οργανωμενη.ΜΠΡΑΒΟ!

Τον τελευταιο καιρο βρισκομαι σε ενα διλημμα.Τον σκυλο μου τον εχασα πριν 6 χρονια.Μετα δουλειες ,γαμοι,γεννησεις παιδιων με εκαναν να το τρεναρω λιγο το θεμα αποκτησης σκυλου συνειδητα γιατι ηξερα οτι δεν θα μπορουσα να το φροντιζω και να ασχολουμαι μαζι του οσο θα ηθελα.Για να μην τα πολυλογω,εχω ενα γιο και μια κορη(4 και 1 ετους αντιστοιχα).Ο γιος μου εχει δειξει να αντιμετωπιζει τα ζωα σαν τα παιχνιδια του.Δεν ειναι αυτοσκοπος του να τα σκοτωσει οπως σπαει τα παιχνιδια του ,αλλα θελει π.χ. να δει πως θα αντιδρουσε ενας σκυλος αν τον κλωτσαγε ή αν τα κοτοπουλακια πετανε!
Περα απο την δικη μου επιθυμια να ξαναπαρω σκυλο,σκεφτομαι οτι απο την μια θα ηταν καλο να ειχαμε εναν σκυλο 24/7 ωστε να μαθει να ζει,να εκτιμα και να σεβεται τα αλλα πλασματα ,με την δικη μου παροτρυνση.Απο την αλλη ,μηπως ειναι ακομα πολυ μικρος για τετοια μαθηματα και το καημενο το σκυλι δεινοπαθησει στα χερια του?

Παρεπιπτοντως, ειμαι μεταξυ λαμπραντορ και κοκερ σπανιελ.Δεν εχω προβλημα με το μεγεθος του λαμπραντορ μιας και το προηγουμενο σκυλι μου ηταν αναλογων διαστασεων.Με βασικο γνωμονα τα παιδια,πιο αποτελει καλυτερη συντροφια?

Ευχαριστω
Κωστας

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς όρισες! Γενικά τα λαμπραντόρ είναι υπέροχοι χαρακτήρες και κάνουν για οικογένειες με παιδιά. Χρειάζονται όμως πολύ χρόνο για άσκηση και εκτόνωση. Το κόκερ δεν είναι, κατά τη γνώμη μου και πολύ καλή επιλογή. Δεν φημίζονται για την υπομονή τους, ορισμένα μάλιστα δαγκώνουν. Βέβαια ένας πολύ καλός εκτροφέας της φυλής μπορεί να σου εξασφαλίσει κι έναν ισορροπημένο χαρακτήρα.
Από κει και πέρα τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά! Θα πρέπει να ξέρεις ότι αν εσύ κι η γυναίκα σου αποφασίσετε να πάρετε σκύλο δε θα πρέπει ΠΟΤΕ να μένουν μόνα τους μαζί του, χωρίς επιτήρηση, για το καλό όλων!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)
Πιστεύω ότι το Λαμπραντόρ είναι πολύ καλύτερος σύντροφος για τα παιδιά απο τα Κόκερ!Αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος και τα Νέας Γής είναι τέλεια με τα παιδιά!

Πρέπει να κάνεις πολύ δουλειά όμως με τον γιό σου, κι ακόμα περισσότερη πριν έρθει το σκυλάκι σπίτι, γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί!Από την πολύ μικρή προσωπική μου εμπειρία, όσα παιδιά ταλαιπωρούν ζώα, δεν κάνουν διακρίσεις στα δικά τους, μάλιστα πολλές φορές είναι πιο σκληρά με τα δικά τους!
Και πέρα από το ζήτημα της ταλαιπωρίας του σκύλου η πιθανότητα να αντιδράσει και να δαγκώσει είναι υπαρκτή και τρομακτική!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μην πάρεις σε καμία περίπτωση σκύλο τώρα, διότι κάτι μου λέει πως η κατάληξη θα είναι να τρέχεις τα μωρά στα νοσοκομεία και το σκύλο για ευθανασία.
Περίμενε τουλάχιστον 4-5 χρόνια ακόμα. Μην έχεις την απαίτηση ούτε από ένα 4χρονο να συμπεριφερθει υπεύθυνα ούτε από ένα ζώο να υπομείνει αδιαμαρτύρητα τα μαρτύρια του Τανταλου από τα πιτσιρίκια.

konstantinoc

New Member
18 Μαϊου 2009
2
0
Αιγαλεω
Ευχαριστω για τις απαντησεις ολους σας.

Οσο και αν δεν μου αρεσει,μαλλον θα συμφωνησω με τον ROTTIE ως προς το να μην παρω τωρα σκυλο .Μαλλον,θα "εκπαιδευσω" πρωτα τον γιο μου με το σκυλακι της θειας μου που μενει διπλα και οταν κρινω οτι ολα ειναι οκ ,τοτε θα προχωρησω στην αποκτηση σκυλου.Θα το ταιζουμε ,θα το πηγαινουμε καμια βολτα και γενικα θα ασχολουμαστε.Μην ανυσηχειτε,δεν θα του επιτρεψω να του ακουμπησει ουτε τριχα αν εχει κακες προθεσεις:).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολύ καλή η επιλογή να μεγαλώσουν τα παιδιά με σκυλί, αλλα διαφωνώ πολύ με την επιλογή των σκυλιών που ανάφερες.
Είναι μύθος ότι τα λαμπραντορ είναι οι καλύτερη χαρακτηρες όπως και τα κόκερ.

Μιλάμε για 2 παιδιά και πολυ μικρά μάλιστα.
Τα σκυλιά από την άλλη θα πρέπει να είναι το "τρίτο παιδί" με την φροντίδα του, την εκπαίδευση του, τις βόλτες του και γενικά την φροντίδα του.
Παράλληλα θα πρέπει να συγχρονίσεις τα μωρά μαζί με το σκυλί.
και πως θα πεις σε ένα μωρό 1 έτους πως να πιάσει η να μην πειράξει ένα κουταβάκι?
Αν πάλι το κουταβάκι αποκτήσει κακές εμπειρίες με τα μωρά, τότε τα πράγματα θα γίνουν κάπως επικίνδυνα..
και πως θα εκπαίδευσεις σκυλί και παιδί συγχρονίζοντας τα?

Νομίζω πως την παρα πολύ καλή ιδέα σου θα ήταν καλύτερα να την πραγματοποιήσεις σε 4-5 χρονάκια, που ενδιάμεσα θα μπορείς να μάθεις τα παιδιά πως να φέρονται, πως να σέβονται και πως να πλησιάζουν τα σκυλάκια φέρνοντας τα σε επαφή με φίλων σας.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι όπως είπε η chloe τα νέας γης με μηδενική τάση επιθετικότητας.
Πρόκειται όμως για μεγάλο σκύλο, με τρίχα που μαδάει, αλλα ίσως ο πιο ωραιος τόσο σε εμφάνιση όσο και σε χαρακτήρα (ποσο μάλιστα όταν προορίζεται για οικογενειακός σκυλος), από τους μεγαλόσωμους.:)

καλως ηρθες!!:):)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος και τα Νέας Γής είναι τέλεια με τα παιδιά!
Χμμμμμμμμμμμμμ...Kango, όλόκληρο 1,5 μέτρο παλικάρι σου μοιάζω για την Chloe;;;[-([-([-X
:p:p:p:p:p:D:D:D:D:maria::maria::maria::7bart::7bart:(Πάντα ήθελα να βάλω τον Μπαρτ αλλά δεν κολούσε...όυτε δω κολλάει αλλά τον έβαλα!)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ωχ βρε φοιβο sorryyyyyyyy... νομιζα πως το ειδα στης Λιζας!!!:):): φορκιβ μι :don:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αφού δείχνεις αληθινή μεταμέλεια...Άι φοργκίβ γιού!:D:D:p

Υγ. Ουπς!Μόλις τώρα συνειδητοποίησα τι άκριβώς κάνει ο Μπαρτ...:oops::oops:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995