Συμβίωση 2 σκύλων. 3 βασικά προβλήματα.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Η συμβίωση δύο σκύλων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Στην αρχή τουλάχιστον, όταν το καινούργιο κουτάβι έρχεται στο σπίτι. Το δικό μου κουτάβι (6 μηνων θηλυκό Λαμπραντόρ) ήρθε στο σπίτι πριν ένα μήνα. Ο κύριος του σπιτιού ο Μαξ (τσιουάουα αρσενικό και μοναχοπαίδι εδώ και δέκα χρόνια) στην αρχή κρυβόταν παντού, χωνόταν στην αγκαλιά μας και λοιπά και λοιπά. Τώρα τουλάχιστον τσακώνονται :Ρ Η μπεμπα θέλει να παίξει, αυτός θέλει την ησυχία του. Ωστόσο αντιμετωπίζω 3 προβληματάκια.
α) ο ένας κλέβει τα παιχνίδια του αλλου με τη μπέμπα να κυριαρχεί μάλλον λόγω μεγέθους και πονηριάς αφού του τα παίρνει ύπουλα. Αν ο άλλος κρατάει κάτι τότε του γαυγίζει μέχρι τελικής πτωσης. Πρέπει το καθένα να έχει τα δικά του πράγματα; Συνηθως ποτέ δε θέλουν τα δικά τους. Πάντα του άλλου.
β) Η μπεμπα πίνει το νερό του μικρού. Μια σταλίτσα μπωλάκι δηλαδή. Του το αδειάζει συνέχεια. (όταν θα μένουν μόνα τους αυτός δε θα έχει καθόλου νερό να πιει) τα πιατα της είναι στο δωμάτιό μου. τα δικά του στην κουζίνα. πρέπει να τη μαλώώνω;
γ) τρίτο και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. Το τσιουαουα 10 χρονια μαθημένο στους καναπέδες. Η μικρή ζηλεύει και ανεβαίνει κι εκείνη αλλά οι δικοί μου τη μαλώνουν. Γίνεται το ένα να είναι πάνω και το άλλο κάτω ή δεν προκειται να μάθει ποτέ να μην ανεβαίνει; Πρέπει ή και τα δύο να είναι πάνω ή και τα δύο κάτω;
Παρακαλώ τα φώτα σας γιατι στο τέλος δε μας βλέπω καλά εδώ μέσα :Ρ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
και τα τρια σου προβληματα ειναι το εξης ενα....
ιεραρχια....
ποιος ειναι αφεντικο στην τελικη στην οικογενεια και ποια η σειρα που ακολουθει...?
σκεψου πριν απαντησεις....
πρωτα για το τι ισχυει αυτη την στιγμη και μετα για το πως θελετε να υπαρξει....
ετσι θα μαθεις κι εσυ να λυνεις τα προβληματα που θα αντιμετωπιζεις κατα την διαρκεια....
εχεις σκεφτει να απευθυνθεις σε ενα εκπαιδευτη...?

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
και τα τρια σου προβληματα ειναι το εξης ενα....
ιεραρχια....
ποιος ειναι αφεντικο στην τελικη στην οικογενεια και ποια η σειρα που ακολουθει...?
σκεψου πριν απαντησεις....
πρωτα για το τι ισχυει αυτη την στιγμη και μετα για το πως θελετε να υπαρξει....
ετσι θα μαθεις κι εσυ να λυνεις τα προβληματα που θα αντιμετωπιζεις κατα την διαρκεια....
εχεις σκεφτει να απευθυνθεις σε ενα εκπαιδευτη...?
Αφεντικό ανάμεσα στα σκυλιά; Ή γενικά;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
τα σκυλια ανηκουν σε μια αγελη... - οικογενεια...
σε ολη την οικογενεια..... πατερας μητερα αδελφια σκυλια
οποτε πρεπει να σκεφτεις λογικα και πιο σκυλι θα ειναι τελευταιο ιεραρχικα ( φανταζομαι... )
οχι οτι πιο ευχαριστο για τον σκυλο...

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
τα σκυλια ανηκουν σε μια αγελη... - οικογενεια...
σε ολη την οικογενεια..... πατερας μητερα αδελφια σκυλια
οποτε πρεπει να σκεφτεις λογικα και πιο σκυλι θα ειναι τελευταιο ιεραρχικα ( φανταζομαι... )
οχι οτι πιο ευχαριστο για τον σκυλο...
δεν ξέρω καθόλου να σου απαντήσω δυστυχώς. και πολύ φοβάμαι ότι δε θα μάθω ποτέ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
να γινω λιγο αδιακριτος και να ρωτησω χωρις να εισαι υποχρεωμενη να απαντησεις την ηλικια σου?
και μετα φυσικα αν εχεις αλλα αδελφια

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
να γινω λιγο αδιακριτος και να ρωτησω χωρις να εισαι υποχρεωμενη να απαντησεις την ηλικια σου?
και μετα φυσικα αν εχεις αλλα αδελφια
καθόλου αδιάκριτος. είμαι 22. ζω με τη μάνα μου και τον πατριό μου. αδέρφια έχω αλλά δε μένουν μαζί μου. δεν ξέρω που είναι. οπότε είμαστε εμείς οι τρεις και τα δυο σκυλιά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
λολ μπραβο σουπερμαν κατευθειαν στο ψητο...
ευχαριστω αν και μολις ειδα και το θρεντ με τις συστασεις...
οποτε η απαντηση ερχεται απο μονη της...
πατριος μητερα εσυ και... μπαινουμε στο κυριαρχο μαξ η λιζα?
μεχρι στιγμης απο αυτα πουθ μας εχεις περιγραψει η λιζα αποφασισε και πηρε τα ηνια...
λογικο και λογω μεγεθους και η ηλικια του μαξ που τον πηρε απο κατω... :p

πρεπει να βαλεις σε προγραμμα υπακοης την μικρη... και να αρχισεις να της δινεις εντολες... και απαγορευσεις....
μην επιτρεπεις να χρησιμοποιει τα πιατακια του μικρου οσο για τα παιχνιδια δεν θα επρεπε να ειναι χυμα και στην διαθεση τοςυ οποιαδηποτε στιγμη αλλα οποτε εσυ θελεις να παιξεις μαζι τους...

εχεις και τον τελυ.....
μαλον θελεις εναν εκπαιδευτη για βοηθεια....

εκτος αν ο σουπερμαν διατιθεται να σε βοηθησει... εχει δειξει οτι τα καταφερνει... :p

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
λολ μπραβο σουπερμαν κατευθειαν στο ψητο...
ευχαριστω αν και μολις ειδα και το θρεντ με τις συστασεις...
οποτε η απαντηση ερχεται απο μονη της...
πατριος μητερα εσυ και... μπαινουμε στο κυριαρχο μαξ η λιζα?
μεχρι στιγμης απο αυτα πουθ μας εχεις περιγραψει η λιζα αποφασισε και πηρε τα ηνια...
λογικο και λογω μεγεθους και η ηλικια του μαξ που τον πηρε απο κατω... :p

πρεπει να βαλεις σε προγραμμα υπακοης την μικρη... και να αρχισεις να της δινεις εντολες... και απαγορευσεις....
μην επιτρεπεις να χρησιμοποιει τα πιατακια του μικρου οσο για τα παιχνιδια δεν θα επρεπε να ειναι χυμα και στην διαθεση τοςυ οποιαδηποτε στιγμη αλλα οποτε εσυ θελεις να παιξεις μαζι τους...

εχεις και τον τελυ.....
μαλον θελεις εναν εκπαιδευτη για βοηθεια....

εκτος αν ο σουπερμαν διατιθεται να σε βοηθησει... εχει δειξει οτι τα καταφερνει... :p
το κακό είναι οτι ο Μαξ, ο μικρός παππούς, έχει μάθει να έχει ένα σωρό απο κόκκαλα και παιχνίδια στη διάθεση του σε όλο το σπίτι. δεν έμαθε ποτέ να παίζει, να φέρνει κάτι πίσω κτλ κτλ... το μόνο που θέλει είναι να τα έχει και να ασχολείται μια στο τόσο. όλη τη μέρα τη βγάζει στον καναπέ. ε, τη μέρα που ήρθε η Λίζα και τους έδωσα από ένα μπισκοτάκι, φύλαξε το δικό του και πήγε και έκλεψε και το δικό της. πολύ γελιο. Την τρίτη μέρα η Λίζα ξεθάρεψε, του έφαγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και οτι κι αν έχει αυτός (ο οποιος δεν ξέρει να το υπερασπιστεί. απλά το παρατάει και κρύβεται) του το εξαφανίζει. Χαμός... Της μαθαίνω πράγματα. αλλά μάλλον δεν είμαι αρκετά πιστική όταν της λέω ΜΗ. και το κακό είναι ότι κανένας εδώ μέσα δε θέλει να συνεργαστεί και να της μάθουμε πέντε πράγματα. και το κακό είναι ότι αυτό αποδείχτηκε αφού την πήρα. η μανα μου θεωρεί ότι δε μαθαίνει, ότι μετά από ένα μήνα δεν έπρεπε να κατουράει μέσα (!!) και ότι ο Μαξ έμαθε μια χαρά με φάπες και ξύλο. γιατί έτσι έμαθε. τώρα όμως το έχω αναλάβει εγώ τα σκυλιά και δεν γουστάρω απλά η Λίζα να μάθει τρώγοντας ξύλο. Τέλος πάντων, μη σε πρίζω άλλο με αυτό. υποτίθεται ότι πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας, όμως δεν τους ενδιαφέρει καμία άλλη άποψη. Το θεματάκι με τον καναπέ θέλω να λύσω αρχικά. Προτείνεις εκπαιδευτή ο οποίος να έρθει στο σπίτι; Ή να πάω εγώ με τον καναπέ μου και το μαξ; :Ρ

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
εχεις σπιτι δικο σου?
λογαριασμο στην τραπεζα?
εντος η εκτος ελλαδος?
τι δουλεια κανεις?
τι μισθο παιρνεις?:eek::D:D:D
χαχαχαχαχ... γιατί; θες να σε αποκαταστήσω; λολ... είμαι άφραγκη, δουλεύω σε ζαχαροπλαστείο και παίρνω μισθό της... πόρτας απελευθέρωσης κοπράνων... :Ρ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ζεψε τον καναπε γρηγορα στον γκαλαπαγκος και τρεχα σε εκπαιδευτη!
απο οτι βλεπω
ο σουπερμαν ειναι παραδοπιστος!!!! ( κλεμμενο απο αλλο θρεντ!)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97