Συμβίωση σκυλιών ίδιου φύλου

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τα φωτα σας καλοι μου συμφορουμιστες.
Πριν 4 περιπου μηνες μπηκε στην ζωη μας η Baroque. Γκεκας 5 χρονων προφανως κακοποιημενος. Με τις φοβιες της, τις καταθλιψεις της, τα ανευ λογου κλαμματα, αλλα σε γενικες γραμμες πολυ ησυχη, αρκετα συνεργασιμη και καθολου κυριαρχικη.
Πριν 3 εβδομαδες περιπου μπηκε στην ζωη μας η Froggy. 2,5 μηνων περιπου κουταβι που βρεθηκε στο δρομο και πιθανολογουμε οτι ειναι american staffordshire terrier (τουλαχιστον ετσι μας εχουν πει ατομα που γνωριζουν την φυλη και την εχουν δει απο κοντα, και μαλλον ειναι γιατι εχω δει αρκετες φωτο στο νετ και οντως μοιαζει πολυ)
Σκεφτομαστε πολυ σοβαρα να την κρατησουμε και αυτη αλλα θελουμε πρωτα να διασφαλισουμε οσο γινεται μια αρμονικη συμβιωση για να μην βρεθουμε μελλοντικα στην δυσαρεστη θεση να πρεπει να φυγει η μια απο τις δυο. Και φυσικα αν μια τετοια συμβιωση ειναι ενεφικτη να μην κοψουμε την τυχη της μικρης για τα δικα μας θελω.
Και η ερωτηση τους 1 εκατομμυριου ειναι η εξης: μπορουν να συμβιωσουν 2 θυληκα στο ιδιο σπιτι? Η αισθητη διαφορα ταπεραμεντου τους θα δημιουργησει προβλημα οταν και η μικρη ενηλικιωθει?
Η μεχρι τωρα συμβιωση μας είναι αρκετα ομαλη θα ελεγα. Η Baroque εχει σταματησει εντελως την κλαψα. Είναι πιο ζωηρη (να τολμησω να πω και πιο χαρουμενη?) και πιο συνεργασιμη στις βολτες (οκ σε αυτο φταιω και εγω που ειμαι πλεον πιο σταθερη σε αυτο που της ζηταω). Η Froggy απο την αλλη ειναι χαζο παιδι χαρα γεματο.
Τα μονα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ειναι οτι με εξαιρεση 1-2 φορες που πηγε να φαει και το φαγητο της Baroque η μεγαλη της γρυλισε και η μικρη εμεινε διπλα ακινητη, αλλα απο εκει και περα εχω παρατηρηση οτι αν δεν συγκρατω την μικρη την ωρα του φαγητου πηγαινει πλεον και τρωει και το φαγητο της μεγαλης και η μεγαλη δεν την διορθωνει. Σε σημειο που της εχει παρει την μπουκια μεσα απο το στομα και εφαγε μαζι με τον μεζε και το χαπι της Baroque χωρις η δικια μου να κανει τιποτα απολυτως. Η μικρη κλεβει επισης και ολα τα κοκκαλα απο την μεγαλη χωρις η μεγαλη να κανει κιχ. Κανω κατι λαθος ή η μεγαλη ειναι χαϊβανι?
Επισης η Froggy διεκδικει σχεδον επιτακτικα χαδια οταν χαιδευουμε την Baroque και ερχεται και χωνεται και αυτη αναμεσα.
Κατα τα αλλα παιζουν μαζι σαν παλαβες και εχουν κανει και κομμα μαζι και σκαβουν συνεταιριστικα στον κηπο (αν βρουν χρυσο ή πετρελαιο εγω ποσοστα δεν τους δινω παντως)
Στο μεταξυ τους παιχνιδι υπαρχουν κατα διαστηματα απιστευτα γρυλισματα απο μεριας Baroque αλλα δεν φαινεται κατι απειλητικο. Αν και με εχει προβληματισει πολυ το γεγονος και ειμαι παντα απο πανω τους μην γινει κατι γιατι δεν εχω ξαναδει τοσα γρυλισματα σε παιχνιδια πανω. Επισης οσο η μικρη μεγαλωνει (σε λιγο καιρο θα φτασει σε υψος την Baroque) παρατηρω οτι η μεγαλη πανω στο παιχνιδι κανει και την γνωστη κινηση αναπαραγωγης.
Ειναι οκ ολα αυτα που σας περιγραφω ή να ξεχασουμε την συμβιωση?

να και μια φωτο χθεσινοβραδυνη

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σπίτι μου αυτή τη στιγμή συζώ με ένα θηλυκό Χάσκυ και ένα θηλυκό Γκρένενταελ απόλυτα αρμονικά και φυσιολογικά. Υπάρχει όμως μια σαφής γραμμή. Το κάθε σκυλί έχει το δικό του πιάτο για το φαγητό και το δικό του μπολ για το νερό. Τρώνε την ίδια ώρα, τρώνε το ίδιο φαγητό και με μια σχετική απόσταση μεταξύ τους. Κατά τ' άλλα παίζουν μαζί, κοιμούνται μαζί, τις βγάζω βόλτα μαζί. Το Χάσκυ κοιμάται πάντα κάτω απ' το κρεββάτι μου κι η αγαπησιάρα Λύκαινα πάντοτε στα πόδια μου πάνω στο κρεββάτι (και για να μην κουραστεί κανένας να γράφει σχόλια που είδα σε άλλο θέμα, δεν προτρέπω κανέναν να κοιμάται με το σκύλο του στο κρεββάτι, αλλά δεν με ενδιαφέρει και κανενός απόψεις του τύπου ''το σκυλί σου έχει πάρει τον αέρα, είναι ανθυγιεινό'' κλπ κλπ, γνώμη μου κι απόφαση μου για τον εαυτό μου). Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω δυο σκύλους του ίδιου φύλου σπίτι μου. Σχεδόν πάντοτε είχα. Αλλά μην κάνεις χάρες στο ένα που δε θα έκανες στο άλλο. Είναι κρίμα να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Άλλο ο υγιής ανταγωνισμός ποιά θα σ' ευχαριστήσει περισσότερο κι άλλο να τον δημιουργείς εσύ και άθελα σου και το λέω αυτό γνωρίζοντας πόσο χαριτωμένα είναι τα κουτάβια και πόσο μας προσελκύουν.

Να είσαι καλά! Χίλια μπράβο που μάζεψες τα ζωάκια που σε είχαν ανάγκη και μην πολυσκοτίζεσαι αν είναι ράτσας ή όχι το μωρό. Το μάζεψες μην ξέροντας τι είναι. Αν όντως είναι θα το μάθεις, αλλά άπαξ και το μάζεψες για κοπράκι μην τρελαίνεσαι κιόλας αν είναι ή δεν είναι ράτσας. Να τα χαίρεσαι και τα δυο και να ζήσετε πολλά χρόνια αρμονικά μαζί.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε εμενα ζουνε 4 θυληκα σε εναν χωρο,ολα πολυ καλα απο τον πρωτο χρονο και μετα ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα,μεχρι τοτε μπηκαν ολα στην σειρα τα κουταβια ειναι χειροτερα,τωρα εβαλα και μια ακομη θυληκια 2 ετων την οποια την πηγαινα καθε μερα επι 2 μηνες να την βλεπουν τα αλλα εξω απο τον φρακτη ομως,γιατι αλλιως θα ειχαν ξεμαλλιαστει,τωρα ειναι ολα μελι γαλα γλειφονται τρωνε μαζι πινουν μαζι(ενα δοχειο νερου ειναι καλυτερα να ανταλλασουν βακτηριδια).

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μπωλακια φαγητου εχουν διαφορετικα ετσι και αλλιως. Τρωνε στον ιδιο χωρο αλλα σε αποσταση μεταξυ τους. Μπωλακι νερου εχουν το ιδιο αλλα δεν εχουν προβλημα μια χαρα το μοιραζονται.
Και προσπαθουμε να κραταμε ισορροπιες οσον αφορα την αντιμετωπιση μας απεναντι τους. Για να μην αισθανεται και η Baroque παραμελημενη μιας και το κουταβι αναγκαστικα το κυνηγαμε πιο πολυ (γιατι εχει την ταση να μασουλαει τα παντα)
Επομενως συμπεραινω οτι ακομα και ιδιου φυλου μπορουν να συμβιωσουν αρμονικα οσο εμεις ειμαστε δικαιοι απεναντι τους και τους φερομαστε με τον ιδιο τροπο σωστα?

@grifos το μωρο το μαζεψα γιατι ηταν στο δρομο μονο του και δεν θα ηθελα να το δω την αλλη μερα χαλκομανια στην ασφαλτο. Η αρχικη σκεψη ηταν της προσωρινης φιλοξενιας. Δεν ημασταν ετοιμοι για δευτερο σκυλο ακομα και οταν αυτος θα ερχοταν θελαμε καποια φυλη που να κανει και για φυλαξη. Δεν εχει παρθει καποια τελικη αποφαση ακομα. Αλλα επειδη δεν υπαρχει ενδιαφερον για την υιοθετηση της κοιταμε και τις εναλλακτικες μας.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απο τα γραφόμενα σου μπορώ να πω ότι όλα δειχνουν πως δεν θα έχετε προβλημα με τη συγκατοίκηση.
Επισης οσο η μικρη μεγαλωνει (σε λιγο καιρο θα φτασει σε υψος την Baroque) παρατηρω οτι η μεγαλη πανω στο παιχνιδι κανει και την γνωστη κινηση αναπαραγωγης.

Προσπαθει να της επιβληθει, είναι φυσιολογικο εφοσον θα πρεπει να ζησουν μαζι και να ορισουν ποιος είναι ανωθεν και ποιος κατωθεν :D
Αν ξεκαθαριστούν τα ζητηματα ιεραρχίας μεταξυ τους απο νωρίς
δεν θα εχετε προβλημα.

Επισης η Froggy διεκδικει σχεδον επιτακτικα χαδια οταν χαιδευουμε την Baroque και ερχεται και χωνεται και αυτη αναμεσα.
Γνωμη μου είναι να την αγνοησεις έτσι ώστε να μαθει να περιμενει τη σειρά της.

Στο μεταξυ τους παιχνιδι υπαρχουν κατα διαστηματα απιστευτα γρυλισματα απο μεριας Baroque αλλα δεν φαινεται κατι απειλητικο.
Θεωρω ότι το "προβλημα" σας ουσιαστικά είναι ότι το δευτερο κουτάβι σας βρηκε πολυ νωριτερα απ ότι θα θέλατε αφου δεν έχετε προλάβει ακομα να "διαβασετε" τη Baroque όσο θα χρειαζοταν για να ξερετε ποτε "σοβαρολογει" ή ποτε "αστειέυετε".

Αν ακουσεις τη σκυλα μου να παιζει με τον μικρο ή το γάτο κανει σαν τέρας που βρυγχάτε, είναι εντελως ψαρωτικη :p

Αν "διαβασω" είτε στον έναν είτε στον άλλον ότι το παιχνιδι έχει αρχισει να ξεφευγει, τους σταματω.

Εν ολιγοις,
αν συνεχίσεις να είσαι σταθερη σε αυτα που λες και κάνεις και στις δύο,και να επεμβένεις μονο όταν χρειάζεται πιστεύω πως δε θα έχεις προβλημα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τι σόι ιεραρχια εχουν μεταξυ τους δεν εχω καταλαβει ακομα. Η Baroque δειχνει σαν να εχει παρει την θεση της μαμας της μικρης και παραανεχεται πολλα κατα την γνωμη μου. Τετοια στωικοτητα πια. Σε λιγο θα αγιασει! Αλλα και η μικρη δειχνει να την λατρευει. Τοσα φιλια πια ουτε απο τα κουταβια της δεν πρεπει να πηρε

Στο να αγνοησω την Froggy οταν κανω χαδια στην Baroque ειναι ελαφρως δυσκολο. Γιατι εκτος του οτι χωνεται αναμεσα αρχιζει και τα ψευτοδαγκωματακια και τους αναγκαλισμους με την Baroque. Ετσι οπως κανει μου φαινεται οτι "ζηλευει" την προσοχη που μου δειχνει η Baroque και οχι την προσοχη που δειχνω εγω στην Βαroque. Kατι του τυπου "τι ασχολεισαι με την χαζη ελα να παιξουμε οι 2 μας"

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τι σόι ιεραρχια εχουν μεταξυ τους δεν εχω καταλαβει ακομα.
Μην ανησυχείς.
Ούτε και αυτες έχουν καταλαβει ακομα μιας και η μικρη είναι κουτάβι.
Όταν κανουν "εκλογες" θα το καταλαβεις :p

Στο να αγνοησω την Froggy οταν κανω χαδια στην Baroque ειναι ελαφρως δυσκολο. Γιατι εκτος του οτι χωνεται αναμεσα αρχιζει και τα ψευτοδαγκωματακια και τους αναγκαλισμους με την Baroque. Ετσι οπως κανει μου φαινεται οτι "ζηλευει" την προσοχη που μου δειχνει η Baroque και οχι την προσοχη που δειχνω εγω στην Βαroque. Kατι του τυπου "τι ασχολεισαι με την χαζη ελα να παιξουμε οι 2 μας"
Αν δεν την αγνοήσεις έχεις μεγαλη πιθανότητα να μην μπορεις να περασεις χρονο με τη Baroque γιατι η μικρη θα θελει κι αυτη να συμμετεχει.
Ειναι πολυ καλο να χαιδευονται μαζι, αλλα θα πρεπει να έχεις και ξεχωριστό χρόνο με την καθεμια και η αλλη να περιμενει υπομονετικα.
:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97