Συμβίωση με άλλα κατοικίδια;

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Γεια σας και πάλι!!!
Επανέρχομαι καταρχήν με μια γενική ερώτηση, επειδή δεν έχω και μεγάλη εμπειρία σαν μέλος φόρουμ...
Τις απορίες που έχω σχετικά με την μικρούλα μου, θα πρέπει να τις κατατάξω σε κατηγορίες και να τις αναρτήσω στο κατάλληλο θέμα??πχ, φαγητό, εκπαίδευση, φροντίδα τριχώματος κτλ???

Άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα (ελπίζω να είμαι στην σωστή κατηγορία) για να σας συμβουλευτώ για το εξής.
Όσοι διαβάσατε το πρώτο μου θέμα στις συστάσεις νέων μελών, ίσως να θυμάστε ότι εκτός απο την κουταβίνα μου είμαι μαμά 2 αρσενικών κουνελιών και μιας παπαγαλίνας (budgerigar)
Τα κουνελάκια μου (ο ένας πάει για στείρωση την Δευτέρα, ο άλλος είναι μικρός ακόμα), βγαίνουν κάθε πρωί απο τα κλουβάκια τους και μέχρι το βράδυ που πηγαίνω για ύπνο και ξαναμπαίνουν μέσα, είναι ελεύθερα και αλωνίζουν στην μεγάλη μπροστινή βεράντα. Η παπαγαλίνα μου επίσης κάποιες ώρες την ημέρα είναι ελεύθερη στην βεράντα αλλά απλώς περπατάει (δεν μπορεί να πετάξει πάνω απο μισό μέτρο, ήταν εκ γενετής ανάπηρη στο ένα της φτερό). Τα κουνελάκια (Άρης και Ερμής) έχουν άριστη σχέση με την παπαγαλίνα (Λίντα), εκείνα την μυρίζουν κι εκείνη τους κράζει και τους χαζοτσιμπολογάει με το ράμφος της παίζοντας.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής.
Η βεράντα αυτή είναι πολύ μεγάλη και περιφραγμένη με ψηλό χοντρό πλέγμα στα κάγκελα. Και το κυριότερο δεν επικοινωνεί με την βεράντα της διπλανής, η οποία δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τα μωρά μου. Σε αυτήν λοιπόν την βεράντα θέλω να βγαίνει και η κουταβίνα μου και να παίζει και να κάνει τις ανάγκες της. (υπάρχει και μπροστινή βεράντα αλλά επικοινωνεί με την διπλανή και θα έχουμε μεγάλες φασαρίες...).
Κάθε φορά που η μικρή μου δείχνει ότι θέλει να βγει έξω κάνω αγώνα δρόμου για να μαζέψω τα κουνελίνια μου και να μην συναντηθούν. Τι να κάνω βρε παιδιά? Πως να τα φέρω κοντά για να γνωριστούν? Και το κυριότερο, υπάρχει περίπτωση να τα βρουν και να συνυπάρχουν όλα μαζί????
Τα λόγια της γιατρού ήταν τα εξής.
"Το σκυλάκι αυτό είναι κοκεράκι. Οπότε να ξέρεις ότι δεν θα έχει στασό. (και ξέροντας τα κουνελίνια μου) Αααα, μην εκπλαγείς αν καμμιά μέρα σου φέρει μέσα στην κουζίνα κανα κουνέλι απο τον λαιμό....Κυνηγόσκυλο γαρ..."
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λίγο με αυτό το θέμα???
Ευχαριστώ!

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
χερεται.. ειχα και εγω εξαρχησ το προβλͅημα με την συμβιωση οταν πηρα τον δικο μου σκυλο. τσιουαουα.. λοιπον εχω και εγω κουνελι, δυο περσικα γατακια, 2 αδεσποτα γατακια που θα τα μεγαλωσω αλλα δεν θα τα κρατησω λογο ειμαι και φοιτητρια και δεν μπορω να κρατησω και αλλα ζωα, 2 παπαγαλακια και αλλα διαφορα ειδη του νερου.... λοιπον οταν ηταν να παρω το σκυλο μου ημουν στο αγχοσ πωσ δεν θα συμβιωσει με τα ζωα μου... εννοειτε οτι το σκυλακι μου ειναι σε ολο το σπιτι αλλα τα γατακια μου εχουν το δικο τουσ ξεχωριστο δωματιο... οταν πρωτο ηρθε το σκυλακι στο σπιτι μου το εβαλα με ολα τα ζωα μου για να τα μαθει.... ετσι σιγα σιγα αρχισαν και συνδεονταν μεταξυ τουσ... μονο ο ενασ μου γατοσ φοβαται λιγο το σκυλο χεχε... το κουνελακι μου ομωσ δεν θελει καν να βλεπει τον σκυλο... ο σκυλοσ προσπαθει να παιξει μαζι του και το κουνελι τιποτα... πηδα απο δω και απο κει και φευγει.... μαλλον οι σκυλοι δεν τα πανε καλα με τα κουνελια... γιατι εχω ακουσει και απο αλλουσ οτι δεν τα πανε καλα οι σκυλοι με τα κουνελια τουσ. εγω περιμενα να μͅην τα παει καθολου καλα με τουσ γατουσ μου αλλα το αντιθετο ειναι μια χαρα...
δοκιμασε βαζε τα μαζι εννοειτε να εισα και εσυ εκει και μπορει με τον καιρο να συνηθισει το ενα με το αλλο... η να κρατασ το κουνελι στα χερια σου και βαζε το κοντα στο σκυλι ετσι ωστε να το μυριστει και αν δεν του κανει κατι δωσε του μια λιχουδια...σιγα σιγα θα καταλαβει.. λιγη υπομονη χρειαζεται... αλλα ποτε ποτε να μην ειναι μονα τουσ χωρισ την επιβλεψη σασ γιατι μπορει να τραυματιστουν... δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθησα αλλα εχω και εγω περιπου την ιδια κατασταση χεχε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μήπως θα πρέπει να συμβουλευτείς εκπαιδευτή? Διότι μάλλον για δύσκολο μου φαίνεται αυτό εφόσον έχει να κάνει με ένστικτο. Θα πρέπει πάντως να γίνεται. Γενικά θεωρώ ευκολώτερα στο να γίνουν καλόβολα τα σκυλιά παρά τις γάτες, αλλά γενικά δεν τρελλαινόμουνα ποτέ μου ιδιαιτέρως για τις γάτες, προτιμώ τους σκύλους. :)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Γεια σου κ απο μενα, ο κολλητος μου φιλος εχει σκυλο μεγαλο σχετικα μεσα στο σπιτι κ εχει κ κουνελι, καποιες ωρες αφηνει ανοιχτο το πορτακι απο το κουνελι κ αυτο πηδαει εκσω στο σπιτι κ αρχιζει κ βολταρει οταν βλεπει το σκυλο ξαπλομενο στο χαλακι του παει κοντα του ανεβενει πανω του ειναι σαν να τον προκαλει να παιξουν, ε σηκωνετε ο σκυλος τον κηνιγαει μεσα στο σπιτι κριβετε αυτο στα τραπεζια η κατω απο καρεκλες που δεν φτανει ο σκυλος κ μολις παει παλι στο χαλακι τσουπ ο κουνελος να τον πηραξει.. Μερικες φορες καθετε κ αναμεσα στα ποδια του σκυλου κ του δαγκωνει τα αυτια τον φοβομαστε λιγακι αλλα μαλλον παιζουν απλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ο κουνελος μπορει να καταλαβει τις δυναμεις του σκυλου οπως αν ηταν αλλος σκυλος !

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αν κραταει απο κυνηγοσκυλο και το χει ξεχνα τα κουνελια μαζι.καλο ειναι να τα φερεις σε επαφη απο νωρις μπας και με επιβλεψη απο σενα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97