Συμβίωση μαλτέζ-κουνελιού

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
καλημέρα σε όλους σας!!
χαίρομαι που συμμετέχω στην ωραια παρέα σας!
θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής:
σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα μαλτεζάκι αλλά επειδή δεν τυχαίνει να ξέρω πάρα πολλά για τον χαρακτήρα του θα ήθελα να ξέρω αν μπορεί να συμβιώσει με ενα πολύ κοινωνικό κουνέλι που μένει αρκετές ώρες εκτός κλουβιού.
επίσης με ενδιαφέρει το αν μπορεί να εκπαιδευτεί εύκολα και ανώδυνα (για εκείνο) απο εμένα που λείπω αρκετες ωρες την ημέρα απο το σπίτι.
συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική, απλά δεν θέλω να αποκτήσω ενα σκυλάκι και να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις του. θέλω ενα ευτυχισμενο σκυλάκι!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
καλημέρα :)
Θα σου πω το ίδιο που είχα πει και σε ένα μέλος που ήθελε να μάθει κατά πόσο θα συμβίωνε αρμονικά ένα μαλτέζ με μία γάτα.
Το πρόβλημά σου μ' αυτό
σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα μαλτεζάκι
είναι βασικά
πού στο καλό θα βρεις μαλτέζ στην Ελλάδα.
Λύσε πρώτα αυτό και μετά σκέφτεσαι τα του κουνελιού :)
Γνώμη μου :)

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
ωχ! λες να μην λεω σωστά τη ράτσα?!
αν εννοούμε το μικρο, όμορφο και γλυκύτατο σκυλάκι τότε μπορώ να το βρω!
στην περιοχή μου υπάρχει ενα μεγάλο πετ-σοπ το οποίο σου το φέρνει κατοπιν παραγγελίας.
εκτός και αν θέλεις να μου πεις πως οτι υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι γνήσιο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
maltezaki καλώς ήρθες :)
Αν θέλεις να έχεις πράγματι μαλτέζ με όλα τα προτερήματα που ονειρεύεσαι, θα πρέπει να το πάρεις από εκτροφέα. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον ΚΟΕ και να ζητήσεις λίστα με πιθανούς εκτροφείς στην Ελλάδα, η ακόμη καλύτερα, να επισκεφθείς την έκθεση που γίνεται το άλλο σκ και να δεις και να γνωρίσεις από κοντά. Να ξέρεις επίσης, ότι ποτέ δεν πάμε σε pet shop για να αποκτήσουμε σκυλάκι, ούτε βέβαια απαντάμε σε αγγελίες ιδιωτών.

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
ίσως και να το αγοράσω μέσα απο αγγελία στο ιντερνετ. εσείς που γνωρίζετε περισσότερα έχετε να μου προτείνετε-υποδείξετε κατι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Σου προτείναμε-υποδείξαμε ακριβώς στο προηγούμενο post...

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
mareco ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου!
μάλλον μου είναι δύσκολο να παρευρεθώ στην εκθεση γιατι είμαι απο κρήτη!
ξέρεις κατι σχετικά με τη συμβίωση με κουνέλι?
ρωτάω συγκεκριμένα διοτι δεν ξέρω αν το δει σαν θήραμα. γιατί το κουνελι εχει τέτοια ένστικτα.

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Αν θέλεις γνήσιο Μαλτεζ τότε θα πρέπει να πας μόνο σε εκτροφέα της φυλης. Αλλά ακόμα και αν δεν σε ανδιαφέρει να είναι καθαρόαιμο, μην κάνεις το λάθος να πας σε Pet shop. Τα σκυλάκια που γεννάνε για να προμηθεύουν τα μαγαζιά αυτά ζουν κάτω απο άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν άρρωστα και κακοποημένα. Είναι κρίμα να δίνουμε τροφή σε αυτούς τους τύπους που τα εμπορευονται αδιαφορώντας γι αυτά και να κάνουν ανενόχλητοι το "έργο" τους. Αν σου αρέσουν τα μικρόσωμα και τα χαριτωμένα μπορείς επίσης να ψάξεις και στα καταφύγια που έχουν αδεσποτάκια και τα οποία περιμένουν για σπίτι αγκαλιά και αγάπη. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σου. Όμως σε παρακαλώ ψάξε πρώτα (και εδώ στο φόρουμ) και ενημερώσου...Τα πιο παλιά μέλη μπορούν να σου δώσουν και λινκ για να διαβάσεις γιατί κι εγώ καινούριο μέλος είμαι...
Φιλικά πάντα!

Abbie's mom

Well-Known Member
29 Απριλίου 2011
67
0
45
Πάτρα
Το κουνελάκι φοβάται και την σκιά του!!!!Να δει το σκυλάκι σαν θήραμα αποκλείεται!!!!Εγώ έχω 2 κουνελίνια αρσενικά και με το που πάει να πλησιάσει το κουτάβι μου το κλουβί τους ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρα κι από μένα.

Θέλω πολύ να κι εγώ με τη σειρά μου να σου τονίσω ότι σωστός εκτροφέας Βichon Maltaise στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο pet shop και 'ασχετοι ιδιώτες που δηλώνουν εκτροφείς από τους οποίου θα πάρεις κάτι που μοιάζει με μαλτεζ (χωρια τα υπόλοιπα για τα οποία δεν αγοράζουμε σκυλάκια από τα παραπάνω).

Κατά τα άλλα πληροφοριακά και καθαρά θεωρητικά, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τη φυλή καθόλου και δεν γνωρίζω αν στο παρελθόν υπήρξε κυνηγός τροκτικών όπως τα τερριέ (δεν τα συγκρίνω προς θεού), θα σου πω απλά το προφανές γνωρίζω ότι είναι ένα αρκετά δραστήριο σκυλί και ως σκυλί δεν παύει να είναι θηρευτής. Αυτό σημαίνει αφενός ότι σαν και ζώο αγέλης θα μπορούσε να μάθει ότι το κουνέλι σου είναι μέρος της αγέλης σας και να μην το πειράζει ή έστω να το αγνοεί, από την άλλη δεν θα συνιστούσα ποτέ να αφήνεις τα δύο ζώα χωρίς επιτήρηση.

Σκέψου όμως την σωστή απόκτησή του ξανά. Δες πως είναι ένα σωστό μαλτεζ και σύγκρινέ το με αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα και θα καταλάβεις τη διαφορά.

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
χαχαχα!!
με συγχωρείς, ετσι όπως το έγραψα που να καταλάβεις! εννοούσα οτι τα κουνέλια έχουν το ένστικτο το θηράματος και φοβούνται παρα πολύ!
εσένα τα δικά σου πως τα πανε ολα μαζι? να το κανω το βήμα? θέλω πολυ ενα σκυλάκιιιιιι!!!!
να σε ρωτησω και κατι άλλο άσχετο? ξέρεις που ακριβώς παω για να κανω αναζήτηση ενος θέματος με λεξεις κλειδια? είμαι πολύ φρέσκια!!

maltezaki

Active Member
4 Μαϊου 2011
25
0
ευχαριστώ chrysoula μου για την κατατοπιστική απάντηση σου!
το δικό σου είναι τερριέ? ειναι πανέμορφο!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το κουνελάκι φοβάται και την σκιά του!!!!Να δει το σκυλάκι σαν θήραμα αποκλείεται!!!!Εγώ έχω 2 κουνελίνια αρσενικά και με το που πάει να πλησιάσει το κουτάβι μου το κλουβί τους ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ!!!!!
XAXAXAXAXA
Δεν ξέρεις τι λες μου φαίνεται....
http://www.youtube.com/watch?v=XcxKIJTb3Hg

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Είναι Yorkshire Terrier (Yorkie) , μία φυλή πρώην κυνηγός τρωκτικών και νυν καταπληκτικός σύντροφος... Είναι τελείως διαφορετικά με τα μαλτεζ, έχουν όμως και πολλά κοινά (μικρό μέγεθος, μακρυά μαλλάκια, δεν μαδάνε, είναι και τα δύο αεικίνητα κ.λπ. κ.λπ.)

Σ' ευχαριστώ πολύ. :)
Σκέψου τη σαν φυλή. Πάντως το Yorkie, αν και θα μπορούσε να μάθει να αδιαφορεί για το κουνέλι, δεν θα το άφηνα μόνο του με κανένα μικρό ζώο, όσο εξοικειωμένο και αν ήταν... γιατί η κατάληξη θα μπορούσε να είναι άσχημη και για τα δύο (για το κουνέλι για αυνόητους λόγους και για το σκύλο, διότι τα κουνέλια μπορούν να αμυνθούν αν χρειαστεί).

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλως ήρθες και καλό διάβασμα εκτος απο την εμφάνιση πρέπει να κοιτάξεις χαρακτρήρα επίσης έχεις εμπειρία απο κουτάβια? μήπως αν πάρεις πρέπει να είναι ενήλικο; να ξέρει που να κανει την ανάγκη του πως να συμπεριφέρεται στη βόλτα να μην τρώει πράγματα
αν θες ράτσα μόνο απο εκτροφείο να ξέρεις οτι θα σου κοστίσει 100-1500ε και εκτροφείο μαλτεζ δεν υπάρχει απο οτι ξέρω στη Ελλάδα
μακρυά απο πετ σοπ!!!!διάβασε και εδω και κανε και μια αναζήτηση στο google gia puppy mills να δεις φωτο και τι τραβάνε τα ζωακια που καταλήγουν στα κλουβιά
μπορείς να βρεις μικρόσωμο αδέσποτο που έχουν μεγάλη ανάγκη
είχα σκυλάκι με κουνέλι μαζι και τα πήγαιναν μια χαρα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Aπό ότι έχω μάθει στο φόρουμ μαλτεζάκι θα βρεις μόνο από Petshop ή από διάφορους ιδιώτες που χωρίς καμμία προνοητικοτητα ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους. Δεν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα εκτός αν άλλαξε κάτι πρόσφατα. Μην παρασυρθείς επειδή δεν μπορείς να βρεις αλλιώς και το πάρεις με λάθος τρόπο, σκέψου ίσως κάποια άλλη φυλή; Όπως yorkie; :D

Kαλώς ήρθες btw! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατά τα άλλα πληροφοριακά και καθαρά θεωρητικά, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τη φυλή καθόλου και δεν γνωρίζω αν στο παρελθόν υπήρξε κυνηγός τροκτικών όπως τα τερριέ (δεν τα συγκρίνω προς θεού), θα σου πω απλά το προφανές γνωρίζω ότι είναι ένα αρκετά δραστήριο σκυλί και ως σκυλί δεν παύει να είναι θηρευτής. Αυτό σημαίνει αφενός ότι σαν και ζώο αγέλης θα μπορούσε να μάθει ότι το κουνέλι σου είναι μέρος της αγέλης σας και να μην το πειράζει ή έστω να το αγνοεί, από την άλλη δεν θα συνιστούσα ποτέ να αφήνεις τα δύο ζώα χωρίς επιτήρηση.
Τα μαλτές ουδεμία σχέση δεν έχουν με τα τερριέρ..
Εκτράφηκαν για να συνοδεύουν τους αριστοκράτες, είναι σκυλί καναπέ..

Όπως σου είπαν δεν υπάρχει αξιόπιστος εκτροφέας μαλτέζ.., όποτε αν θες πράγματι μαλτέζ σε μορφολογία και σε χαρακτήρα θα πρέπει να απευθυνθείς στο εξωτερικό.

Πριν όμως ενημερώσου για τις ανάγκες του και την περιποίηση του καθότι έχει μεγάλες απατήσεις λόγο της μεταξένιας τρίχας του.

Πιστεύω πως κάθε σκυλί με σωστή κοινωνικοποίηση μπορεί να ζήσει με κάθε ζώο και να γίνουν και φίλοι..