Συλλογικό ταμείο dogforum.gr

Status
Κλειδωμένο θέμα

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το σκέφτηκα διεξοδικά τις τελευταίες ημέρες.Περίμενα ωστόσο να έχω μια ολοκληρωμένη πρόταση πριν την καταθέσω.

Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα ζούμε καταστάσεις που δεν περιμέναμε να ζήσουμε,η αλήθεια είναι.Οι αρκετά μεγαλύτεροι ηλικιακά,ίσως έχουν εμπειρία από φτώχεια και οικονομική εξαθλίωση ..η γενιά η δική μου και οι γενιές κοντά σε αυτήν όχι κ τόσο..
Αρκετοί συνάνθρωποί μας έκαναν σχέδια για την επόμενη μέρα,σχέδια για την προσωπική τους ζωή,σχέδια για την επαγγελματική τους κατάσταση και ατένιζαν το μέλλον με αρκετή αισιοδοξία ..όπως άλλωστε πρέπει να κάνει ένας ζωντανός άνθρωπος.
Σχέδια για το μέλλον των παιδιών σας αρκετοί..για το επίπεδο ζωής τους,σκέφτεστε το χαμόγελο της χαμένης σας νιότης κάποιοι άλλοι και οι σοφότεροι από εσάς χαμένοι στον ατέρμονα κύκλο των πιο βαθιών υπαρξιακών προβλημάτων.
Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία που βλέπετε τις συντάξεις σας να κόβονται,έχετε την αίσθηση ότι το σύστημα σας χρησιμοποίησε και τώρα σας γυρνάει την πλάτη.Οι νεότεροι χάνουμε κάποιες ανέσεις που μέχρι πρότινος τις θεωρούσαμε δεδομένες και αναγκαζόμαστε να πορευτούμε με νέα δεδομένα.
Οι ανθρώπινες σχέσεις αναμφίβολα κλονίζονται σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.Ο νεοέλληνας της κτηνώδους σαββατιάτικης διασκέδασης "πρώτο τραπέζι πίστα"(και οτι νοοτροπία κουβαλάει αυτό),ήρθε ο καιρός να αλλάξει χούγια θέλοντας κ μη.

Όλοι μας έχουμε συγγενείς,γνωστούς,τον ίδιο μας τον εαυτό σε μια τέτοια δυσάρεστη θέση.Είδαμε τα έσοδά μας να μειώνονται δραματικά,χάσαμε τις δουλειές μας,κλεινόμαστε περισσότερο στον εαυτό μας και στην παρούσα φάση ακόμα κ στον πιο αισιόδοξο,χωρίς απτά παραδείγματα,μόνο δυσοίωνο μπορεί να φαντάζει το μέλλον..

Μέσα σε αυτό τον οριμαγδό των καταστάσεων κ εξελίξεων δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστη η σχέση μας με τον τετράποδο φίλο...

Σίγουρα η επιλογή απόκτησης ενός σκύλου είναι συνειδητή,η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.Έτσι λοιπόν πολλοί από εμάς πριν αποκτήσουμε έναν η περισσότερο από έναν σκύλο κάτσαμε κ βάλαμε κάτω τα μαθηματικά για να δούμε αν κ μέχρι που μας πέρνει .. αυτό ξέρω σίγουρα το έκαναν οι πιο πραγματιστές.Υπάρχουν κ αυτοί που ήξεραν ότι δεν θα βγαίνουν αλλά προχώρησαν στην απόκτηση σκύλου με το σκεπτικό ότι θα στερειθούν οι ίδιοι κάποια πράγματα ώστε να μην λείψουν στον φιλαράκο τους ..αυτοί είναι οι πιο συναισθηματικοί τύποι.

Όπως κ να έχει το πράγμα κ σε όποια κατηγορία κ να ανήκετε,σίγουρα δεν περιμένατε πολλές από τις αλλαγές οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στη ζωή σας τους τελευταίους μήνες.Με τον ένα η τον άλλο τρόπο όμως η ζωή συνεχίζεται και όπως μπορεί ο καθένας θα πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται ..ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ(?)

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε εμπειρία απο συλλογικές πρωτοβουλίες κ προσπάθειες κ τι είδους εμπειρία έχετε.
Η δική μου εμπειρία είναι αρκετά περιορισμένη για πολλούς κ διάφορους λόγους.Σκέφτομαι όμως ..αποτελούν οι παρούσες συνθήκες μια κατάσταση που πρέπει να την βιώνει κανείς μόνος η αν μοιράζεσαι πράγματα τελικά είναι καλλύτερα?
Αφήνω αυτό το ερώτημα να το απαντήσετε εσείς ..

Αυτό που εγώ γνωρίζω με σιγουριά όμως είναι πως αυτά τα 2-3-5e που έχω στην τσέπη μου δεν θα με βοηθήσουν σίγουρα να ξελασπώσω από την οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση είμαι.Δεν θα ξοφλήσω τα χρέη μου με αυτά και σίγουρα δεν θα καλύψω την όποια ιατρική μέριμνα χρειάζεται ο σκύλος μου.Το πιθανότερο με αυτά τα λεφτά να πάρω ένα πακέτο τσιγάρα,να αγοράσω μια σοκολάτα η κανένα πατατάκι για την ταινία που θα δω το βράδυ..εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.Άν όμως μπορούσα με αυτά τα λεφτά να βοηθήσω έναν συνάνθρωπό μου,που έχασε την δουλειά του,η οι αποδοχές του μειώθηκαν και τώρα δεν μπορεί να κάνει αυτή την εγχείρηση στο σκύλο του που κουτσαίνει(αλλά κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε),τι θα έκανα?
Η αν μπορούσα να βοηθήσω να θεραπευθεί από καλαζάρ ο σκυλάκος ενός άλλου ανθρώπου ο οποίος δεν αντέχει τα φάρμακα γιατί τα 5e που του περισεύουν πρέπει να πάνε στο γάλα του μωρού του που πρόσφατα ήρθε στον κόσμο.Σε αυτή την περίπτωση τι θα έκανα?Σίγουρα τα 2 η 3e τα δικά μου δεν θα τον βοηθήσουν,αν όμως αυτό το ποσό προέρχεται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους τότε αυτομάτως αποκτά άλλη αξία.Σε αυτή την περίπτωση τα 2e που θα αγόραζα τη σοκολάτα μου θα βοηθήσουν ένα σκυλί να γίνει καλά!

Ίσως τώρα να μην αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να παρατήσει το σκύλο του στο πάρκο.
Ίσως εκείνη η κυρία με το boxeraki τελικά να μπορέσει να κάνει την επέμβαση που απαιτείται κ να μην το αφήσει να περπατάει στα 3 για όλη του τη ζωή...

Αυτή είναι η γενική ιδέα φίλτατοι συμφορουμίτες και για να κόψω τα μελό σενάρια θα πω πως δεν έχω όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά που μπορεί να προκύψουν,καταλάβατε όλοι πάνω κάτω τι θέλω να πω και ο καθένας από εσάς μπορεί να βάλει την δική του πρόταση..

Ακολουθεί μια σειρά από πρακτικές προτάσεις του πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

- Δημιουργία ταμείου"εθελοντικής συνεισφοράς" dogforum.gr
- Δημιουργία σχετικού donate banner,τύπου paypal.
- Οι δωρητές θα έχουν ειδικό "donator" ταμπελάκι στο avatar τους.
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για να λάβει την σχετική οικονομική βοήθεια θα μπορεί να δείξει ο οποιοσδήποτε,εντός η εκτώς dogforum με σαφή προτεραιότητα στα μέλη που έχουν δείξει έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σχέδιο αυτό και είναι "donators".
- Θα οριστεί επιτροπή,η οποία μετά από προσωπική γνωριμία με τον υποψήφιο,θα διαπιστώνει την σοβαρότητα της καταστάσεως.
- Το ταμείο θα καλύπτει μέρος η ολόκληρη την επέμβαση/θεραπεία,αναλόγως την περίσταση κ την δυνατότητα ένθεν κ ένθεν.
- Το ταμείο δεν χρειάζεται να έχει μόνιμο χαρακτήρα,αν κριθεί πως δεν απέδωσε η δεν χρειάζεται πλέον η συνεισφορά του θα σταματήσει να υφίσταται.

Περιμένω τις σκέψεις και τις ιδέες σας,είμαι σίγουρος ότι ορισμένοι θα έχετε πολύ δυνατά επιχειρήματα!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Δύσκολοι καιροί,πολλοί δύσκολοι...
Νομίζω ότι όλοι μας πλέον κόβουμε από παντού και αναγκαστικά θα κόψουμε και από τα έξοδα για τους σκύλους μας αφού πλέον έχουμε κόψει ακόμα και από το δικό μας φαγητό!
Βρέθηκα στη δύσκολη θέση που περιγράφεις όταν έπρεπε να στειρώσω τη Λούση μου και τα 300€ μου φάνηκαν τραγικά μεγάλο ποσό καθότι έχω ξαφνικά βρεθεί άνεργη και τα 461€ του ταμείου ανεργίας δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο...Ευτυχώς με βοήθησε η φιλοζωική και πλήρωσα μόνο 160€ αλλά και αυτά με πολύ ζόρι και εξαιτίας αυτού χρωστάω εμβόλια του Μπέμπη που έπρεπε να είχε κάνει.
Διαβάζοντας αυτά που έγραψες στο μυαλό μου ήρθε η περίπτωση του Τζακ της @deliaki που την έχω φέρει άπειρες φορές στο μυαλό μου με θαυμασμό σκεφτόμενη όταν αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ,πρακτικά-χρηματικά όπως και οι περισσότεροι αυτή την εποχή.
Τα λέω όλα αυτά για να καταλήξω στο ότι θεωρώ καλή την ιδέα σου,δεν ξέρω πως ακριβώς μπορεί να εφαρμοστεί αλλά επιφυλλάσομαι για ένα πράγμα- είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που θα χρειαστούν βοήθεια και ειδικά εφόσον επεκταθεί εκτός φόρουμ που θα πελαγώσουμε με όλο αυτό!
Πάντως σίγουρα υπάρχουν πολλοί - και μαζί και εγώ που θα θυσιάσουν ένα πακέτο τσιγάρα πχ για να βοηθήσουν.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Σαν ιδεα ωραιο ακουγετε,για την πραξη το βλεπω λιγο δυσκολο.Εγω ειμαι δυσπιστος σαν ανθρωπος και ειδικα οταν μιλαμε για λεφτα δεν εμπιστεύομαι ουτε τον κ0λ0 μου.
Παρόλα αυτα θα ηθελα να μαθω περισσοτερες λεπτομεριες.
Φυσικα εαν καταληξουμε στην δημιουργία του θα προσπαθησω να το στηριξω οπως μπορω

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη σε πολλα φορουμ στην γερμανια εχουν κανει κατα καιρους τετοια "ταμειο αλληεγυς" για μελη που βρεθηκαν σε αναγκη- και ΠΑΝΤΑ μετα απο καποια στιγμη δημιουρουνταν φασαριες και διαφωνιες- νομιζω οτι σαν ιδεα ειναι πολυ οραια- αλλα στην πραξη μαλλον δεν γινεται.

Εγω προσοπικα την εχω πατησει καιολας με τετοιο θεμα.
Πριν απο καιρο, ο σκυλος ενος μελος επαθε προπτοση δισκου- μπηκε αμεσα σε κλινκη και υποτιθεται οτι θα του γινοταν επεμβαση.
Η κοπελιτσα που ειχε τον σκυλο, δεν ειχε τα λεφτα- και ετσι μαζεψαμε αρκετα.
Τελικα αποφασιστικε οτι επεβαση δεν θα ειχε επιτυχια και στον σκυλο εγινε ευθανασια.
Για να καλυφθουν τα εξοδα εφταναν τα μισα απο το ποσο που συνκεντροθηκαν.

Τα υπολοιπα τα κρατησε ενα μελος του φορυμ αυτο. Υστερα διαλυθηκε το φορουμ- και τα λεφτα φυγανε μαζι!!

Αν μη τι αλλο επρεπε να δοσουν τα χρηματα που δεν τους ανηκαν σε καποιο καλο σκοπο- εκαντονταδες οργανοσεις υπαρχουν!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για να λάβει την σχετική οικονομική βοήθεια θα μπορεί να δείξει ο οποιοσδήποτε,εντός η εκτώς dogforum με σαφή προτεραιότητα στα μέλη που έχουν δείξει έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σχέδιο αυτό και είναι "donators".
- Θα οριστεί επιτροπή,η οποία μετά από προσωπική γνωριμία με τον υποψήφιο,θα διαπιστώνει την σοβαρότητα της καταστάσεως.
Δε γινονται αυτα τα πραγματα ... η οποια εκφραση αλληλεγγυης στο προβλημα του αλλου δεν χρειαζεται ''συνδικαλισμο'' και σιγουρα δεν υπαρχει επιτροπη που να μπορει να ελεγξει τη σοβαροτητα (ή την οικονομικη επιφανεια) του καθενος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εκτός αυτού:
- Απαγορεύεται κάθε είδους αγγελία ή δημοσίευση που ζητά οικονομική βοήθεια για το οτιδήποτε.
Είναι μια πολύ ρομαντική αλλά...εντελώς ανέφικτη πρόταση.
Trust me ;)
Μπράβο σου όμως, για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εστω κι αυτό είναι κάτι σπουδαίο, έτσι όπως έχουμε καταντήσει ως ράτσα και χαίρομαι πολύ να γνωρίζω ανθρώπους σαν εσένα.
Αν το ψάξεις κι άλλο στο μυαλό σου, σίγουρα θα βρεις κάποιον τρόπο, να μετατρέψεις σε εποικοδομητικές πράξεις, τα ευγενή σου αισθήματα.

Status
Κλειδωμένο θέμα