Στριγγλίζει όταν την μυρίζουν από πίσω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Έχω τον εξής προβληματισμό:

Η Κάρλα γενικώς είναι χαμηλών τόνων, δεν πλακώνεται, αγνοεί και αποφεύγει τσαμπουκάδες και γενικά είναι cool. Όμως: Δεν γουστάρει να την μυρίζουν άλλοι "ξένοι" σκύλοι από πίσω. Εκτός από τους "φιλικούς μας" σκύλους που μάλλον τους θεωρεί "στη δική μας αγέλη".

Την ώρα λοιπόν που άλλοι σκύλοι της μυρίζουν το ποπό περισσότερη ώρα από το "επιτρεπτό" βγάζει μια σκροφο-φωνάρα, κάτι σαν στριγγλιά-γρύλισμα και συνήθως οι άλλοι υποχωρούν και φεύγουν.

Το φαινόμενο είχε ξεκινήσει αρχικά με "ενοχλητικούς" αρσενικούς, φοβάμαι όμως ότι επεκτείνεται και σε θηλυκιές πλέον. Σχεδόν όλα τα σκυλιά "συμβιβάζονται" και δεν την ξαναενοχλούν. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις...

Καμιά ιδέα πως να το χειριστώ? Να κάθομαι από πάνω και την επιβραβεύω όση ώρα την μυρίζει το άλλο σκυλί? Το θέμα είναι ότι αν εκείνη την ώρα "της γυρίζει το μάτι ανάποδα" μπορεί να επιβραβεύω λάθος πράγμα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Κατ' αρχήν ωραίος τίτλος θέματος!!!
Συγχαίρω την Κάρλα που βρήκε εναν τρόπο, έστω αυτόν που θεωρητικά είναι και ακίνδυνος, να διώχνει τα ενοχλητικά σκυλιά και να μην συνεχίζουν να την ενοχλούν.
Ουτε παρεξηγίσεις μεταξύ ιδιοκτητων ούτε μακροχρόνιες και φθοροπιές παρενοχλήσεις. Εξυπνη η Καρλα!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σου προτείνω απευαισθητοποίηση. Σου δανείζω τον Έλβις για αυτόν τον ιερό σκοπό! :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Κατ' αρχήν ωραίος τίτλος θέματος!!!
Συγχαίρω την Κάρλα που βρήκε εναν τρόπο, έστω αυτόν που θεωρητικά είναι και ακίνδυνος, να διώχνει τα ενοχλητικά σκυλιά και να μην συνεχίζουν να την ενοχλούν.
Ουτε παρεξηγίσεις μεταξύ ιδιοκτητων ούτε μακροχρόνιες και φθοροπιές παρενοχλήσεις. Εξυπνη η Καρλα!!!
Στα σκυλιά όπου πιάνει το κόλπο είμαστε κομπλέ. Σήμερα π.χ. συναντήσαμε αρσενικό που είχαμε να τον δούμε κανα χρόνο. Ο κακομοίρης το θυμόταν το "ξέχεσμα", ήρθε και τη χαιρέτισε "με σεβασμό".

Το θέμα είναι αν πέσουμε σε κανα σκύλο που δεν τα σηκώνει αυτά... Εκεί είναι ο προβληματισμός μου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Σου προτείνω απευαισθητοποίηση. Σου δανείζω τον Έλβις για αυτόν τον ιερό σκοπό! :D
Μυρτώ έχει κράξει κάτι γομάρια όπως τον Ντιέγκο και τον Solo. Δεν νομίζω να κολώσει στον Έλβις. :D Δεν έχει και συναίσθηση του μεγέθους της...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι... ο Έλβις δεν το βάζει κάτω. Λες να είναι αυτό η λύση και για την Κάρλα και για τον Έλβις?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τώρα που το ξανασκέφτομαι... ο Έλβις δεν το βάζει κάτω. Λες να είναι αυτό η λύση και για την Κάρλα και για τον Έλβις?
Mα αυτό εννοούσα, όχι ότι θα κωλόσει από φόβο προς αυτόν, απλά θα απηυδήσει και θα το αποδεχτεί γιατί ο άλλος είναι πρήχτης :p

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Την έχω παρατηρήσει τη συμπεριφορά σε μια αγέλη αδέσποτων στο πάρκο.Ο "αρχηγός" της αγέλης συχνά πυκνά αρπάζεται ακριβώς όταν τον μυρίζει για αρκετή ώρα άλλο σκυλί (αρσενικό η θηλυκό) από πίσω..

Στην αρχή μένει απαθής κ παγερός (το ύφος που σε προιδεάζει ότι επίκειται τσακωμός),περιμένει να δει αν θα σταματήσει να το κάνει ο άλλος σκύλος.Μόλις δει ότι συνεχίζουν να τον μυρίζουν ...τσουπ!!!

Δεν ξέρω τι και πως περαιτέρω,κάτι που έχει να κάνει με κυριαρχικότητα υποψιάζομαι ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Δεν ξέρω τι και πως περαιτέρω,κάτι που έχει να κάνει με κυριαρχικότητα υποψιάζομαι ..
Σωστά. Είναι κυριαρχική. Έγινε από τότε που ήρθε και το δεύτερο σκυλί, οπότε αυτή ανέλαβε την αρχηγία. Μαρκάρει συχνά - δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα. Θα πάει να κατουρήσει οπωσδήποτε πάνω από εκεί που κατούρησε άλλος σκύλος.

Όταν είμαστε με την αγέλη της FrenchieFan, όπου αδιαμφισβήτητος αρχηγός είναι η MonaLisa, η Κάρλα το αποδέχεται και δεν μπαίνει σε διαδικασία διεκδίκησης τίτλου. Μόνο μια φορά πλακώθηκαν που η MonaLisa πήγε μάλλον να της πουλήσει αρχηγηλίκι και η δικιά μου αντέδρασε.

Δεν θα διεκδικήσει ποτέ την αρχηγία. Απλά δεν θέλει να την ενοχλούν όταν δεν θέλει αυτή. Γενικά δεν θέλει να ...καταναλώνει τσάμπα ενέργεια!

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το μύρισμα στο ποπό είναι η χειραψία των σκύλων. Καλό είναι να μην έχουμε τέτοιο πρόβλημα εκεί.

Επίσης να προσθέσω - αν και μυρίζομαι γέλιο! - ότι έχει μια ιδιαίτερη ψυχολογική ευαισθησία με τα οπίσθια! Καμιά φορά στη βόλτα αν έχω πολύ χαλαρό τον οδηγό και της ακουμπήσει στο ποπό, κοκαλώνει επί τόπου και με κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια. Μαζεύω τον οδηγό και όλα καλά - ξαναβάζει πρώτη!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Είναι ενοχλητικό όντως,γιατι όπως λες τα σκυλιά το κάνουν συχνά!Εμάς αυτός ο αδεσποτούλης που σου λέω μας έχει αρπάξει 2,3 φορές έτσι επειδή πάει κ τον μυρίζει η βλαμένη..

Τώρα βέβαια δεν πάει,τον μυρίζει απο μακριά αλλά όταν ήταν μικρότερη είχε φάει κάτι καλές ...έχει κ ευαίσθητο δέρμα η δική μου,της ανοίγει σαν μαρουλόφυλλο :-(

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
H Karla εχει ακριβος την ιδια συμπεριφορα με την συνχορεμενη Esmeralda μου.
Και εκεινη ηταν εντονα κυριαρχη ( μαρκαρε, καβαλουσε αρσενικα/θηληκα) και δεν δεχοταν και εκεινη να την μυριζουν απο πισω παρα μονο λιγα δευτερολεπτα- οσο ηταν ακρος απαραιτητο για την συνηθησμενη χαιρετουρα δηλαδη.
ΠΟΤΕ δεν ειχαμε προβλημα με αλλον σκυλο- ηξερε ακριβος που την επαιρνε και που επρεπε να κανει πισω (που εκανε πολυ σπανια).
Για αυτο δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι για να αλλαξεις αυτην την συμπεριφορα. Κουβαλανε και τα ιδια γονιδια ( ειναι εγγονη της αδελφης της Εσμεραλντας!!).

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Το φαινόμενο είχε ξεκινήσει αρχικά με "ενοχλητικούς" αρσενικούς, φοβάμαι όμως ότι επεκτείνεται και σε θηλυκιές πλέον.
Εγώ προτείνω κάποιον σκύλο το αντίθετο απ τον Έλβις...
Έναν αδιάφορο στειρωμένο αρσενικό...
Δεν πιστεύω ότι είναι κυριαρχικότητα, αλλά κάποιου είδους ανασφάλεια πυροδότημένη αρχικά από τους "ενοχλητικούς" αρσενικούς.
Ένας ενοχλητικός αρσενικός μετά το μύρισμα...θα ρίξει και ένα καβάλημα...
Και η Κάρλα ξέρει ότι πρέπει να προστατεύει την μέση της.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Εγώ προτείνω κάποιον σκύλο το αντίθετο απ τον Έλβις...
Έναν αδιάφορο στειρωμένο αρσενικό...
Μάλλον δίκιο έχεις. Ένας από τους ελάχιστους (να 'ναι 2-3 στο σύνολο?) αρσενικούς που δεν τον έχει κράξει είναι ο Σωτήρης της Mareco. Που όπως όλοι ξέρουμε είναι πολύ Κύριος.

Ένας ενοχλητικός αρσενικός μετά το μύρισμα...θα ρίξει και ένα καβάλημα...
Και η Κάρλα ξέρει ότι πρέπει να προστατεύει την μέση της.
Τη συμπεριφορά αυτή την είχε και πολύ πριν από το κρούσμα με τη μέση της. Θα μου πεις τώρα μπορεί να έχει ένα λόγο παραπάνω...

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
γελάω ακόμα με τον τίτλο σου!! Και εμείς έχουμε ενα παρόμοιο πρόβλημα με τους κύριους που μυρίζουν τα οπίσθια μας, το οποίο προέκυψε απο διαφορα αρσενικά που γνωρίζαμε κατα καιρούς....προσπαθώ να την διορθώνω οταν γριλίζει αλλα δεν ξέρω εαν ειναι και σωστό ....η γιαγιά μου έλεγε να φυλάμε τον κ@λο μας....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Άλλο γρυλίζει άλλο στριγγλίζει.
Το να γρυλίζει στον ενοχλητικό αρσενικό το θεωρώ πολύ σωστό γιατί τον βάζει στην θέση του.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Άλλο γρυλίζει άλλο στριγγλίζει.
Το να γρυλίζει στον ενοχλητικό αρσενικό το θεωρώ πολύ σωστό γιατί τον βάζει στην θέση του.
όταν γρυλίζει δηλαδή δεν δείχνει ενόχληση? ειναι κάτι αλλο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όταν γρυλίζει και ακόμη καλύτερα όταν διορθώνει τον αρσενικό ασφαλώς και δείχνει ενόχληση. Και έτσι πρέπει να κάνει αφού ενοχλείται. Αν γρύλιζε η σκύλα μου στον ενοχλητικό αρσενικό που έχω όταν την ενοχλεί ίσως να είχε διορθωθεί στην συμπεριφορά του. Τώρα διορθώνουμε εμείς αντί για αυτήν αλλά δεν είναι το ίδιο.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Όταν γρυλίζει και ακόμη καλύτερα όταν διορθώνει τον αρσενικό ασφαλώς και δείχνει ενόχληση. Και έτσι πρέπει να κάνει αφού ενοχλείται. Αν γρύλιζε η σκύλα μου στον ενοχλητικό αρσενικό που έχω όταν την ενοχλεί ίσως να είχε διορθωθεί στην συμπεριφορά του. Τώρα διορθώνουμε εμείς αντί για αυτήν αλλά δεν είναι το ίδιο.
αρα το διορθώνουμε ή οχι το γρύλισμα σε αυτην την περίπτωση;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
αρα το διορθώνουμε ή οχι το γρύλισμα σε αυτην την περίπτωση;
Εγώ δεν θα το διόρθωνα. Αντίθετα θα έλεγα στον άνθρωπο που έχει τον αρσενικό να διορθώσει τον σκύλο του. Δεν εννοώ βέβαια όταν μυρίζονται τα σκυλιά εννοώ έναν αρσενικό κολλημένο πίσω της, με την μύτη στο επίμαχο σημείο με επιμονή που προσπαθεί να καβαλήσει.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
To θέμα είναι ότι το 95% αν όχι παραπάνω,του κόσμου που συναντάμε έξω και έχει αρσενικό αστείρωτο η στειρωμένο που καβαλάει,το θεωρούν...μεγάλη μαγκιά κ καμαρώνουν που ο σκύλος τους είναι "γκομενιάρης"!

Έναν άνθρωπο εκτώς forum έχω γνωρίσει μόνο που διορθώνει το σκύλο του όταν το κάνει και έχω κρατήσει επαφές,μιλάμε,βγαίνουμε βόλτες κλπ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.415
10.618
Athens
Jac
Γρύλισμα είναι, απλά βγαίνει λίγο στριγγλέ γιατί η μαντάμ πιάνει γενικά κάτι περίεργες οκτάβες. Καμια φορά όταν γαυγίζει-γρυλίζει σκύλο που περνά κάτω από το σπίτι μας γελάει κι ο κάθε πικραμένος. :D

Σύμφωνα με κάτι λίγα που πρόλαβα και διάβασα στο web, μάλλον δεν πρέπει να τη διορθώνουμε όταν γρυλίζει. Διότι: Εφόσον ενοχλείται ένας σκύλος, αρχίζει να δίνει signals περνώντας από 3-4 στάδια: Αρχικά θα κοιτάξει έντονα, μετά θα γρυλίσει, μετά θα σηκώσει ούλο και μετά θα αρπάξει. Εάν διορθώσει κανείς στα πρώτα στάδια, κινδυνεύει να πάει ο σκύλος κατευθείαν στο τελευταίο στάδιο που είναι το άρπαγμα. Άρα μάλλον δεν διορθώνεις. Αυτά έχω δει μέχρι στιγμής τουλάχιστο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul