Στειρωμένο αρσενικό

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Συνέβη κάτι χθες στη βόλτα που με έβαλε σε σκέψεις.
Συναντησαμε στο πάρκο που παμε ενα λαμπ που προσφατα στειρωθηκε. Στο παρελθον, ήταν αρκετά ενοχλητικός και ο Σαντσο δε τον συμπαθεί αρκετα. Από τοτε που στειρωθηκε, όμως, μειωθηκαν όλα αυτά και το λαμπ ειχε ηρεμησει πολύ.
Χθες οι ρόλοι αντιστραφηκαν και ο Σαντσο ήταν ο αντιπαθής! Οταν ήρθε ο Σαντσο πήρε τη σταση που παίρνει όταν δεν θέλει πολλά πολλα. Κορδώνεται και βγαζει ενα δυο γρρ καξ μετά χαλαρά όπως πάντα συνεχισε ο καθένας τη δουλειά του.
Ξαφνικά, ο Σαντσο τον μυρίζει και σηκώνει το αυτί (το κανει αυτό μόνο όταν έχει δει θυληκιά που τον ενδιαφερει) και αρχιζει να κλαψουριζει και να προσπαθεί να τον καβαλησει.
Ο Σαντσο δεν έχει επιχειρήσει ποτε να καβαλήσει αρσενικό και όλο το ύφος και η στάση ήταν αυτό που έχει με θυληκά που μυρίζουν. Οπότε δεν ήταν κυριαρχία, νομίζω.
Το παιδί που τον έχει μου είπε ότι του έχει συμβεί πολλές φορές. Τις προαλλες δυο προσπαθουσαν να τον καβαλησουν ταυτοχρονα!
Αυτο για κάποιο διάστημα, μέχρι να ισορροπησουν οι ορμόνες ή έτσι θα ναι η βόλτα τους απο δω και περα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Έτσι θα είναι η βόλτα τους από δω και πέρα.
Ο Έλβις τα στειρωμένα αρσενικά τα παίρνει για θηλυκές. Εντάξει δεν πρόκειται και για τέρας εφυιας αλλά μάλλον το παθαίνουν κι άλλα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Δεν ειναι θεμα εξυπναδας γιατι ο Σαντσο είναι πανέξυπνος και το ίδιο έπαθε!! :)
Ρε γμτ, προβληματιστηκα!
Εστω ότι έπαιρνα ποτέ την απόφαση να το στειρωσω και τα άλλα αρσενικά αντιδρουσαν έτσι θα ήταν καταστροφικό! Τοσο κόπο έχουμε κάνει για να μπορεί να συνυπάρχει με άλλα αρσενικά. Δεν είναι τοσο βλάκας όσο το μέσο λαμπ. Ο άλλος το πέρασε για παιχνιδι και τον προκαλουσε να παιξει, μέχρι που τον μαζεψα. Ο Σαντσο θα αγρίευε αμέσως.

Αμαν πια! Αυτο το λαμπ το απέφευγα γιατι καβαλούσε το Σαντσο, τώρα θα το αποφευγω επειδή ο Σαντσο θα το καβαλάει.
Θα έπρεπε να προειδοποιούν για αυτο το ενδεχόμενο οι κτηνιατροι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δ Τοσο κόπο έχουμε κάνει για να μπορεί να συνυπάρχει με άλλα αρσενικά. Δεν είναι τοσο βλάκας όσο το μέσο λαμπ. Ο άλλος το πέρασε για παιχνιδι και τον προκαλουσε να παιξει, μέχρι που τον μαζεψα.
Nτάξει αυτό δεν θα περάσει έτσι!!!!!! :D

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Ο δικός μου , στειρωμενος πριν κλείσει το πρώτο έτος, έξυπνος βλακακος θέλει να καβαλαει τα περισσότερα στειρωμενα αρσενικά και όσα αστειρωτα μπορεί (μικροσωμα, υποτακτικα, πολύ ανεκτικα). Τον αποτρέπω φυσικά, αλλά όταν παίζει με τον φίλο του το Λαμπ (που μετά την στείρωση έγινε αρνί) σαν τρελός και ο ψηλός τον ανέχεται και παίζει χαρούμενος δεν μου παει καρδιά να τα μαλώνω. Εμένα μου μοιάζει με κυριαρχικό/ανταγωνιστικό παιχνίδι, δεν με ανησυχεί αν δεν βλέπω επιθετική διάθεση (ο δικός μου δεν εχει εκδηλώσει ποτέ επιθετικότητα).
τα θηλυκά, όταν προσπαθεί να τα καβαλήσει, δεν τον ανέχονται συνήθως και τον διώχνουν με γρύλισμα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Kαι τα δικά μου τα δύο αρσενικά καβαλιούνται.
Δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί δεν τους νοιάζει αλλά τα χωρίζω γιατί ο ένας έχει εγχειριστεί και δεν θέλω να τον επιβαρύνει το βάρος του άλλου και ο άλλος είναι πιο λεπτεπίλεπτος από τον Έλβις και φοβάμαι μην του πέσουν τα πάκια :p
Aυτό βέβαια που συμβαίνει και έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν παρέμβω αρχίζουν να γρυλίζουν, όχι σε εμένα αλλά μεταξύ τους. Και θυμάμαι τότε αυτό που μου είχε πει ο Γιάννης ο Απόκοτος ότι πολλοί σκυλοκαβγάδες δεν θα γινόντουσαν αν δεν παρεμβέναμε εμείς οι άνθρωποι.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Αυτό ισχύει σίγουρα. Έχω σταματήσει να πιάνω το Σαντσο απ το κολάρο όταν 'στραβωνει' απλώς τον φωνάζω να απομακρυνθεί. Παλιότερα που τον έπιανα η αντίδραση ήταν χειρότερη.

Θα ήταν καλύτερο να το είχα αφήσει μέχρι να είχε, αν είχε, αντιδράσει ο άλλος; Το αφεντικό του μου ειπε να τον αφήσω αλλά εγω δεν ήθελα.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Εξαρτάται απο την αναμενόμενη αντίδραση του αλλού σκύλου για μένα. Αφού σου είπε το αφεντικό του ότι τον καβαλανε συχνά, θα μπορούσες να ρωτήσεις αν ενοχλείται, γρυλιζει ή επιτιθεται... Εχει ένα ρίσκο πάντως και πρέπει να είσαι απο πάνω τους, το πιθανότερο ειναι ότι θα τα βρουν ευκολότερα μεταξύ τους κι αναίμακτα. Έχω παρατηρήσει στον δικό μου τον κοντό ότι, αν το άλλο σκυλί ειναι ανεκτικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές, όσες φορές και να τον διορθώσω εγώ ξαναπάει, ενώ ένα μονο γρύλισμα απο σκύλο που δεν σηκώνει καβαληματα αρκεί για να μην το ξαναεπιχειρησει.
Εννοειται να μην τον αφήσεις με άγνωστο ή κυριαρχικο σκυλο ή με γνωστό ιστορικό επιθετικότητας. Ακούγεται αυτονόητο, αλλά μπορεί κάποιος να μας διαβάσει και να παρεξηγήσει ότι μπορεί κανείς να αφήνει σκυλιά να κανάλι οξύνεται και να τα βρίσκουν μεταξύ τους αδιακρίτως...

Last edited: