Στείρωση και επανένταξη αδέσποτων

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Στη Φωκίωνος Νέγρη, περιοχή όπου κάθε μέρα παίζουν πολλά παιδιά και σκυλιά ρίξαν δηλητήριο πολύ ισχυρό σε μορφή σκόνης ή υγρή (όχι σε τροφή).
Αποτέλεσμα, 4 νεκρά σκυλιά (οι ιδιοκτήτες είναι σε άθλια κατάσταση) και πάρα πολλά πουλιά...περιστέρια, κοτσύφια κλπ. νεκρό τοπίο δηλαδή...
Κάτοικοι λένε ότι πιθανότατα το δηλητήριο το έριξαν οι μαγαζάτορες (καφέ, εστιατόρια...) διότι έχουν ακούσει πολλές φορές απειλές για φόλα...
Θα ακολουθήσουν καταγγελίες επώνυμες και θα σταλεί δείγμα πεθαμένου πουλιού στη Νομαρχία (δ/νση κτηνιατρική) προκειμένου να διαπιστωθεί ποια άκρως επικύνδυνη ουσία χρησιμοποιήθηκε...
Ήδη ο Δήμος έχει στείλει αυτοκίνητα που καθαρίζουν την περιοχή.
Τα σκυλιά δυστυχώς δεν καταφέραν να φτάσουν ούτε μέχρι το πλησιέστερο κτηνιατρείο και πεθάνα στη διαδρομή. Μόνο ένα άντεξε μια μέρα και αυτό με πολύ μεγάλη δόση ατροπίνης και ορό...
Ήδη έχουν πάει και κάποια κανάλια στην περιοχή με σκοπό να καλύψουν το γεγονός...
Επίσης να προσθέσω ότι δίδεται το ποσό των 500€ σε όποιον δώσει κάποια πληροφορία για το ποιος μπορεί να το έκανε...
Δεν έχω λόγια για να εκφράσω τη θλίψη μου...:(
αυτά να βλέπετε και να τα χτυπάτε στις "υποτιθέμενες" οργανώσεις που στειρώνουν τους σκύλους και τους παρατάνε στον δρόμο...:mad:

Last edited by a moderator:

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Τουλάχιστον κάτι κάνουν. ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ! Κάτι είναι κι αυτό. Σ' αυτούς θα τα ρίξουμε? Ε όχι! :mad:
για μένα δεν κάνουν και πολλά...τι νόημα έχει να πληρώσεις για να στειρώσεις ενα ζώο το οποίο αύριο μεθαύριο κάποιος θα το σκοτώσει - φολιάσει - κακοποιήσει;;
γιατί να μην το πάρεις σε ένα κλειστό χώρο και να το βάλεις για υοθεσία...:confused:
δηλαδή οι :confused:φιλοζωωικές που τα μαζεύουν και τα βάζουν σε χώρους με στέγαση - φαι - νερό - στείρωση - επίβλεψη προξενούν κανένα ψυχολογικό στο σκύλο;;; τι είναι καλύτερο; να πάρεις ένα σκύλο από το πουθενά, να τον στειρώσεις και να τον πετάξεις στο πουθενά 10 μέρες μετά ή να τον μεταφέρεις κάπου όπου και αυτός θα ΖΕΙ ευτιχισμένος και συ ήσυχος ότι δεν θα γκρινιάζεις πάλι για φόλες και άλλα;;

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μα αν δεν μπορουν? Τουλαχιστον στειρωνουν για να μην υπαρξουν και αλλα!!
δλδη δε φτανει που κατι κανουν και τρεχουν θα τους κραξουμε και ολας? Μη γινεσαι αδικος τζορτζ!!

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Μα αν δεν μπορουν? Τουλαχιστον στειρωνουν για να μην υπαρξουν και αλλα!!
δλδη δε φτανει που κατι κανουν και τρεχουν θα τους κραξουμε και ολας? Μη γινεσαι αδικος τζορτζ!!
δεν γίνομαι άδικος.δεν κατηγορώ κανένα για αυτό που κάνει απλά του υπενθυμίζω ότι μπορεί και καλύτερα..
στα 24 μου χρόνια έχω αγοράσει μόνο 1 σκύλο.και αυτόν σε πονεμένη περίοδο (για τους γονείς μου). παρόλα αυτά και έχω ταίσει αδέσποτα και έχω φιλοξενήσει και έχω βρει σπίτι σε αδέσποτα και έχω πάρει σπίτι σκύλους που θα έμεναν στο δρόμο...
και όμως στο ηράκλειο που μένω υπάρχουν 5-6-7 γυναίκες που στειρώνουν τα αδέσποτα, τους βάζουν chip, τα ταιζουν και σε ακραία καιρικά φαινόμενα τους φιλοξενούν κιόλας.ο κτηνίατρος είναι δεδομένος! και όμως επειδή μένουν έξω, τα μισά περίπου έχουν χτυπημένα πόδια και γδαρσίματα. χώρια τις κλωτσιές που τρώνε όταν τρέχουν δίπλα σε κανένα αλβανό πιτσαδόρο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στειρώνουν κυριολεκτικά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ σκυλιά και γάτες. Είναι δυνατόν να πληρώσουν για να τα φιλοξενήσουν κιόλας?
Αυτοί κάτι κάνουν, άλλοι δεν κάνουν τίποτα. Ξαναλέω: Σιγά μην τα ρίξουμε σ' αυτούς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πρέπει να τους λέμε! Φυσικά και είναι καλύτερο αυτό που λες, αλλά συχνά και αδύνατον! Ας πληρώσουν ορισμένοι να φτιαχτούν χώροι να τα φιλοξενούν.

να τα χτυπάτε στις "υποτιθέμενες" οργανώσεις που στειρώνουν τους σκύλους και τους παρατάνε στον δρόμο...:mad:
Αυτό δεν είναι κατηγορία? Με το θυμωμένο emoticon? ΓΙΑΤΙ θυμωμένο? Γιατί υποτιθέμενες? Τι να τους "χτυπήσουμε" ακριβώς?
Μη λες ότι δεν κατηγορείς κανέναν...

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Ας πληρώσουν ορισμένοι να φτιαχτούν χώροι να τα φιλοξενούν.
αν εννοείς πολίτες έχασες...καθένας έχει την άποψή του για το "πως σώζουμε".
αν εννοείς πολιτικούς, τότε πρέπει απλά να βρεις δουλειά στο Υ.Πολιτισμού ή να έχεις βύσμα στον ΟΣΕ..:)
edit:λυπημένο το βλέπω να σου πω...έτσι και αλλιώς το emoticon πάει στο ότι τους αφήνουν στο δρόμο όχι στην δουλειά που κάνουν..

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
αυτά να βλέπετε και να τα χτυπάτε στις "υποτιθέμενες" οργανώσεις που στειρώνουν τους σκύλους και τους παρατάνε στον δρόμο...:mad:
:confused:
Georgek, οι "υποτιθέμενες" οργανώσεις στις οποίες αναφέρεσαι είναι οι Δήμοι, οι κοινότητες και τα φιλοζωικά σωματεία που περισυλλέγουν τα αδέσποτα ζώα! Οι σκύλοι που κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό, και στείρωση.

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς! Έχεις δει ποτέ κυνοκομειο?

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
:confused:
Georgek, οι "υποτιθέμενες" οργανώσεις στις οποίες αναφέρεσαι είναι οι Δήμοι, οι κοινότητες και τα φιλοζωικά σωματεία που περισυλλέγουν τα αδέσποτα ζώα! Οι σκύλοι που κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό, και στείρωση.

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς! Έχεις δει ποτέ κυνοκομειο?
ναι, έχω δει.άλλωστε, νομίζω ότι εγώ δεν είπα τίποτα για εγκλεισμό του σκύλου σε κλουβί, έστω και για λίγο. όπως προανέφερα δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο θα στειρώσω ένα σκύλο και θα τον παρατήσω στον δρόμο.γιατί να μην προσπαθήσω να τον φιλοξενήσω για λίγο και να βάλω τα δυνατά μου για να τον δώσω σε κάποιον που θα τον αγαπάει περισσότερο από αυτούς που τον παράτησαν στον δρόμο;
γιατί λοιπόν να μην δαπανήσω λίγο χρόνο να βοηθήσω κάνοντας ένα καλό; γιατί λοιπόν να στειρώνω ζώα και να τα παρατάω στον δρόμο όπου κάθε ανεύθυνος θα τα "εξαφανίζει" όποτε κρίνει αυτός σωστό;
δεν έχω πρόβλημα με τις φιλοζωικές, αλλά νομίζω ότι μπορούν να κάνουν και ένα βήμα παραπέρα..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
"Georgek said:
όπως προανέφερα δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο θα στειρώσω ένα σκύλο και θα τον παρατήσω στον δρόμο.γιατί να μην προσπαθήσω να τον φιλοξενήσω για λίγο και να βάλω τα δυνατά μου για να τον δώσω σε κάποιον που θα τον αγαπάει περισσότερο από αυτούς που τον παράτησαν στον δρόμο;
Ο λόγος που στειρώνονται τα αδέσποτα είναι για να μην αναπαράγονται και διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Ωραία είναι να περιγράφουμε το ιδανικό πίσω από τα πληκτρολόγια αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική και με ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα ούτε είναι δυνατόν να βρουν σπίτια τα 300.000 σκυλιά και ο άγνωστος αριθμός γατιών που ζουν αδέσποτα στην Ελλάδα! ;)

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Ωραία είναι να περιγράφουμε το ιδανικό πίσω από τα πληκτρολόγια αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική
εεεεεεε...... :p speak for yourself!:)
αν υπολογίσεις ένα κανίς που πέθανε η ιδιοκτήτριά του και μας το χάρισαν φροντίζω
1) την γκρέτα (το κανίς)
2) την μιμή (αδέσποτο γκριφόν)
3) την μπουμπου (ηλικιωμένο πεκινουα, μας την έδωσε η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της στο αλεποχώρι)
4) την χαρούλα (αδέσποτο ημίαιμο όχι μεγαλύτερο από πεκινουά)
5) την ήρα (μεσαίου μεγέθους ημίαιμο, βρέθηκε κουτάβι στον κήπο μας)
6) την ηρώ (επίσης μεσαίου μεγέθους ημίαιμο, βρέθηκε κουτάβι, δεμένο σε ένα θάμνο)
χώρια το πόσα άλλα έχω νταντέψει και έχω δώσει σε φίλους ή απλά βρήκα τους ιδιοκτήτες τους καθώς το είχαν σκάσει...:)

μόνο με τις γάτες βρε γμτ δεν τα πάω καλά..:D:D
απορίες;;;;;;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Απλα ξερω οτι συνηθως αυτοι που στειρωνουν παιζει ηδη να φιοξενουν καποια. Απλα δεν μπορουν αλλα οποτε τουλαχιστον στειρωνουν.
Υ.γ. να χαιρεσαι τα κοριτσια σου!! χαρεμι!!

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
κάποια από αυτά ναι.αλλά βέβαια έχω ένα αρσενικό σκύλο όλο και όλα και τις έχω όλες σαν τα μάτια μου.χεχεχεχεχε...ίσως να είμαι και τυχερός. έχω παρατηρήσει ότι ο σκύλος εκνευρίζεται αν τον πλησιάσει αρσενικός που δεν γουστάρει ακόμα και αν είναι στις μέρες του.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω επί ματαιω τόση ώρα είναι πως σε ένα αδιάφορο κράτος υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται! Είναι αυτοί που αποκαλείς "υποτιθέμενες" οργανώσεις!

Είναι ανέφικτο να βρουν σπίτι όλα τα αδέσποτα. Η μια λύση είναι να τα στειρωνονται για να μην αναπαράγονται και να γυρνούν στο φυσικό τους περιβάλλον και η άλλη λύση είναι η μαζική ευθανασία. Άλλη λύση σε μια χώρα που υστερεί ζωοφιλικής παιδείας ΔΕΝ υπάρχει.

Last edited:

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω επί ματαιω τόση ώρα είναι πως σε ένα αδιάφορο κράτος υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται! Είναι αυτοί που αποκαλείς "υποτιθέμενες" οργανώσεις!

Είναι ανέφικτο να βρουν σπίτι όλα τα αδέσποτα. Η μια λύση είναι να τα στειρωνονται για να μην αναπαράγονται και να γυρνούν στο φυσικό τους περιβάλλον και η άλλη λύση είναι η μαζική ευθανασία. Άλλη λύση σε μια χώρα που υστερεί ζωοφιλικής παιδείας ΔΕΝ υπάρχει.
για όλα είναι δύσκολο το ξέρω...δες όμως και
http://www.alamedaeast.com/
σώζουμε, εξετάζουμε, στειρώνουμε και προς υοθεσία! αν δεν το δώσουμε, το δίνουμε σε καταφύγιο ζώων.αυτονόητο, ότι το ζώο παρακολουθείται συνεχώς και φυσικά φροντίζουν και τον χαρακτήρα του, εκπαιδεύοντάς το.βέβαια, στην αίτηση που θα υπογράψεις λέει ρητά ότι το ζώο μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε ώρα και μέρα από ειδικό και αν βρεθούν οποιαδήποτε σημάδια κακοποίησης ή παραμέλησης στο παίρνουν αμέσως και σου σκάνε και πρόστιμο στο κεφάλι.και η μεγάλη διαφορά είναι ότι εκεί, σε 2 μήνες το πολύ έχεις δικαστήριο.όχι σε 3 και 4 χρόνια όπως εδώ.