Στείρωση γενικά

KaterinaG

Member
19 Απριλίου 2021
11
11
42
Καλησπέρα σας!! Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την στείρωση όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το ζώο. Εγώ όλη μου την ζωή είχα σκύλους (αρσενικούς) ξεκίνησα με λύκους και στα 18 πήρα ένα κανίς που μου έζησε 12 χρόνια. Δεν είχαμε στειρώσει κανέναν αλλά ήταν ελεγχόμενη η φάση. Το κανίς μάλιστα το είχαμε ζευγαρώσει αλλά από πριν ακόμα είχαμε βρεί τους καινούριους κηδεμόνες.
Τώρα λοιπόν αποκτήσαμε την Τρούφα μας, θηλυκό ημίαιμο (γενικά ημίαιμο χαχα) και προφανώς από την φιλοζωική μου είπανε να την στειρώσουμε οπωσδήποτε και οι περισσότεροι γύρω μου έχουν την ίδια άποψη.
Ποιά είναι η γνώμη σας? Υπάρχει περίπτωση με την στείρωση να προκαλέσουμε πρόβλημα στο ζώο? Αν όχι, ποιά ηλικία θεωρείται η καταλληλότερη?

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οι φιλοζωικές σχεδόν πάντα βάζουν ως προϋπόθεση τη στείρωση όσων ζώων δε δίνουν ήδη στειρωμένα. Αν έχεις ήδη συμφωνήσει κάτι τέτοιο, ξεκίνα καλύτερα από κει. Η κατάλληλη ηλικία δεν είναι μια για όλους τους σκύλους και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αφού ο σκύλος ολοκληρώσει την ανάπτυξή του, συζήτησέ τον με τον κτηνίατρο για αρχή, και μετά κάνε κι εσύ την έρευνά σου για συμπληρωματικές πηγές. Ως ελάχιστη ηλικί θεωρείται να έχει περάσει τουλάχιστον έναν οίστρο.

Γνώμες, απόψεις, στοιχεία κλπ θα βρεις άπειρα στο φόρουμ σχετικά με το θέμα. Ξεκίνα αν θέλεις να διαβάσεις τα υπάρχοντα θέματα, και αν δεν καλυφθούν οι απορίες σου, γράψε τις σε κάποιο από αυτά. Είναι πιο εύκολο για όλους μας να βρίσκουμε πληροφορίες όταν είναι συγκεντρωμένες σε λιγα θέματα.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση: