Σταματήστε την κακoποίηση ζώων

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Η Ελλάδα φημίζεται για την πολιτιστική της κληρονομιά.
Η Ελλάδα που έχει μεταλαμπαδεύσει ιδέες και ιδανικά προβάλλλεται κάθε καλοκαίρι στους τουρίστες,στους ξένους ως η χωρα των αξιών.
Η Ελλάδα με τα πολλά μουσεία,τα πολλά μνημεία και τους αρχαιολογικού χώρους.
Και για όσους κολλάνε στο παρελθόν μόνο,καλύτερα να ξεκολλήσουν γιατί μπορεί να νοιώθεις υπερηφάνεια μέσα σου,αλλά εγώ θα σου έλεγα να νοιώθεις και ντροπή!
Γιατί η Ελλάδα που μένεις έχει γεμίσει με ένα σωρό αμόρφωτους,αδιάφορους,παθητικούς πολίτες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να χαίρονται εις βάρος άλλων.
Γιατί η Ελλάδα που μένεις και μένω καθημερινά δείχνει το χειρότερο πρόσωπο που μπορεί στα ζώα,σε αυτά που δεν της έφταιξαν σε τίποτα.
Γεμίζουν με φώλες,με ποντικοφάρμακα,τα κρεμάνε,τα κακοποιούν και μόλις το πουν στις ειδήσεις των 8 σπάραζει η καρδιά μας λες και δεν ξέραμε τι γίνεται.
Και κανείς δεν κάνει τίποτα,γιατί να κάνει άλλωστε?

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙΣ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΕΣΑΙ.

Μπορεί να τα μισείς,να νομίζεις πως θα σε κολλήσουν του κόσμου τις αρρώστειες και να τα σιχαίνεσαι όταν περνάν δίπλα σου αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους αφαιρείς τη ζωή.
Γιατί εκείνα είναι αδύναμα να σε πολεμήσουν.

Και αν ρίξεις μια ματιά σε καρτ ποσταλ θα δεις ομορφα γατάκια και ζωηρά κουτάβια σε νησιά της Ελλάδας που τα χαίρεται η ψυχή σου.Δες τι συμβαίνει στα νησιά όμως και αφυπνίσου,γιατί αυτά δεν τα δείχουν οι καρτ ποσταλ.
Κανείς δε θα τα βοηθήσει,θα καταδικάσει τα γεγονότα και θα κάτσει στη γωνιά του.
‘Ολους αυτούς λυπάμαι να τους χαρακτηρίζω ζώα γιατί θα ήταν τιμή τους.
Αυτό είναι το κείμενο ενός γκρούπ στο facebook κατά της κακοποίησης των ζωων.Είμαι περήφανη που δημιουργός του είναι ο Νικόλας Χριστοφίδης,ενας καλός μου φίλος και παλιός συνεργάτης..
Σήμερα 5 Ιουνίου είναι η παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος.Μεγάλη ειρωνία.Όταν η πλειοψηφία των ανθρώπων πραγματικά κάνουν τα πάντα για να το καταστρέψουν,υπάρχουν και μερικοί που έχουν καταντήσει γραφικοί,οι οποίοι προσπαθούν μέσω του ακτιβισμού ή της προσωπικής προσφοράς να το προστατεύσουν.
Το email μου σήμερα γέμισε με «οικολογικά» μηνύματα..Την πετρελαιοκηλίδα στη Λουιζιάνα και μπλέ πελεκάνους να παλέυουν να ξεκολλήσουν απο την λάσπη των βρώμικων ακτών..Τις θαλάσσιες χελώνες στην Κόστα Ρίκα να έχουν βγεί στην παραλία να γεννήσουν τα αυγά τους και οι κάτοικοι να τα μαζεύουν για να τα φάνε,εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες να γεννηθούν τα μικρά χελωνάκια..Και μικρά πολικά αρκουδάκια να τριγυρνάνε μόνα τους και απροστάτευτα στον Πόλο,γιατί είχαν σκοτώσει τη μητέρα τους ασυνείδητοι δολοφόνοι..Δεν πάω όμως μακρυά.Δεν πάω μακρυά,γιατί μέσα στο αυτοκίνητό μου,έχω τροφές για σκύλους και γάτες,για να τα ταίζω κάθε φορά που τα βρίσκω εγκαταλειμμένα στους δρόμους.Δεν πάω μακρυά γιατί πολύ συχνά μαζεύω ένα εγκαταλειμμένο ζώο απο το δρόμο(ή απο τα σκουπίδια) για να το φροντίσω και να του βρώ ένα καλό ιδιοκτήτη..
Κοιτάω τα μάτια του σκύλου μου.Ήμουν 16 χρονών όταν τον άκουσα να κλαίει μέσα σε έναν κάδο απορριμάτων.Η μοίρα του ήταν να τον λιώσει το επόμενο απορριματοφόρο.Ευτυχώς την άλλαξα.Έλυσα την σακούλα που ήταν η φυλακή του και ένα μικρό κουταβάκι πετάχτηκε έξω κρύφτηκε στην αγκαλιά μου και ζητούσε αγάπη.Απο τότε,είναι συνέχεια στο πλευρό μου.Γλύφει τα δάκρυα μου όταν ένα ανθρώπινο κοπρόσκυλο με έχει στεναχωρήσει,με υπερασπίζεται με κίνδυνο της ζωής του όταν διαισθάνεται πως απειλούμαι,μου είναι πιστό και με αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο.Του λέω καληνύχτα και πέφτουμε να κοιμηθούμε,του λέω καλημέρα και χαίρεται σα να είμαι όλος του ο κόσμος.
Σταματήστε την κακοποίηση,την εγκατάλειψη και τη θανάτωση των ζώων.

«Τίποτα δε δείχνει καλύτερα το χαρακτήρα του ανθρώπου,απο τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στα ζώα»

http://www.gazzetta.gr/bloggers/gazzela/item/86366-σταματήστε-την-κακοποίηση-ζώων

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Συγχαρητήρια για το post σου! Συγχαρητήρια για την κίνηση που έκανες στα 16 και έσωσες το σκυλάκο σου, συγχαρητήρια που τον αγαπάς τόσο όσο του αξίζει! Η τελευταία σου πρόταση για μένα τα λέει απλώς, ΟΛΑ: «Τίποτα δε δείχνει καλύτερα το χαρακτήρα του ανθρώπου,απο τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στα ζώα»

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν απευθηνεσαι σε μενα ετσι ? Γτ απλα το προωθησα εγω...

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Σε εσένα απευθυνόμουν! :)
Νόμιζα ότι το κείμενο ήταν δικό σου εκτός απο την τελευταία πρόταση στα " ".
Συγχαρητήρια σε αυτόν που το έγραψε λοιπόν αλλά και σε εσένα που το πόσταρες! :)